Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוכבי סופר-מוטו.... הם....

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

8)

כאמור... כסף...כסף...

שיהיה... יהיה גם פאוזון.

תודה.

:evilbat: ...השדון

------------------

May the Force be with you...always

------------------

כשאני אמות, אני רוצה למות כמו סבתא שלי, בשלווה, תוך כדי שינה. לא בצרחות, כמו הנוסעים באוטו שלה...

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שחריקו... רכיבה בשטח היא התפשרות ?

התפשרות על מה ?

הרי זה לא נכון לומר שסופר יותר כיף משטח... זה פשוט שונה, ואולי ע-ב-ו-ר-ך זה פחות

כיף.

את דעתי אתה יודע. אם התקציב מאפשר הרי שיהיה גם וגם וגם....

אין לך מה להיעלב מעצם ה"השוואה". :)

לא משווה... רק שאלתי למה "אתם", כקבוצה, יותר קרובים. ואגב, מדבריך משתמע שדווקא השטח

יותר קרוב... כי הוא היתה הבא בתור עבורך....כהתפשרות.

ברור שעבורי ורק עבורי,אני מדבר בשם עצמי.אני לא רוכב והכוונה רוכב מבחינתי זה קונה אופנוע שלא נותן לי סיפוק מלא.ובעיני סופר זה הכי כיף.וכמובן אשמח גם לאופנוע שטח בנוסף :wink:

לגבי הקירבה אני בא מהכביש,יש אחרים שבאים מהשטח כך שאין קירבה מסויימת ומוחלטת לפי דעתי.לעומת זאת לפי דעתי רוכב שבא מהשטח ישתלב מהר יותר לסופרמוטו , כי חלק מטכניקות הרכיבה מזכירות יותר שטח מכביש.

לי שאין ניסיון שטח בכלל לקח הרבה זמן לרכוש טכניקות מסויימות שרוכבים מהשטח קיבלו כמובן מאיליו

פורסם

כי אני יודע שהקשר בין יד ימין שלי לאונה השמאלית רופף. אולי אפילו לא קיים בכלל...

אין פה עניין תקציבי בשבילי. אחרי הכל, הסופר עולה לי המון מצד אחד, ומצד שני אני יכול לקנות היום אפריליה מילה (R!) עם 100 שעות, מוכנה למסלול ב9,000 דולר בלבד...

אני בכלל לא רוצה לרכב על הכביש. מפחיד אותי, אם להיות כן לרגע. אני יודע (לא חושב, יודע) שקיצי יהייה קרוב מדי על הכביש הציבורי עם דו"ג.

זה גם לא תחליף לשטח. בכלל לא. אין קשר בכלל. רוצה אנדורו? רוכב אנדורו. רוצה מוטוקרוס? רוכב מוטוקרוס. רוצה להשחיז? רוכב סופרמוטו. טריאל בקרוב :p

סופרמוטו זה מהר, אבל לאט. זה אקסטרים, אבל פחות מסוכן.

שלומם של עצמותי, והרצון (היחסי) לשמור אותן שלמות בשביל עצמי, ובשביל בכלל, שומרים אותי מרחק ניכר מאופנועי ספורט.

אבל עדיין מפנטז על דוקאטי מונסטר (דור קודם), או ברוטלה....

בוקר

Voy con dios, y si no regreso, estoy con el

פורסם
שחריקו... רכיבה בשטח היא התפשרות ?

התפשרות על מה ?

הרי זה לא נכון לומר שסופר יותר כיף משטח... זה פשוט שונה, ואולי ע-ב-ו-ר-ך זה פחות

כיף.

את דעתי אתה יודע. אם התקציב מאפשר הרי שיהיה גם וגם וגם....

אין לך מה להיעלב מעצם ה"השוואה". :)

לא משווה... רק שאלתי למה "אתם", כקבוצה, יותר קרובים. ואגב, מדבריך משתמע שדווקא השטח

יותר קרוב... כי הוא היתה הבא בתור עבורך....כהתפשרות.

ברור שעבורי ורק עבורי,אני מדבר בשם עצמי.אני לא רוכב והכוונה רוכב מבחינתי זה קונה אופנוע שלא נותן לי סיפוק מלא.ובעיני סופר זה הכי כיף.וכמובן אשמח גם לאופנוע שטח בנוסף :wink:

לגבי הקירבה אני בא מהכביש,יש אחרים שבאים מהשטח כך שאין קירבה מסויימת ומוחלטת לפי דעתי.לעומת זאת לפי דעתי רוכב שבא מהשטח ישתלב מהר יותר לסופרמוטו , כי חלק מטכניקות הרכיבה מזכירות יותר שטח מכביש.

