Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6376 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל האוטו בתמונה הוא פוקוס ולא מונדיאו.

דבר שני זה פוקוס 2 ליטר.

דבר שלישי הבדל בין הפוקוס 1.6 למאזדה 1.6 הוא כחצי שניה מ0-100 לפי נתוני יצרן,לדעתי אף אחת מהן לא מתקרבת לנתונים האלה, וההבדל המהותי הוא לא המנוע דווקא אלא כיוון תיבת ההילוכים במאזדה שמכוונת להילוכים קצרים יותר.

זה שהמאזדה עושה יותר רעש בזמן האצה לא אומר שהיא יותר מהירה.

בנוסף לפחות מבחינתי קודם כל חשוב הרמת בטיחות של הרכב ואחרי זה כמה הוא זריז,ומה לעשות שהמאזדה הדור הנוכחי קיבלה רק 4 כוכבי בטיחות.

זה שהיא נראית יותר קרבית חלק יגידו (אני אומר שיש לה יותר פוזה) לא עושה אותה לרכב טוב יותר, וכן מה לעשות לרוב האנשים כאן בפורום העובדה שיש בארץ מאזדות כמו חתולים חסרי בית ברחובות זה ממש לא שיקול לקנייתה.

בנוסף לא הייתי קונה שום רכב בשנתון כזה שמגיע ללא מערכת בקרת יציבות, ואני אגלה לך סוד ב1.6 אין בקרת יציבות.

לגבי חוסר עבודה במוסך, אז כן יש מלא מאזדות אבל יש גם מלא מוסכים, והייתי במוסך יותר מפעם אחת וראיתי שיש להם המון עבודה עם המאזדות החדשות גם בלי טיפולים שוטפים, אז אולי זה הרכב הכי אמין בעולם אבל אם זה המצב לא היה להם עבודה כלל במוסך והם היו צריכים ללכת לקבץ נדבות, ולא נראה שזה המצב אפילו לא קרוב.

בקיצור אין לי שום דבר נגד מאזדה, אבל להגיד שהוא הרכב הכי טוב בכבישי ארצינו וכל השאר זה זבל, זה הגזמה פרועה עד לא מצאיותית.

הייתי אומר רכב ביינוני שאין בו שום דבר מיוחד, יש הרבה מכוניות אחרות טובות יותר וזולות יותר לרכישה והחזקה

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם היתה יודע על איזה שטות מזדה קיבלה 4 כוכבים במקום 5 היתה צוחק... ואם תרצו אני יביא הוכחה וסיבה.

ואף אחד לא אומר שמאזדה זה פאגאני מהזה קשור?

נכון מאזדה בבעלות פורד וכמו שאמרתי הם על אותה שילדה C1 ועוד כמה דברים משוטפים, ההבדל הוא שפוקוס כוונה להיות רכה יותר שקטה יותר ועדינה יותר לעומתה מזדה כוונה להיות יותר ספורטיבית מה לא מובן בזה? יש כאלה שיעדיפו זה את יש כאלו אחרת. ואני לא רואה שום סיבה בכלל לשים בהשווה לפה קיה או יונדאי. אני אישית לא אמרתי שפוקוס זה לא אוטו טוב, ההפיך פשוט מאזדה יותר מהירה אם משווים בין מאזדה 2000 וגם פוקוס 2000 סמ''ק. בזמן שמאזדה עושה 9 שניות ל100 לפוקוס יקך יותר זמן. זה שמנוע של מאזדה צעקני יותר זאת בגלל הסיבה שרוב הכוח שלו נמצא בסלד גבוהה לא יודע למה יפנים עושים ככה. ועכשיו לגבי הבטיחות לפי NCAP מאזדה לא קיבלה 5 כוכבים בגלל שטות ואני יראה לכם אם אתם רוצים

פורסם

דבר ראשון, המאזדה 3 והפוקוס אכן חולקות את אותה פלטפורמה.

זה אומר שלדה, מתלים, מערכת היגוי, מנועים (פורד משתמשת במנועי ה-MZR מאזדה עם שינויים מסויימים - לא תמיד לטובה) , מערכות חשמל וכו'. הן תוכננו יחדיו על ידי מהנדסים של פורד,מאזדה וולוו לפני כשש שנים בגרמניה.

