Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

יש לי אונו 94,הרכב עבר טסט לפני 3 חודשים והיום נעצרתי על ידי ניידת בדיקה.

הוא מצא את הליקויים האלה:

1.חופש בתיבת ההגה.

2.סרן קדמי (תפוח).

3.פגוש קדמי רופף.

בנוסף,קיבלתי דו"ח 1000 על נהיגה ברכב לא תקין (סעיף 20 )

אפשר לערער על הדו'ח? איך מערערים ? איך אני אמור לדעת שיש לי ליקויים כאלו,הם מצפים מכל נהג לרדת מתחת לרכב פעם בחודש?

קיבלתי אישור לנסוע ברכב עד סוף היום 25.1,אני אוכל לטפל בליקויים במשך השבוע? בלי לנסוע בנתיים ברכב?

תודה מראש!

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם על זה נאמר - אי ידיעה אינה פוטרת

מאז הטסט ועד היום עברו 3 חודשים.

בזמן הזה נהגת ברכב ונגרם לו בלאי אשר תוצאותיו הביאו אותך למצב דהיום.

חזקת הטסט שעשית עומדת לזכותך בקושי חודש.

אם אין לך זמן או את הידע לבדוק בעצמך את הרכב מידי פעם - לא יזיק אם תבקר במוסך אחת לחודש ותבקש שיבדקו בעצמם.

לבטל את הדו"ח? למה ? הרי הוא מוצדק - נסעת ברכב לא תקין.

אם עד לסוף היום לא תספיק לתקן את רכבך, תאלץ לקחת אותו בגרירה למוסך או לבקש הארכה של אישור התנועה (לא בטוח שתקבל).

כל הליקויים האלה נגמרים במס' שעות עבודה וכולם נעשים במוסך אחד.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בכדי לשנע את הרכב, תוכל לגשת למשרד הרישוי ולהוציא רשיון זמני לתנועה למשך 48 שעות.

ניתן להוציא עד 3 אישורים כאלו. עלות כל אישור 34 ש"ח.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
בכדי לשנע את הרכב, תוכל לגשת למשרד הרישוי ולהוציא רשיון זמני לתנועה למשך 48 שעות.

ניתן להוציא עד 3 אישורים כאלו. עלות כל אישור 34 ש"ח.

במידה ואני רוצה לטפל ברכב בעצמי במשך השבוע ואח"כ לגשת לטסט יש עם זה בעיה?

או לנסוע למוסך דקה מהבית שלי? חוץ מהמשטרה אף אחד לא אוכף את עניין הגרר נכון?

פורסם

אמיר - אני לא מכיר אף אחד שפעם בחודש נכנס למוסך בשביל לבדוק ליקויים. אתה מכיר מישהו כזה?

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

מחזק את זה שמעליי, אף אחד באמת לא נכנס כל חודש לבדוק את האוטו גם אם זה פיאט אונו וגם אם זה מרצדס, אז הטיעון הזה בכלל לא כביל, לעומת זאת אני חושב שאם הוא ילך לשופט ויגיד לו תקשיב אני עברתי טסט עברו מאז הטסט 3 חודשים נגרמו לרכבי תקלות מכנאיות שלא הייתי מודע להם מהסיבה הפשוטה אינני מוסכניק ולא איש מקצוע בתחום הרכב ולכן לא הייתה לי אפשרות לדעת שיש תקלה ברכב (כל עוד זה בגבול הטעם הטוב ולא שאתה נוסע ישר וההגה שלך עקום) ויש לי שאלה אם יש שמן שנשפך לי כאשר מלאתי על המנוע אז הבוחן יגיד שיש לי נזילות וגם אני יקבל 1000 שקל קנס ? אני לא מבין איך זה עובד בדיוק

פורסם

לתת 1000 ש"ח קנס לבן אדם שנוסע עם אונו זה רוע לב.

אין לזה שום הצדקה.

נכון ששבגדול זה נשמע צודק "רכב לא תקין" אבל כפי שנאמר מעלי, אף אחד לא בודק רכב כל חודש.

