Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

RONCX, אתה מוזמן להפסיק להתחכם.

רכב אספנות מעצם הגדרתו לא נועד לשימוש יומיומי.

עצם קבלת ההטבות על רכב האספנות, קרי, ביטוח מוזל, וטסט מוזל והקלות נוספות ניתנים כנגד הבטחה שלא תשתמש ברכב האספנות לצורך העבודה שלך, לא תעביר איתו מטען, ולא תיסע איתו לעבודה. (זה אולי יפתיע אותך, אבל רוב האנשים נוסעים לעבודה בין 7-9, לכן נוסח החוק בצורה כזאת.)

הדוגמא שנתת לא רלוונטית, כי עצם העובדה שאתה מקבל רשיון נהיגה וקונה רכב, אתה מקבל על עצמך את האחריות לנהוג כחוק, ולא לעבור עליו. תעבור על החוק, ואתה צפוי לעונש. כנ"ל עם רכב אספנות.

תיסע עם הרכב אספנות שלך בין 7-9 בבוקר, תשתמש בו לצורך העבודה שלך, תעביר איתן מטען- אתה עובר על התנאים לשימוש ברכב האספנות שנקבעו בחוק- אי לכך לא תקף הביטוח שלך והטסט שלך ובמקרה של תאונה, אתה ברשות עצמך.

אתה חושב שאתה יותר חכם מכל בעל רכב אספנות אחר? תזכור שהיו כאלה גם לפניך שחשבו שהחוק זה לנקבות, והם נאלצו למכור את כל רכושם בשביל לשלם חשבונות בית חולים.

עדיין חושב שאתה גבר-גבר? שיהיה לך בהצלחה.

לפותח השירשור, אתה רוצה רכב אמריקאי לשימוש יומיומי? תמצא אחד שהוא לא רשום כאספנות, תחזיר אותו לכביש, תשלם ביטוח מלא וטסט מלא, וסע חופשי כמו עם כל רכב אחר, אבל כל עוד הרכב שלך נושא לוחית אספנות, אתה כפוף לחוק האספנות.

יש שאלות נוספות?

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
האם כל מי שקונה מזדה 3 אתה ממליץ לו "לשומרי חוק לא מומלץ רכב כזה לשימוש יום יומי, אלא אם הוא מתחייב לא לעבור את המהירות המותרת בחוק" ?

בקיצור, אין צורך להתחכם. ההגבלות ידועות לכול ותתפלא לשמוע אבל שי כאלה שמתחילים לעבוד לפני, או אחרי, השעה 7 בבוקר.

אפשר להזכיר שישנם מגבלות אבל אני לא רואה שום קשר בין זה לבין ההמלצה להשתמש כרכב יום יומי.

רון, לפני שאתה "תוקף", שים לב שאתה נמצא בפורום אספנות. לא רק שאינך מגיב לגופו של עניין השרשור, אלא אף מגדיל לעשות ומגיב לחברים שנושא רכבי האספנות יקר לליבם וחלק לא מבוטל מזה, אלו התקנות שהושגו בעמל רב. הנטיה לחפף בעניין, עלולה להיות בעוכרינו. מאחר ויותר ויותר רכבים "חדשים", משנתונים מאוחרים מצטרפים למעגל של רכבי האספנות, ישנו החשש מזליגה של זלזול בחוק המדובר, מה שעלול להביא לשינויו ולא לטובתינו. מכאן הדאגה הרבה לשמירת החוק.

desteny, רכב אספנות, מהסוג שאתה מדבר עליו מתחלק לשני חלקים. החלק הראשון, המכללים. לדוגמא: מנוע V8, ישן, אוכל דלק, שמן וחלקי חילוף, כמו כל מנוע V8 חדש. אלא שהתיאבון שלו גדול יותר בכל הפרמטרים. את זה אפשר לפתור בארץ, די בקלות. יש חלקי חילוף, אמנם לא בשפע, יש מכונאים טובים, גם לא בשפע ואפשר כמובן לא לנסוע, מה שחוסך בשניהם. ועוד לא דיברתי על הגיר, המתלים, מערכת היגוי וסרן אחורי..... החלק השני, הוא גוף הרכב. כאן הבעיה האמיתית. אין כמעט חלקי חילוף מקוריים/תחליפיים לרכב מהסוג שאתה מדבר עליו. בעקבות כך, כל שבר, מכה, או בלאי יאלץ אותך לחפש בחול, עם כל "כאב הראש" הכרוך ביבוא. מעל הכל, נמצא נושא האמינות. רכב ישן, להזכירך, בן יותר מ30 שנה, הוא רכב ישן. אמין ככל שיהיה, יש גבול גם לזה. מכאן ההמלצה שלא להשתמש ברכב אספנות ביום יום.

