Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל מי שמתלונן על כך שאין התחשבות במצב הרכב או נדירותו...

חברים, מחירון רכב הוא המלצה ובסיס לביצוע עסקה לרכישה או מכירות רכב, נקודת מוצא לעסקה אם תרצו...

כמו בכל עסקה, יש תמיד משתנים שונים אשר משפיעים עליה.

חלק מהמשתנים קשורים למוצר או לנכס, חלק קשורים למצב כלכלי או אישי של המוכר או הקונה וחלקם גם קשורים למצב השוק.

כל אלו מתנקזים למו"מ אשר ראשיתו במחירון אבל לא תמיד ולא חייבים.

אני מברך על ניסיון נוסף לשבירת ההגמוניה של לוי יצחק.

אני בהחלט מקווה שחלק מחישוב המחירון לוקח בחשבון את מחירי העסקאות בפועל, ליד 2 יש הרבה יותר סיכוי ואפשרות לקבל תמונה אמיתית לא מצב השוק וזאת בניגוד ללוי יצחק שבטוח שהוא מכיר את שוק המשומשות בגלל שהמשרדים שלו ממוקמים ברח' המסגר.

נקודת המפנה תהיה אם מוסדות רשמיים (חברות ביטוח) יכירו במחירון החדש. זה יקח קצת זמן (אפילו כמה שנים) עד שזה יקרה אבל היי, גם את הרצליה לא בנו ביום אחד (או שכן...) :-)

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מברך על כל ניסיון ליצור מחירון שמבוסס על נתונים יותר ריאליים ולא על הרצון של לוי יצחק.

ככה יהיה מצב שבו אין נפילות מחיר של 50% תוך כמה חודשים ובן אדם שקונה רכב ב10000 לא יישאר עם חתיכת ברזל שעובדת בצורה מושלמת אבל הוא לא יכול למכור אותו כי אחרי המחירון וההפחתה (כי ישראלים לא פראיירים) הוא יקבל 2500 ש"ח (מבוסס על מקרים אמיתיים שקרו לי, להזכירכם היו לי 8 מכוניות בשנה האחרונה).

אין שום סיבה להתייחס אפילו ללוי יצחק.

הוא אומר שרכב X שווה Y רק כי הוא ישן אבל למעשה הוא במצב מושלם והשווי האמיתי שלו הוא כפול ממה שיש במחירון.

אני מקווה שזה באמת ישקף את השווי של הרכבים.

פורסם

המחירון הזה לוקה בחסר, לא ניתן להכניס את פרטי כל הבעלים של הרכב, נאמר והרכב יד שלישית ואני רוצה להכניס שהיד הראשונה היא ליסינג זה בלתי אפשרי, זה מתייחס רק לבעלות נוכחית וקודמת, מה שכן המחירון חותך הרבה מהמחיר על ק"מ בניגוד ללוי יצחק, שזה באמת מה שאנשים עושים במציאות.

מה שכן,

http://pricelist.yad2.co.il/appraisers.php

הביאו צוות של שמאי מוסמך (ועוד אחד שהוא כביכול "מומחה"), ואנליסט נתונים, זה אומר שאם נכניס עכשיו 10 מכוניות מכל דגם במחירון נמוך בצורה ניכרת \ גבוהה בצורה ניכרת, נשנה את המחירון לחודש הבא, כי ככה נראה שהם עובדים, הביאו מומחים בסטטיסטיקות וכיוצ"ב.

פורסם

ניסיונות היו גם בעבר.

המחירון הזה לא בנוי בצורה טובה או נכונה לדעתי (כתבתי על זה בפורום השכן אם אינני טועה). וכמו שנאמר למעלה, אף אחד באמת לא יודה שמכר את ריכבו ב- 30% פחות, גם אם יבטיחו לו שזה אנונימי. להיפך, הוא יגזים במחיר. ומחירי הדרישה שמפורסמים במחירון ממש לא רבלנטיים, וודאי לא היום בתקופה זו.

והרי אין באמת סיכוי שחברות הביטוח יאמצו מחירון שהוא יקר יותר, נכון? אלא אם כן גם בעת הביטוח יאמצו זאת, אבל אנחנו ממילא לא נדע את זה, והם ירצו לשלם לפי המחירון הנמוך יותר.

בנוסף, די נמאס לי לשמוע על כל ה"מסכנים" ש"שחטו" להם את מחיר הרכב ספורט שלהם. לרכבי ספורט יש מחיר נמוך כי חלק מהאוכלוסיה מתייחסת אליהם כאל רכבי ספורט חד-פעמיים. אין כמו לקנות בזול ולמכור ביוקר, נכון? ושלא תבינו שיש לי טענה כנגד בעלי רכבי הספורט, להיפך. אבל תקנו בכמה שתרצו ותמכרו בכמה שתרצו. אם המחירון של הרנו לא מצייג, אז יופי. תשלמו כמה שתרצו ותדרשו כמה שתרצו.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

בינתיים זה נראה כאילו לא יד2 ולא לוי יצחק שולטים במחירון, אלא חברות הליסינג.