נראה לי שלבן אדם שנוסע באונו, אין 1000 ש"ח לזרוק על קנס ובן אדם כזה היה לומד לקח (איזה לקח אפשר ללמוד??) במתן אזהרה.

רגע, עכשיו הוא צריך כל חודש לבדוק את האוטו? :shock:

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

ידועה לשמצה באיזורינו. אני אמנם לא עני אבל רק השתחררתי מהצבא. מחר אני שולח את הערעור ומקווה לטוב.

זה בהחלט לא צודק וזה בכלל לא נמצא תחת "אי ידיעת החוק" אלא תחת "אם אתה לא מכונאי עם ליפט בבית יש סיכוי שתקבל מתישהו 1000 שקל קנס" היום לראשונה ראיתי את

פרצופה המכוער של משטרת ישראל.

פורסם

זה ידוע , משטרת התנועה מ-ט-ו-מ-ט-ת על כל גורמיה אנשיה ודרך השכלתה.

כמו כן אני מחזק את כל אלה מעליי, אין בנאדם אחד שנכנס מידי חודש למוסך ואומר לו "תבדוק לי ת'אוטו ותקן לי את הליקויים"

לשם כך יש את הטיפולים הקבועים של הרכב ובדיקה על דרך בין לבין של כל חלקי הרכב למערכותיו" משרד התחבורה הגדיר חוק וזה מה שתקף שכל שנה הוא בודק את תקינותו של הרכב.

אף חד לא אשם שיש גורמי טבע , מפגעים בכביש וכו שגורמים לבלאי מואץ לחלקי הרכב.

פורסם

לפי דעתי זה ביזיון כל הדו"ח הזה של 1000 ש"ח, לגבי הורדה מהכביש הייתי אומר "מילא".

משטרת ישראל עסוקה כל היום בלחפש מכוניות ישנות ולהוריד אותם מהכביש.

בתקופה עם האונו פעמיים התחמקתי מניידות ובוחנים של משרד התחבורה. הרכב היה תקין לחלוטין, אבל הם כבר היו מוצאים משהו.

ליד צומת יגור ראיתי אותם מרחוק, עברתי לשמאלי ונסעתי צמוד למשאית- עצרו רכב אחר.

בצומת פרדייס הייתי בדיוק מפנייה שמאלה ונשארתי בשמאלי, הסתכל עליי השוטר אבל האצתי.

פורסם

+1

החוק קבע כיצד לוודא את תקינות הרכב ואדם שמיל את חובתו הנ"ל לא אשם בתקלות שנוצרו לאחר מכן. כמובן כל עוד לא מדובר בבעיה המעידה כי בעליה ידע כי הוא מסכן את עוברי הדרך והתעלם .

דבר נוסף: איך אפשר לגרום לבן אדם כזו צרה ע"ס התרשמות של מכונאי וללא אסמכתא מקצועית (מכשיר וכד' שישנו בטסט)?

ואם כבר. אף פעם לא הבנתי למה אפשר להוריד מהכביש בגלל בעיות שאינן מסכנות איש כמו אגזוז, נזילות שמן וכד'.

לגבי הורדה מהכביש הייתי אומר "מילא".

.

אבל קנס? מה רע הוא עשה???

פורסם

"הודעת אי-שימוש"(הורדה מהכביש), הינה מעברות התעבורה שעליהן נקבע אחריות קפידה.

קישור לתשובה מתוך בחינה בפקולטה למשפטים המתייחס לנושא.

לעומת זאת -

סעיף 22(ב) לחוק העונשין, תשל"ז-1977 קובע:

"לא יישא אדם באחריות לפי סעיף זה אם נהג ללא מחשבה פלילית וללא רשלנות ועשה כל שניתן למנוע את העבירה; הטוען טענה כאמור - עליו הראיה"

בפס"ד רוזני הנ"ל נאמר:

"ההלכה לכן היא פשוטה. תקנה 306 היא תקנה של אחריות קפידה שנאשם יכול שלא לשאת בה, אם עשה כל שביכולתו. כל שביכולתו משמעותו העברת מבחן רישוי במועד, טיפולים הרכב כנדרש, ותשומת לב סבירה במהלך הנהיגה לתקלות שיכולות לצוץ כל עת. אם עשה כן נאשם, ייפטר מאחריותו" (פסקה 27 לפסק הדין).

