Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן לכולם.

הפכתי את כל הפורום הזה ועשיתי חיפושים והכל אבל בכל זאת לא מצאתי את כל המידע שרציתי והייתי צריך, לכן אני פונה אליכם לעזרה.

אבא שלי מתכוון בזמן הקרוב לקנות רכב חדש. הרכב מיועד להיות סוס עבודה שיסתובב בערים ובכבישים רוב הזמן וינוח רק מעט זמן.

עכשיו יש לו יונדאי גטס 1400 (98 כ"ס) מהעבודה, אך יש צורך לקנות רכב פרטי לא מהחברה שיחליף את הגטס.

הוא בערך עושה כ 40,000 ק"מ בשנה לכן הוא צריך רכב עבודה כמו שאמרתי שיהיה חסכוני, מהיר, וגם נוח כי הרי אבא שלי מסתובב בו רוב היום, אז נוחות זה גם חשוב.

אני חקרתי באינטרנט ועשיתי רשימה של כמה מכוניות שמהן אפשר לבחור, הרשימה בהחלט לא סופית ואפשר להעיף ממנה ולהוסיף לתוכה מכוניות.

כל המכוניות הן מכוניות חדשות מהיבואניות. רכבים יד 2 לא בא בחשבון.

פולקסווגן פולו:

- מנוע: 1400, 80כ"ס על 5000סל"ד

- תאוצה (ידני/אוטומט) : 12.2 / 14.9 שניות

- עירונית (ידני/אוטומט) : 8.5 / 9.7 ליטר ל 100 קילומט

- בין עירונית (ידני/אוטומט) : 5.2 / 5.3 ליטר ל 100 קילומט

- משולבת (ידני/אוטומט) : 6.4 / 6.9 ליטר ל 100 קילומט

- מחיר: 92990 לידני

לפי דעתי המנוע שלה קצת חלש לרכבים של היום, מה אתם אומרים על החסכון שלה בדלק, והאם הטיפולים שלה יקרים ? הרי זה פולקסווגן.. העדיפות כאן לפי דעתי היא לידנית כי אוטומט נראה לי בכלל לא יזוז.

אופל קורסה:

- מנוע: 1400, 90כ"ס על 5600סל"ד

- תאוצה (אוטומט) : 14.8 שניות

- עירונית (אוטומט) : 11.5 ק"מ לליטר

- בין עירונית (אוטומט) : 17.5 ק"מ לליטר

- משולבת (אוטומט) : 14.7 ק"מ לליטר

- מחיר: 109,250 אוטומט

אין דגם ידני בארץ, אבל חפיף.. המנוע גם טיפה חלש (בהתחשב לזה שלגטס יש 98 כ"ס), קצת יקרה משאר הדגמים באותה קבוצה.

סקודה פאביה

- מנוע: 1400, 86/5000כ"ס

- תאוצה (ידני) : 12.3 שניות

- עירונית (ידני/אוטומט) : 8.6 ליטר ל 100 קילומטר

- בין עירונית (ידני/אוטומט) : 5.3 ליטר ל 100 קילומטר

- משולבת (ידני) : 6.5 ליטר ל 100 קילומטר

- מחיר: 90,900 ידני

אוטו סבבה חוץ מזה שממש לא אהבתי את הצורה שלה.

פיאט פונטו גרנדה

- מנוע: 1400, 77/6000כ"ס

- תאוצה (אוטומט) : 13.2 שניות

- עירונית (ידני/אוטומט) : 13.9 / 14.7 ק"מ לליטר

- בין עירונית (ידני/אוטומט) : 19.6 / 20 ק"מ לליטר

- משולבת (ידני/אוטומט) : 17 / 17.54 ק"מ לליטר

- מחיר: 95990 ידני

מנוע הכי חלש בקבוצה, נראה לי אין ביצועים כלל. מה אתם אומרים ?