כאן נכנסות האמוציות לתמונה. מצד אחד, אין כף גדול מלנסוע יום יום במה שאתה אוהב ונהנה. מצד שני, הסיכוי לשריטה ברכב, עולה באופן ישיר.......

מקווה שעזרתי במשהו,

דורון

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

בתור בעלים של יותר מרכב אספנות אחד- אני יכול להעיד דווקא, שאין כיף גדול יותר, מלנסוע ביום יום באוטו הכי-חדש שאפשר, שלא ממש אכפת לך ממנו, ואין לך דאגות לחלקים ולכל תקלה הכי שטותית: "מה עושים עכשיו?!", כשאתה צריך להגיע לעבודה- עברנו את הסרט הזה עוד לפני, שרכבים הישנים שלי הפכו לאספנות, ונסעתי איתם יומיום לעבודה! נסיעה יומיומים עם מנוע V8?! -Give me a break! לא יודע, כמה קילומטרים אתה צריך לעבור ביומיום, אבל אם זה יותר מלצאת מחניה ולחנות שני רחובות ממנה- תכין תחנת דלק. לא יודע מה צריכת המוסטנג, אבל וואנדורה 92' שלי כמעט גרמה לי לפשוט רגל כשהאופנוע היה מושבת חודש ונסעתי איתה יומיום... אז תעשה חשבון!:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
רון, לפני שאתה "תוקף", שים לב שאתה נמצא בפורום אספנות. לא רק שאינך מגיב לגופו של עניין השרשור, אלא אף מגדיל לעשות ומגיב לחברים שנושא רכבי האספנות יקר לליבם וחלק לא מבוטל מזה, אלו התקנות שהושגו בעמל רב. הנטיה לחפף בעניין, עלולה להיות בעוכרינו. מאחר ויותר ויותר רכבים "חדשים", משנתונים מאוחרים מצטרפים למעגל של רכבי האספנות, ישנו החשש מזליגה של זלזול בחוק המדובר, מה שעלול להביא לשינויו ולא לטובתינו. מכאן הדאגה הרבה לשמירת החוק.

desteny, רכב אספנות, מהסוג שאתה מדבר עליו מתחלק לשני חלקים. החלק הראשון, המכללים. לדוגמא: מנוע V8, ישן, אוכל דלק, שמן וחלקי חילוף, כמו כל מנוע V8 חדש. אלא שהתיאבון שלו גדול יותר בכל הפרמטרים. את זה אפשר לפתור בארץ, די בקלות. יש חלקי חילוף, אמנם לא בשפע, יש מכונאים טובים, גם לא בשפע ואפשר כמובן לא לנסוע, מה שחוסך בשניהם. ועוד לא דיברתי על הגיר, המתלים, מערכת היגוי וסרן אחורי..... החלק השני, הוא גוף הרכב. כאן הבעיה האמיתית. אין כמעט חלקי חילוף מקוריים/תחליפיים לרכב מהסוג שאתה מדבר עליו. בעקבות כך, כל שבר, מכה, או בלאי יאלץ אותך לחפש בחול, עם כל "כאב הראש" הכרוך ביבוא. מעל הכל, נמצא נושא האמינות. רכב ישן, להזכירך, בן יותר מ30 שנה, הוא רכב ישן. אמין ככל שיהיה, יש גבול גם לזה. מכאן ההמלצה שלא להשתמש ברכב אספנות ביום יום.

כאן נכנסות האמוציות לתמונה. מצד אחד, אין כף גדול מלנסוע יום יום במה שאתה אוהב ונהנה. מצד שני, הסיכוי לשריטה ברכב, עולה באופן ישיר.......

מקווה שעזרתי במשהו,

דורון

אני יודע שזה אידיוטי לחשוב שאני רוצה רכב כזה ליום-יום, אני גם מ"אידיוטים" שמשתמשים באופנוע KTM(אופנוע תחרותי) לשימוש יום-יומי, לא נוח, אבל כשזה הדבר שאתה הכי אוהב, זה שווה כל רגע!

