Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני מעוניין ברובר...עדיפות לרובר 45.

יש לי מספר שאלות אודה לכם אם תענו לי.

איך הבטיחות של הרכב?

זולל דלק?

מה אתם בכללי חושבים על הרכב? דעות שלכם.

מה החיסרונות באוטו? מה ההתרונות?

איך ההתנהגות שלו בכביש?

ואם לא שאלתי משו ואתם יכולים להוסיף אז בכייף.

נ.ב

כמה בערך יעלה לי להחליף 2 פנסים קידממים ברובר?

אני שואל את השאלה הזו מכיוון שהיה לי קרייזלר נאון לפני כ-3 חודשים , החלפה של 2 פנסים קידמיים עלו לי 2400 ש"ח.

יש הבדל בין הרובר לקרייזלר נאון?

איך החלקים של הרובר?

מוסכים בכלל עדין מטפלים ברכבים מסוג רובר?

האוטו רואה הרבה מוסך? אמין?

חברים אני מצטער שיש כל כך הרבה שאלות פשוט אני רוצה לדעת לגברי האוטו הזה.

תודה רבה לכם.

פורסם

החלקים ברובר יקרים כמעט כמו שציינת בקרייזלר אפילו יותר.

עם תציין את התקציב שעומד ברשותך ואת הדרישות שלך מהרכב אולי אני ימצא רכב שיתאים יותר לך מבחינת אחזקה זולה.

פורסם

רובר 75 הוא רכב מפואר, יגואר לעניים. בעצם כי חדש הוא לא היה זול כלל וכלל - בסביבות 300,000 ש"ח. אבל הייתה לו ירידת ערך סטרטוספרית וכיום רכב זה נמכר בזיל הזול. חוץ מהגריל אין לו כמעט דמיון לרובר 45. ה-75 בא עם מנועים 2000 ו-2500, ואילו 45 עם 1800.

כמובן רוברים 75 ו-45 לא זולים לתחזוקה. 45 כנראה יהיה יחסית יקר בהשוואה לרכבים אחרים מאותה הקבוצה. ואילו קבוצת היחוס של רובר 75 - היגוארים, במוו סידרה 5, סיטרואן C6 - כנראה עוד יותר יקרים. החלפים של רוברים באים מסין ובמקרה של רכב יוקרה שכזה הם לא אני יודע מה יקרים. אבל בכל זאת על סחיר רגיל זה נדמה לי קצת גדול.

פורסם
החלקים ברובר יקרים כמעט כמו שציינת בקרייזלר אפילו יותר.

עם תציין את התקציב שעומד ברשותך ואת הדרישות שלך מהרכב אולי אני ימצא רכב שיתאים יותר לך מבחינת אחזקה זולה.

חלקים יותר יקרים? אל תגיב אם אתה לא יודע, אני קניתי 2 פנסים קדמיים מקורים חדשים בקופסה ב- 800ש"ח.

אומנם ממישהו פרטי, אבל עדין הרבה יותר זול, כל החלקים יש לך מקורי בכל הפרוקיות בארץ ובזול.

לגבי החלקי חילוף סינים, אכן יש וגם הם יעלו לך פחות מחצי מחיר ששילמת על הפנסים של הקרייזלר.

משהו כמו 500-550ש"ח ליחיד.

dj-dani ואיזה רכב תמצא לו בתקציב של רובר שיתן לו מה שרובר נותן לו מבחינת הכל כולל אמינות.

לא תקבל בתקציב של רובר רכב בשנתון גבוהה קילומטראז נמוך נוח אלגנטי כמו שנאמר מעליי יגואר לעניים כמו שתקבל ברובר.

אם הוא ידאג ויטפל ברכב כמו שרשום בספר לא יהיו שום בעיות חוץ מבלאי של השנים.

בטיחות ה-75 קיבלה 4 כוכבי בטיחות בדירוג ה- NCAP.

מה שאני חושב על רובר בכללי בתור בעל רובר 214 {אצלי כבר שנה}

אם תדאג לרכב מבחינת טיפולים בזמן, שמנים, מים כמו שאמרתי מה שכתוב בספר {שמן מנוע 10W40 של SHELL מים אדומים לרדיאטור וכ'ו} לא יהיו בעיות .

עוד עצה קטנה, לפני שאתה רוכש את הרכב קח לבדיקה ותבדוק טוב טוב ואל תתפשר אל כלום.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

מישהו פרטי זה משהו שונה אפשר להשיג ביד שנייה גם בזול,התכוונתי בכללי החלפים יקרים.

חבר שלי נוהג ברובר 25 כל פעם שמשהו ברכב צריך החלפה הוא נאלץ להוציא אלפי שקלים אפילו על חלקים פשוטים למידי.