שברולט אוואו 5 החדשה

- מנוע: 1400, 101/6400כ"ס

- תאוצה (אוטומט) : 13.8 שניות

- עירונית (ידני/אוטומט) :

- בין עירונית (ידני/אוטומט) :

- משולבת (ידני/אוטומט) :

- מחיר: 96000 ידני

נראה אוטו סבבה, לא ? לא מצאתי בשום מקום את צריכת הדלק שלה.. ויש לה רק תיבה אוטומטית.

תכלס נראה הכי מתאים..

קיה ריו

- מנוע: 1400, 97/6000כ"ס

- תאוצה (אוטומט) :

- עירונית (אוטומט) : 10.5 ק"מ לליטר

- בין עירונית (אוטומט) : 17.5 ק"מ לליטר

- משולבת (אוטומט) : 14 ק"מ לליטר

- מחיר: 104000 אוטומט

על זה לא יודע כלום, מומלץ או לא ?

זה הרשימה.. אולי אתם יכולים להמליץ על מכוניות אחרות שגם טובות, חזקות וחסכוניות, או אולי אפילו מכוניות עם מנועי 1600 חסכוניים ? למשל מהמאזדה 3, יונדאי I30, פורד פוקוס, קיה סיד, או פגו למיניהם.. אבל שתהיה חסכונית.

כל הצעות יתקבלו בברכה, ותודה מראש לכל העונים.

פורסם

אתם מחפשים גיר רגיל? או אוטומטי?

מבין האפשרויות פונטו ופאביה ידניות הן הבחירה הטובה ביותר.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

אבא שלי היה מעדיף אוטומט, אבל פונטו היא חלשה מדי לאוטומט. הרי יש לה 77 כוח סוס. זה כלום למנוע 1.4. לא ? צריך שיהיה קצת כוח לאוטו הרי..

בגלל זה לפי דעתי פונטו אסור לקחת אוטומט.. רק ידני..

מבין המכוניות שהבאתי היחידות שאפשר לקחת אוטומט לפי דעתי זה אוואו וריו, ואולי גם קורסה. כל השאר חלשות מדי לאוטומט.

MOSHE18,

סיריון אמרו לי יש לה יותר מדי תקלות, והיא גם נראת כמו איזה דינוזאור לא יציב.

פורסם

לגרנדה פונטו יש גיר רובוטי, כך שמבחינה חוקית היא אומנם נחשבת לאוטומטית, אולם מכל שאר הבחינות (תצרוכת דלק, ביצועים, מכלולים) מדובר בגיר ידני לכל דבר ועניין.

פולסווגן פולו מרגישה עצלה למדי, וכדי להפיק ממנה ביצועים סבירים יש צורך לסחוט את המנוע. איכות ההרכבה שלה אומנם גבוהה, אך אם הפן הדינמי גם חשוב לכם, לא הייתי מחפש אותו ברכב הזה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

עם קילומטרז' ואופי שימוש כמו שאתה מתאר - דיזל קטן יהיה יותר מוצלח למשימה.

סקודה פאביה "ספייס" 1.4 טורבו-דיזל ידנית. צריכת דלק עדיפה מדגם הבנזין, ביצועים טובים יותר ועל הדרך מרוויחים תא מטען ענק.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם הוא מבצע כ''כ הרבה ק''מ בשנה לא עדיף לו לרכוש רכב המונע על דיזל?

הן יהיו חסכוניות יותר.

ואני בטוח שכיום כמעט כל רכב מודרני יקח את אבא שלך ליעדו בלי הרבה סנסציות ובלאגן.

באגף הבנזין ישנה הסיריון שהינה רכב מצוין המספק ביצועים טובים וחיסכון ממנוע 1.3 אמין מבית טויוטה.

פורסם

General M,

אך גם יקרה וכמו שאמרתי אין דגמים ידנים בארץ.. רק אוטומט!

אלעד,

אבל מה בקשר לאמינות של הגיר הרובוטי? שמעתי שהוא ממש יקר לטיפול וחס וחלילה לתיקון/החלפה אם יהיה צורך.

האם הוא אמין?

בקשר לפולו, אתה אומר שהנוחות בה לא טובה? דווקא חשבתי שאוטו גרמני ההיפך אמור להיות ממש נוח.

