Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6472 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וחג שמח

בעיקרון יש לי שני נושאים להציג ולשאול.

1)קיים צינור שמסתעף ממיכל המים למנוע,לרדיאטור ולעוד כמה מקומות(אם אני לא טועה סה"כ 4 מקומות) .כל המים שהיו לי במיכל נזלו והמנוע התחמם, מכיוון שזה היה בחושך לא ראיתי מאיפה הבעיה ויום אחרי שמתי שוב מים ושוב אותו הדבר.

ד"א הצינור נקרע בגלל שהוא היה קרוב למאוורר.

הזמנתי גרר הלכתי למוסך ושפצרו לי משהו ואני שמתי לב שעדיין יש נזילה,אולם קטנה והמנוע לא מתחמם. רציתי לדעת איך קוראים לצינור הזה אם אני קונה חדש והאם שווה לקנות משומש וגם כמה זה יכול לעלות? בנוסף כמה שעות עבודה זה?

לפי דעתי העבודה לא נראית קשה אבל אני לא מקצוען ואעדיף לקחת למוסך.

תודה מראש על הזרה לגבי סעיף 1

2.לפני שהצינור נקרע לי אישה נכנסה לי בפולו והדלת האחורית נדפקה והזנק לפי שמאי מהיום הינו 3K. יש לי ביטוח צד ג' ולפי דעתי האישה אשמה. מה עליי לעשות? לא תקנתי את האוטו בינתיים בגלל שאני צריך את הכסף לדברים אחרים.

בביטוח המליצו לי קודם לתבוע את הכסף מהביטוח של צד ג' ורק אז לתקן את האוטו.כמובן שזה בתביעות קטנות והתהליך הוא משהו כמו שנה.

שוב, מה עליי לעשות?

תודה מראש

עתיר והפולו קלאסיק המנכוסה

לעבודה פיג'ו 2008, לחיים אלפא 159 ולסופ"ש מרצדס W123

פורסם

כדאי להחליף את הצינור הקרוע ולהקדים את התרופה למכה שעלולה להגיע בדמות התחממות ובמקרה בלתי נמנע גם נזק לראש המנוע.

ד"א מה שלומך בימים אלו ?אני כמובן מדבר על ההשתלה שאתה אמור לעבור /עברת והאם אתה מעוניין לספר מעט ?

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לגבי סעיף אחד במקומך הייתי הולך למוסך ומסדר את זה סופית וזהו.

צינור מים זה לא נזק גדול ויכול להיות שזה לא יעבור לך את הכמה גרושים.

מצד שני אם ייגרם לך שוב נזק לצינור אז חבל שסתם תגרום נזק ברכב.

אם אתה גר באזור המרכז אני ממליץ לך על מוסך רון.

לגבי התאונה אם הנהגת נכנסה בך מאחורה ואתה נהגת כראוי עדיף לך לתבוע את הביטוח.

כדי לקצר תהליכים יגידו לך להכניס את הרכב למוסך לאחר הערכת שמאי ולהשאיר צ'קים דחויים למוסך ולשמאי

להעביר את החשבוניות לביטוח ולתבוע את הביטוח של הנהגת.

קח בחשבון שזהו תהליך שלוקח בין 30 עד 45 ימי עבודה! בהנחה שהנהגת הגישה דו"ח תאונות לחברת הביטוח שלה באותו זמן בו אתה הגשת את המסמכים.

אם לא זה ייקח יותר מ45 ימי עבודה ובזמן הזה הצ'קים עלולים להיפרע.

אני ממליץ לך להתקשר לביטוח ולברר את כל הפרטים הנ"ל.

זוהי המלצה בלבד על סמך נסיוני האישי והמר מחברת הביטוח שלי.