שימו לב לכתבה הזו.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

סיפור שהיה לפני 8-10 שנים.

במחירון של האדון ה"נכבד" נפל המחיר של לצ'יה תמא טורבו בצורה דרסטית.

אחרי שהתארגנו כמה בעלים של לנצ'יות והציפו את המשרדים שלו בטלפונים ,עשו שם טובה וטרחו להתקשר למוכרים ולבדוק כמה הם מבקשים עבור הרכב וראה זה פלא חודש אחרי המחיר זינק ב 20%.

פורסם
המחירים שמפורסמים במחירון הזה אמורים להיות מחירי המכירה האמיתיים של הרכבים

יד 2 שלחו לי בקשה לדעת מה היה מחיר המכירה של רכב שלי

1+

לפני שלושה חודשים, בזמן שהסרתי את המודעה, ביקשו לדעת בכמה הרכב נמכר בפועל בכדי ליצור מחירון.

פורסם

כמה מילים מפרי עטו של מואיז לה שופר, ועוד איזה אחד מקומי...

בעבר ניסה השמאי אפרים מוהר לפרסם מחירון משלו, מעט ריאלי יותר - הוא נכשל. אולי באמת דרוש פיקוח ממשלתי?

אגב, לוי יצחק לא היה מאז ומעולם. שורשי התופעה הם בתחילת שנות ה-80'.

פורסם

אני רוצה לציין לטובה את המחירון החדש. צוות המחירון פתוח להצעות ומוכן לשפר.

למשל מחירון של בומר סדרה 7 שנת 91 730 אתמול היה 23K, זה מחיר לא הגיוני בעליל לרכב ברמת מרין S קלאס, פחות מ520 מאותו שנתון שעולה לפי המחירון 26K. היום המחיר כבר מתוקן וסביר בהחלט לאקזמפלר ממוצע כזה - 35K.

אני חושב שעם הזמן, מחירון הזה יהיה מדוייק ומדוייק יותר ויוכל לשקף את מצב האמיתי של השוק.

כל הכבוד על ניסיון לשבירת מונופול.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מה שצריך כאן זה יזם רציני שירכוש את הזכויות להפקה של גרסה עברית של אחד המגזינים הרציניים כמו AUTO MOTOR UND SPORT , CAR , QUATTROROUTE או L'AOUTOMOBILE.

כולם כוללים מחירונים .

הקורא הישראלי לא אידיוט ויידע ליישם את ההתאמות המתחייבות . יחד עם זה ייפתחו את העיניים לגבי ירידות ערך מקובלות בעולם המתוקן שאנחנו רחוקים ממנו בנושא שוק הרכב המשומש כרחוק ההיי טק מעבודות הדחק בסלאח שבתי.

-כמו למשל מכירות דגם יוצא (חדש,0 ק"מ, ללא רישום בעלות קודם ), ע"י סוכנים עצמאיים,( דבר שמתחיל "כאילו" לטפטף כאן,- כי למעשה נעשה בעקיפין ע"י הייבואנים הרשמיים ) ב- 40 % הנחה ויותר, עוד לפני הגעת הדגם החדש , שמתפרסמות בעיקר במגזינים האיטלקיים.

פורסם

כל עוד הקשר חברות ביטוח - לוי יצחק קיים, יהיה קשה מאוד להחליף את המחירון הלאומי. יש הרבה כסף ואינטרסים בסיפור, יכול להיות שצריך אכן להסדיר את זה בחקיקה.

פורסם

או שאנשים יידרשו הצעת ביטוח מבוססת על ערך מוסכם לצורך TOTAL LOSS.לא על מחירון. אוטו שווה במחירון 150 K ? אני רוצה לבטח רק על 100 K.- נכון שהוזלה מיידית תהיה זניחה כי מרכיב הטוטאל קטן בפרמיה אכל אין יותר קשר בין מחירון לחברת הביטוח וההשפעה על השוק תהיה רחבה לטווח ארוך. כל זה בלי קשר לדעתי הפרטית- לא לבטח מעבר למה שהחוק,(בהשפעת הון-שלטון שגם הביאה להכרה כהוצאה), מחייב.

ערך מוסכם מקובל באירופה,- בעיקר לגבי רכב קשה להערכה . (נדיר/סנטימנטלי)

• תוכן חדש...