Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את הג'נסיס יש לך בפורום יד שניה ע"י חבר פורום בשם elik0:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=217708

אתה יכול לרכוש אותו ממנו סה"כ הוא יעשה את העבודה פיקס על האילייט 2 חלקים יותר טוב מהרבה מגברים אחרים.

שילוב מעולה של רכיבים.

בנוסף, בהפרש אתה יכול לקנות מגבר כדוגמאת הST60 או משהו כזה בשביל הטוויטרים אם תרצה לעבוד אקטיבית.

סה"כ האקליפס מתאים לחיבור אקטיבי בצורה מעולה.

under construction..

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אני כבר יקנה אז אני חייב לנצל את הטיסה הזאת לחו"ל:-)

מה ההבדל בין הג'נסיס דואל מונו ל dls A3?

והאם עדיף מגבר 4 ערוצים טוב או את הדואל מונו ועוד מגבר לטוויטרים?

פורסם

הג'נסיס דואל-מונו יותר טוב משמעותית מה- A3 (שאלה שכבר עלתה מספר פעמים בפורום)

ולגבי מה עדיף: השילבו בין דואל-מונו ו - ST60

כי וופרים בדרך כלל צריכים הספק יותר גבוהה מ- 100W וטוויטרים פחות (הרבה פחות לרוב)

אז לקנות 4 ערוצים של 100W זה פתרון טוב אבל לא מושלם.

עדיף מגברי 2 ערוצים אם יש אפשרויות טובות ותקציב.

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

מבין כל המגברים שהועלו פה הבחירה שלי הייתה שילוב של הדואל מונו וסטאירו 60.

לא ששמעתי את כל המגברים שהוצעו פה , אבל את אלו אני מכיר פרפקט ויש לי רק שבחים להגיד עליהם.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

שאלתי היא האם הבחור הוא בעל ממון ובעתיד אכן ישקיע חלק נחבד מכספו על מערכת?! השאלה המתאימה האם השדרוג הזה הוא האחרון לבחור? במידה ולא אז כן לרכוש את המגבר הכי טוב שיכול להשיג עכשיו

לא אמרתי דבר ולא חצי דבר על זלזול ברמקולים שעולים פחות מ- 10K ודברים בסגנון.

אם פתאום כרגע יש לבחור תקציב נכבד של 1500$ והוא ימצא את כולה על מגבר

ובעתיד הוא לא יהיה בעל אמצעים דומים אז אין כזה צורך מלחתחילה לבזבז כזו כמו של כסף. צודק

לך נאדר:

אתה באמת חושב שהשגת את הרכיבים הכי טובים שהכסף יחל להשיג? כמובן.

אתה צודק.

האם השגת את השילוב הכי נכון בין הרכיבים?

בוא נעשה חשבון:

יש לך את אחד המגברים הכי טובים בעולם! ורק 2 ערוצים שלו מחוברים לקומפוננט , 2 נוספים כבויים ו - 2 החזקים מגושרים לסאב. (סה"כ 6)

המגבר שלך למיצויי מלא של ה- 14K צריך להיות מחובר ב- 3 אמפינג לקומפ'! אתה ממש טועה, למה הקרוס של ה- F#1 הוא מבייש, הקרוס עושה עבודה יותר טובה מקרוסים אחרים ששמעתי קודם. ולמה לזרוק לצד קרוס כמו ה- F#1 ולחבר ב-3 אמפינג, 100% מהסטים של F#1 שהותקנו הותקנו עם הקרוס. שתשמע את המערכת אתה תשנה את דעתך לגבי ה- 3 אמפינג

אתה צריך מונו נפרד לסאב. לפי סגנון המוסיקה שאני שומע הבאס מאוד טוב ואפילו חזק מדי בשבילי, ה- 600RMS של המגבר לסאב הם עושים אחלה עבודה גם בטראנסים ומוסיקה אלקטרונית עשירה בבאסים. שוב שתשמע אתה תשנה את דעתך

