Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6292 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אמשיך לחשוב על הנושא, בנתיים אני תובע את הביטוח, בנתיים אני חושב על כל האופציות, אולי אפילו אביא ביבוא מוסטאנג חדשה V6(יוצא כ80 אלף).

80K בארץ???

נדמה לי שאתה טועה במקצת... לפי אתר היצרן, המחיר ההתחלתי של מוסטאנג חדשה הוא $20,995 (לפני מיסים פנימיים בארה"ב ז"א לא על הכביש) - http://www.fordvehicles.com/cars/mustang/models/

בחישוב מאוד לא מקצועי אני מעריך שזה עובר את ה 160K על הכביש בארץ.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

RONCX, אתה מוזמן להפסיק להתחכם.

רכב אספנות מעצם הגדרתו לא נועד לשימוש יומיומי. אני, ואחרים, חולקים עליך. אני בניגוד אליך מסוגל לקבל את העובדה שלא כולם מסכימים איתי.... אתה ואחרים יכולים להמשיך לחלוק, אבל כמו שאומרים אצלינו, תספר את זה לשופט. אני לא יודע אם אתה מודע לכל הסיפור של האספנות, אבל הרעיון מאחורי ההטבות שמקבל רכב אספנות בביטוח וטסט (25% מסכום הביטוח הרגיל וטסט מוזל) נובע מהעובדה שרכב אספנות ישמש את בעליו פחות מרבע מהזמן שהרכב הרגיל משמש אותו, ולא יהיה רכב עיקרי.

עצם קבלת ההטבות על רכב האספנות, קרי, ביטוח מוזל, וטסט מוזל והקלות נוספות ניתנים כנגד הבטחה שלא תשתמש ברכב האספנות לצורך העבודה שלך, לא תעביר איתו מטען, ולא תיסע איתו לעבודה. (זה אולי יפתיע אותך, אבל רוב האנשים נוסעים לעבודה בין 7-9, לכן נוסח החוק בצורה כזאת.) אולי יפתיע אותך אבל יש כמה ט=וכמה אנשים שיוצאים בשעות אחרות, כמו פותח שרשור זה לדוגמא.... זה עדיין לא נותן לך את הזכות להשתמש ברכב אספנות שימוש יומיומי. תבין, חוק האספנות אושר לאחר עמל רב של אנשים טובים, שרצו הכרה של המדינה בתחביב האספנות, אבל במדינה שלנו שום דבר לא בא בחינם, לכן תמורת ההטבות שמקבל רכב האספנות, הוטלו עליו גם הגבלות בשביל למנוע את אותה התופעה שאתה מדבר עליה- אנשים שינצלו את התחביב למטרת תחבורה זולה ליומיום.

אף אחד לא יגיד לך כלום אם פעם אחת תיקח את האופנוע שלך תיסע בשעה 10 למשרד, תישאר שם כל היום, וב-6 בערב תיסע הביתה. אבל אם תעשה את זה כל יום, כל השבוע, הרי אתה משתמש ברכב האספנות שלך בתור תחבורה יומיומית זולה- ופה אתה כבר עובר על החוק. ואם איזה פקיד ממשלתי משועמם יקלוט את זה, אז הלך לנו החוק אספנות. אתה בטוח שאתה רוצה את זה על מצפונך?

הדוגמא שנתת לא רלוונטית, כי עצם העובדה שאתה מקבל רשיון נהיגה וקונה רכב, אתה מקבל על עצמך את האחריות לנהוג כחוק, ולא לעבור עליו. תעבור על החוק, ואתה צפוי לעונש. כנ"ל עם רכב אספנות. דווקא רלוונטית ביותר, בדיוק כמו שאתה לא מזכיר לו חוקי תנועה אחרים כי ברור לך שהוא יודע שעליו לשמור על החוק, כך גם לגבי נסיעה בין 7-9 הזכרתי מספר חוקי תנועה שהוא אמור להכיר, הקשורים בצורה ישירה לנושא.

תיסע עם הרכב אספנות שלך בין 7-9 בבוקר, תשתמש בו לצורך העבודה שלך, תעביר איתן מטען- אתה עובר על התנאים לשימוש ברכב האספנות שנקבעו בחוק- אי לכך לא תקף הביטוח שלך והטסט שלך ובמקרה של תאונה, אתה ברשות עצמך.

תעצור, תרגע, תקרא מה כתבתי שוב. אני רגוע, אבל מה אתה נטפל לשעות התנועה? תחזור שוב למה שכתבתי ותקרא בעיון לפני שאתה מגיב.

