Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אנשים,

רציתי להתיעץ איתכם לגבי אוטו שאני רוצה לקנות.

יש לי היום מזדה 121 שנת 94, אני מאוד מרוצה מגודל הרכב ומהאמינות היחסית שלו, אבל אני בשבילי הוא קצת חלש, והוא גם יחסית ישן - לכן למרות שהוא אמין יחסית למכוניות אחרות של השנתון שלו, הייתי עדיין מעדיף להחליף אותו לרכב חדש (ואמין) יותר.

הפרמטרים שחשובים לי הם:

1. שיהיה קטן מידות (3.80 מטר לכל היותר), בגלל בעיות החניה במרכז זה נושא מהמעלה הראשונה בשבילי.

2. שיהיה לפחות 80 כ"ס (שזה לרוב מנוע 1.4 ליטר לפחות), כי האוטו שיש לי כיום הוא 66 כ"ס ואני מרגיש שהוא לא מספק אותי. לא בנסיעות ארוכות ולא כשיש יותר מ-2 נוסעים באוטו.

3. שיהיה אמין. אני רוצה לקנות אוטו בן 1-3 שנים, כך שהוא יהיה חדש יחסית. אז אני לא יודע עד כמה סעיף זה שונה בין רכבים שונים (אם יש הבדל באמינות באוטו יפני חדש ואוטו צרפתי חדש). אז אני אשמח לשמוע את דעתכם.

4. שיהיה בסביבות ה-60 אלף שקל (אשפר טיפה יותר), כך שאני חושב שאוטו בן 1-3 יהיה בערך בטווח המחירים.

5. שיהיה עם תיבת הילוכים אוטומטית (או לפחות רובוטית)

המכוניות שנראות לי מתאימות הן:

אופל קורסה, דייטסו סיריון, יונדאי גטס, טויוטה יאריס, ניסאן מיקרה, סוזוקי איגניס, פז'ו 206, פיאט פונטו גרנדה, פיאט פנדה.

אבל היות ואני לא הולך עכשיו לעשות נסיעות מבחן ב-10 רכבים שונים, אני אשמח אם תוכלו לצמצם לי את הרשימה בהתאם לפרמטרים שרשמתי בהתחלה.

אגב, אני נוסע בסביבות 15 אלף ק"מ בשנה. נסיעות יומיומיות לעבודה (30 ק"מ), נסיעות יותר ארוכות בסופי שבוע (100 ק"מ), ומדי פעם מילואים או טיול ארוך (300-500 ק"מ). אז חשוב שהאוטו ידע להתמודד גם עם הנסיעות הארוכות ולא רק הקצרות (שלא כמו האוטו הנוכחי שלי).

תודה,

אלכס.

פורסם
לדעתי יאריס או סיריון הכי יתאימו לך. סיריון כנראה תוכל למצוא יותר חדשה.

אתה יכול לפרט קצת יותר?

(למה דווקא שני אלה? במה הם יותר יתאימו לי מאחרים?)

פורסם

אתה צודק, התעצלתי מקודם.

הגטס היא פשוט זבל, עגלה, לא נוחה, לא בטוחה ושותה המון דלק.

מיקרה לא נפוצה ויהיה לך קשה למצוא. חוץ מזה אין לי כ"כ דיעה עליה, באיטליה יש המון כאלה. בארץ לא.

206 אני אישית מאוד אוהב אבל היא קצת יותר ארוכה ממה שרצית (למרות שלא באופן רציני), הגיר האוטומטי שלה שנוי במחלוקת ואפשר ליפול בנושא האמינות אם לא מוצאים אחת שטופלה כמו שצריך (סה"כ היא לרוב אמינה).

גרנדה פונטו גדולה מידי ויקרה מידי לתקציב שלך.

פנדה חמודה אבל לא נהגתי ולא כ"כ מכיר, גם היא לא נפוצה במיוחד (יותר קשה למצוא).

למה המלצתי על סיריון או יאריס? כי הן מתאימות לדרישות, חסכוניות והוכיחו עצמן כאמינות.

emotion of motion

פורסם

רק אוסיף כאופציה פונטו-ספייס מ-2006.

