Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה...

היום לראשונה עשיתי סיבוב.

במילה אחת: מטורף. המכונאי גם עשה סיבוב ואמר שהילוך שני ורביעי מיותרים בהחלט, בסוף הסיבוב הבנתי למה.. הוא מאיץ כלכך מהר 'אתה מגיע בלחיצה טובה ל3500 סלד בשניה. בהילוך שני הוא מפרפר כשלוחצים טוב.

צריכה עדיין לא יודע, נראה עוד אבל מבחינת סחיבה הוא חיה רעה.

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל הכבוד!!! מגניב ממש!!

יש לי גם סי 5 דיזל פעם גם חשבתי על זה גם להחליף לגיר רגיל..

יש לי כמה שאלות:

מה החלפים שהיו דרושים להסבה?

מה העלות שלהם?

האם שינית את ההגדרות במחשב מנוע ובמחשב גוף לגיר רגיל ?

אם לקחת גיר של 307 היחסי העברה מן הסתם שונים, אתה מרגיש שהגיר מתנהג טוב מבחינת יחסי העברה?

פורסם

אני יותר מאשמח אם תשתף את רשימת הקניות המלאה שהיית זקוק לה.

כיום יש לי 206 1.6 עם הגיר הבעייתי שזקוק לתיקון/שיפוץ ולפי הבנתי עלות שיפוצו תעלה לי כעלות ההסבה לידני.

ברור לי שההסבה שלך יותר מסובכת כי אין את הדגם הנדרש בארץ, מה שיכול להקל עליי בהסבה.

תודה ותהנה מהרכב ה״חדש״ !

פורסם
אני יותר מאשמח אם תשתף את רשימת הקניות המלאה שהיית זקוק לה.

כיום יש לי 206 1.6 עם הגיר הבעייתי שזקוק לתיקון/שיפוץ ולפי הבנתי עלות שיפוצו תעלה לי כעלות ההסבה לידני.

ברור לי שההסבה שלך יותר מסובכת כי אין את הדגם הנדרש בארץ, מה שיכול להקל עליי בהסבה.

תודה ותהנה מהרכב ה״חדש״ !

במקרה שלך אני מבין שזה בנזין...

ואם כן, לך לא תהיה כל בעיה בעניין הגיר ומוט הילוכים - יש בארץ.

מבחינת הרכב עצמו - גיר רגיל = 0 תקלות + הרבה יותר קל למכור וצריכת דלק מעולה! בסי 5 מבטיחים לי 1 ל 20 בחו"ל. נחייה ונראה כי קשה לי להאמין. אבל בטוח שעם ממוצע של 1 ל15.5 באוטומט אני אצליח טוב יוצר בגיר רגיל, נשארה לי בעיה אחרת כרגע וזו העובדה שהרכב נהיה מטוס! אז אם חוסכים לא נהנים וזה קשה.

פורסם
כל הכבוד!!! מגניב ממש!!

יש לי גם סי 5 דיזל פעם גם חשבתי על זה גם להחליף לגיר רגיל..

יש לי כמה שאלות:

מה החלפים שהיו דרושים להסבה?

מה העלות שלהם?

האם שינית את ההגדרות במחשב מנוע ובמחשב גוף לגיר רגיל ?

אם לקחת גיר של 307 היחסי העברה מן הסתם שונים, אתה מרגיש שהגיר מתנהג טוב מבחינת יחסי העברה?

אז ככה..

באמת יש הרבה חורס רציפות במרכיבים.

ידית וכבלים הזמנתי מחו"ל, הכבלים משום מה היו קצרים מדי, המכונאי שלי הסתדר עם זה אבל זו בהחלט לא קומבינה שהיצרן תכנן.. הרעיון מבריק אבל זו עדיין קומבינה.

גיר של 307 לא מתאים וגם לא שאר ה90 כ"ס.. ההילוכים בגירים האלו קצרים, אצלי כרגע מורכב כזה גיר ויותר מ90 קמ"ש ב 3000 סל"ד מעט קשה להגיע כי הוא מתחיל להיות רועש.

גם תושבת גיר צריך מקורית מחו"ל אחרת - קומבינה.

ציריות יש בארץ.

במחשב סידרו לי הכל.. המחשב מראה גיר רגיל והכל עובד מעולה כולל חיישני רברס המקוריים.

אני עדיין מחפש כבלים מקוריים.. בארץ על הזמנה מיוחדת רוצים ממני יותר מ1500₪ לזוג לפני מע"מ, איביי 400₪ זוג כולל משלוח ומיסים, רק הבחור מוודא שזה המק"ט המדוייק ואז אזמין.

בערך ככה..

פורסם
אני חייב להודות שהופתעתי.

זה רק מוכיח שהכל זה עניין של רצון.

בשבילי זה כבר לא עניין של כסף.. זה האוטו שאני אוהב.

ובחו"ל יש מלא כאלו.. אז למה לא?!

פורסם

גיר של 307 לא מתאים וגם לא שאר ה90 כ"ס.. ההילוכים בגירים האלו קצרים, אצלי כרגע מורכב כזה גיר ויותר מ90 קמ"ש ב 3000 סל"ד מעט קשה להגיע כי

זה לא נכון, או שהטעו אותך או שאתה חושב כך ובעצם מטעה אחרים.

