Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, מצטער אם הכותרת לא טובה, פשוט לא ידעתי איך להסביר במשפט אחד.

יש לי פיאסטה ידנית 1300, שנת 98. בשבוע האחרון התחילה לי תופעה מוזרה, כאשר אני מעביר הילוך, והרכב בטורים נמוכים (כביכול החלפת הילוך מוקדמת- משני לשלישי ב35 למשל) מתחילות רעידות ממש חזקות, שנגמרות רק כאשר הרכב מגיע לטורים גבוהים יותר (בפועל זה יקרה למשל בדוגמא למעלה, כאשר אני אגיע למהירות 45 קמש בערך בשלישי). הדבר קורה בעיקר בעליות עקב כך שהמהירות באופן טבעי יורדת קצת בעת העברת ההילוך ואיתה גם הטורים יורדים.

יש לציין שבקיץ תופעה דומה התרחשה לי עם צלצולים במנוע, כלומר המנוע צלצל בטורים נמוכים. קראתי בפורום שזה עלול להיות מחום, וגם במוסך המליצו לי לחכות לחורף שיתקרר ואז לבדוק (אני גם ככה לפני טיפול). בכל מקרה, הצלצולים הפסיקו בגדול, אך מידי פעם עדיין נשמעים (שוב, בעיקר בעלייה).

למישהו יש רעיון מה זה יכול להיות, כך שאבוא מוכן למוסך?

פורסם

נראה שאתה לא מעביר את ההילוך במהירות הנכונה. התופעה טיבעית. הצילצולים בגלל שהמנוע מתאמץ בשלישי

להמשיך ולהסיע את הרכב.

תסיק את המסקנה לבד, לגבי מוסך שאומר לך לחכות לחורף כדי לאתר את התקלה.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
נראה שאתה לא מעביר את ההילוך במהירות הנכונה. התופעה טיבעית. הצילצולים בגלל שהמנוע מתאמץ בשלישי

להמשיך ולהסיע את הרכב.

תסיק את המסקנה לבד, לגבי מוסך שאומר לך לחכות לחורף כדי לאתר את התקלה.

דוד.

אהלן דוד,

חח... לגבי המוסך, אני מסכים ולכן אני לא חוזר אליו.

בקשר לתופעה, אמנם אני לא נהג שודים, אך הבעיה היא לא העברת הילוכים שלא בזמן לדעתי, בגלל התופעה התחילה פתאום, ולא שיניתי את אופן הנסיעה בזמן האחרון. בנוסף היום בבוקר כבר התרחשה התופעה ללא קשר למהירות ולטורים- כך שיש לי בעיה שצריך לסדר .

האם תופעה כזו יכולה להתרחש עקב חוטי הצתה בלויים פגומים?

פורסם

כן. תופעה כזו יכולה להתרחש עקב חוטי הצתה בלויים פגומים. אבל לא רק.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

חזרתי לעדכן.

הלכתי למוסך, והבעיה אכן במערכת ההצתה. חוט אחד לא מקבל מתח בכלל (לא מראה התנגדות- אם אני מבין נכון אז הבוכנה כתוצאה פשוט לא עובדת), וכנראה שגם השאר לא בסדר (אחד החוטים הראה התנגדות של 15 אוםת את השניים האחרים כבר לא בדקנו).

זה מוסך מורשה, ולמרות שהמוסכניק היה מאוד אדיב ומקצועי, המחיר שהם דורשים לחוט אחד הוא כ-200 ש"ח ללא מע"מ!!

אנחנו מדברים פה על למעלה מ1000 ש"ח כולל מע"מ ועבודה... זה נשמע לי טירוף. ראיתי בזמנו בפורום המלצה על עמנואל בחיפה, שמוכרת חוטי הצתה של BERU ורציתי לשאול:

1)האם החוטים של BERU טובים או שכדאי מקוריים?

2) האם לשם נסיעה למוסך במצב כזה צריך גרר (נסיעה של כ-10 דקות עירונית) או שהזנק לא נורא ?

3) עד כמה בעייתי זה להחליף חוטי הצתה לבד? אם זה לא בעייתי אולי אני אקנה חוטים בעמנואל ואחליף לבד- בלי גרר.

גיא

פורסם

BERU הנם יצרני חוטי הצתה איכותיים.

תוכל להחליף החוטים בעצמך כשאתה בכל פעם מוציא חוט אחד ומרכיב את החדש שמתאים באורכו לישן, כך לא תטעה בין החוטים.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

גיא

האם זה בטוח שרק החוטים לא תקינים?