דבר שני, המאזדה 6 והמונדיאו לא חולקות את אותה פלטפורמה והדמיון בניהם (שלא ממש קיים) הוא מקרי לחלוטין. המונדיאו מבוססת על פלטפורמת EUCD בעוד המאזדה 6 מבוססת על פלטפורמת ה-CD3.

המנועים במונדיאו - אגב, הם של מאזדה עם שינויים לרעה של פורד. ה-2.3 ליטר בגרסה שנמכרת בארץ זה המנוע הבכיר של המאזדה 3/6 בשווקים מסויימים כמו ארה"ב.

The CD3 platform was redesigned for the 2009 Mazda 6 replacement.

The CD3 2 platform is expected to be phased out early next decade and give way to either the Ford EUCD platform currently used under the Ford Mondeo in Europe or more likely by the EUCD2 as Ford aligns its global product architecture. The next generation of Fusion, Edge, MKX and MKZ debuting in 2012-2013 are expected to be built on this platform.

דבר שלישי, הפוקוס בתמונה היא הפוקוס RS. אותה יש להשוות מול המאזדה 3 MPS.

דבר רביעי, המאזדה 3 1.6 שקטה משמעותית מהפוקוס 1.6. המנוע הרבה פחות מרעיש ורעש הכביש מוחרש טוב יותר. אני אומר זאת מניסיון של מספר שנים בנהיגה יום יומית על שתיהן.

דבר חמישי, היתרון המשמעותי של המנוע במאזדה 3 בגרסת ה-1.6 ליטר על הפוקוס 1.6 ליטר הינו שבמאזדה, קיים תזמון שסתומים משתנה המאפשר כוח רב יותר בסלד נמוך - בעוד בפוקוס צריך להעלות את המנוע לסל"ד גבוה בשביל קצב טוב.

דבר שישי, הפוקוס מאוד מהנה לנהיגה. לא הרבה פחות מהמאזדה 3. היא ממש לא פחות מכונית נהג מה-3 - היא כן משמעותית פחות ספורטיבית (עקב מנועים רופסים יותר, כיול מתלים והגה שונים והיעדר חיזוקי שילדה ומתלים מסויימים הקיימים ב-3).

פורסם
אם היתה יודע על איזה שטות מזדה קיבלה 4 כוכבים במקום 5 היתה צוחק... ואם תרצו אני יביא הוכחה וסיבה.

ואף אחד לא אומר שמאזדה זה פאגאני מהזה קשור?

נכון מאזדה בבעלות פורד וכמו שאמרתי הם על אותה שילדה C1 ועוד כמה דברים משוטפים, ההבדל הוא שפוקוס כוונה להיות רכה יותר שקטה יותר ועדינה יותר לעומתה מזדה כוונה להיות יותר ספורטיבית מה לא מובן בזה? יש כאלה שיעדיפו זה את יש כאלו אחרת. ואני לא רואה שום סיבה בכלל לשים בהשווה לפה קיה או יונדאי. אני אישית לא אמרתי שפוקוס זה לא אוטו טוב, ההפיך פשוט מאזדה יותר מהירה אם משווים בין מאזדה 2000 וגם פוקוס 2000 סמ''ק. בזמן שמאזדה עושה 9 שניות ל100 לפוקוס יקך יותר זמן. זה שמנוע של מאזדה צעקני יותר זאת בגלל הסיבה שרוב הכוח שלו נמצא בסלד גבוהה לא יודע למה יפנים עושים ככה. ועכשיו לגבי הבטיחות לפי NCAP מאזדה לא קיבלה 5 כוכבים בגלל שטות ואני יראה לכם אם אתם רוצים

נראה לי שאתה חולם

מאזדה 2 ליטר לא עושה 9 שניות ל 100,לא שזה משמעותי מאיזשהי בחינה

פורסם
נראה לי שאתה חולם

אני חולם ?! או שאתה לא יודע.. קודם כל תבדוק זה רשום בכל מקום.

2. בדקתי ו3. אפשר להוכיח מה הבעיה?

פורסם
נראה לי שאתה חולם

מה שהכי מעצבן אותי שבטח אפילו לא נהגתה במזדה ואתה סתם זורק שטויות כי אתה קניתה פורד.