לי שאין ניסיון שטח בכלל לקח הרבה זמן לרכוש טכניקות מסויימות שרוכבים מהשטח קיבלו כמובן מאיליו

מסכים.

כרוכב שטח על דו"שים שנאלץ להתפשר בכביש ובשטח.

כשנמאס לי להתפשר הסבתי את הXR לסופרמוטו מושחז (יחסית, כן?) וחיכיתי ליום שיהיה כסף לאופנוע שטח בנוסף.

כשהגיע הכסף (ביטוח... 8) ) הוספתי למשפחה כלי לשטח בלבד...

כך אני נהנה משני העולמות שאותם אני כל כך אוהב, בלי הצורך להתפשר.

לדעתי, רוב רוכבי הסופר הישראליים באו מהכביש.

בחו"ל המצב הפוך, רובם הגיעו מהשטח.

פורסם

חוץ ממי שלקח את האליפות :p

אצלי, היה מעבר לסופר מהR עקב רצון לרדת קצת במהירות הסופית, ולעלות את ההנאה במהירות נמוכה, ולאפשר רכיבה בשטח (זוג גלגלים נוסף).

כסף, גיליתי בדרך הקשה שסופרמוטו יותר יקר להחזקה מאופנוע ספורט - עד לנפילה :wink:

פורסם

אצלי, היה מעבר לסופר מהR עקב רצון לרדת קצת במהירות הסופית, ולעלות את ההנאה במהירות נמוכה, ולאפשר רכיבה בשטח (זוג גלגלים נוסף).

כסף, גיליתי בדרך הקשה שסופרמוטו יותר יקר להחזקה מאופנוע ספורט - עד לנפילה :wink:

לגבי אחזקה, אל תשכח שאתה לא בארץ הקודש......

"Confutatis maledictis

Flammis acribus addictis,

Voca me cum benedictis"

פורסם

לגבי אחזקה, אל תשכח שאתה לא בארץ הקודש......

צודק, אני גם מדבר על אחזקה עצמית (כל הטיפולים)

ב929 היה תענוג בKTM בררררר...

פורסם

בן דוד של רכיבת הכביש.

אבל לא הכביש שעומר מדבר עליו. ממש לא.

(זו הסיבה שאני מחייך כשהוא מדבר על "רוכבי סופרמוטו הם רוכבי כביש שהלכו ל-SM בגלל ענין תקציבי...")

אני מסכים עם שאמרו רוכבי הסופרמוטו עד כה באשכול זה, לכן לא אוסיף עליהם אלא אתמקד בתשובה לעומר:

אכן....אחזקת סופרמוטו שמשתתף במרוצים/רכיבה תחרותית זולה מאחזקת אופנוע ארבע צילינדרים המשתתף במרוצי אספלט...

הקשר בין אחזקת אופנוע כביש יומיומי (כמו ה-TL הפרטי שלך ) לאחזקת סופרמוטו, תלוש למדי ושקול להשוואה בין אחזקת מכונית על שלט לאחזקת משאית שעושה את קו אילת-ב"ש מדי יום...פשוט אין קשר ולא צריך לעשות אותו.

ברגע שמבינים שרוב רוכבי הסופרמוטו בארץ מתחזקים את האופנוע כדי שיהיה תחרותי ככל האפשר (דבר שלא קיים בקרב רוב אופנועני הכביש), וחלקם מחזיקים את האופנוע לצורך השתתפות ברכיבה תחרותית בלבד, הרי שמבינים שמדובר על עלויות אחרות לגמרי.

כל מערכת השיקולים משתנה, לא רק השיקולים הכלכליים, ולקח לי לא מעט זמן עד שנפל האסימון...אני אישית למשל, עדיין מופתע מהשינוי האישי שעברה הגישה שלי לנושא הרכיבה על אופנוע בכלל

אני מתאר לעצמי שהשדון למשל מכיר את זה מתקופת המרוצים של ה-50 סמ"ק בנחשונים כשכל תשומת הלב מרוכזת, בכל רגע פנוי (גם בעבודה, בבית וכו'..) בחשיבה על, לדוגמה:

"איך להוריד עוד עשירית שנייה והאם הגבהה של 2 ס"מ לכידון תוכל לעזור בכך.." פתאום הבחירה בשמן מנוע נעשית מתוך שיקולים אחרים לגמרי ואיכות החלקים שאתה בוחר לאופנוע, הן בטיפול שוטף והן כתוספות, מקבלת משקל עצום שלא נגעתי בו בזמן שהחזקתי ארבע צילינדרים "רגיל". כמובן שמדובר רק על דוגמאות ספיצפיות והיריעה קצרה מלהכיל את הנושא.