אם מדובר בגיר של דיזלים מטורבתים, אין סיכוי שאתה נוסע על 90 קמ"ש ב 3000 סל"ד.

הגיר הידני בברלינגו שמשודך למנוע RHY 90 כ"ס, מגיע לכ-2000-2200~ סלד ב 100 קמ"ש, וכך כל יתר הגירים שמשודכים במקור למנוע טורבו דיזל 2000 סמ"ק (RHY,RHZ וכד').

הגיר הקצר שאתה מדבר עליו שייך למנועי WJY בנפח 1.9 ל' אטמוספריים, שם באמת על 90-100 אתה בסביבות ה 3000 סל"ד.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
זה לא נכון, או שהטעו אותך או שאתה חושב כך ובעצם מטעה אחרים.

אם מדובר בגיר של דיזלים מטורבתים, אין סיכוי שאתה נוסע על 90 קמ"ש ב 3000 סל"ד.

הגיר הידני בברלינגו שמשודך למנוע RHY 90 כ"ס, מגיע לכ-2000-2200~ סלד ב 100 קמ"ש, וכך כל יתר הגירים שמשודכים במקור למנוע טורבו דיזל 2000 סמ"ק (RHY,RHZ וכד').

הגיר הקצר שאתה מדבר עליו שייך למנועי WJY בנפח 1.9 ל' אטמוספריים, שם באמת על 90-100 אתה בסביבות ה 3000 סל"ד.

איציק

תשמע.. אמרת פה משהו שנשמע חכם ומלומד אבל תרשה לי לחלוק ואף להסביר למה אתה טועה..

הגיר הנל הינו עם משאבת קלאצ׳'..

ודבר שני הוא של 2008...

היום החליפו לי למשהו שנקרא גיר hdi ארוך והכל אחלה.. 100 קמ"ש זה מעט יותר מ2000..

פורסם

כתבת שציריות יש בארץ. של איזה רכב התאמת?

דבר שני, תוכל לרשום עלויות של חלקים?

ולבסוף, מי הסכים לבצע את העבודה?

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

אמרת פה הרבה דברים אבל לא אמרת מאיפה בסוף הושג הגיר ומה הייתה עלותו (לפי מה שרשמת זה כבר הגיר השני שמתקינים אצלך ברכב ? מה זה לגו ? כמה ולמי אתה משלם בשביל ההחלפות האלה ?)

משהו בשרשורר הזה שחזר אחרי שש שנים לתחיה נראה לי מוזר מידי . אשמח להתבדות(תשים תמונות:))

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
תשמע.. אמרת פה משהו שנשמע חכם ומלומד אבל תרשה לי לחלוק ואף להסביר למה אתה טועה..

הגיר הנל הינו עם משאבת קלאצ׳'..

ודבר שני הוא של 2008...

היום החליפו לי למשהו שנקרא גיר hdi ארוך והכל אחלה.. 100 קמ"ש זה מעט יותר מ2000..

אתה ליצן... :) אבל אתה נחמד ולכן אגיב לך:

אתה מסביר לי שאני טועה, ובעצם רושם מה שאני אמרתי לך - במילים אחרות.

מנוע RHY (זה מנוע 2 ליטר, טורבו דיזל, מסילה משותפת [HDI] ) שיושב ב: 307, קסארה, פרטנר, ברלינגו וכד' הוא מנוע HDI (בעברית: HDI = מערכת הזרקת סולר מסילה משותפת. המנועים של PSA עם הטכנולוגיית הזרקת סולר הזו, מצויידים בטורבו כברירת מחדל !).

לכן, בפוסט הקודם, רשמתי לך שאם היו לוקחים את הגיר ממנוע RHY (מנוע 2 ליטר HDI) שהוא מנוע מטורבת (מטורבת=עם טורבו), היית מקבל שידוך תקין בין המנוע שלך לגיר (גיר ארוך).

מנוע RHY הוא מנוע של 90 כ"ס, וכן - הוא HDI, וכן - יש לו טורבו.... וכן, זה מה שיש לך עכשיו על הרכב.

אתה אמרת שהגיר של המנועי 90 כ"ס לא מתאים כי הוא קצר, וזו טעות. הגירים של ה 90 כ"ס הם גירים של מנועי RHY ולך שמו גיר של מנוע WJY שהוא מנוע 1900 סמ"ק, אטמוספרי (בלי טורבו) בעל 72-74~ כ"ס.

אי לכך ובהתאם לזאת, אתה לא הבנת כלום ממה שהסבירו לך בהתחלה - וצדקתי שאמרתי שאם יקחו גיר של מנוע RHY (וזה לא משנה אם זה 307 או ברלינגו) הוא יהיה טוב. הגיר הקודם ששמו לך שייך למנועים ישנים אטמוספריים.

אתה מוזמן להתנצל, עד אז אשב לי בפינה חשוכה ואחכה שתדליק לי את האור... :mm_tongue:

:D

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני חושב שהוא התכוון שבגלל שבגיר של מנוע אטמוספרי יש כבל קלאץ' ובגיר של מנוע טורבו אין כבל אלא משאבה (לטענתו).

זה אומר שיש סיכוי שיש גיר שמתאים פיזית, אבל לא מבחינת סל"ד ..

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תוכן חדש...