אתה חושב שאתה יותר חכם מכל בעל רכב אספנות אחר? תזכור שהיו כאלה גם לפניך שחשבו שהחוק זה לנקבות, והם נאלצו למכור את כל רכושם בשביל לשלם חשבונות בית חולים. סביר להניח שאני פחות חכם מרוב בעלי רכבי האספנות, תסביר לי רק איך זה קשור לענין? מה שבטוח הוא שאני פחות מתלהם ממך ומנסה להבין על מה אני מגיב לפני שאני מגיב...

עדיין חושב שאתה גבר-גבר? שיהיה לך בהצלחה. רק בריאות!

לפותח השירשור, אתה רוצה רכב אמריקאי לשימוש יומיומי? תמצא אחד שהוא לא רשום כאספנות, תחזיר אותו לכביש, תשלם ביטוח מלא וטסט מלא, וסע חופשי כמו עם כל רכב אחר, אבל כל עוד הרכב שלך נושא לוחית אספנות, אתה כפוף לחוק האספנות.

יש שאלות נוספות?

וחצי היקר,

אני מחכה שתרא לי איפה כתבתי שאני או כל אחד אחר יכול ומורשה לנסוע עם הרכב אספנות בין 7-9...

ציטוט אחד יספיק לי.

בדיוק להפך, טענתי, בדיוק כמוך, שבקבלתי רשיון אני מקבל על עצמי את חוקי המדינה ולכן, כמו שאתה לא מזכיר למישהו שקונה פורשה 911 חדשה שיקפיד על המהירות המותרת כך אין צורך להגיד לפותח השרשור שלא יקנה רכב אספנות כרכב יום יומי כי אסור לנסוע בו בין 7-9.

החוקים ידועים וברורים. יחליט לשמור על החוק טוב, יחליט לא לשמור על החוק - ישלם את חובו לחברה.

עכשיו, כדי שיהיה לך יותר קל להבין: ברכב אספנות אסור לנסוע בין השעות 7-9 בבוקר בהנחה ואתה אישית יכול להסתדר עם מגבלה זאת, אני לא רואה שום בעיה שרכב אספנות מתוחזק היטב ישמש את בעליו לשימוש יום יומי.

עכשיו ברור? נרגעת? יופי... פעם הבאה אין צורך לפתוח ג'ורה סתם כי אתה לא מבין מה כתוב.

חג שמח. (אני מתנצל מראש על חוסר הנחמדות שלי בהודעה זאת אבל... אתה התחלת!) (-:.

ידידי היקר, החוק הראשון שאמור לדעת כל בעל רכב אספנות זה שרכב אספנות לא ישמש את בעליו לצורך עיסוקו, מכאן כבר יוצאים שאר החוקים כמו שעות התנועה, איסור הובלת מטען וכו.

אם אתה עו"ד/ סוכן מכירות/ רופא/ מחבל ואתה נוסע עם הרכב אספנות שלך לפגישה עם לקוח- אתה עובר על החוק.

אם אתה אינסטלטור והרכב אספנות שלך מלא בברזים, צינורות וכלי עבודה- אתה עובר על החוק.

אם יש לך עסק ואתה משתמש ברכב אספנות שלך להוביל סחורה- אתה עובר על החוק.

הבנת את הרעיון.

כמו שכתבתי, אין בעיה אם באופן חד פעמי אתה מסיבה כלשהי אתה נוסע עם הרכב אספנות שלך לעבודה (גם זה לא בסדר,אבל ניחא), אבל אל תעשה מזה הרגל, כי בזה שאתה משחק ראש קטן ואומר שאתה מתחיל לעבוד ב-10 או 11, עדיין לא משנה את העובדה שרכב אספנות נשאר תחביב, ולא כלי רכב עיקרי שלך, כי בזה שאתה הופך לאת הרכב אספנות שלך לרכב יומיומי, אתה פוגע בכולנו.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

V8_וחצי כתב:

RONCX, אתה מוזמן להפסיק להתחכם.

רכב אספנות מעצם הגדרתו לא נועד לשימוש יומיומי. אני, ואחרים, חולקים עליך. אני בניגוד אליך מסוגל לקבל את העובדה שלא כולם מסכימים איתי.... אתה ואחרים יכולים להמשיך לחלוק, אבל כמו שאומרים אצלינו, תספר את זה לשופט. אני לא יודע אם אתה מודע לכל הסיפור של האספנות, אבל הרעיון מאחורי ההטבות שמקבל רכב אספנות בביטוח וטסט (25% מסכום הביטוח הרגיל וטסט מוזל) נובע מהעובדה שרכב אספנות ישמש את בעליו פחות מרבע מהזמן שהרכב הרגיל משמש אותו, ולא יהיה רכב עיקרי. החוק מאוד ברור, לא ראיתי שכתוב שאסור שישמש אותך יותר מרבע מהזמן.

