Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

התעניינתי לדעת אם ניתן לחבר סאב (מוגבר) של מחשב לרכב, משום שהכניסה של חשמל של שנאי שלו היא 12 וולט- כמו במצבר של הרכב. לפי מידעי המוגבל בחשמל, חיבור של הסאב לחשמל הרכב, תיאורתית אמור להפעיל אותו, הלא כך? מה עוד משפיע על זה? מזה אמפר:roll:?

(לא שאני מתכוון לחבר סאב של מחשב ברכב:roll:, אין לו חשיבות עוצמתית ביחס לרמקולי הרכב- כ 11 וואט:|, אני רק רוצה לחבר אותו כדי ללמוד עוד קצת על חשמל בכלל).

תודה רבה לעונים!

פורסם

אני לומד משהו מזה, וזה לא כל כך אמור לעניין אותך:-). אם אתה מבין בזה- אז בבקשה תענה לי, אם לא, אז שמישהו אחר יענה במקומו!

תודה בכל זאת על ההתעניינות:lol:

אני מתכוון בשאלה שלי(ניסוח יותר מדוייק)- האם כשאני אחבר את הסאב הזה לחשמל של המצבר, משהו משניהם יישרף? או ייפגם? (חשוב להזכיר כי הסאב יש בו מגבר מובנה, הדורש 12 וולט, לפי מה שכתוב)

פורסם

ניתן אבל סביר להניח שהוא לא יעבוד כמו שצריך או במקרה הגרוע ישרף

המתח שיוצא מהמצבר הוא לא מתח יציב

יכולות להיות ירידות של 10v וקפיצות עד ל16v אפילו

אם למגבר הפנימי יש מייצב מתח אז הוא יעבוד כמו שצריך

אם הוא מיועד נטו ל12v אז סביר להניח שהוא ישרף אם המתח יקפוץ..

בבית אתה מחבר אותו לשנאי כלשהו שנותן לו 12 מה220?

בדוק עם רב-מודד את המתח שיוצא מהשנאי הזה , רוב השנאים ממש לא מדוייקים ואני מעריך שתקבל אפילו קריאה של 18v

אם ככה אז אתה יכול לחבר את הסאב למצבר כמעט בלי חשש

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם
שלום רב,

התעניינתי לדעת אם ניתן לחבר סאב (מוגבר) של מחשב לרכב, משום שהכניסה של חשמל של שנאי שלו היא 12 וולט- כמו במצבר של הרכב. לפי מידעי המוגבל בחשמל, חיבור של הסאב לחשמל הרכב, תיאורתית אמור להפעיל אותו, הלא כך? מה עוד משפיע על זה? מזה אמפר:roll:?

(לא שאני מתכוון לחבר סאב של מחשב ברכב:roll:, אין לו חשיבות עוצמתית ביחס לרמקולי הרכב- כ 11 וואט:|, אני רק רוצה לחבר אותו כדי ללמוד עוד קצת על חשמל בכלל).

תודה רבה לעונים!

תאורטית הכל אפשרי...

הסאב הוא 11 ואט כמו שרשמת וב12V DC זה יתן לך 0.91 אמפר כלומר 13 ומשהו אום.

אמפר זה יחידת מידה לזרם שזורם דרך הצרכן כאשר הוא מחובר לחשמל.

הסאב של מחשב מיועד להוציא טווח מאוד מוגבל של תדרים רק בכדי להגדיש בקצת את הבאס.

מה עוד משפיע? התנגדות המגבר, זרם יציאה וטווח תדרים שהקרוס מאפשר להעביר לרמקול.

תן עוד פרטים אולי נעזור לך תאורטית לפני שאתה מקפיץ כמה פיוזים...

G-Media

יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע ותקשורת.

www.g-media.org

052-5634010

פורסם
הסאב הוא 11 ואט כמו שרשמת וב12V DC זה יתן לך 0.91 אמפר כלומר 13 ומשהו אום.

quote]

כיצד הגעת לנתונים האלה?:shock: והם מדוייקים!

איך חישבת את האמפר והאום?

*אם אפשר נוסחה שאפשר להציב בה את הנתונים.

תודה!

עזרתם לי מאוד

פורסם

שכחתי לציין בשאלה .. אם אני רוצה לחבר עוד סאב דומה- יעני שניים,(לכל אחד מגבר משלו) האם העוצמה שלהם תתחלק בשתיים או שמשהו ישתבש באיכות? מה יכול לקרות אז?

ול"מגבר" כזה, כמה עבה צריך להיות הכבל מהמצבר?( עוד פעם, אני מבקש דרך לחשב את זה)

למרות שנתון כל המידע בפורום, ברצוני לסכם הכל בדוגמא הזאת, כדי שאוכל להבין לעומק.

תודה.

פורסם
שכחתי לציין בשאלה .. אם אני רוצה לחבר עוד סאב דומה- יעני שניים,(לכל אחד מגבר משלו) האם העוצמה שלהם תתחלק בשתיים או שמשהו ישתבש באיכות? מה יכול לקרות אז?

ול"מגבר" כזה, כמה עבה צריך להיות הכבל מהמצבר?( עוד פעם, אני מבקש דרך לחשב את זה)

למרות שנתון כל המידע בפורום, ברצוני לסכם הכל בדוגמא הזאת, כדי שאוכל להבין לעומק.

תודה.

אם אתה רוצה לחבר עוד סאב דומה, שום עוצמה לא תתחלק לשניים, אתה פשוט תחבר את המגבר השני לAUX השני (אם יש) ויהיו לך שני "סאבים".

כמה עבה? 0.75 ... למה? אמרת שהוא מוזן משנאי, אז מספיק לו מה שיש.

G-Media

יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע ותקשורת.

www.g-media.org

052-5634010

• תוכן חדש...