Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6350 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב ושלום רב לכולם.

אז ככה יש לי יונדאי אקסנט פמאלי מודל 2004 בערך שנה וחצי, וכבר איזה 8 חודשים שהמנוע מתחמם והבעיה לא נפתרה עד כה.

החליפו באוטו את כל מע' הקירור, בהתחלה החליפו רדיאטור וטרמוסטט לא עזר.

לאחר מכן החליפו את המאורר ושוב את הטרמוסטט ללא הועיל.

לאחר מכן החלפו את המאורר השני גם לא עזר.

הוחלפה משאבת מיים שגם לא פתרה את הבעייה.

לאחר מכן נאמר לי שיש סדק בראש מנוע - נשלח לתיקון לא עזר.

החליפו את הראש מנוע האוטו עדיין מתחמם.

שבוע שעבר פתחו את הקרטר ניקוי והחלפת שמן- לא עזר (נדלקה הנורית של לחץ שמן מנוע).

המנוע מתחמם בעיקר כשעומדים הרבה זמן למשל בפקק.

מה עוד יש לבדוק/להחליף?

כדאי להיפטר מהאוטו וזהו?

לקחת אותו למוסך המרכזי של יונדאי? הם ידעו לתקן?

תודה מראש.

פורסם

לא תמיד מאבד נוזל קירור מה שמפתיע זה שגם כאשר בדקתי והיה חסר נוזל קרור הוספתי עד

הסוף (גם ברדיאוטור עצמו לא רק במיכל עודפים) נסעתי האוטו שוב התחמם, וכשבדקתי

לא היה חסר אפילו טיפה של נוזל קרור.

כן שילמתי על כל הפעולת האלה לכן אני כבר לא יודע מה לעשות כבר.

פורסם

כשמוסיפים נוזל קירור לאוטו צריך לנקז אוויר ממערכת הקירור...

ההערכה שלי היא שאטמו לא טוב את הסדק במנוע.

כמה קילומטר נסע האוטו?

הסיבה להערכה היא שזאת הייתה הבעיה הראשונית ומאז ש"סידרו אותה" החליפו בערך כל דבר אפשרי והבעיה לא נפתרת.

נראה לי שאם אין לך כוח להתעסק ומוכן להפסיד הרבה כסף עדיף לך למכור את הרכב בהפסד ולהיפטר מכאב הראש.

ככה זה יום אבל יום בסל בייחוד עם רכבים.

למוסכים מרכזיים יש ייתרון (לדעתי) רק בתחומי האלקטרוניקה וגירים מסובכים במכונאות של מנוע מערכת קירור ודברים כאלה גם מוסך מכונאות כללית מורשה משרד התחבורה אמור לעשות עבודה טובה. מערכת הקירור של הרכב ומנוע הרכב הם פשוטות יחסית וקלות לתיקון (ביחס לשאר המערכות ברור שלמי שלא מבין או לא עשה זה עלול להיות מסובך).

פורסם

סדר הפעולות שיש לעשות הוא כזה:

1. יש להניע את האוטו ולתת לו לעבוד עד שיתחמם לטמפ' של כ-80 מעלות.

2. בטמפ' זו יש להניח יד על הרדיאטור מצידו הפנימי (לא מצד המאוורר !) ולבדוק שהרדיאטור מתחמם (מעיד על פתיחת התרמוסטט).

3. לתת למנוע להמשיך להתחמם, עד איזור 90-100 מעלות, ולוודא שהמאווררים נכנסים לפעולה.

4. כאשר המאווררים נכנסים לפעולה, הטמפ' חייבת לרדת לאיזור 90 מעלות.

5. אחרי שהטמפ' יורדת, המאווררים חייבים להפסיק לעבוד.

6. עכשיו הטמפ' אמורה לעלות חזרה, עד שהמאווררים ייכנסו לפעולה, יורידו את הטמפ', וחוזר חלילה.

אם הרדיאטור לא מתחמם (סעיף 2) - הבעייה בתרמוסטט או במעבר סתום כלשהו (סבירות גבוהה שהתרמוסטט לא תקין). יש להוציאו החוצה לטובת בדיקה (לא להשאירו בחוץ לאורך זמן, גם אם ההתחממות נעלמת. תרמוסטט אמור להיות במנוע).