עצם קבלת ההטבות על רכב האספנות, קרי, ביטוח מוזל, וטסט מוזל והקלות נוספות ניתנים כנגד הבטחה שלא תשתמש ברכב האספנות לצורך העבודה שלך, לא תעביר איתו מטען, ולא תיסע איתו לעבודה. (זה אולי יפתיע אותך, אבל רוב האנשים נוסעים לעבודה בין 7-9, לכן נוסח החוק בצורה כזאת.) אולי יפתיע אותך אבל יש כמה וכמה אנשים שיוצאים בשעות אחרות, כמו פותח שרשור זה לדוגמא.... זה עדיין לא נותן לך את הזכות להשתמש ברכב אספנות שימוש יומיומי. תבין, חוק האספנות אושר לאחר עמל רב של אנשים טובים, שרצו הכרה של המדינה בתחביב האספנות, אבל במדינה שלנו שום דבר לא בא בחינם, לכן תמורת ההטבות שמקבל רכב האספנות, הוטלו עליו גם הגבלות בשביל למנוע את אותה התופעה שאתה מדבר עליה- אנשים שינצלו את התחביב למטרת תחבורה זולה ליומיום. בדיוק בגלל זה אני מאמין שיש לשמור על התקנות כלשונן.

אף אחד לא יגיד לך כלום אם פעם אחת תיקח את האופנוע שלך תיסע בשעה 10 למשרד, תישאר שם כל היום, וב-6 בערב תיסע הביתה. אבל אם תעשה את זה כל יום, כל השבוע, הרי אתה משתמש ברכב האספנות שלך בתור תחבורה יומיומית זולה אני מבין שמזמן לא השתמשת האופנוע ישן על בסיס יום יומי. זול זה לא.- ופה אתה כבר עובר על החוק באמת שעדין לא הבנתי איזה.... אני לא מרוויח מהרכיבה על האופנוע ולו שקל אחד ואם איזה פקיד ממשלתי משועמם יקלוט את זה, אז הלך לנו החוק אספנות. אתה בטוח שאתה רוצה את זה על מצפונך? לעניות דעתי הסיכוי שזה יקרה הוא שואפ לאפס מלמטה. האם יש סיכוי שבגלל שמישהו חצה פס לבן יאסרו בחוק על עקיפות? בגלל שמישהו עבר את המהירות המותרת יאסרו שימוש ברכב שמסוגל לעבור את המהירות המותרת? יש עונש בחוק ומי שעובר על החוק משלם מה שצריך לשלם.

הדוגמא שנתת לא רלוונטית, כי עצם העובדה שאתה מקבל רשיון נהיגה וקונה רכב, אתה מקבל על עצמך את האחריות לנהוג כחוק, ולא לעבור עליו. תעבור על החוק, ואתה צפוי לעונש. כנ"ל עם רכב אספנות. דווקא רלוונטית ביותר, בדיוק כמו שאתה לא מזכיר לו חוקי תנועה אחרים כי ברור לך שהוא יודע שעליו לשמור על החוק, כך גם לגבי נסיעה בין 7-9 הזכרתי מספר חוקי תנועה שהוא אמור להכיר, הקשורים בצורה ישירה לנושא. הבן אדם שעל אם יקר ומסובך להחזיק רכב עם מנוע V8 לשימוש יומיומי, ענית לו - אסור לסוע בין 7-9. העיקר שאני לא רלוונטי.

תיסע עם הרכב אספנות שלך בין 7-9 בבוקר, תשתמש בו לצורך העבודה שלך, תעביר איתן מטען- אתה עובר על התנאים לשימוש ברכב האספנות שנקבעו בחוק- אי לכך לא תקף הביטוח שלך והטסט שלך ובמקרה של תאונה, אתה ברשות עצמך.

תעצור, תרגע, תקרא מה כתבתי שוב. אני רגוע, אבל מה אתה נטפל לשעות התנועה? תחזור שוב למה שכתבתי ותקרא בעיון לפני שאתה מגיב. לא כתוב בחוק שאסור לסוע עם רכב אספנות יום יום. לא כתוב שאסור לסוע איתו יותר מ25% מהזמן. לא הצעתי לאף אחד להעביר איתו מטען. לסוע לעבודה וחזרה בשעות המותרות לנסיע... אני לא חושב שזה עובר על התקנות. אם עו"ד שמתמחה בענינים אלא יאיר את עיני, אולי אשנה את דעתי.