גם תחסוך כמה שקלים (איזור 50,000 שקל), וגם אוטו מאוד מוצלח (ונראה שמחביבי הפורום).

לי יש אחת כזו מ-2005 ואני מאוד מרוצה - זולה לאחזקה, שותה מעט דלק, בטוחה יחסית ונוחה לנסיעה.

בהצלחה.

פורסם

חשבתי שערכתי את ההודעה המקורית, אבל משום מה השינוי לא נכנס...

שכחתי להוסיף גם את הדגמים הבאים: סוזוקי סוויפט, סיטרואן C3.

תודה לשניכם על העצות.

לגבי הפונטו ספייס - היא קצת גדולה מדי לאומת מה שרציתי, והיא גם גבולית בנפח מנוע\כ"ס...

לגבי המיקרה ווהגרנדה פונטו - הן באמת לא נפוצות, אבל ראיתי שיש הרבה כאלה בסוכנויות רכב.

השאלה היא האם כדאי לקנות מסוכנות?

גם שמעתי שחברות הליסינג עכשיו תקועות עם רכבים רבים בגלל המשבר הכלכלי, ושהם יסכימו להכל כדי למכור, זה נשמע נכון?

אגב, אם אני קונה בטרייד אין, אני אקבל תמורת הרכב שלי את הערך האמיתי שלו או רק אחוז מסוים (75%, 80%..)?

פורסם
לספייס יש גיר רציף. לא כולם אוהבים את זה.

עוד לא פגשתי בן אדם, שלא אוהב גיר רציף.

התלונות על הגירים השונים הם בהעברות הילוכים גסות, מספר הילוכים קטן, רכב מיתדרדר אחורה בעליה, ועוד דברים, שקשורים בעיקר לאופן העברת הילוכים.

גיר רציף לא סובל מאף אחת מהתופעות האלו, הוא הכי חלק והכי טבעי לנהיגה, שיש.

התחושה היא של נהיגה בהילוך אחד, שלא נגמר, ותמיד מתאים למהירות הנסיעה.

לאלכס הראשון - אם תמכור את המאזדה שלך לטרייד אין, תקבל פחות כסף ממה שהיא שווה בהשוק החופשי.

אבל, זה יכול להיות מוסווה בצורת תשלום מחיר הוגן על המאזדה שלך, ומגולם במחיר של האוטו החדש, שתקנה מהם.

פורסם

לאלכס הראשון - אם תמכור את המאזדה שלך לטרייד אין, תקבל פחות כסף ממה שהיא שווה בהשוק החופשי.

אבל, זה יכול להיות מוסווה בצורת תשלום מחיר הוגן על המאזדה שלך, ומגולם במחיר של האוטו החדש, שתקנה מהם.

אוקיי,

אז בעצם יותר משתלם לא להגיד להם כלום לגבי הטרייד אין, לקנות מהם את האוטו, ואז למכור את שלי בנפרד.

הבנתי, תודה.

פורסם

גיר רציף לא סובל מאף אחת מהתופעות האלו, הוא הכי חלק והכי טבעי לנהיגה, שיש.

לרוב האנשים זה לא טבעי שהסל"ד לא עולה אבל המהירות כן.

אתה לא פגשת אנשים שלא אוהבים את זה, אני כן. לא אמרתי שזה לא טוב, אמרתי שלא כולם אוהבים את זה, זה הכל.

emotion of motion

פורסם

שלום אנשים,

הייתי שבוע במילואים אז לא היה לי זמן לעדכן.

כרגע החלטתי ללכת על אחד הדגמים הבאים:

דייטסו סיריון, טויוטה יאריס, ניסאן מיקרה, סיזוקי איגניס או סוזוקי סוויפט.

כעדיפות ראשונה לנסות למצוא את אחד הרכבים הנ"ל מליסינג פרטי משנתון יותר חדש, ואם אני לא אמצא שם שום רכב שמתאים לי (או שאני אגלה שאין שם רכבים במצב טוב)... אני אתחיל לחפש יד שניה משנתון קצת יותר ישן.

בתור יד שניה זה כנראה יהיה רק דייטסו סיריון, כי היא היחידה שנפוצה בלוחות יד שניה.

• תוכן חדש...