כל זאת הייתי יכול להשיג אם לא הייתי קופץ לקנות HU כלכך יקר וחסר אפשרויות

במיוחד כשאמרו לך לא פעם שהקלריון 9255 נשמע בדיוק כמוהו ועולה חצי! הוא לא נשמע בדיוק כמוהו וזה אפשר להוכיח מעשית ותיאורטית, מהנדסים של מקנטוש בנו את הקלריון הזה ועוד דגם אחר מאותם רכיבים ואותה טכנולוגיה של ה- MX406, אבל: הם הוסיפו המון פיצרים כמוTC קרוס ואקו' ותצוגת המסך שונה. פיצרים אלה ויתרתי עליהם לצערי כי רציתי איכות נטו ושום הפרעה אלקטרונית אחרת וגם בגלל שאני מת על מקנטוש, וגם בגלל חוות דעת בחו"ל ששיבחו את ה- MX406. זה עלה לי בהרבה חסרונות קיימות כרגע במערכת כי אין לי שלט לכיוון המגבר והאקולייזר, אז לא ביג דיל מתישהו יהיה לי את השלט ואז ה- MX406 לא יהווה מכשול כמו שאתה מתאר עכשיו.

תסלח לי נאדר אם אתה מדבר על ניהול נכון של כספים ובניית המערכת מהרכיבים הכי איכותיים ואם זאת בהתאמה אז אתה לא בדיוק הדוגמא. Alpine F#1 Status 3 way, AMP McIntosh MC4000M, HU McIntosh Mx406 תחזור בראש על הרכיבים האלה פעמיים שלוש ותגיד לי מה לא מתאים :shock:

יש בעולם יותר מ-11 סטים של F#1 שלושה חלקים שהוגברו ע"י מקנטוש . חוץ מדחיפתם ומהמלצתם של ניר ויוסי לבחור בסט הזה זו היתה אחת הסיבות שסגרו את העניין.

מנואל.

אני אמרתי שיש לי בעיה עם המערכת, אבל זה לא פוסל אותה, ועם כל הכבוד לבעיות המרובות המערכת פשוט מדהימה להפליא, כבר נכנסו לרכב עשרות אנשים עם ידע בתחום ויצאו עם פה פעור, אני מת לשמוע את התגובה שלך כבר אחרי השמעה. :lol:

פורסם
הג'נסיס דואל-מונו יותר טוב משמעותית מה- A3 (שאלה שכבר עלתה מספר פעמים בפורום)

ולגבי מה עדיף: השילבו בין דואל-מונו ו - ST60

כי וופרים בדרך כלל צריכים הספק יותר גבוהה מ- 100W וטוויטרים פחות (הרבה פחות לרוב)

אז לקנות 4 ערוצים של 100W זה פתרון טוב אבל לא מושלם.

עדיף מגברי 2 ערוצים אם יש אפשרויות טובות ותקציב.

פפשששששששששש

תותח אתה ... לי יש ניסיון איתם בא ... תאיר את עניי איזה ניסיון יש לך עם המגבר ולמה הוא טוב משמעותית.... דווקא באנגליה בטלק אודיו חושבים אוחרת אבל כנראה שאתה יודע יותר ... מילא היית אומר טוב יותר ... היית אומר הבחור מדבר שטויות אבל לא נורא זה לא קריטי ... אבל טוב משמעותית????

לנדאר רק קרוס שום טרי אמפינג במיוחד על קרוס כזה שאגב נחשב בהרבה יותר טוב משל האבסולוט..:)

פורסם

מתן הדבר היחיד שמפריע לי בהודעה שלך וזה כמות הנקודות והחזרה על האותיות - נראה כאילו את עצבני.

נאדר - הקומפ' מעולה והקרוס מעולה אז למה את צריך מגבר 6 ערוצים?

עדיף עם כבר 2 ערוצים ומונו קלאס AB לסאב, היה חוסך לך את התקציב בכמויות.

אמרתי שהרכיבים שלך הם מהטובים שהכסף יכול לשיג.

אבל התאמה בין רכיבים חסר.

כי אם כמו שניר אמר בעתיד אתה חושב לעבור ל - 3 טרי אמפינג אז

למה לחפש מלחתחילה סט אם קרוס פאסיבי בין האיכותיים שקיימים?

ואם להשאר בהגברה שקיום (פאסיבי) אז למה מגבר 6 ערוצים?

אבל היי זה כולה תחביב.

זה טוב לטעות ולבזבז כסף, לא?

