Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עכשיו תורי להתחדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה זאת אומרת אתה כותב ישירות על הבקר ? מה - אתה כותב GCODE בידיים ?

נ"ב 1 - 63 מ"מ! זה וואחד כרסום... אצלנו בפלסטיק חצי צול נחשב כרסום גדול מאוד למרבית הישומים. אני משתמש בו רק כשאני עושה תבניות ורוצה להוריד מקסימום חומר במינימום זמן. לא פלא שצריך 30 כ"ס לסובב דבר כזה... זה לא עושה רעש נוראי ?

נ"ב 2 - בשבוע הבא אני מתחיל קורס סימטרון, סוף סוף ללמוד את זה מסודר.

המכונה שלנו גם טאיוונית, אקסטרון 3 צירים 1200X550X500 בערך עם בקר סנטרואיד M400, בלי מחליפי כלים ובת שמונה. השנה קרתה לה התקלה הראשונה שזכורה לי - הלך מנוע של ציר ה Y.

1197889177_cnc2.jpg

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הוא לא צריך לכתוב גי קוד "בידיים".

למשל בmazak שלי יש מאזטרול שבתכלס תוכנה קלה לכתיבה,אך עדיין אני מתכנת בסוליד קאם:-).

ו63 מ"מ זה באמת וואחד כרסום,30 כ"ס זה לא כזה הרבה בשביל קטרים כאלה של כלים.

יצא לי לראות לא מזמן בתערוכה של haas כרסומת עם 40 כ"ס,זה היה התגרזנות רצינית:twisted:

Got To love It

• אחראי פורום
פורסם

63 זה יכול להיות גם flycutter , לא? (לפחות אצלנו זה ככה, יש גם 40)

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אם איזה גירסת סימטרון אתה עובד ?

מניסיון שלי בעבודה מול סימטרון ומתכנתי CNC למדתי שבדרך כלל הבקר של המכונה הרבה יותר גמיש ופוקציונלי.

עם גירסה 8.5 וה NC שלה מעולה. פשוט איפה שאני לא צריך משטחים מפוסלים או קונטורים מורכבים יותר קל לי לכתוב את ה G קוד ישר על הבקר כי זה בשבילי כמו לכתוב עברית.

למרות שלא שמעתי על החברה הנ"ל,נראה כלי רצחני אולם הכ"ס יחסית חלש לשאר המפרט והגודל של המכונה.

קודם כל 30 כ"ס לספינדל עם גיר זה רחוק מלהיות חלש. להנעה ישירה זה באמת חלש אבל מומנט של 700NM זה המון גם יחסית לספינדלים עם 50כ"ס הנעה ישירה.

נ"ב 1 - 63 מ"מ! זה וואחד כרסום... אצלנו בפלסטיק חצי צול נחשב כרסום גדול מאוד למרבית הישומים. אני משתמש בו רק כשאני עושה תבניות ורוצה להוריד מקסימום חומר במינימום זמן. לא פלא שצריך 30 כ"ס לסובב דבר כזה... זה לא עושה רעש נוראי ?

נ"ב 2 - בשבוע הבא אני מתחיל קורס סימטרון, סוף סוף ללמוד את זה מסודר.

63 מ"מ לעבודות שלי זה לא נורא. אני לוקח איתו שבבים בעומק של 5 מ"מ בפלב"מ וביציקות אני עובד גם עם כרסומים בקוטר עד 200 מ"מ (כרסומי מצח. לא פליי). בשבילי כרסום 32 מ"מ זה כרסום קטן וכמעט ואני עובד עם כרסומים קטנים יותר

אם אלי הדר עדיין שם אתה תהנה מהקורס.

מבחינת עלות היא קצת פחות מ 100K$

לגבי HAAS, שמתי עין על ההוריזונטלית הגדולה שלהם (EC1600) והיא הפרוייקט הבא שלי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תתחדש,

סתם לידיעה, מה עלות שעת עבודה 3 צירים היום?

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

תודה אבל אני לא קבלן אלא יצרן שמתמחה במוצרים שלי בלבד (ולכן קניתי דווקא את המכונה הזו כי אני צריך את ה 700 מ"מ בציר Y) ולכן לא חישבתי ולא בדקתי עלות שעת עבודה.

• אחראי פורום
פורסם

יש לנו חבר עם מפעל לעיבוד שבבי, הוא סיפר לי ש-60$ זה מחיר סטנדרטי לשעת מכונה.

במקום שעבדתי בו לקחו קצת יותר (מרכז הארץ).

• אחראי פורום
פורסם

לא יודע על ההאטה, ארבע מקומות שאני בקשר אדוק איתם (מודלים ועיבוד שבבי) פשוט נחנקים מעבודה.

אגב , אם מישהו מכיר מתכנת טוב או סט-אפיסט עם יכולת להתקדם - שידבר איתי.

פורסם

אם לא הייתי מזמין אותה לפני 4 חודשים היום לא הייתי מזמין אותה אלא קונה יד שנייה בת שנתיים. מתחילים להגיע לשוק היד שנייה מכונות צעירות מאוד במחירים טובים מקבלנ משנה שבוטלו להם הזמנות.

סטאפיסט/מתכנת קשה מאוד למצוא. אני פשוט מכשיר אצלי אנשים.

פורסם

עם גירסה 8.5 וה NC שלה מעולה. פשוט איפה שאני לא צריך משטחים מפוסלים או קונטורים מורכבים יותר קל לי לכתוב את ה G קוד ישר על הבקר כי זה בשבילי כמו לכתוב עברית.

קודם כל 30 כ"ס לספינדל עם גיר זה רחוק מלהיות חלש. להנעה ישירה זה באמת חלש אבל מומנט של 700NM זה המון גם יחסית לספינדלים עם 50כ"ס הנעה ישירה.

63 מ"מ לעבודות שלי זה לא נורא. אני לוקח איתו שבבים בעומק של 5 מ"מ בפלב"מ וביציקות אני עובד גם עם כרסומים בקוטר עד 200 מ"מ (כרסומי מצח. לא פליי). בשבילי כרסום 32 מ"מ זה כרסום קטן וכמעט ואני עובד עם כרסומים קטנים יותר

אם אלי הדר עדיין שם אתה תהנה מהקורס.

מבחינת עלות היא קצת פחות מ 100K$

לגבי HAAS, שמתי עין על ההוריזונטלית הגדולה שלהם (EC1600) והיא הפרוייקט הבא שלי.

HAAS EC1600 יש לספק שלי בחו"ל. הוא אוכל ממנה מרורים.

לגבי G CODES אני איתך. גם אצלי סימטרון 8.5 משמש רק לעבודות מיוחדות או לחישובים. הפוסטים שהוא מפיק בד"כ מסורבלים וארוכים הרבה יותר מאשר תיכנות ישר לבקר.

יש לך קירור דרך הספינדל?

יניב

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

• תוכן חדש...