נלקח מזיכוי של בעל רכב בפס"ד של כבוד השופטת רות זוכוביצקי-סגן נשיא, ביהמ"ש לתעבורה י-ם.

פס"ד נוסף המזכה נהג אשר רכבו הורד עקב חופש בתפוח הגה.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
+1

החוק קבע כיצד לוודא את תקינות הרכב ואדם שמיל את חובתו הנ"ל לא אשם בתקלות שנוצרו לאחר מכן. כמובן כל עוד לא מדובר בבעיה המעידה כי בעליה ידע כי הוא מסכן את עוברי הדרך והתעלם .

דבר נוסף: איך אפשר לגרום לבן אדם כזו צרה ע"ס התרשמות של מכונאי וללא אסמכתא מקצועית (מכשיר וכד' שישנו בטסט)?

ואם כבר. אף פעם לא הבנתי למה אפשר להוריד מהכביש בגלל בעיות שאינן מסכנות איש כמו אגזוז, נזילות שמן וכד'.

אבל קנס? מה רע הוא עשה???

נראה אותך אומר את זה לאופנוען שגמר להחליק על נזילת שמן שאינה מסכנת איש:!:

חברים יקרים, אדם נסע ברכב לא תקין. אין קשר למצבו הכלכלי או לגיל רכבו. רכב לא תקין מקומו לא על הכביש.

הפניה לחברי הפורום שכל עיקרה נסיונות התחמקות רק מחמירה את המצב.

על מי בדיוק הבחור מנסה לעבוד? ליקוי בטיחוטי מסכן אותו אבל מסכן גם את הסובבים אותו. את אף אחד לא מענין בחדר מיון שלבחור המסכן יש רק אונו 94, שהוא בדיוק עמד לתקן את הליקוי, שהטסטר לא "שם לב" או כל תירוץ אחר שבדרך כלל מלווה בדמעות תנין.

אם אתה לא מסוגל לתחזק רכב ברמה בטיחותית, אנא ממך, למענך ולמען יתר המשתמשים בכביש, סע בתחבורה ציבורית.

סוף סוף המשטרה עושה משהו חיובי חוץ מלרדוף אחרי נהגים שעברו עבירות שוליות, חזק ואמץ.

פורסם

** אין צורך לצטט את ההודעה שמעליך **

יודע מה? אולי עצם העובדה שאני רשום בפורום כזה קצת משנה את התמונה. אז בוא קח לדוגמא משהו דמיוני,אישה,אמא שלך שתהיה בריאה, אין לה מושג מזה בורג,היא עברה טסט רק לפני 4 חודשים ב323 שלה ויום בהיר אחד עוצר אותה שוטר ומעביר אותה טסט,ומוצא ליקויים חמורים,אמא שלך בשיא התמימות מסבירה לשוטר שהיא עברה לא מזמן טסט ושהרכב לא התריע על בעיה בשום דרך שהיא. השוטר רושם לה דוח של אלף שקלים. היא מגיעה הבייתה ומספרת לך את זה. איך אתה מגיב?

האם גם אז תגיד ישר כוח לגזלנים האלו?

אני בטוח שלא. באת עם מצב רוח רע לפורום,ממורמר משו.

פורסם

אם לאמא שלי יהיה חופש בהגה ברמה של הורדה מהכביש אז יקרו אחד משלושה דברים:

1. אני אומר תודה לשוטר שהוריד אותה מהכביש כי אני צריך אותה בחיים.

2. אם אני אגלה את זה לפני השוטר אני אוריד אותה מהכביש כי אני צריך אותה בחיים.

3. אם אמא שלי תסע ברכב עם חופש בהגה ברמה של הורדה מהכביש בלי להרגיש את זה כשהיא מסובבת אותו אז אני אדאג שהיא תרד מהכביש כי אני צריך אותה בחיים.

• תוכן חדש...