גם אל תשכח לציין שהרובר בגלל הדעות הרעות שיש לגביה היא סובלת מירידת ערך די גדולה.

אני לא יודע מה התקציב של הרובר אבל אני מעריך שיש פיאט שתעמוד בדרישות שלו של אחזקה זולה.

פורסם

רובר זה אחד הרכבים היחידים שאני נוהג לשלול על הסף :nono:

הטעות הנפוצה היא לקחת בחשבון שיחסית למחיר הבדיחה שיש לו, הוא מציע המון, ולהשוות אותו לרכב מקבוצה 5.

המשוואה היא פשוטה ותמיד מוכיחה את עצמה - אתה מקבל את מה שאתה משלם בעבורו, אל תצפה ליגואר במחיר כזה.

תריץ חיפוש כאן בפורום או בגוגל, הרוברים סובלים מהרבה בעיות אמינות, לא סתם ירידת הערך שלו כ"כ גדולה.

אגב, המחיר של ה-R75 גדול משמעותית מה-R45.

בהצלחה :-)

פורסם

ADI_N רובר מטופל ייתן לרוכש רכב מהנה ויחסית אמין אני נוסע על רוברים כמה שנים ומנסיון הם יותר אמינים מצרפתיות.

לפותח השרשור בנוגע לפנסים , פנסים תחלפיים יעלו בסביבות ה1000K פנסים מקוריים יעלו הרבה יותר .

ה45 יכול להיות רכב חסכוני מאוד תלוי בסגנון הנסיעה, הנקודות החלשות בכל הסידרה הזו הם גיר ואטם ראש.

לאטם ראש כבר נמצא פתרון בדמות אטם חלופי לגיר לפי מה שידוע לי אין פיתרון.

לד"ר אם התכוונת לחלקים של רואווה הרובר הסיני החדש אז טעית לא הם מספקים את החלקים לרובר רוב החלקים הם של

בוש וולאו .

Peugeot 208GTI

פורסם

Rover Turbo, אני מעריך שעל כל בנאדם שימליץ על רובר יבואו עשרה שלא ימליצו. הבעייה עם רובר זה שהיא סובלת מתקלות שונות ומשונות, אני אישית מכיר מספר (אפשר לספור על שתי ידיים) אנשים שנכוו מהרכב הנ"ל וברחו כל עוד נפשם-בם וגם למכור אותו הם התקשו.

באופן כללי האוטו אמין, עד שהולך גיר או ראש מנוע (או שלל תקלות נוספות שאפשר למצוא בחיפוש) באמצע יום בהיר.

תסכים איתי שצרפתייה ממוצעת היא מנייה בטוחה יותר מרובר ממוצעת, מכל הבחינות פרט לאיבזור.

אני משוכנע שהרובר שלך במצב מעולה, אבל אין הרבה כאלה בשוק...

כמובן שהכל ברוח טובה :-)

פורסם

אם אני יספור כמה צרפתיות ביום בהיר אחד לא מניעות או נכבות באמצע נסיעה יגמרו לי הידיים והרגליים (כמובן שהכל ברוח טובה :smile:).

החלפים של רובר אינם סיניים הם מיוצרים באנגליה על ידי חברת לנד רובר או UNIPART שמייצרת לעוד אלפיי כלי רכב חלקי חילוף מקוריים.

הרכב מגלה אמינות מאוד גבוהה אם מטפלים נכון (כמו כל רכב לא תטפל תזניח האוטו יהיה מת).

כמו לכל רכב גם לרובר יש בעיות...אם זה בעיית הראש (אגב נפתרה על ידי לנד רובר אטם 3 חלקים).

הגיר שיש ב 25 וה 45 הוא הינו גיר רציף 6 הילוכים מגלה אמינות רבה גיר יפני.

ישנם חלפים מקוריים וחלפיים כמו שאמרו פנסים קדמיים חדשים חליפיים לא יעברו 1000 ש"ח כמו בכל רכב שהפנס הקדמי שלו בתצורת אחד ולא חלקים. מקורי כמובן יעלה הרבה יותר כמו כל פנס מקורי מכל יצרן רכב בעולם.

על רובר בארץ הכל שמועות רעות באנגליה הם חיים איתם מצוין ולמרבה הפלא גם הישראלי שבסופו קונה רובר יוצא מרוצה.

כמו כל בעלי הרובר בפורום הזה.

אגב ה75 לא דומה בכלל ל45 שני עולמות שונים .....רמת הפאר שיש ב75 אין בפאסאט או בהונדה מאותם שנים.

פורסם

אני בטוח שהכל ברוח טובה וכך זה צריך להיות, מה שנכון לגבי הרובר והצרפתיות זה שכל עוד הן טופלו כראוי הן יזכו לשנים ארוכות של שקט.

