Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין להחליף את שמן הגיר,

לפי מה שראיתי יש בורג בתחתית הגיר שהוא קצת משופשף וכנראה משם מרוקנים את השמן, ויש קופסה עם מינימום ומקסימום שממנה יוצא צינור דק אל הגיר ואני מבין שממנה ממלאים.

האם זה פשוט כך, או שיש הוראות מיוחדות?

פורסם

למה אתה רוצה להחליף שמן גיר יש בעיות. לפי מה שאני יודעלא כדי להחליף שמן גיר בכללי אלא אם ממש חייבים.

אני מכיר רכב משנת 80 עם אותו שמן גיר לא הוחלף 27 שנים. (תאמת גם לא ניתן הגיר סגור).

פורסם

שלום רב

ראשית השאלה היא האים יש לך בעיה בגיר ( העברת הילוכים קשה ) או האים יש לך נזילה מאיזור הגיר

רכבים עים גיר רגיל הגיעו לארץ עים שמן גיר סנטטי ( 75w90) .בארץ המוסכים ממלאים שמן גיר מינרלי בצמיגות 80w90 דבר המקשה את העברת ההילוכים .

כאשר יש סימני נזילה בתחתית הגיר כדאי מאד לבדוק שלא חסר שמן

לגבי מילוי בדיקת שמן גיר יש בגיר שני פקקים אחד בתחתית הגיר לריקון השמן ואחד בצד אשר דרכו ממלאים את השמן ופתח המדיד משמש כמדיד כלומר ממלאים שמן עד לגובה ההחריר

למעשה אים השמן הוא המקורי כלומר סנטטי אין כול צורך להחליפו הוא לא נהרס ויש אפשרות להוציא את השמן לשם הוצאת שבבים מהגיר ולאחר מכן אפשר תאורטית להחזירו . מה גם שיש פקקי ריקון אשר הם מתמגנטים וכך הם מושכים אליהם שבבים .

בברכה זיסו יוסי - מוסך זיסו

פורסם

ראשית, יש לי באמת בעיה בהעברת ההילוכים הראשון נכנס רק בעצירה כמעט לגמרי, והשני והשלישי לא תמיד נכנסים חלק.

ושנית, קבלתי הצעת מחיר ממוסך מורשה לטיפול 90000 (180000) וחלק מהטיפולים שלהם זה החלפת שמן גיר, אז חשבתי גם אני לעשות כך, ואולי במצב העברת ההילוכים אצלי זה באמת חיוני.

אם תגיד לי שבכל זאת זה לא יפתור את הבעיה ואין צורך להחליף, אעשה כך. אבל אם יש צורך להחליף האם המילוי הוא מקופסת המדיד או מבורג עליון בגיר.

הרבה תודות!

פורסם

לגבי הילוך ראשון בדרך כלל עדיף לעצור לפני שמשלבים או גז עדין בניוטראל ואז תראה שהוא נכנס יותר חלק ככה גם אצלי.

לגבי הקושי בשילוב יש רכבים שהתיבה קצת שונה וההילוכים נכנסים יותר חלק וחלק קושי קל .

השאלה באמת אם זה ממש קשה או שככה הגיר וזה קושי קל . אם אתה לא יודע גש למוסך עדיף מורשה שמכיר את

הרכב ובקש יבצעו נסיעה ברכב .

כשהחלפתי רכב גם אני חשבתי שיש בעיה או קושי בגלל שברכב הקודם זה היה יותר חלק ובמוסך אמרו לי שככה הגיר ברכב

וזה טבעי. לגבי המלצה להחלפת שמן גיר (בידני כמובן) יש שיגידו שצריך להחליף יש שלא ,תנסה לשמוע כמה חוות דעת מכמה מוסכים ואז תחליט..

פורסם

לגבי ההילוך הראשון נניח שהרכב בעליה והמהירות ירדה ל-10 קמ"ש עקב סיבה כלשהי, אני לא יכול להכניס להילוך ראשון רק אם אני עוצר, לא נראה לי שזה צריך להיות ככה, האפשרויות שלי הם או לעצור או ללחוץ הרבה על דושת הגז כדי שימשיך.

ולגבי ההילוך השני והשלישי הם מרעישים קצת בכניסה.

מה אתה אומר זה עדיין רגיל או שכדאי להחליף שמן גיר או שזה משהו יותר רציני משמן גיר.

פורסם

הילוך ראשון עדיף שתאט כמה יותר או תעצור או גז בינוני בניוראל ואז הוא נכנס חלק.

לגבי שני שלישי רעשים זה כבר אחרת מקושי בשילוב זה כבר יכול להיות מכמה גורמים

פורסם
ראשית, יש לי באמת בעיה בהעברת ההילוכים הראשון נכנס רק בעצירה כמעט לגמרי, והשני והשלישי לא תמיד נכנסים חלק.

ושנית, קבלתי הצעת מחיר ממוסך מורשה לטיפול 90000 (180000) וחלק מהטיפולים שלהם זה החלפת שמן גיר, אז חשבתי גם אני לעשות כך, ואולי במצב העברת ההילוכים אצלי זה באמת חיוני.

אם תגיד לי שבכל זאת זה לא יפתור את הבעיה ואין צורך להחליף, אעשה כך. אבל אם יש צורך להחליף האם המילוי הוא מקופסת המדיד או מבורג עליון בגיר.

הרבה תודות!

תופעה סטדנרטית ליונדאי אקסנט ידנית מהשנים האלה!

אל תתרגיש ואל תחליף שום שמן אם זאת הסיבה היחדה.

סובל ממנה בעצמי כבר המון זמן :cry:

Polo GTI (6R) 2012

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

הזדמנה לידי חוברת שרות של הרכב שלי, ובה הוראת יצרן להחלפת שמן גיר ידני כל 45000 ק"מ.

לפי ההמלצות לעיל הבנתי שאין צורך להחליף, מה דעתכם על כך.

להלן חלקים מהחוברת.

56504403.jpg

85085211.jpg

64887322.jpg

• תוכן חדש...