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם

לגבי התאונה, מניסיון, לי יש צד ג' ולא מקיף, ותבעתי מספר פעמים וקיבלתי את הכסף, אני תחילה לוקח את הרכב לפחח ומזמין שמאי, הפחח מפרק את החלקים שניזוקו והשמאי מצלם הכל, השמאי מכין דו"ח שמאות (מדבר בסכום של כ- 10% מערך הנזק ותמיד אני מתמקח על מחיר הדו"ח ומוריד לו כסף), חשוב לזכור שבשלב זה אני אף פעם לא מתקן את הרכב ולא מציג חשבוניות על תיקון אלא רק מביא חשבונית על הדו"ח שמאי (אתה תקבל את תשלום לשמאי), עליך לבקש את הטפסים מחברת הביטוח שלך הקרויים: "דרישה בשם" ולמלא, להכין תיק יפה עם צילומים מאיזור התאונה (לא מהרכב כי זה תקבל מהשמאי) ותציין את כל ההוצאות הכרוכות בתאונה (עלות שמאי,עלות נזקים) ולשלוח את כל החומר לחברת הביטוח שלך, חברת הביטוח שלך תיתבע את חברת הביטוח של הצד הפוגע (לא בבית משפט בשלב זה) ואם הנהג הפוגע מודה באשמה יכינו לך צ'ק הקרוב לסכום הנזק, תמיד מתקשרים אליי ושואלים אם אני רוצה את כל הכסף עלי להציג את כל חשבוניות התיקון, אבל לא כדאי כי אני לוקח את הכסף ומתקן את הרכב בפחות מחצי או לעיתים לא מתקן כלל ומחכה למכה הבאה (פחחים אוהבים כסף שחור), בשיטה הזאת אני לא לחוץ עם צ'קים באלפי שקלים שנתתי על התיקון.

התהליך עד קבלת הכסף לוקח כחודשיים, במידה והנהג לא מודה ואתה חושב שאתה צודק תמשיך הלאה, ותיתבע אותו בתביעות קטנות (לא צריך להיבהל זה לא לוקח שנים).

הנהג האחרון שפגע בי באשמתו אמר שהוא לא מודה וגם קילל אותי , לא צריך להיבהל מאנשים כאלה, שזה מתחיל לעבור לפסים לכיוון בית משפט אנשים משנים את דעתם ומודים, תילך עד הסוף,גם את הוצאות המשפט תוכל לקבל, רוב האנשים מתיאשים מכל התהליך הזה אולם התהליך פשוט מאוד ואתה יכול לצאת רק מורווח, הרבה אנשים שיש להם ביטוח מקיף תובעים את חברת הביטוח שלהם במקום את חברת הביטוח של הנהג הפוגע מטעמי "נוחות" ומשלמים את דמי ההשתתפות העצמית וגם עלויות גבוהות יותר ביום חידוש הביטוח (הם כבר מוגדרים כבעייתים ע"י חברת הביטוח), מדובר לעיתים באלפי שקלים, לכן לא צריך להיבהל מלהגיע מבתי משפט.

פורסם
כדאי להחליף את הצינור הקרוע ולהקדים את התרופה למכה שעלולה להגיע בדמות התחממות ובמקרה בלתי נמנע גם נזק לראש המנוע.

ד"א מה שלומך בימים אלו ?אני כמובן מדבר על ההשתלה שאתה אמור לעבור /עברת והאם אתה מעוניין לספר מעט ?

תודה על התשובה.

ניסיתי בכמה מוסכים באיזור חיפה ולא מצאתי את החלק, כך גם בכפר יסיף ,המוסכניק שלי המליץ לי על ה"שיפצור" שעשה, אולי אני צריך לקנות את החלק ממוסך מורשה ואיתם יש לי ניסיון גרוע.

לגבי ההשתלה...בינתיים לא עברתי את ההשתלה, כמו בכל דבר בחיים הכל עניין של כסף...אז עד שאשיג את הסכום אני אנסה לשרוד.

המצב פחות או יותר "יציב" יש ימים קשים יותר ויש קשים פחות.

קופ"ח עדיין לא מוכנה לממן חלק מהניתוח למרות שאני כל פעם מביא את האישורים הנדרשים והם כל פעם דורשים אישורים חדשים.

אנשים מהפורום תרמו סכומים יפים וכל הכבוד להם.