בכל מקרה, תודה רבה לך דורון, הבנתי שדבר כזה יהיה מאוד קשה לביצוע עם תקציב כמו שלי, וזה לא שבין 7-9 בבוקר מגביל אותי, שעות כאלה אני ישן, עם תחזוקה אני לא ישרוד הרבה, אולי בעתיד תיפול עלי אופציה מעניינת, בנתיים נאסוף עוד 15 אלף וניבא מוסטאנג חדשה מחול.

פורסם

דסטני אני לא חושב שעיניין הנוחות משחק פה - אם רכבת על KTM יום יום לעבודה אתה תסתדר גם עם מוסטנג בלי מושבים .ואם אתה מתכוון לנסוע כל יום עם הרכב אז גם כנראה כמה פגיעות פח שעלולות להיגרם בחניות לא יהרגו אותך אבל

אני חושב שמה שאתה לא לוקח בחשבון שאם תתקע עם הרכב וזה בטח יקרה מתישהו - ישנם חלקים שתיצטרך להמתין להגעתם מחול - שבועים שלוש -אם זה הרכב היחיד שלך לא תיהיה לך תחבורה להתנייד בה. זה משהו שכדאי לקחת בחשבון מעבר לעלויות וכל מה שכבר דובר כאן...

אם אתה בא מעולם הדו גלגלי אז אולי קטנוע ליום יום ומוסטנג לסופש..

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

דורון, אני תוקף אך ורק את הרעיון שבהגדרה, רכב אספנות אינו לשימוש יום יומי ולא שום דבר אחר. ולדעתי זה בדיוק לגופו של ענין

אם תראה לי מקום אחד שאפילו רמזתי שאפשר או מותר לזלזל בתקנות הבירה במפגש הרוב עלי, אפילו אם זה אומר שאני צריך להדרים למפגש השפלה (-;

בעיני, ובעיני רבים אחרים, אפילו כאלה הגולשים כאן, רכב נועד לנסיעה. גם כל יום. אינני מזלזל כלל ועיקר בהגבלות הנסיעה, להיפך. אני תומך בהגבלות ובעוד זמן קצר, כשהאופנוע שלי יעבור לסטטוס אספנות, אקפיד גם לשמור עליהם בדקדקנות. אני יוצא מתוך הנחה שכולנו שומרי חוק. אני חושב שיש מקום להזכיר, שוב ושוב, את ההגבלות של רכבי אספנות. לעומת זאת, אינני חושב שזוהי סיבה לשלילת רכב אספנות לשימוש יום יומי. זה הכל.

תאמין לי שנושא רכבי האספנות יקר לליבי לפחות כמעט כמו שהוא יקר ללליבך.

פורסם
RONCX,

תיסע עם הרכב אספנות שלך בין 7-9 בבוקר, תשתמש בו לצורך העבודה שלך, תעביר איתן מטען- אתה עובר על התנאים לשימוש ברכב האספנות שנקבעו בחוק- אי לכך לא תקף הביטוח שלך והטסט שלך ובמקרה של תאונה, אתה ברשות עצמך.

אתה חושב שאתה יותר חכם מכל בעל רכב אספנות אחר? תזכור שהיו כאלה גם לפניך שחשבו שהחוק זה לנקבות, והם נאלצו למכור את כל רכושם בשביל לשלם חשבונות בית חולים.

עדיין חושב שאתה גבר-גבר? שיהיה לך בהצלחה.

לפותח השירשור, אתה רוצה רכב אמריקאי לשימוש יומיומי? תמצא אחד שהוא לא רשום כאספנות, תחזיר אותו לכביש, תשלם ביטוח מלא וטסט מלא, וסע חופשי כמו עם כל רכב אחר, אבל כל עוד הרכב שלך נושא לוחית אספנות, אתה כפוף לחוק האספנות.

יש שאלות נוספות?

ושאלה שלא בדיוק קשורה לנושא,אבל אם יש לי טנדר שברולט שמוגדר כאספנות אסור לו להעביר מטענים ברכב?:shock:

אם חס וחלילה קוראת תאונה ובוחן תנועה רואה שהעברתי מטען יחסית גדול בטנדר שלי אז זה שווה כאילו נסעתי ללא ביטוח וטסט?

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם
RONCX, אתה מוזמן להפסיק להתחכם.

רכב אספנות מעצם הגדרתו לא נועד לשימוש יומיומי. אני, ואחרים, חולקים עליך. אני בניגוד אליך מסוגל לקבל את העובדה שלא כולם מסכימים איתי....

