Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוהגת באודי A4 טורבו, גיר ידני, שנת 99'.

לפני כ- 4 חודשים התחלתי לשמוע רעש כמו גרגור (גרר.... קצת מזכיר רעש של מנועי דיזל טורבו חדשים...). הרעש מופיע רק כשהאוטו קר, מעל 2200 סל"ד.

בזמן סיבובי סרק - אין רעש.

עושה רושם שהרעש מגיע מכיוון הממיר.

האוטו סוחב רגיל וצריכת הדלק לא השתנתה.

ניגשתי למוסך - ושאלתי אם יתכן שיש תקלה בממיר (לפני כ-3 שנים היה רעש מהממיר והוא הוחלף). הם אמרו שלא נראה להם, והם חושבים שזו תקלה באג'סטור האחורי של הדאבל קמשפט. בכדי להגיע לחלק הזה יש לפרק את כל המנוע.

מה דעתכם - 1. לגבי סוג התקלה, 2. האם בכלל כדאי לתקן כי מנוע שפורק לא תמיד חוזר להיות מה שהיה פעם...

שירה.

לשעבר shira A4 turbo

פורסם
אני נוהגת באודי A4 טורבו, גיר ידני, שנת 99'.

לפני כ- 4 חודשים התחלתי לשמוע רעש כמו גרגור (גרר.... קצת מזכיר רעש של מנועי דיזל טורבו חדשים...). הרעש מופיע רק כשהאוטו קר, מעל 2200 סל"ד.

בזמן סיבובי סרק - אין רעש.

עושה רושם שהרעש מגיע מכיוון הממיר.

האוטו סוחב רגיל וצריכת הדלק לא השתנתה.

ניגשתי למוסך - ושאלתי אם יתכן שיש תקלה בממיר (לפני כ-3 שנים היה רעש מהממיר והוא הוחלף). הם אמרו שלא נראה להם, והם חושבים שזו תקלה באג'סטור האחורי של הדאבל קמשפט. בכדי להגיע לחלק הזה יש לפרק את כל המנוע.

מה דעתכם - 1. לגבי סוג התקלה, 2. האם בכלל כדאי לתקן כי מנוע שפורק לא תמיד חוזר להיות מה שהיה פעם...

שירה.

שירה שלום.

קודם כל,קשה לתת תשובה מדוייקת וברורה,מכיוון שברכב שתיארת כל תיקון עולה סכום נאה-והרכב גם מחוץ לטווח האחריות.

נודה לך אם תוכלי לפרט באיזה מוסך ביקרת.

מומלץ לגשת למוסך נוסף (נסי את "פליקס" באזור שונצינו-מורשה VW AUDI) שיתן חוות דעת נוספת לפני תחילת ביצוע העבודה.

אם הרעש מגיע מתחתית הרכב- אכן מדובר בתקלת ממיר.לא מומלץ לסדר תקלה כזו-אלא אם הרעש מטריד אותך ברמה שאכן תצדיק הוצאה כספית בכזה סדר גודל.

במידה ואכן הבעיה באה מה"אג'סטור" (או וריאטור התיזמון של הקמשפט) מן הראוי שתסדרי אותה בהקדם.תפקידו של הוריאטור הוא כיוון עדין של פתיחת וסגירת השסתומים.במידה והתופעה תחמיר חלילה,יכול להיגרם מצב של קריעת רצועת התיזמון או לסירוגין פגיעת שסתום בבוכנה- תקלה אשר יכולה להרוס את המנוע לחלוטין.

לגבי "לפרק את כל המנוע"- בפירוש לא.הוריאטורים דורשים אך ורק הסרה של רצועת הטיימינג,פירוק הוריאטור והחלפתו בחדש.

ההליך אינו זול (צ'מפיון....) אך עדיף לבצעו כפעולת מנע לפני שיגרם נזק רב יותר.

לא מדובר בפירוק של בוכנות או קראנק ולא בעינייני חריטה-כך שלאחר סוף התיקון (אם יבוצע כהלכה) המנוע ישמור על אותה רמת אמינות.

נסי לבדוק ולעדכן באתר אם מדובר בוריאטור מכאני(קמשפט וורנייר פולי) או בווריאטור חשמלי.

במידה והחלק אכן חשמלי תידרש בדיקה מקיפה יותר.

בהצלחה.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

תומר -

תודה רבה על התשובה המקצועית.

אני כבר יודעת כמה זה הולך לעלות לי במידה וזה האדג'סטור (אכן - צ'מפיון)...

הרעש אכן מתחתית הרכב - אבל בגלל שהממיר והאדג'סטור די קרובים - אז אי אפשר לדעת מי משניהם אשם...

אני יודעת שלא צריך לפתוח את המנוע בשביל להחליף את האדג'סטור, הכוונה ב- "לפרק את המנוע" היתה - לפרק טיימינג ולהוציא אותו בכדי להחליף את החלק.

אני גם יודעת מה המשמעות לטווח ארוך ("ילך" המנוע..) אם לא אחליף את האדג'סטור - בהנחה שהוא לא בסדר.

אני אברר האם החלק חשמלי או לא - ואעדכן אותך.

בכל מקרה אני מתכוונת "להעיף" את הממיר - הוא חונק לי את האוטו!

שירה.

לשעבר shira A4 turbo

פורסם

בהצלחה בהסרת הממיר.באודי התהליך יכול להיות בעייתי מכיוון שחיישן הלמדה ממוקם בחלק מהדגמים כיחידה אינטגרלית וכחלק מהממיר עצמו.כדאי להשיג ממיר מפירוק,לרוקן אותו ולהרכיב אותו.בכל מקרה-כדאי להשאיר את הממיר המקורי על הבוידעם בשביל הטסטים.

אם את מעוניינת להוציא עוד כ30-40 כוחות סוס נסי את המילה "פרילינג" בחיפוש בפורום.

בכל מקרה-אל תזניחי את נושא הרעש-ע"מ שלא ייגרם נזק.

ועכשיו,ברשותך האדיבה,אנחנו יוצאים לשתות משהו.

שיהיה בהצלחה.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

בהחלט בכוונתי להשאיר ממיר ריק מורכב - ע"מ שיהיה "למראית עין" בטסט.

בדגם שלי אפשר להסיר את הממיר - לרוקן אותו מבפנים (בלי לחתוך ואח"כ לרתך) ואז להרכיב אותו ריק.

אני ממש מקווה שיתברר שהרעש אכן מהממיר, אבל - את זה אדע בהמשך...

בהצלחה עם הלנצ'יה.

שירה.

לשעבר shira A4 turbo

• תוכן חדש...