קודם כל זה לא שטויות ולא נעליים מאזדה 3 2000 עושה 9 שניות ל100.

דבר שני היא שמנוע של מאזדה שקט מאוד מאוד הרעש העיקרי נובע מהגלגלים ומהכביש עצמו לא מהמנוע ככה שתפסיק כבר להגיד שטויות עם אתה לא יודע

פורסם

סוף - סוף נותנים להנות בכייף .

עם חתימה חכמה כמו שלך -

ג'י זה כמו חבורת ילדים.

כשכולם הולכים לכיוון אחד, קשה לשכנע אותם לעבור לכיוון השני.

פשוט יושבים בצד ונהנים :lol: הם מצדיקים את המציאות :idea:

מעניין בין ה מאזדה 3 לפוקוס - מי פותחת מהר יותר ברוורס - את זה עוד לא בדקתם .

אייל - שיש לו מאזדה 6 חדשה , שעוד לא נפתחה 3K ( ומתחרה בהפוכה ב STIO )

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
נראה לי שאתה חולם

Official performance figures for the European Mazda3 1.4 S, the lowest-powered model, are 0-100 km/h in 14.3 seconds, with a maximum speed of 170 km/h (106 mph). Wheels magazine reported an 8.7 second 0-100 km/h time for the Australian 2.0 model in its May 2004 issue. The 1.6 CiTD 80 kW diesel (as sold in Europe) with a five-speed manual does 100 km/h in 11.6 seconds and has top of 182 km/h (113 mph) according to the spec's.

או בעברית: 8.7 שניות מ0 ל100.

זה גם לא כל כך מופרך, המכונית הראשונה שלי היא משנת 76, שקלה 1600 קילו ועם 160 כ"ס, והייתה עושה 0-100 ב9 שניות.

אין שום סיבה שכיום לא ינצלו את הכוח בצורה יותר טובה במכוניות יותר מודרניות. זה הגיוני מאוד.

מצטער להגיד לשניכם שהמאזדה 3 והפוקוס הן מכוניות די בינוניות. יש להן ביצועים סבירים עם מנועי 2.0, אבל ב1.6 שתיהן לא ממש מוצלחות.

הפוקוס מכוילת יותר לנוחות אבל ההתנהגות של ה3 הרבה יותר טובה.

באופן אישי הייתי מעדיף את הפוקוס בגלל עניין של נוחות, עיצוב פנימי (לא סובל את המאזדה) והתצורה של תא המטען (שבמאזדה אי אפשר להשתמש בו כמעט).

בינינו? לא הייתי קונה אף אחת מהן. יש אלתרנטיבות אחרות יותר מוצלחות, למשל הקורולה (שאני גם לא אוהב) ואפילו פיאטים, רנו וסיטרואנים למיניהם.

(וכן, יש לי ניסיון של יותר מ2000 קילומטר על כל אחת מהן).

עריכה:

פינוק? רכב מפואר?

תגידו לי 5 דברים מפנקים או מפוארים שאפשר למצוא בפוקוס או במאזדה 3 שאי אפשר למצוא בסיריון.

פורסם
Official performance figures for the European Mazda3 1.4 S, the lowest-powered model, are 0-100 km/h in 14.3 seconds, with a maximum speed of 170 km/h (106 mph). Wheels magazine reported an 8.7 second 0-100 km/h time for the Australian 2.0 model in its May 2004 issue. The 1.6 CiTD 80 kW diesel (as sold in Europe) with a five-speed manual does 100 km/h in 11.6 seconds and has top of 182 km/h (113 mph) according to the spec's.

או בעברית: 8.7 שניות מ0 ל100.

זה גם לא כל כך מופרך, המכונית הראשונה שלי היא משנת 76, שקלה 1600 קילו ועם 160 כ"ס, והייתה עושה 0-100 ב9 שניות.

אין שום סיבה שכיום לא ינצלו את הכוח בצורה יותר טובה במכוניות יותר מודרניות. זה הגיוני מאוד.

מצטער להגיד לשניכם שהמאזדה 3 והפוקוס הן מכוניות די בינוניות. יש להן ביצועים סבירים עם מנועי 2.0, אבל ב1.6 שתיהן לא ממש מוצלחות.