עצם קבלת ההטבות על רכב האספנות, קרי, ביטוח מוזל, וטסט מוזל והקלות נוספות ניתנים כנגד הבטחה שלא תשתמש ברכב האספנות לצורך העבודה שלך, לא תעביר איתו מטען, ולא תיסע איתו לעבודה. (זה אולי יפתיע אותך, אבל רוב האנשים נוסעים לעבודה בין 7-9, לכן נוסח החוק בצורה כזאת.) אולי יפתיע אותך אבל יש כמה ט=וכמה אנשים שיוצאים בשעות אחרות, כמו פותח שרשור זה לדוגמא....

הדוגמא שנתת לא רלוונטית, כי עצם העובדה שאתה מקבל רשיון נהיגה וקונה רכב, אתה מקבל על עצמך את האחריות לנהוג כחוק, ולא לעבור עליו. תעבור על החוק, ואתה צפוי לעונש. כנ"ל עם רכב אספנות. דווקא רלוונטית ביותר, בדיוק כמו שאתה לא מזכיר לו חוקי תנועה אחרים כי ברור לך שהוא יודע שעליו לשמור על החוק, כך גם לגבי נסיעה בין 7-9

תעצור, תרגע, תקרא מה כתבתי שוב.

אתה חושב שאתה יותר חכם מכל בעל רכב אספנות אחר? תזכור שהיו כאלה גם לפניך שחשבו שהחוק זה לנקבות, והם נאלצו למכור את כל רכושם בשביל לשלם חשבונות בית חולים. סביר להניח שאני פחות חכם מרוב בעלי רכבי האספנות, תסביר לי רק איך זה קשור לענין? מה שבטוח הוא שאני פחות מתלהם ממך ומנסה להבין על מה אני מגיב לפני שאני מגיב...

עדיין חושב שאתה גבר-גבר? שיהיה לך בהצלחה. רק בריאות!

יש שאלות נוספות?

8 וחצי היקר,

אני מחכה שתרא לי איפה כתבתי שאני או כל אחד אחר יכול ומורשה לנסוע עם הרכב אספנות בין 7-9...

ציטוט אחד יספיק לי.

בדיוק להפך, טענתי, בדיוק כמוך, שבקבלתי רשיון אני מקבל על עצמי את חוקי המדינה ולכן, כמו שאתה לא מזכיר למישהו שקונה פורשה 911 חדשה שיקפיד על המהירות המותרת כך אין צורך להגיד לפותח השרשור שלא יקנה רכב אספנות כרכב יום יומי כי אסור לנסוע בו בין 7-9.

החוקים ידועים וברורים. יחליט לשמור על החוק טוב, יחליט לא לשמור על החוק - ישלם את חובו לחברה.

עכשיו, כדי שיהיה לך יותר קל להבין: ברכב אספנות אסור לנסוע בין השעות 7-9 בבוקר בהנחה ואתה אישית יכול להסתדר עם מגבלה זאת, אני לא רואה שום בעיה שרכב אספנות מתוחזק היטב ישמש את בעליו לשימוש יום יומי.

עכשיו ברור? נרגעת? יופי... פעם הבאה אין צורך לפתוח ג'ורה סתם כי אתה לא מבין מה כתוב.

חג שמח. (אני מתנצל מראש על חוסר הנחמדות שלי בהודעה זאת אבל... אתה התחלת!) (-:

פורסם

ועכשיו שאנחנו חברים :oops:.. שאלה פילוסופית על הציטוט הנ"ל.

למה אנחנו כל הזמן אומרים בביטחה שבנסיעה בין 7-9 אנחנו לא מבוטחים? האם מישהו שעושה תאונה במהירות 140 קמ"ש על כביש החוף לא מכוסה ביטוחית מכיוון שעבר על תנאי השימוש ברכב שלו?

ורק כדי להיות ברור ולא להדליק מדורות שווא... אני נגד נסיעה ברכב אספנות בין 7-9 ולא שואל כדי לחפש לי היתר יש מבינים? :lol:

פורסם
ושאלה שלא בדיוק קשורה לנושא,אבל אם יש לי טנדר שברולט שמוגדר כאספנות אסור לו להעביר מטענים ברכב?:shock:

אם חס וחלילה קוראת תאונה ובוחן תנועה רואה שהעברתי מטען יחסית גדול בטנדר שלי אז זה שווה כאילו נסעתי ללא ביטוח וטסט?