אף פעם לא נהגתי על פולקסווגן, אז לא יודע..

איתמר,

לא נראה לי שאבא שלי יסכים לדיזל.. לא אוהב דיזלים.

תא מטען גם לא צריך, זה הדבר האחרון שאנחנו צריכים. אף פעם לא שמים שם כלום.. האוטו לא בשביל להעביר דברים, כמה שהאוטו יותר קטן וקל ככה יותר טוב.

sronis,

אוויאו החדשה (דגמים 2008-2009) לא בטיחוטית? מאיפה המידע? הרי לא עשו לה עדיין מבחן ריסוק לפי מה שידוע לי.

כמו שכבר אמרתי הפאביה ספייס, יעני עם הבאגז' הענק לא מתאימה. למה צריך אוטו כזה ארוך? בעיקר כשיש כל כך הרבה בעיות חנייה בישראל, ואבא שלי צריך הרבה פעמים לחפש חצי שעה חנייה.

GTI33,

לא. סיריון כבר אמרתי. לא רוצים. פשוט לא אהבנו אותה מהמבט הראשון. בגלל זה גם לא שמתי אותה ברשימה.

פורסם

Plazzamex, הרבה שטויות ראיתי כאן ואני אחזק את דעתם של "זקני השבט" וגם אוסיף.

1. רוני צודק במאת האחוזים - האביאו הנוכחית (המתוחה) קיבלה ציון מזעזע במבחני הריסוק.

ולא, אין שום הבדל (בבטיחות) בין האביאו המתוחה לבין האביאו הקודמת - הבסיס זהה, רק העיצוב נעים יותר.

2. מה רע בדיזל מודרני?

דיזל מודרני אינו רועש יותר ממנוע בנזין ויש מומנט גדול משמעותית ממנוע בנזין בעל נפח זהה - מה שתורם לזמינות כוח טובה יותר (בעיקר בסל"ד נמוך) וצריכת הדלק של מנוע דיזל טובה יותר משל מנוע בנזין בעל נפח זהה.

3. אתה יודע מה ההבדל בין הפביה לבין הפביה קומבי ("ספייס" - בעברית)?

קצת מעל 20 ס"מ.

אתה באמת חושב שזה מה שיפריע לך למצוא חנייה?

אתה הזוי.

נהגתי לא מעט בפביה "ספייס" (של חבר שגם גולש כאן - Poli1) ולא התקשתי להכנס איתה לתמרן איתה בחניות

ואני מבטיח לך שגם הוא לא מתקשה - והוא מתגורר ברמת גן הצפופה.

אני הייתי מוריד מהרשימה את הפולו (מיושנת ועומדת בפני החלפה) ואת האביאו (נחותה משמעותית מהשאר ומזעזעת מבחינת בטיחות).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אם זהו המצב :

לא רוצים דיזל, העדפה לאוטומטי, לא צריך בגאז', שיהיה זריז,

מאזדה 2 או סוזוקי סוויפט יתנו את מה שאתם מחפשים.

למרות ששתיהן לא חיסכוניות במיוחד (מנועי 1500 סמ"ק), אבל גם לא בזבזניות,

שתיהן זריזות ואיכותיות.

מאזדה 2 עדיפה בגלל בטיחות מירבית.

נסיעות מבחן מומלצות ויעזרו בבחירה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אתה יכול להוסיף לרשימה גם את הפביה 1.6 טיפט' - איכותית, נעימה, זריזה (יחסית) מרווחת ומאובזרת.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

ההתייחסות שלי לגיר של הפונטו היתה בגלל שאמרת שמדובר בגיר אוטומט וכי אתה חושש כי הרכב יהיה חלש עם גיר אוטומט.

אין לי מושג לגבי האמינות בדגם הספציפי, והאמת היא שאני עצמי הייתי שמח לקרוא חוו"ד על אמינות התיבה ממישהו שחווה אותה באופן בלתי אמצעי.

לגבי הפולו: לא כתבתי בשום מקום שהיא אינה נוחה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...