מה עם סליל ההצתה?

תתקשר ליוסף מוסלח, לחנות של חלקי פורד המקוריים ( נתתי לך את הטלפון בזמנו ) ותשאל מה העלות של חוטי הצתה

הרכב הזה אוהב רק מקורי ( בכל מה שנוגע לחשמל )

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

היי יניב

את האמת שאני לא בטוח ב100 אחוז שאין בעיה גם בסליל הצתה.

איך בודקים אם הוא תקין?

אני כן בטוח שההתנגדות לא טובה בחוטים, ושחוט אחד פשוט לא תקין, והפלאגים סדוקים (גם כן מתכנן להחליף).

פורסם

אפשר לבדוק עליו התנגדות

יש לי אפשהו את הערכים, אני אמצא לך מחר

או אם מישהו יודע שיגיד

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

חזרתי עם המחירים שנתנו לי לחלפים תחליפיים:

עבור פלאגים מקוריים של מוטורקראפט+פילטר שמן תחליפי+פילטר אויר תחליפי+פילטר דלק תחליפי -185 ש"ח. אני מניח שהפעם זה המחיר הסטנדרטי עבור החלפים הללו, לא?

פורסם

אז היום עשיתי טיפול תקופתי, קניתי את החלפים והחלפתי גם פלאגים של מוטורקראפט וחוטי הצתה של בירו בהמלצת הפורום (180 ש"ח בעמנואל בחיפה).

הרעידות השתפרו משמעותית- לפני הטיפול האוטו עמד 5 ימים מכיוון שפשוט אי אפשר היה לנסוע איתו, הוא בבת אחת התחיל לרעוד כל שניה. עם זאת, עדיין יש רעידות דומוות רק בתדירות הרבה יותר נמוכה ובעוצמה נמוכה. אני אנסה לתאר את מתי זה מתרחש: כאשר אני לוחץ על הגז בעדינות ומגביר מהירות לאט אז אין כלל רעידות, כאשר אני לוחץ טיפה יותר חזק על דוושה הגז או בעלייה כשהרכב מתאמץ אז יש רעידות.

אני עדיין חושד במערכת ההצתה, מכיוון שאם אני מושך את הכבל גז (או פותח את המצערת) כשאני עוד מול התא מנוע, אני שומע לחלקיק שנייה מן "טסססס" ואז נשמע הרעש של המנוע- הבנתי מהמוסכניק שהייתי אצלו בבדיקה שזה אחד הסממנים לכך שמערכת ההצתה לא בסדר ולכן המנוע מזייף.

מה שמביא את החשד לסליל הצתה, שאולי לא תקין. אני יודע בוודאות שחוטי ההצתה לא היו תקינים עקב התנגדותם הגבוהה, וראיתי בפורום שדני רשם פעם שקיימת אפשרות שסליל נהרס מחוטים לא תקינים.

שאלותיי הן:

1) כיצד ניתן לבדוק סליל הצתה? האם זו רק בדיקת התנגדות או שיש בדיקה מיוחדת, ומי מבצע אותה (בהזדמנות זו אשמח לדעת את אופן פעולתו של סליל הצתה אם למישהו מתחשק לרשום).

2)האם ה"טססס" הזה באמת אינדיקטור לכך שקיים זיוף במערכת ההצתה?

3) האם רעידות קטנות יכולות להתרחש מחיבור לא נכון של חוטי הצתה (סדר למשל). הבנתי שזה ממש מורגש כאשר הסדר לא נכון, וזה לא המצב אצלי - כלומר זה מורגש רק במקרים שציינתי למעלה, ולא בכל נסיעה שהיא (למשל בנסיעה מישורית לא מרגישים כמעט).

תודה רבה,

גיא

(נ.ב ההודעה האחרונה שלי בשרשור הזה הייתה אמור להיכנס לשרשור אחר שדיבר על מחירים לחלפים בפיאסטה (זו הייתה כותרתו בערך), כך שאם ניתן להעביר זה יהיה מצוין).

פורסם

אני בדיוק עם אותה בעיה עם חשד לבריחת ניצוץ מחר במוסך. אצלי כריזמה 98.

בכ"א התנגדות בסליל הצתה ניתן לבדוק אבל משום מה אין נתונים מדוייקים על זה באוטודטה.

כמה סלילים יש לך?

• תוכן חדש...