אני לא יודע מה תגיד חברת ביטוח (ואני די בטח, שיהיה לה מה להגיד!)- אבל, ברישיון של כל מסחרית "אספנות" בפרוש כתוב: אסור להעמיס מטען! תאמין לי- יש לי כמה מסחריות, וגם לחברים שלי יש.

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
ועכשיו שאנחנו חברים :oops:.. שאלה פילוסופית על הציטוט הנ"ל.

למה אנחנו כל הזמן אומרים בביטחה שבנסיעה בין 7-9 אנחנו לא מבוטחים? האם מישהו שעושה תאונה במהירות 140 קמ"ש על כביש החוף לא מכוסה ביטוחית מכיוון שעבר על תנאי השימוש ברכב שלו?

ורק כדי להיות ברור ולא להדליק מדורות שווא... אני נגד נסיעה ברכב אספנות בין 7-9 ולא שואל כדי לחפש לי היתר יש מבינים? :lol:

שאלה יפה,

ועכשיו אני נזכר שחבר שלי שהוא נהג צעיר עשה תאונה (נכנס בגדר) ברכב שאין לו ביטוח נהג צעיר, הבנתי שמי שמשלם על הנזק הגופני זה הביטוח חובה שחייב להיות לכל רכב, לכן לדעתי במיקרה תאונה בשעות האסורות יהיה כיסוי אבל לא לכלי הרכב.

הבעיה תהיה אם חלילה אתה עושה תאונה עם רכב אחר, כנראה אתה תיצטרך לשלם על הנזק של הרכב הנפגע.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

לא מתכוון לקרוא את האשכול הזה בכל אופן מרפרוף

אין בעייה להחזיק מוסטנג ברמת העיקרון לרכב יומיומי או כל רכב אספנות אחר

כל הרכבים האלו נולדו בשביל להיות רכב יום יומי

מבחינת עלויות מן הסתם יקרות

התקציב שנתת זה סכום סביר להתחלה כח בחשבון שרוב מה שתמצא בארץ יהיה שש צילינדר מתגלגל

הסבה ל V8 כמו שצריך בלי קומבינות זה 15-25 ותלוי במודל ובדגם

דלק נושא כאוב אבל אם מתפשרים בביצועים אפשר להגיע לתצרוכת סבירה

אם אתה שואל אותי מוסטנג זה לא ליום יום

תקנה יפני שנות התשעים ומעלה תהנה יותר

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

שלום לכולם,

בארה"ב משתמשים ברכבים כגון מוסטאנג קורבט (אספנות) ועוד בשימוש יום יומי וזה לא דבר נדיר.

נכון שמחיר הדלק שם נמוך בהרבה מהמחיר בארץ אבל זה השיקול של הרוכש הוא פשוט צריך להיות מודע לעלויות.

חלקים ניתן להזמין הכל מארה"ב חדש או משומש אבל כפי שנאמר זה עניין של עלויות וזמן עד שהחלק מגיע לארץ וכמובן הטירטור של ללכת ולקבל את האישורים המתאימים ליבוא יש החלק :oops:.

בנושא של האיסור לנסוע בין השעות 07:00 ל 09:00 לדעתי חשוב מאוד לשמור על החוק קודם כי זה החוק אבל במיקרה של רכב אספנות יש גם שיקול נוסף אני מאמין שכל החברים בפורום ו/או אוהבי רכבי האספנות נהנים מההטבות אותם אנו מקבלים וכפי שהוזכר כאן הוסגו לאחר עמל רב, מספיק שמישהו יסע עם הרכב שלו בשעות "האסורות" ושחס וחלילה משהו ייקרה ואז נוסיף לזה עיתונאי נודניק שמה שמעניין אותו זה לפרסם עוד שורה בעיתון והינה לכם אנחנו נאבד את ההקלות הללו אז לפני שנוסעים תחשבו קודם. לגבי רכב אספנות ליום יום התקציב שלך הוא 60,000 ש"ח לפי הבנתי, תיקח בחשבון שלהביא מאסל קאר לארץ בתקציב הזה זה לא רכב משופץ לא מכני וכמובן לא קוסמטי ואני אסביר: תיקח 60,000 ש"ח שהם נכון להיום כ - 14,500$ תוריד את עלות ההובלה כ - 2,000$ וזה במידה ואין לך הובלות ארוכות בתוך ארה"ב נשאר לך 12,500$ בסכום הזה אתה צריך לשלם מכס שבמיקרה הטוב יעלה לך 4,000$ אז נשאר לך 8,500$ רישויי ושאר ירקות ישאירו אותך עם 8,000$ בסכום הזה לרכוש רכב לשימוש יום יומי זה הימור מסוכן. תחשוב גם שיכול להיות שצריך להשקיע כמה שקלים ברכב ע"מ שיעבור רישויי או שצריך לתקן דבר מה שהרכב ייסע כמו שצריך.