אם הרדיאטור התחמם והמאווררים לא נכנסים - הבעייה בהם או בפיקוד אליהם.

אם המאווררים נכנסים, המנוע מתחמם ויש איבוד מים - יש לפרק פלאגים ולבדוק סימני חלודה (בעייה בראש/אטם ראש).

אם אין איבוד מים, המאווררים נכנסים, הרדיאטור מתחמם ובכ"ז יש עדיין התחממות - יש לבדוק שוב את משאבת המים.

פורסם

היה חסר מעט מיים הוספתי חכיתי קצט וראיתי שלא חסר עוד, עושים ניקוז אוויר אם חסר הרבה מיים ומוסיפים.

חוץ מזה כתבתי שהחליפו את הראש מנוע באחד אחר אז זה לא משנה אם תיקנו טוב או לא.

תודה.

פורסם

אני לא מכיר את המנוע של היונדאי, אבל בעיקרון - אם לא סוגרים ראש כראוי, עשוייה להיות בריחת נוזל קירור גם אם מחליפים הכל.

פורסם

אני אומנם לא מומחה חום מנוע גדול אבל עלה במוחי רעיון קטן.

אולי שעון החום מזייף?

ניסית לבדוק את חום המנוע האם תקין,כששעון החום הראה שהחום גבוהה?

פורסם

שלום.

הכלל הוא פשוט.

האם אתה מאבד מים או נוזל קרור או מוסיף כול הזמן.

אם כן יש בעיה של התחממות.

אם לא המנוע לא מתחמם!

הבעיה בשעון החום שכנראה מזייף.

אגב האם שעון דלק מזייף או תקין והמחוג יציב ולא משנה את המיקום שלו בנסיעה.

אחרי התשובות יבוא המשך.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

לאט לך. אמנם המוסכניק עובד בשיטת ניסוי ו(בעיקר) טעיה, אבל מהמתואר למעלה לא נעשה שום דבר בלתי סביר. חבל שכל הנסיונות נעשו ע"ח בעל הרכב, אבל בוא נגיע קודם למקור הבעייה (אם נצליח דרך הפורום) ואח"כ נצלוב את המכונאי.

פורסם
שבוע טוב ושלום רב לכולם.

אז ככה יש לי יונדאי אקסנט פמאלי מודל 2004 בערך שנה וחצי, וכבר איזה 8 חודשים שהמנוע מתחמם והבעיה לא נפתרה עד כה.

החליפו באוטו את כל מע' הקירור, בהתחלה החליפו רדיאטור וטרמוסטט לא עזר.

לאחר מכן החליפו את המאורר ושוב את הטרמוסטט ללא הועיל.

לאחר מכן החלפו את המאורר השני גם לא עזר.

הוחלפה משאבת מיים שגם לא פתרה את הבעייה.

לאחר מכן נאמר לי שיש סדק בראש מנוע - נשלח לתיקון לא עזר.

החליפו את הראש מנוע האוטו עדיין מתחמם.

שבוע שעבר פתחו את הקרטר ניקוי והחלפת שמן- לא עזר (נדלקה הנורית של לחץ שמן מנוע).

המנוע מתחמם בעיקר כשעומדים הרבה זמן למשל בפקק.

מה עוד יש לבדוק/להחליף?

כדאי להיפטר מהאוטו וזהו?

לקחת אותו למוסך המרכזי של יונדאי? הם ידעו לתקן?

תודה מראש.

ארז שלום רב,

לטענתך הדבר הראשון שהחליפו ברכב זה רדיאטור + טרמוסטט. האם המכונאי, שאיבחן את בעית ההתחממות כבעיה ברדיאטור\טרמוסטט ציין בפנייך שיש להחליפם וזה יפתור את הבעיה? ואם כן, למה המשכת לשלם לו כשהבעיה שוב חזרה? הוא הרי אמר שזה יפתור את הבעיה, לא? אולי פשוט פעם הבאה הוא יגיד לך להחליף את כל האוטו וזהו.

החלפת טרמוסטט פעמיים!, רדיאטור, 2 מאווררים, משאבת מים, החלפת את הראש. אני לא רוצה לדמיין כמה שילמת.

לפי דעתי המכונאי מצא לו פשוט פרייאר תורן.

Hyundai I20 Inspire 2010

• תוכן חדש...