אני סה"כ מנסה להמליץ לאנשים לקנות דברים שלא יגידו בעתיד שזרקו כסף סתם,

גם אם מדובר בקניית המוצרים הכי איכותיים בשוק. הריי בשביל זה אנחנו כאן לא? הפורום.

באנו לתת מענה לכל אדם ודרישותיו, ועדיף לתת כמה שיותר נקודות למחשבה מלחתחילה - למרות שזה לפעמים מעת סותר את נושא התרד'.

אף אחד מכם לא היה רוצה לקבל המלצות מבלי שיעזרו לו שנייה עם התכנון הכולל.

אם כל אחד מאיתנו היה מקבל המלצות מלאות, כנראה שהיינו ממצים קצת יותר את התקציב שלנו.

פורסם

תקשיב דראגסטר , נכון להיום, לנאדר יש את המערכת הכי טובה בפורום מבחינת רכיבים ככה שאין הרבה מה למתוח עליו ביקורת .

לגביי הA3 הוא פועל בהתנגדות יותר נמוכה יש לו יתרון דינמיות ובעל דאמפינג גבוהה יותר . אני מציע שתסתכל על המעגל שלו מול הדואל מונו ותחליט לבד.

לגביי בזבוז גם אני חושב שK2P זה הכי בזבוז והיה לי אותו , מה גם שלשדך לו אודיסון בכללל עושה אותו קטסטרופה.

אבל זה מה שטוב לך ובגדול זה נראה לי מתאים

פורסם

ידידי הטוב דרגסטר אז אתה אומר למכור את המגבר ?:lol: אני יודע אתה רוצה אותו

---

לפותח השרשור יש לך המון מגברים טובים, אני במקומך גם הייתי מתלבט

מה אתה מתכנן לעתיד, עוד שדרוגים?

כי כמו שאמר דרגסטר אם אתה מעוניין להפסיק אז תחשוב על משהו אחר

פורסם

נאדר שנינו מסכימים ידידי, אני ממש שמח שאתה מבין על מה אני מדבר.

לפותח השירשור:

תפרט לנו מה תכלול כל המערכת.

והייתי מוסיף לשיקול את השילוב בין 2 המגברים הנ"ל:

http://www.woofersetc.com/index.cfm?fuseaction=product.display&Product_ID=6784

http://www.woofersetc.com/index.cfm?fuseaction=product.display&Product_ID=6782

לעניינו נאדר:

תמכור את המגבר שלך, אני ימכור קלייה וניסתדר :ok:

אני באמת חולם על המגבר שלך כבר הרבה זמן.

שאלה קטנה למתן:

מה בין הפוקל לאודיסון לא מתאים? סתם שאני יכיר.

היום אם הייתי צריך לקנות משהו במקום אז כמובן שלא חסר אפשרויות והייתי חושב בכיוון:

מגבר 4 ערוצים של סאנדאון + מונו שלהם + קומפ' של היבריד אודיו

והייתי נכנס בול לתקציב של הרכיבים שיש לי כיום.

אני משאר שהמגבר שלי "קצת" יותר טוב מהסאנדאון אבל אני לא בטוח שהייתי מרגיש יותר מדיי בהבדל בסאונד אם בכלל.

והסאונד חשוב לי יותר מכל.

פורסם

אני יאמר לך מה הבעיה .... האודיסון הוא מגבר בעל תמונה הכי בהירה ששמעתי אפילו יותר מהJBL שלי ... והפוקאל הוא רמקול מאוד חד ...הבעיה שאין לך נסיון עםם מערכות אחרות אצלך ברכב .... נאמר אם היית שם מוראל על האודיסיון התוצאה הייתה הרבה יותר טובה ... ולא בגלל שמוראל יותר טוב רק כי המגבר יותר מתאים

פורסם

זה ממש מוזר מה שאתה אומר מתן:

עד שהרץ הופיעו חזק בשוק והתחילו לעבוד עם אודיסון.

אודיסון ופוקל עבדו ביחד ותאמו לא מעט את סגנון המגברים של אודיסון ורמקולים של פוקל.

תסתכל בספרים של פוקל, תראה תרשימים של אפשריות חיבור והמגברים נראים ~ אודיסון.

