Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בא נניח לרגע שמותר,

אבל בא נניח לרגע שהנהג שנוסע בימני מחליט להמשיך עם הסיבוב ולא לצאת בפניה שתיכננת,

אז עומדות לפניך בין השאר, האפשרויות הבאות:

1. ללכת על מסלול התנגשות.

2. לעצור/להאט ולעכב את התנועה מאחריך - לא לזה נועד מעגל התנועה/כיכר.

בכביש רצוי לנהוג תוך כדי צִפִיה לטעויות של אחרים - מה שנקרא: לנהוג חכם.

חוץ מזה- עלה כבר בפורום.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בהחלט מותר.

במעגל תנועה דו-נתיבי, המסלול הפנימי מיועד לנסיעה ישר, שמ' או פרסה(שהינה בעצם פניית שמ'-שמ').

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
בא נניח לרגע שמותר,

אבל בא נניח לרגע שהנהג שנוסע בימני מחליט להמשיך עם הסיבוב ולא לצאת בפניה שתיכננת,

חוץ מזה- עלה כבר בפורום.

.

+1

ללא קשר לחוקים, נראה אותך מנסה לפנות ימינה מהנתיב השמאלי של כיכר המדינה. אולי תצליח ואולי לא, עניין של מזל. אבל אמיר צודק ב- 100%.

בהחלט מותר.

במעגל תנועה דו-נתיבי, המסלול הפנימי מיועד לנסיעה ישר, שמ' או פרסה(שהינה בעצם פניית שמ'-שמ').

ראה לעיל. לא משנה מה מותר - אתה בישראל.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מסכים עם עמית. למרות שכעיקרון הסימון על הכביש הוא זה שקובע, אולם אם אין סימון על הכביש אזי הנתיב החיצוני הינו לפניה ימינה ולנסיעה ישר, והנתיב הפנימי הינו לנסיעה ישר או פניה שמאלה או עשיית פרסה.

בא נניח לרגע שמותר,

.

ראשית כל לנהג שבנתיב הימני אסור להמשיך עם הפניה, מותר לו רק לנסוע ישר או לפנות ימינה. אם הוא רוצה לפנות שמאלה או לעשות פרסה אין לו מה לחפש בנתיב הימני.

שנית לא מתנגשים ולא בטיח, במדינה נורמלית מאותתים לפני יציאה ובכניסה לכיכר.

במחשב שניה אנחנו בישראל חסרת התרבות ואנשים כאן לא יודעים מה זה איתות ומה זה חוקי כיכרות, לכן אם אתה צריך לנסוע ישר קח את הנתיב הימני.

ROOONEEYY

פורסם
בא נניח לרגע שמותר,

חוץ מזה- עלה כבר בפורום.

.

אתה צודק רק למקרה שהוא נתן.

בוא אני אתן לך דוגמה אחרת, אתה נכנס לכיכר אבל רוצה לצאת ביציאה השניה, אז מן הסתם

לפי התיאוריה שלך אתה תיקח את הנתיב השמאלי כדי להיות חכם כי אם תקח את הימני יכול להיות

שזה שיהיה בשמאלי ירצה לצאת פניה לפני שלך.... ואז מה תעשה כשתרצה לצאת? הרי להחליף נתיבים

בכיכר זה מאוד מסוכן ואסור על פי החוק.

לפותח האשכול, ראה לפי הסימונים וכך תדע באיזה נתיב עליך להיכנס לכיכר כדי לצאת ביציאה שאתה רוצה.

פורסם

המציאות שונה הרבה מאוד מהכללים

למרות שלא השתכנעתי כי נתיב ימני אסור לו להמשיך עם הכיכר אבל נגיד שזה החוק

בפועל המון נהגים כולל שוטרים ממשיכים שמאלה מהימני.

אז אם זה שמשמאל ממשיך ישר ומתנגש ברכב הימני. הימני הוא האשם?

פורסם

זה שבנתיב השמאלי חייב לשים לב כשהוא יוצא מהמעגל.

בשביל זה גם מאותתים שנכנסים למעגל.

תחשוב שאם אתה עושה פרסה ומהבהב שמאלה, זה רוצה להיכנס לכיכר יודע שאתה ממשיך שמאלה ולא ייכנס בכדי לחסום אותך.

פורסם

לא התייחסתי למה מותר או אסור, אלא לעובדה שרבים במעגל לא יודעים מה הנכון ועושים טעויות.

בישראל צריך משנה זהירות.

לא אחת ולא שתיים אני מוצא את עצמי נחתך במעגל ע"י מישהו שמחליף נתיבים בפראות כדי להספיק לצאת רבע שניה לפני באותה היציאה, וכל זה כי הוא חושב שאני אמשיך במעגל למרות האיתות.

יותר מידי פעמים אני מוצא שמי שצריך לצאת, בכל זאת ממשיך בנסיעה במעגל ומונע מאחרים לצאת.

נראה לי שאם ישימו ניידת סמויה שתסתובב כל היום במעגל, היא תפיק יותר דוחו"ת מאשר במכמונת.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
יותר מידי פעמים אני מוצא שמי שצריך לצאת, בכל זאת ממשיך בנסיעה במעגל ומונע מאחרים לצאת.

.

יש לי הסבר לדבר הזה:

אני נזכר בשיעורי הנהיגה שבהם מלמדים לאותת ימינה בכל פעם כאשר נסנסים לכיכר, גם מי שצריך לצאת ביצאה השלישית מאותת ימינה בכניסה למעגל.

זה גורם לכך שמי שמאותת ימינה, מצפים ממנו שימשיך בכיכר האלה:roll:

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...