Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6278 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב מאזדה 3 2004 מנוע 1600 .

1. האים ניתן להחליף שמן בלמים מ DOT 3 ל DOT 4 ומה ההבדל בין השמנים , האים רק ספיחת מים ודרגת רתיחת השמן ?

2. לאחר החלפת מי הקרור האם יש פקק ניקוז אויר מהמים ,או פשוט להשאיר את פקק מיכל העיבוי פתוח עד שיצא האויר כאשר הרכב מונע ?

תודה לעונים מראש .

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

במאזדה 3 אין פתחים לניקוז אוויר ממערכת הקירור, תן למנוע לעבוד עם הפקק סגור ומדי פעם תפתח אותו כדי לאפשר לאוויר להשתחרר, לאחר שהמאוורים נכנסים לעבודה ויוצאים מספר פעמים תיהיה רגוע שעשית הכל כמו שצריך.

פורסם
הרכב מאזדה 3 2004 מנוע 1600 .

1. האים ניתן להחליף שמן בלמים מ DOT 3 ל DOT 4 ומה ההבדל בין השמנים , האים רק ספיחת מים ודרגת רתיחת השמן ?

2. לאחר החלפת מי הקרור האם יש פקק ניקוז אויר מהמים ,או פשוט להשאיר את פקק מיכל העיבוי פתוח עד שיצא האויר כאשר הרכב מונע ?

תודה לעונים מראש .

לגבי נוזל בלמים (לא שמן), אכן DOT 4 בעל נקודת רתיחה גבוהה יותר ואין בעיה לעבור לנוזל הזה בתנאי שאתה מבצע החלפה מושלמת של כל הנוזל המערכת ולא משאיר נוזל ישן.

פורסם
בתנאי שאתה מבצע החלפה מושלמת של כל הנוזל המערכת ולא משאיר נוזל ישן.

למה צריך להקפיד על החלפה מושלמת? הרי 4 ו 3 הם תואמים.

פורסם

1) כדאי לשמור על התכונות המשופרות של הנוזל החדש.

2) אין בדיוק תאימות בין נוזלים שונים של יצרנים שונים ובהחלט אין תאימות כאשר מדובר על נוזל יותר עדיף בתכונות, מה שאומר שהוא מיוצר מעט שונה ומתוסף מעט שונה, וערבוב נוזלים בעלי תאימות לא ודאית עלול לגרום להרעת תכונות של הנוזל ולגרימת נזקים למערכת אותם הם משרתים.

3) תמיד מומלץ לבצע החלפת נוזל בלמים מושלמת ולא חצי עבודה ובכך להבטיח ניקיון והומגניות של המערכת.

פורסם

החלפת נוזל בלמים תהיה מושלמת בגלל שעבר שנתים מהחלפה אחרונה של הנוזל. רק שקניתי DOT 4 בגלל שאמרו לי בחנות שלא מיצרים DOT 3 , היום ניכנסתי להום סנטר וקניתי נוזל בלמים DOT 3 בתקן של היצרן ,את הנוזל DOT 4 אני אחזיר לחנות .

פורסם
לאחר החלפת מי הקרור האם יש פקק ניקוז אויר מהמים ,או פשוט להשאיר את פקק מיכל העיבוי פתוח עד שיצא האויר כאשר הרכב מונע ?

מי קירור ברכב הנ''ל FL22 או DEXCOOL של כל יצרן לפי בחירתך.

להלן הוראות יצרן כיצד לשחרר פקק אויר:

1. Check the reservoir tank and, if low on coolant, fill up to the MAX mark.

2. Fully install the cooling system cap.

3. Start the engine and let it idle until the temperature gauge indicator is at the center. The engine should be

below 1500 rpm.

CAUTION:

If the water temperature gauge indicator goes into the red zone, stop the engine and allow the

coolant to cool to prevent overheating.

4. After the engine warms up, perform the following steps to bleed the cooling system. Make sure the temperature

gauge indicator does not go into the red zone.

a. Run the engine at 2,500 rpm for 5 minutes.

b. Run the engine at 3,000 rpm for 5 seconds, then idle.

c. Repeat steps (a) and (b) two times.

5. Stop the engine and wait until the coolant temperature decreases, then check the coolant level.

- If it is low, refill the coolant into the coolant reserve tank up to the MAX mark on the tank.

CAUTION:

Allow coolant to cool sufficiently, otherwise severe injury or burns can occur.

6. Make sure there is no water leakage and the work is completed.

פורסם
החלפת נוזל בלמים תהיה מושלמת בגלל שעבר שנתים מהחלפה אחרונה של הנוזל. רק שקניתי DOT 4 בגלל שאמרו לי בחנות שלא מיצרים DOT 3 , היום ניכנסתי להום סנטר וקניתי נוזל בלמים DOT 3 בתקן של היצרן ,את הנוזל DOT 4 אני אחזיר לחנות .

שלום רב

אני בהחלט לא ממליץ לך לשים dot 3 אלא dot 4 ( יש גם דוט 4 סנטטיי )

בברכה זיסו יוסי -מוסך זיסו

פורסם

מדוע לא לשים DOT 3, אם בספר הרכב מצויין להשתמש בו וגם על פקק המיכל?

פורסם

כי איפה שנוזל בלמים בתקן DOT 3 מתאים DOT 4 יכול להחליף אותו.

הוא בעל תכונות משופרות.

הבדלי המחיר זניחים.

כך שאין באמת סיבה טובה מדוע לא.

פורסם
מדוע לא לשים DOT 3, אם בספר הרכב מצויין להשתמש בו וגם על פקק המיכל?

עד היום נסעתה עם ה DOT 3 - אם לא הייתה בעיה והרכב עצר טוב - השאר איתו , ובצע החלפה לנוזל תואם DOT 3 .

היצרן התאים את הנוזל הנ"ל למערכת , לדעתי השאר איתו .

אני לא מוצא סיבה לעבור ל DOT 4 , אלה אם יש בעיה או דרישת מאמצים נוספת ממערכת הבלימה , עקב שינויי במרכב או בכוח המנוע .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...