אמשיך להלחם בקופ"ח

ושיהיה לכולם חג שמח ושנה טובה

פורסם
לגבי התאונה, מניסיון, לי יש צד ג' ולא מקיף, ותבעתי מספר פעמים וקיבלתי את הכסף, אני תחילה לוקח את הרכב לפחח ומזמין שמאי, הפחח מפרק את החלקים שניזוקו והשמאי מצלם הכל, השמאי מכין דו"ח שמאות (מדבר בסכום של כ- 10% מערך הנזק ותמיד אני מתמקח על מחיר הדו"ח ומוריד לו כסף), חשוב לזכור שבשלב זה אני אף פעם לא מתקן את הרכב ולא מציג חשבוניות על תיקון אלא רק מביא חשבונית על הדו"ח שמאי (אתה תקבל את תשלום לשמאי), עליך לבקש את הטפסים מחברת הביטוח שלך הקרויים: "דרישה בשם" ולמלא, להכין תיק יפה עם צילומים מאיזור התאונה (לא מהרכב כי זה תקבל מהשמאי) ותציין את כל ההוצאות הכרוכות בתאונה (עלות שמאי,עלות נזקים) ולשלוח את כל החומר לחברת הביטוח שלך, חברת הביטוח שלך תיתבע את חברת הביטוח של הצד הפוגע (לא בבית משפט בשלב זה) ואם הנהג הפוגע מודה באשמה יכינו לך צ'ק הקרוב לסכום הנזק, תמיד מתקשרים אליי ושואלים אם אני רוצה את כל הכסף עלי להציג את כל חשבוניות התיקון, אבל לא כדאי כי אני לוקח את הכסף ומתקן את הרכב בפחות מחצי או לעיתים לא מתקן כלל ומחכה למכה הבאה (פחחים אוהבים כסף שחור), בשיטה הזאת אני לא לחוץ עם צ'קים באלפי שקלים שנתתי על התיקון.

לפי מה שאני הבנתי מהביטוח זה יכול להיות עניין מאוד מסורבל+גם השמאי אמר לי כך. אני אשתמש בעצה שלך, רעיון באמת טוב, ככה גם אפשר לחסוך קצת.

התהליך עד קבלת הכסף לוקח כחודשיים, במידה והנהג לא מודה ואתה חושב שאתה צודק תמשיך הלאה, ותיתבע אותו בתביעות קטנות (לא צריך להיבהל זה לא לוקח שנים).

בקשר לתביעות קטנות, שמעתי מכמה מקורות שזה לפחות שנה ויש מסביב את כל הריצות והרבה סידורים סביב התאונה והמשפט.

הנהג האחרון שפגע בי באשמתו אמר שהוא לא מודה וגם קילל אותי , לא צריך להיבהל מאנשים כאלה, שזה מתחיל לעבור לפסים לכיוון בית משפט אנשים משנים את דעתם ומודים, תילך עד הסוף,גם את הוצאות המשפט תוכל לקבל, רוב האנשים מתיאשים מכל התהליך הזה אולם התהליך פשוט מאוד ואתה יכול לצאת רק מורווח, הרבה אנשים שיש להם ביטוח מקיף תובעים את חברת הביטוח שלהם במקום את חברת הביטוח של הנהג הפוגע מטעמי "נוחות" ומשלמים את דמי ההשתתפות העצמית וגם עלויות גבוהות יותר ביום חידוש הביטוח (הם כבר מוגדרים כבעייתים ע"י חברת הביטוח), מדובר לעיתים באלפי שקלים, לכן לא צריך להיבהל מלהגיע מבתי משפט.

אני מאמין שהפוגעת לא תודה באשמה כמו שהיא לא הודתה בזמן אמת אז לא יהיה מנוס מבית משפט, למרות שאני בטוח בחפותי אי אפשר לדעת מה יהיה בבית המשפט.

אני מקווה שזה יסתיים בטוב.

בכל אופן תודה על העזרה ואני אקח את הטפסים שאמרת לי מהביטוח.

השמאי אמר לי לגשת אישית לבית משפט ולא להסתמך על הביטוח.

מומלץ?

חג שמח

פורסם

לא מומלץ להגיע ישירות לבית משפט, תמיד תתחיל בקטן - דרך חברות הביטוח גם היא לא מודה, רק שתקבל תשובה מחברת הביטוח שלה שהם לא מוכנים לשלם ולא ממנה אז תמשיך הלאה.

אתה צריך להבין שהכל נזיל ודעתה יכולה להשתנות, מה גם שהרבה פעמים יש מסחרה בין חברות הביטוח.(מדובר על תביעות של מיליונים ביטוח מול ביטוח והם גם מחפשים להסתדר ביניהם).

תעבוד מול החברת הביטוח שלך ולא מולה.

בכל מקרה אם זה דרך חברת הביטוח או בית משפט אתה חייב שיהיה לך דוח שמאי שהיא הניירת מאדם מוסמך ומקצועי שמציגה את הנזקים ברכבך ללא דוח שמאי אי אפשר להתקדם וזה לא רציני.

• תוכן חדש...