נכון שיש רמקולים יותר מוזיקליים מה- K2P

אם היה לי תקציב כנראה שהייתי הולך על המידים של אוטופיה (BE) בשילוב עם הורנים של איימג'

שלדעתי זה הולך להיות השילוב הכי מתאים (לי).

זאת השקעה של איזה 6K-7K ומה לעשות כיום אני רכוש צה"ל.

ברכב שלי אישית אולי הניסיון שלי מועט

אבל שמעתי יחסית דיי הרבה דברים.

וכשאני שומע אני מאוד מנסה לנתח כל רכיב איך הוא נשמע ומה החסרונות מול היתרונות שלו.

את החסרונות של הסט שלי אפשר לפתור בשילוב עם מידריינג' שמנגן ממש גבוהה

הטוויטר שלי נשמע מעולה ואפילו מדהים מ- 7KHZ-8KHZ ומעלה.

לגביי מגברים:

אודיסון זה מגבר נורא מפורט - יש כאלו שיאהו זאת ויש כאלה שיסלדו ממנו מאוד

ARC וזאפקו - אלו מגברים שאמורים להזיז כל רמקול מכמות הכוח שיש להם (דמפינג פאקטור)

בראקס - לא שמעתי מעולם, מאלו ששמעו: רובם התלוננו על סאונד יבש מאוד, אבל ברור ונקי ביותר.

TRU/מקינטוש - אמורים למזג בין הכוח לסאונד המעניין וגם איתם לצערי אין לי נסיון.

פורסם

ככה המערכת הולכת להיות בזמן הקרוב

אקליפס 7200

אילייט

מגבר 4 ערוצים/דואל מונו+מגבר נוסף לטוויטרים

לעתיד(אני מאמין שלא יותר מחודשיים שלוש)אני יוסיף סאב ומונובלוק פשוט עכשיו אחי הגדול משתמש איתי ברכב כי הוא מכר את שלו והוא צריך את הבגאז לציוד שלו

אני מתכנן להשתדרג עוד בעתיד בגלל זה אני רוצה כבר לקנות מעכשיו מגבר טוב אחרי הכל מי לא ינצל טיסה לניו יורק בשביל להביא דברים

פורסם

סה"כ נראה שיש לך כיוון נכון מאוד למערכת אז הייתי באמת ממליץ על לקחת 2 מגברים

2 ערוצים חזקים + 2 חלשים יותר

כך תהיה התאמה אופטימלית לדרייברים.

*עריכה* כמובן שאם ישנה בעיה בסחיבת 2 מגברים במזוודה וכו'

כל מגבר 4 ערוצים באלו שהציעו לך כאן יהיה מעולה!

וסה"כ באמת אם אתה רוצה לקנות בלי סיכונים - בארץ מוכרים מגברים של TRU

אני לא חושב שבמחיר שלהם תוכל להשיג משהו יותר טוב, זהה כן.

וכמובן זה עניין של ציוויון סאונד.. מבחינה טכנולוגית הוא מהמתקדמים.

השאלה היא איך הוא (TRU) ומתחריו נשמעים.

ותתחדש. 8)

פורסם

לגביי מגברים:

אודיסון זה מגבר נורא מפורט - יש כאלו שיאהו זאת ויש כאלה שיסלדו ממנו מאוד

ARC וזאפקו - אלו מגברים שאמורים להזיז כל רמקול מכמות הכוח שיש להם (דמפינג פאקטור)

בראקס - לא שמעתי מעולם, מאלו ששמעו: רובם התלוננו על סאונד יבש מאוד, אבל ברור ונקי ביותר.

TRU/מקינטוש - אמורים למזג בין הכוח לסאונד המעניין וגם איתם לצערי אין לי נסיון.

1. אני לא מבין מה הקשר בין עוצמה לבין דאמפינג פאקטור?

2. לכל אותם חברות שמייצרות מגברים כפי שאתה העלתה פה, לכולם יש נתונים מעולים ודאמפינג פאקטור שיודע לשלוט על כל אלמנט.

ארק אודיו וזאפקו שונים מאוד אחד מהשני, כנ"ל גם טרו ומקינטוש לכן אני לא מצליח להבין את השיוך הנ"ל.

אם כבר משהו קרוב לTRU זה הARC.

והאודיסון לבראקס.

under construction..

• תוכן חדש...