מאחר ואני יודע שחלק מכם יחשבו ש"הנה הכRוב מתחיל עוד ויכוח עם עומר", הרי שאני חייב להבהיר: ממש לא.

אני מבין ויודע שאין מה לכעוס על מי שלא מבין את ה"ראש".

מעטים בפורום הזה האנשים שהכינו את האופנוע הפרטי שלהם למרוצים ואף השתתפו באחד שכזה. אפילו רוכבים וותיקים ומנוסים (האזרח פ. או סקנייה למשל) לא מכירים, מניסיוני ולדעתי האישית, את ההשקעה הנדרשת, מבחינה נפשית, מחשבתית וכספית מן הרוכב לקראת השתתפות במרוצים.

אפשר לקרוא על זה, אפשר לדבר על זה, אבל עד שלא עוברים את החוויה הזו ואת הסוויטץ' המחשבתי שהיא מחייבת מהרוכב, הם לא יבינו זאת.

וזה בסדר. לא חייבים לעשות זאת כדי להיות "אופנוען" / "רוכב" או איזה TITLE שתרצו לתת לזה...

כל שיש לי לומר לכל מי שמטיל ספק ברוכבי הסופרמוטו וטוען שהדרך בה בחרו נובעת משיקולים תקציביים, פשוט לא מבין בהשקעה הנדרשת לקראת השתתפות במרוץ אספלט. אולי הכל יכול בעצם להסתכם במה ש-45 מעלות חוזר ומשנן ברשת : "תרכב, תבין".

8)

ואם למישהו היה ספק:

הכותב מחזיק בסופרמוטו Race Ready המובל מדי סופ"ש על גבי רכב שנרכש למטרה זו בלבד.

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם
אני מתאר לעצמי שהשדון למשל מכיר את זה מתקופת המרוצים של ה-50 סמ"ק בנחשונים כשכל תשומת הלב מרוכזת, בכל רגע פנוי (גם בעבודה, בבית וכו'..) בחשיבה על, לדוגמה:

"איך להוריד עוד עשירית שנייה והאם הגבהה של 2 ס"מ לכידון תוכל לעזור בכך.." פתאום הבחירה בשמן מנוע נעשית מתוך שיקולים אחרים לגמרי ואיכות החלקים שאתה בוחר לאופנוע, הן בטיפול שוטף והן כתוספות, מקבלת משקל עצום שלא נגעתי בו בזמן שהחזקתי ארבע צילינדרים "רגיל". כמובן שמדובר רק על דוגמאות ספיצפיות והיריעה קצרה מלהכיל את הנושא

ידוע. מוכר.....

------------------

------------------

כשאני אמות, אני רוצה למות כמו סבתא שלי, בשלווה, תוך כדי שינה. לא בצרחות, כמו הנוסעים באוטו שלה...

פורסם
8)

כאמור... כסף...כסף...

שיהיה... יהיה גם פאוזון.

תודה.

קסדה עם משקף כהה/מראה,

פתק מודפס יפה המבקש מימון בגין ניסוי בכימייה הנערך בבית,

ו10 דקות של פחד בסניף הבנק.

:twisted:

When a world of oppertunities comes knocking at your door,

Make sure you know where is the rear exit.

There's no place like 127.0.0.1

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

פורסם

לא ממש קיבלתי, כרוב, אבל לא כנראה שלא הייתי צריך. :-)

בוקר טוב לכרוב...

הערב יעבור פחות טוב שהשדון יטביע עם כדור בראש את הכרוב בבריכה...

או יפוצץ אותו.... יוםהדין קרב, כרוב. אתה מתכונן לפגוש את בורא עולם ?

:lol:

טיגר... שלא תחשוב שלא חשבתי על זה.

:roll:

------------------

------------------

פורסם
לא ממש קיבלתי, כרוב, אבל לא כנראה שלא הייתי צריך. :-)

בוקר טוב לכרוב...

הערב יעבור פחות טוב שהשדון יטביע עם כדור בראש את הכרוב בבריכה...

או יפוצץ אותו.... יוםהדין קרב, כרוב. אתה מתכונן לפגוש את בורא עולם ?

:lol:

טיגר... שלא תחשוב שלא חשבתי על זה.

:roll:

יש לך מזל...

בחיי...

הכRוב "מתאמן" בבית על CS וHL כבר יומיים (במסגרת רעשי הפיצוצים והיריות שהמלכה מוכנה לסבול) והוא עוד לא מספיק מיומן כדי להבטיח לך שיומך קרב....

אבל הוא בטוח שהוא ישקיע מתכת לוהטת בתוך מוחך הוירטואלי היום בערב...

בטח שאני אגיע !

8)

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

• תוכן חדש...