Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

ברצוני להתייעץ עמכם לגבי רכישת רכב, התקציב הוא עד 30K, המטרה היא נסיעות יחסית קצרות ביום יום (צפי לנסועה שנתית עד 10K), בגדול אני לא צריך רכב משפחתי כך שהוא לא חייב להיות מרווח יותר מידי או תא מטען גדול, חשוב לי שיהיה רכב חסכוני הן מבחינת צריכת דלק והן מבחינת עלות חלפים.

אני מחפש דגמים בשנים 98-02, גיר אוטו' או ידני לא ממש משנה לי (עדיפות קלה לידני מבחינת תצרוכת דלק).

נפח מנוע מבוקש עדיפות ל1.6 או אפילו 1.4 (שוב...צריכת דלק..).

חשוב לי מרכב סדאן, לא הצ'בק. (לכן נפסלו אונו, קולט, סיויק הצ'בק, קורדובה הצ'בק)

לאחר שראיתי עשרות מודעות ושרשורים כאן באתר נוכחתי לדעת שיש הרבה מאד רכבים שפוטנציאלית יכולים להתאים לי.

כרגע ההתלבטות הכי גדולה שלי היא מבחינת התקציב, וזאת מכיוון שאמנם אני יכול להוציא 28-30 אלף, אבל מכיוון שראיתי רכבים שנראים כאופציה לא רעה בכלל ב 18-20 אלף זה גרם לי להתלבטות לא קלה האם כדאי לחסוך 10 אלף ולקבל רכב קצת פחות "מפואר" אבל חסכוני ואמין באותה מידה (כמובן שה 10K יכולים לשמש אותי כהשקעה נוספת ברכב וכדומה).

הרכבתי רשימה חלקית של הרכבים שיותר עניינו אותי ואני אפרט קצת לגבי מה שהספקתי להבין לגבי כל אחד מהרכבים:

• מאזדה לאנטיס 1.6 GLX אוטו' - נראה כבחירה הכי טובה כרגע, בניגוד להרבה דגמים לא נשמעו עליו ביקורות רעות בפורום, סביר+ מבחינת צריכת דלק וחלפים, שנת 2000 יעלה באיזור 30K והמינוס היחיד שזה בקצה העליון של התקציב שלי.
  • סוזוקי בלנו 1.6 GLX - אחזקה ודלק זול, קצת יותר זול מהמאזדה (2000 שקל פחות לאותם שנתונים), נראה שרמת הגימור פחות טובה מהמאזדה.
  • מיצובישי כריזמה 1.6 GLX - אשמח לקבל מידע עליו מכיוון שאני לא מכיר אותו כלל, הוא פשוט מתאים ברמת המחירים שלו ובנוסף דגמים משנת 98-99 ניתן לקנות ב 21-23 אלף וזו כבר הנחה משמעותית מה 30K.
  • פולקסווגן בורה 1.6 - גם פה אין לי יותר מידי מידע מלבד העובדה שדגם שנת 2000 אפשר להשיג ב 29K וזהו רכב ברמת אבזור יותר גבוהה מהשאר, לא מכיר את תצרוכת הדלק ועלויות חלפים אבל נראה לי שהם יקרים משמעותית מהיפניות.
  • סיאט קורדובה STELLA 1.6 - כאן כבר המחיר לדגם ידני שנת 2000 יורד ל 20K , מהביקורות שקראתי נראה רכב אמין למדי, לא יקר לאחזקה ולכן מהווה אופציה טובה למול לאנטיס למשל שיקרה ב 10K.

אני אזכיר בנפרד כי חשבתי ללכת גם על מגאן קופה 1.6 שנים 98-00 במחירים 19-24 אלף, אבל מכל הביקורות שקראתי כאן הבנתי שפשוט אסור להתקרב לרכב הזה (בעיות חשמל בעיקר) - תקנו אותי אם אני טועה. ואני לא מחפש רכב פוזה מונמך עם מגנזיום מטורף, פשוט המראה שלו מתאים לי והוא בתקציב.

לסיכום:

התלבטות עיקרית היא בנושא התקציב, למה לקנות מאזדה שנת 2000 ב 30K כשאפשר לקנות בלנו שנת 98 ב 21K ואני מקבל רכב חסכוני ואמין באותה מידה? (אני יודע שהמילה אמין היא כללית מידי וצריך לבחון כל רכב לגופו, הסטורית טיפולים, מידת השקעה בסיסית של בעלים קודמים, ברור שמי ששומר על רכבו בצורה טובה ודואג לבצע טיפולים בזמן ולמנוע בעיות במקום לכבות שריפות, ישאיר אחריו רכב שמור ובריא יותר וזו יכולה להיות גם מגאן קופה שמשמיצים אותה די הרבה).

התלבטות משנית היא באמת לגבי סוג הרכב, הראש אומר לי ללכת על רכב סולידי משפחתי (לאנטיס, בלנו, בורה..) והלב אומר לי ללכת על משהו יותר ספורטיבי וצעיר (מגאן קופה, שברולט קאווליר קופה - שוב רק במידה וימצא רכב כזה שמור בקנאות, שיעבור בדיקה בצורה טובה וימצא תקין לחלוטין ללא בעיות חשמל ומבחינת גיר, בלמים, בולמי זעזועים, צמיגים שהוחלפו בזמנים שהיו אמורים להיות מוחלפים).

עוד שאלה - האם כדאי לפסול אוטומטית רכב שעבר 200,000 ק"מ ומעלה? ואם כן אז באילו דגמים כן ובאילו לא?

אגב, אני בן 25 ולא מתכנן להקים משפחה בקרוב כך שהרכב הוא בעיקר לעצמי ואין לי באמת צורך ברכב משפחתי פרופר.

אודה לכל המגיבים (אתם מוזמנים לצרף דגמים נוספים אבל נראה לי שאני אעדיף לצמצם את הבחירה ולא להרחיב אותה) :?

פורסם

שלום,

אחרי קריאת ההודעה, אתחיל ממשהו שנראה הגיוני:

רק סדן (לא ברור לי מה הסיבה), לא צריך רכב משפחתי, עדיף ידני וכמה שיותר חדש - סיאט קורדובה מתאימה ביותר.

בקשר לאוטומטיות ישנות עם 200 אלף ק"מ +,

אני אישית הייתי מעדיף את ניסן אלמרה על באלנו, בורה כאריזמה וגם על לנטיס.

אבל, כפי שאמרת, מצב הרכב הצפציפי, אופן הטיפול בו בשנים הקודמות -זה מה שישפיע על האמינות בסופו של הדבר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לגבי נושא הסדן...זאת העדפה אישית מבחינת מראה, אין לזה קשר לחסכוניות, אמינות וכו'...באמת הדבר היחיד שאני רוצה שמושפע נטו מהעדפה אישית ולא נתונים אוביקטיביים.

לגבי העדפת בורה על הלנטיס...תוכל להסביר מדוע?

תודה,

פורסם

לגבי העדפת בורה על הלנטיס...תוכל להסביר מדוע?

תודה,

המלצתי לך על רכב אחר, לא מהרשימה שנתת - ניסן אלמרה .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...