אתה חושב שאתה יותר חכם מכל בעל רכב אספנות אחר? תזכור שהיו כאלה גם לפניך שחשבו שהחוק זה לנקבות, והם נאלצו למכור את כל רכושם בשביל לשלם חשבונות בית חולים. סביר להניח שאני פחות חכם מרוב בעלי רכבי האספנות, תסביר לי רק איך זה קשור לענין? מה שבטוח הוא שאני פחות מתלהם ממך ומנסה להבין על מה אני מגיב לפני שאני מגיב...

עדיין חושב שאתה גבר-גבר? שיהיה לך בהצלחה. רק בריאות!

לפותח השירשור, אתה רוצה רכב אמריקאי לשימוש יומיומי? תמצא אחד שהוא לא רשום כאספנות, תחזיר אותו לכביש, תשלם ביטוח מלא וטסט מלא, וסע חופשי כמו עם כל רכב אחר, אבל כל עוד הרכב שלך נושא לוחית אספנות, אתה כפוף לחוק האספנות.

יש שאלות נוספות?

וחצי היקר,

אני מחכה שתרא לי איפה כתבתי שאני או כל אחד אחר יכול ומורשה לנסוע עם הרכב אספנות בין 7-9...

ציטוט אחד יספיק לי.

בדיוק להפך, טענתי, בדיוק כמוך, שבקבלתי רשיון אני מקבל על עצמי את חוקי המדינה ולכן, כמו שאתה לא מזכיר למישהו שקונה פורשה 911 חדשה שיקפיד על המהירות המותרת כך אין צורך להגיד לפותח השרשור שלא יקנה רכב אספנות כרכב יום יומי כי אסור לנסוע בו בין 7-9.

החוקים ידועים וברורים. יחליט לשמור על החוק טוב, יחליט לא לשמור על החוק - ישלם את חובו לחברה.

עכשיו, כדי שיהיה לך יותר קל להבין: ברכב אספנות אסור לנסוע בין השעות 7-9 בבוקר בהנחה ואתה אישית יכול להסתדר עם מגבלה זאת, אני לא רואה שום בעיה שרכב אספנות מתוחזק היטב ישמש את בעליו לשימוש יום יומי.

עכשיו ברור? נרגעת? יופי... פעם הבאה אין צורך לפתוח ג'ורה סתם כי אתה לא מבין מה כתוב.

חג שמח. (אני מתנצל מראש על חוסר הנחמדות שלי בהודעה זאת אבל... אתה התחלת!) (-:.

ידידי היקר, החוק הראשון שאמור לדעת כל בעל רכב אספנות זה שרכב אספנות לא ישמש את בעליו לצורך עיסוקו, מכאן כבר יוצאים שאר החוקים כמו שעות התנועה, איסור הובלת מטען וכו.

אם אתה עו"ד/ סוכן מכירות/ רופא/ מחבל ואתה נוסע עם הרכב אספנות שלך לפגישה עם לקוח- אתה עובר על החוק.

אם אתה אינסטלטור והרכב אספנות שלך מלא בברזים, צינורות וכלי עבודה- אתה עובר על החוק.

אם יש לך עסק ואתה משתמש ברכב אספנות שלך להוביל סחורה- אתה עובר על החוק.

הבנת את הרעיון.

כמו שכתבתי, אין בעיה אם באופן חד פעמי אתה מסיבה כלשהי אתה נוסע עם הרכב אספנות שלך לעבודה (גם זה לא בסדר,אבל ניחא מודה לך מקרב לב באמת), אבל אל תעשה מזה הרגל, כי בזה שאתה משחק ראש קטן ואומר שאתה מתחיל לעבוד ב-10 או 11, עדיין לא משנה את העובדה שרכב אספנות נשאר תחביב אשמח לראות סימוכין לזה בחוק, ולא כלי רכב עיקרי גם לזהשלך, כי בזה שאתה הופך לאת הרכב אספנות שלך לרכב יומיומי, אתה פוגע בכולנו. אני מעדיך לא להביע בכתב את מה שאני חושב על מי שמשוכנע שהוא ורק הוא צודק

פורסם
80K בארץ???

נדמה לי שאתה טועה במקצת... לפי אתר היצרן, המחיר ההתחלתי של מוסטאנג חדשה הוא $20,995 (לפני מיסים פנימיים בארה"ב ז"א לא על הכביש) - http://www.fordvehicles.com/cars/mustang/models/

בחישוב מאוד לא מקצועי אני מעריך שזה עובר את ה 160K על הכביש בארץ.

יד 2 עולה כ10,000-11,000 שנתון 2008.

• תוכן חדש...