Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט - לתקן ראש מנוע או למכור ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6378 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לפני חצי שנה קניתי את הרכב פיאט פונטו ספייס שנת 2001 בעלת 16 שסתומים.

מההתחלה שקניתי אותה הייתי צריך למלות מים כל חודש, אחרת המנוע היה מתחמם וכל פעם היה חסר מים בכמות של בקבוק...

אתמול לקחתי את הרכב למוסך מורשה של פיאט ואמרו לי שהלך אטם ( צריך לעשות ראש מנוע ) והבנתי שלצערי קניתי רכב שהיתה לו בעיה מלכתחילה כי היה חסר מים כל הזמן כי המים ברחו למנוע ועוד...

התיקון יעלה לי בין 3,500 ל 4,500 במקרה הטוב, אני פוחד שיש ברכב עוד בעיות ( מוכר הרכב הראה לי טופס בדיקה שהרכב עבר חודשים לפני שקניתי אותו, בהתחלה חששתי אבל בסוף השתכנעתי לא לקחת את הרכב לבדיקה מה שמתברר עכשיו כטעות קשה )

כמו כן שאני נוהג על הרכב לא כל כך נוח לי עליו, לא יודע איך להסביר אבל המושב לא נוח פיזית.

- האם כדאי לי לנסות למכור את הרכב ולקנות משהו אחר ?

- האם יש מישהו שיקנה אותו במצב כזה ( בעיקרון האוטו נוסע עד כחצי שעה ולאחר מכן הוא מתכבה לבד ) ואם כן אז כמה אצטרך להוריד מהמחירון ?

פורסם

אני הייתי נשאר עם הרכב.

לא סביר שיקנו אותו, ואם כן, רק במחיר נמוך בהרבה.

אם שאר הרכב פועל כמו שצריך (אם נסעת בו חצי שנה אתה אמור לדעת), למה שלא תתקן את זה וזהו?

לפי מה שאתה מתאר זו בעיה במערכת הקירור, והעובדה שהלך לך ראש מנוע היא לא בגלל הרכב, אלא אשמתך כי לא טיפלת בזה.

תקן את הרכב ותהנה ממנו.

פורסם

תתקן את הרכב ואם הוא עדיין לא יתאים לצרכיך, תמכור אותו.

כרגע תצטרך להוריד מחיר גבוהה בהרבה ממחיר של תיקון הרכב, במיוחד במצב שבו השוק שרוי.

תערוך סקר שוק לגבי עלות שיפוץ הראש גם במוסכים לא מורשים.

ומהקניה הלא מוצלחת הזאת תלמד להבא.

בהצלחה

פורסם
תתקן את הרכב ואם הוא עדיין לא יתאים לצרכיך, תמכור אותו.

כרגע תצטרך להוריד מחיר גבוהה בהרבה ממחיר של תיקון הרכב, במיוחד במצב שבו השוק שרוי.

תערוך סקר שוק לגבי עלות שיפוץ הראש גם במוסכים לא מורשים.

ומהקניה הלא מוצלחת הזאת תלמד להבא.

בהצלחה

ביררתי במוסך שאני סומך עליהם מבחינת מחירים והם הציעו לי לעשות את הראש מנוע ב 2500 ש"ח אבל הוא אמר שכניראה יהיה עוד כמה דברים לתקן או להחליף במהלך השיפוץ, במוסך של פיאט זה יעלה לי בין 4000 ש"ח לבין 5000 ש"ח ויכול להיות מאוד שזה אפילו יעלה לי יותר מזה... בכל מקרה האוטו כבר שם ( לא נתתי להם עדיין הוראה לבצע את התיקון ) והם כבר פתחו את המנוע ככה שאני כבר צריך לשלם להם איזה 500 ש"ח. אני בטוח שבפיאט יעשו לי עבודה יותר טובה אבל הם מוגבלים בתקנות יצרן והם מסוגלים עוד להחליף לי חצי אוטו במהלך השיפוץ, במוסך רגיל אני יודע שזה יהיה 2500 ש"ח ואולי עוד תוספת של 500 ש"ח ( בעזרת השם... ). מה אתם אומרים איפה כדאי לי לעשות את השיפוץ ?

