Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

עכשיו חזרתי הביתה לאחר נסיעה ארוכה ומאומצת ואוטו מלא (5 אנשים מבוגרים) הביתה. המנוע של האוטו שלי די חלש 1.4, ככה שהוא די התאמץ.

הגעתי הביתה, כיביתי את הרכב, הטמפ' היתה תקינה לאורך כל הנסיעה (ובכלל אין בעיות של התחממות לרכב). אני יושב ושומע רעש של בעבוע, פותח מכסע מנוע ורואה שהמים במיכל עיבוי מבעבעים ויוצאים מעט (המכסה של המיכל עיבוי לא נסגר חזק בכלל ואין אטימה).

לאחר דקה זה נירגע והפסיק. פעם ראשונה שזה קורה, האם יש חשש לתקלה משמעותית או שהדבר קרה בגלל מאמץ הרכב.?

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם

קודם תחליף פקק לפקק אתום , החום מנוע תקין במדיד לא מראה על בעיה , אחרי החלפת הפקק רצוי במקורי תיבדוק שהבעיה לא חוזרת , במידה וחוזרת תיבדוק שמאוררים ניכנסים לעבודה בזמן , תרמוסטט תקול , יוניט חום שלא מזיף , רדיאטור סתום חלקית .

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

אבל זה הפקק הסטנדרטי של מיכל העיבוי. הם אף פעם לא אטומים כמו הפקק של הרדיאטור עצמו

פורסם

אז כנראה הבעיה באחד מהדברים האחרים שרשמתי בגלל שמים במיכל לא אמורים לבעבע ולא לינזול מהמיכל .

נראה שיש היתחממות יתר והשעון חום מזיף .

לאחר בדיקת הרשום למעלה וכל נימצא תקין יתכן ויש בריחת לחץ מהמנוע למערכת הקרור ניתן לראות זאת בהקצפה המים במיכל העיבוי, ו/או בשמן כטחינה לבנה בפקק השמן מנוע , ובתחתית מדיד השמן .

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

הפקק לא אמור להיות אטום כשיוצא משם מים ז''א שיש יותר מידי מים או חומר קירור וזה מוציא את העודף

עוד יבוא היום וגם לי יהיה Ford Mustang 67'

חסר לי רק כסף זמן מקום כלים וידע.

פורסם

טוב זה חזר.

ועכשיו בנסעיה רגילה כלל לא מאומצץ ולא ארוכה ני חוזר מכבה את האוטו ושומע את המים רותחים במיכל עיוי לדקה בערך...

מחה לעוד עצות

פורסם

הפקק חייב להיות אטום.

במערכת הקרור צריך להיות לחץ בזמן עבודה, אם אין לחץ, הלחץ הקיים דוחף את המים למקום שבו אין מספיק לחץ.

איזה פקק יש לך במיכל עיבוי? פקק של פתיחה רגילה או פקק של הברגה?

פורסם

אוקי עד עכשיו אין קצף במים ואין טחינה בפקק המנועה (דרך אגב המנוע חדש )

מחכה לעצות נוספות

פורסם

אם הטרמוסטט היה תקול אז החום מנוע היה יורד יותר מידי בנסיעה ארוכה ו\או החום מנוע היה עולה יותר מדי, זה קורה?

קנה פקק חדש למיכל עיבוי.

אצלי ברכב למשל, (פג'ו 205), אם אני פותח את הפקק של המיכל עיבוי אחרי נסיעה, המים פורצים לי החוצה בדיוק כמו שקורה לך, יש לחץ במערכת וברגע שאני פותח את הפקק הלחץ דוחף את המים מהמיכל.

קרה לי כמה פעמם כשפתחתי את המיכל עיבוי ושחכתי לסגור אותו חזק, פתחתי מכסה מנוע והמים פשוט יצאו לי משם.

פורסם

תגידו, מתי המים צריכים להיות מוקצפים ובאיזה אופן ככה שאני ידע שיש בריחת לחץ? כי אתמול אחרי שבאתי הביתה ובזמן שהרכב פעל הוצאתי את הצינורית מהמיכל עיבוי והמי קירור קצת זרמו מהצינור למיכל עצמו ונוצר קצת קצף כתוצאה מהתנגשות המים מהצינור במים שהיו כבר במיכל.

זה ניקרא בריחת לחץ? ואם כן מאיפה לרוב יש בריחת לחץ?

שמתי לב שהתופעה של הבעבוע קוראת רק לאחר שהמנוע מתאמץ (נגיד עלייה ארוכה) ואז אני ישר מכבה אותו.

אתמול למשל נסעתי לסינימה (למהיר ועצבני 4:lol: ) והגעתי לשם, כיביתי את הרכב וכלום. שום רעש, שום קצף...

רק לאחר שאני מגיע הביתה לישוב שלי שלפניו יש עליו די ארוכה וקשה ואז מכבה את הרכב ישר אז יש בעבועים במיכל.

עכשיו זה נותן כיוון למישהו?

פורסם

באיזה נוזל קירור אתה משתמש?

ברכב הנל המיכל עיבוי לא אמור להיות אטום, והפקק של מיכל העיבוי לא אמור לשמור על לחץ במערכת.

האם חסר נוזל קירור ברדיאטור עצמו? בדוק כאשר המנוע קר.

בצע שטיפה למערכת קירור, מלא נוזל קירור איכותי (חשוב שיהיה שומני) נוזל קירור של ALASKA האדום או הכחול יהיה מצויין.

עדכן בתוצאות.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

• תוכן חדש...