לגבי מוסטאנג חדשה לדעתי זה מינימום 140,000 ש"ח וזה מדובר על מודל 2008 דגם בסיסי.

אבל במידה ואתה באמת אוהב רכבי אספנות אני אתן לך רעיון, כפי שהוצע כבר תישאר עם דו גלגלי ליום יום ואז תביא רכב לארץ תיסע איתו לעיתים רחוקות יותר ולא בתור רכב עיקרי כך הבלאי נמוך יותר וכמובן גם צריכת הדלק ובנוסף יהיה לך העונג :-D לשפץ את הרכב בקצב שלך ולפי היכולת הכלכלית וסידרי עדיפות אחרים.

מקווה שעזרתי.

חג שמח לכולם, שאול

.u.s not just vegas baby

if it's not a corvette it's just a car

פורסם

הדיון מהשבוע שעבר נעלם... אז אני אצטט בסגנון חופשי מה שכתבתי שם...

מכוניות, גם ישנות, צריכות להיות על הכביש, בנסיעה. אחרת הן מתות מוות איטי ומכוער. "שימוש יומיומי" זה עניין של פרשנות, ומה מתאים לך. מה עושים כדי שמכונית אספנות לא תהפוך ל"סתם מכונית ישנה ומוזנחת"? קודם כל, נוסעים בה. אבל (וזה אבל גדול) - לא לכל נסיעה לסופר ולא לכל סיבוב קטן, כי אז הסיכוי לתקלות או פגיעות עולה, ואז הסיכוי שלא תתקן את אותן הפגיעות גם עולה. אבל אם אפשר להשתמש בה בנסיעה רגועה ובטוחה מדי פעם מהבית לעבודה וחזרה? למה לא? כך הרכב נשמר, הרכב "חי", ואתה לא עובר על החוק.

(החוק אומר ש"אסור להשתמש ברכב לצורך עיסוקו" וזה, בפרשנות שלי (ולא רק שלי) אומר שמותר לנהוג בו לעבודה וחזרה (לא בשעות שאסור), וכמובן אסור להשתמש בו במסגרת העבודה).

אני מסתובב לא מעט בחו"ל ורואה שזו הגישה של חלק לא מבוטל מהאספנים. יום יפה? מוציאים את הקלאסית מהחניה ונוסעים בה לעבודה. זה כיף, זה חלק חשוב בפאן של להחזיק מכונית קלאסית. טבעי לחלוטין במדינות בהן "תרבות הליסינג" אינה השלטת.

אני יודע שיש גישות אחרות. אני יודע שיש כאלו שמבחינתם הרכב נוסע רק למפגש השבועי, ובשאר השבוע חונה מכוסה בחניה סגורה שלא יישרט. אני מקבל את זה.

כן צריך לקחת בחשבון שרכב ישן הוא רכב ישן. זה אומר שכשמשהו מתקלקל, הוא יעמוד הרבה זמן עד שיהיה חלק ועד שיהיה זמן לתקן.

לעניין המקורי - דווקא תחזוקה של מכונית אמריקאית היא קלה יותר מאופציות אחרות. החלקים זמינים- אלוהים המציא את האינטרנט בדיוק בשביל זה. יש לך כרטיס אשראי בינ"ל? תוך 5 ימים החלק אצלך, על השולחן. אמריקה.

אסף.

פורסם

הV8 זה לא החלק שחשוב לי, מצידי שיהיה פח של מוסטאנג ומנוע 4 IN LINE הנעה קדמית.

אם יש מוסטאנג V6 זה אם אפילו יותר טוב, צריכה נמוכה יותר, הקטע הבעיתי הוא כמו שאמרתם... תחזוקה בעייתי.

אני אמשיך לחשוב על הנושא, בנתיים אני תובע את הביטוח, בנתיים אני חושב על כל האופציות, אולי אפילו אביא ביבוא מוסטאנג חדשה V6(יוצא כ80 אלף).

• תוכן חדש...