אני בטוח שכך אותם בעלי רובר שנכוו לא טיפלו במורשה וכראוי וחסכו עלויות ולכן רכבם שילם אם המחיר היו לי 3 רוברים ומתוכם 2 עדיין בבעלותי ואני מרוצה מאוד, נכון שזה כרוך בהוצאות על חלקים איכותיים וטיפול מקצועי אבל זה נכון לכל רכב.

300C כדי להעמיד דברים על דיוקם הגיר הרציף הוא לא יפני אלא בריטי ורובר כמו כל תוצרת בריטיש ליילנד אף פעם לא הייתה הרכב האמין או המועדף באירופה ובבריטניה בפרט ולמרות זאת היו להם מספר דגמים מוצלחים מאוד .

Peugeot 208GTI

פורסם

Turbo, אני משוכנע שרוב בעלי הרובר אינם בעלי רקע טכני ולכן אינם משקיעים מספיק את אותה הצומת לב לרכיבים באוטו, כמו-כן, אני מסכים איתך לחלוטין בנוגע למוסכים מורשים, הבעייה היא שאין הרבה כאלה ורוב בעלי הרובר לא מטפלים ברכבים שלהם שם.

300C, לא מכיר תופעה גורפת כזאת, או איזושהי בעייה מוכרת (כמו הבעיות שציינתי ברובר, לדוגמא) בצרפתיות, פרט למצבר גמור או סטרטר לא תקין... אבל זה קורה לכל רכב למיטב הבנתי בנושא. לגבי הגיר, רובר-טורבו הקדים אותי, הוא אכן בריטי ויש עמו המון בעיות...

בכל אופן, אנסה להסביר מה הייתה כוונתי, כפי שכתבתי בתגובה קודמת, הרובר כ-כלל הוא רכב אמין, הבעייה היא בבעיות הנפוצות המוכרות שלו. אני משוכנע שבעל רקע טכני שיטפל ברכב במוסך מורשה רובר יסבול מהם פחות. כמו כן, רובר שעברה רק ידיים כאלה תהווה אקזמפלר טוב, אבל לך תדע מה היא עברה בדרך.

מסכים? :-)

פורסם

קודם כל החלפים לא באים מסין אלא מחברת קאטר פילר ,כשהייתי במוסך המרכזי בפ"ת ראיתי שם מסחרית עם לוגו של קאטר פילר שפרקה שם חלפים .

לפני חצי שנה בערך מכרתי את הרובר 620 שלי ב5 אלף מעל המחירון תוך שבוע מרגע הפרסום ,יכלתי למכור אותו ביום הראשון במחירון ,באו אליי שני קונים ולא הסכמתי.

פעם אחת הייתי במוסך של רובר, עם ה620 וזה היה רק ליישור קו אחרי שקניתי את האוטו ,יש לציין ש "השכבתי"שם 5000 אלף שקל ,אבל זה כלל טיפול 100 אלף כולל שתי רצועות טיימינג, החלפת תושבת גיר, ברקסים ועוד שלל דברים ששכחתי.

חבר שהוא מוסכניק כבר הרבה שנים אמר לי שהמחירים סבירים מאוד, אז אני מאמין לו.

בכל אופן לאחר שמכרתי את ה620 קניתי לי רובר 75 , מי שאומר שזה חיקוי של יגואר ,שייקרא את המבחן באתר של מגזין הגה ואז יידבר .

כמו כן הרובר 45 היא הונדה סיויק שתוכננה בתחילת שנות ה90 ,עכשיו בתור רכב חדש זה לא שווה מבט אפילו ,נדמה לי שהוא היה עולה הרבה יותר מהונדה סיויק ומשאר המתחרים אך היום במחיר ההזוי הזה ,מה שנשאר זה רק לקחת לבדיקה לוודאות שאת כל הטיפולים עשו רק במרכזי(הכי חשוב!) ולהינות מהרכב .

rover r75 -2.5L v6 -177h.p

פורסם

ה400 התבסס על הסיוויק ה 45 למרות הדמיון הרב רוב המכלולים המכנים והפלסטיקה הוחלפו למיטב

התוצרת הבריטית. לקאטר פילר אין שום קשר לרובר זה שמשאית פרקה שם סחורה זה לא אומר כלום

אל תשכח שהיום רוב הסחורה קשורה ללנד רובר.

Peugeot 208GTI

פורסם

תתפלא ,שרובר פשטה רגל קאטר פילר קנתה/קיבלה את הפס ייצור של החלפים של רובר ,קראתי את זה בכמה אתרים ,וגם המנהל מוסך של רובר אמר לי את זה.

rover r75 -2.5L v6 -177h.p

• תוכן חדש...