פורסם

שאלה טובה, ולי לפחות קשה לענות עליה בלי לדעת על איזה מוסכים מדובר.

יש לא מעט מוסכים "פרטיים" שלא קשורים לרשת של היבואן שאני בטוח שיעשו לך יופי של עבודה בשיפוץ הראש ובמחיר נמוך יותר ממוסך מורשה של היבואן. מצד שני, יש גם לא מעט חאפרים שלא מכירים את הרכב, לא מכירים את הוראות היצרן ולא עובדים לפיהם והם עלולים להכניס אותך לצרות שבסופו של דבר יעלו לך הרבה יותר כסף ויגרמו לך להרבה עוגמת נפש שתצטער שלא בחרת במוסך המורשה.

שלא תבין אותי לא נכון, תיקון במוסך מורשה של היבואן לא מבטיח של דבר לגבי טיב התיקון, הוא רק מבטיח לך "גב" במקרה של בעיה.

ולגופו של עניין - 2500 ש"ח הוא סכום סביר לדעתי לתיקון של ראש מנוע והחלפה של אטם. אבל כמו שכברת כתבת, החלפה של הראש מנוע היא רק שלב אחד בתיקון כי לרוב מחליפים גם משאבת מיים וטיימינג (עוד כמה מאות שקלים), עושים טיפול גדול (כי המנוע גם ככה מפורק) והעיקר שבעיקר - מתקנים את הבעיה שגרמה לקלקול הראש.

מה שאני מנסה להגיד לך זה שכנראה לא תצא עם חשבונית של 2500 ש"ח גם במוסך הלא מורשה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם חשובה לך היסטוריית טיפולים מסודרת,לך למורשה (ביזבוז כסף לדעתי).

אם אתה רוצה לצאת מזה בזול- מוסך רגיל.

פורסם
שאלה טובה, ולי לפחות קשה לענות עליה בלי לדעת על איזה מוסכים מדובר.

יש לא מעט מוסכים "פרטיים" שלא קשורים לרשת של היבואן שאני בטוח שיעשו לך יופי של עבודה בשיפוץ הראש ובמחיר נמוך יותר ממוסך מורשה של היבואן. מצד שני, יש גם לא מעט חאפרים שלא מכירים את הרכב, לא מכירים את הוראות היצרן ולא עובדים לפיהם והם עלולים להכניס אותך לצרות שבסופו של דבר יעלו לך הרבה יותר כסף ויגרמו לך להרבה עוגמת נפש שתצטער שלא בחרת במוסך המורשה.

שלא תבין אותי לא נכון, תיקון במוסך מורשה של היבואן לא מבטיח של דבר לגבי טיב התיקון, הוא רק מבטיח לך "גב" במקרה של בעיה.

ולגופו של עניין - 2500 ש"ח הוא סכום סביר לדעתי לתיקון של ראש מנוע והחלפה של אטם. אבל כמו שכברת כתבת, החלפה של הראש מנוע היא רק שלב אחד בתיקון כי לרוב מחליפים גם משאבת מיים וטיימינג (עוד כמה מאות שקלים), עושים טיפול גדול (כי המנוע גם ככה מפורק) והעיקר שבעיקר - מתקנים את הבעיה שגרמה לקלקול הראש.

מה שאני מנסה להגיד לך זה שכנראה לא תצא עם חשבונית של 2500 ש"ח גם במוסך הלא מורשה.

לי נראה שבין המוסך הרגיל לבין המוסך המורשה יהיה הבדל של בין 500 ש"ח לבין 1500 ש"ח, מצד אחד זה משמעותי, מצד שני אצל פיאט אני יהיה רגוע שהם יטפלו בבעיה כמו שצריך, הלכתי למוסך רגיל והשארתי להם יום שלם את הרכב והם אפילו לא הצליחו למצוא את הבעיה ולפני זה הלכתי למוסך גם רגיל בעקבות זה שהייתי חייב למלות מים כל חודש ( שזאת הבעיה של הראש מנוע המיים היו הולכים גם למנוע ) והוא תיקן לי משהו ב 500 ש"ח והבעיה בכלל לא הסתדרה ושוב מיליתי מים כל חודש, נראה לי שאצל המוסך של פיאט אני הולך לחטוף כזה מחיר מפחיד ( מעל 4500 ש"ח זה מפחיד בשבילי ) שאני אחשוב 7 פעמים אם ללכת לשם.