הפוקוס מכוילת יותר לנוחות אבל ההתנהגות של ה3 הרבה יותר טובה.

באופן אישי הייתי מעדיף את הפוקוס בגלל עניין של נוחות, עיצוב פנימי (לא סובל את המאזדה) והתצורה של תא המטען (שבמאזדה אי אפשר להשתמש בו כמעט).

בינינו? לא הייתי קונה אף אחת מהן. יש אלתרנטיבות אחרות יותר מוצלחות, למשל הקורולה (שאני גם לא אוהב) ואפילו פיאטים, רנו וסיטרואנים למיניהם.

(וכן, יש לי ניסיון של יותר מ2000 קילומטר על כל אחת מהן).

עריכה:

פינוק? רכב מפואר?

תגידו לי 5 דברים מפנקים או מפוארים שאפשר למצוא בפוקוס או במאזדה 3 שאי אפשר למצוא בסיריון.

יפה.. 8.7 שניות מ0-100 זה מכובד מאוד ולאוטו משפחתי זה טוב. לא יודע מה אתה חושב אישית אבל ניסיון אישי עם סיריון פשוט אוטו זוועה איך אתה מעיז להשוות בינהם אני לא מבין. סיריון זה אוטו צעצוע ומאזדה או פוקוס מכונית רצינית.

אני חושב שלמנוע אוטמוספרי 9 שניות זה מצויין... תראה לי עוד מכונית משפחתית 1 שעושה אותה תוצאה

פורסם
יפה.. 8.7 שניות מ0-100 זה מכובד מאוד ולאוטו משפחתי זה טוב. לא יודע מה אתה חושב אישית אבל ניסיון אישי עם סיריון פשוט אוטו זוועה איך אתה מעיז להשוות בינהם אני לא מבין. סיריון זה אוטו צעצוע ומאזדה או פוקוס מכונית רצינית.

אני חושב שלמנוע אוטמוספרי 9 שניות זה מצויין... תראה לי עוד מכונית משפחתית 1 שעושה אותה תוצאה

רובר 75, רובר 200VI, פיאט מריאה, אופל ווקטרה...

אני יכול להמשיך, ושים לב שהמכוניות האלו הן רק אלו שיכולתי לשלוף תוך כמה שניות, ואף אחת מהן היא לא טובה בצורה ממש יוצאת דופן (למרות שאני פשוט מאוהב ב75).

פורסם
סוף - סוף נותנים להנות בכייף .

עם חתימה חכמה כמו שלך -

פשוט יושבים בצד ונהנים :lol: הם מצדיקים את המציאות :idea:

מעניין בין ה מאזדה 3 לפוקוס - מי פותחת מהר יותר ברוורס - את זה עוד לא בדקתם .

אייל - שיש לו מאזדה 6 חדשה , שעוד לא נפתחה 3K ( ומתחרה בהפוכה ב STIO )

:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

פורסם

אבל למה לקנות חדש??

היום עם כל מבצעי "סוף עונה" של הליסינג, אפשר למצוא אקזמפלר טוב, לא הרבה ק"מ, מטופל ב 15K+ מתחת למחירון.

ניראה לי בזבוז כסף לקנות חדש...

בליסינג היו לי פוקוס, מאזדה, טויוטה וכו' - אבל הכי נהנתי על I30.

סוביקטיבי - אבל אז מה?

זו הסיבה היחידה לבחור רכב אחד מבין הקבוצה - כולם בערך אותו הדבר.

אם מתחברים לאחד, אין סיבה יותר טובה מזו.

אייל

----

B4 2001 2.0 ידני

פורסם

דני. עיצה מכל הלב. תקנה מאזדה. אבל על תעשה את השטות של לקנות דגם ליסינג ב111K.

ישחטו אותך במעמד מכירה. אתה לא יכול להתחרות עם חברת ליסינג שתיתן את אותו רכב באותו איבזור ב15 פחות ו60 תשלומים ללא ריבית. תוסיף עוד כמה גרושים ותקנה דגם יותר מאובזר. אף אחד לא ישלם לך עליו אבל יהיה לך יתרון מאוד משמעותי למשוך קונים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6376 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...