פורסם

אני מצאתי קומבינה טובה. מכונאי שעבד 8 שנים במוסך מרכזי של פיאט ופתח מוסך משלו :)

"החיים הם מה שקורה לך בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות"

פורסם
אני מצאתי קומבינה טובה. מכונאי שעבד 8 שנים במוסך מרכזי של פיאט ופתח מוסך משלו :)

אממ מעניין, באיזה עיר הוא נמצא והאם הוא זול ?

( יש לנו כרגע אותו מספר הודעות כאן :) )

פורסם
באזור חיפה ,אם תרצה אכוון אותך

תודה אבל אני גר רחוק מחיפה ככה שזה לא רלוונטי אבל סחתיין על "הקומבינה"

פורסם

אז בהצלחה ידידי :) ואם אתה סומך על המוסך וטיפלת אצלו בעבר לך על זה, אל תחשוש ,

"החיים הם מה שקורה לך בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות"

פורסם

לדעתי האישית טיפול במוסך מורשה יהיה מיותר, ברגע שיש לך מוסך אמין שניתן לסמוך עליו בזמן הטיפולים היתי בוחרת בהם.

אל תשכח שאתה משלם על המילה "מוסך מורשה" תוספת מחיר.

אני אישית מטפלת במוסך של מכרים קרובים, כל הטיפולים נעשים בצורה הקפדנית ביותר, ותמיד אני מקבלת חוות דעת מקצועית בכל שאלה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
לי נראה שבין המוסך הרגיל לבין המוסך המורשה יהיה הבדל של בין 500 ש"ח לבין 1500 ש"ח, מצד אחד זה משמעותי, מצד שני אצל פיאט אני יהיה רגוע שהם יטפלו בבעיה כמו שצריך, הלכתי למוסך רגיל והשארתי להם יום שלם את הרכב והם אפילו לא הצליחו למצוא את הבעיה ולפני זה הלכתי למוסך גם רגיל בעקבות זה שהייתי חייב למלות מים כל חודש ( שזאת הבעיה של הראש מנוע המיים היו הולכים גם למנוע ) והוא תיקן לי משהו ב 500 ש"ח והבעיה בכלל לא הסתדרה ושוב מיליתי מים כל חודש, נראה לי שאצל המוסך של פיאט אני הולך לחטוף כזה מחיר מפחיד ( מעל 4500 ש"ח זה מפחיד בשבילי ) שאני אחשוב 7 פעמים אם ללכת לשם.

ומה יצא לך מזה אם תפנה למוסך "רגיל", תשלם 1500 ש"ח פחות אבל תאכל מרורים מהרכב, תפסיד ימי עבודה ובסוף תצטרך להשאיר את הרכב שוב לעבודה חוזרת?

בסופו של דבר זה יעלה לך יותר. יותר זמן, יותר עצבים ויותר כסף.

אתה צריך מוסך מקצועי ואמין. אם אתה מכיר מוסך כזה - לך על זה. אם אתה זקוק להמלצות, ציין אזור מגורים ואולי נוכל להפנות אותך למכונאי מקצועי, אמין והגון.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

^

לא מסכים איתך בכלל,מוסך מורשה יכול להכיל את אותה כמות מנוולים כמו במוסכים הרגילים.אני מטפל ברכב שלי במוסך "רגיל" וטפו טפו טפו אין לי שום בעיה מאז כל תיקון שאני עובר.

פתחתי פה אפילו שירשור שנוגע קצת בזה.

בימים אלו אני "בכאסח" עם אותו מוסך מורשה.

אם אתה מעוניין לקרוא הנה הלינק:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1938747#post1938747

• תוכן חדש...