Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6528 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ברצוני להתיחס לכמה נקודות.

1. צמיגות שמן.

יש לשים שמן בצמיגות מומלצץ ע"י היצרן.

במדינות חמות מומלץ לשים שמן בצמיגות גבוהה יותר. אני לא רואה שום הצדקה לשים שמן 5W30 ברכב רגיל, 15W50 לפי טמפרטורות שיש לנו בארץ הגיוני - ממש לא הגיוני לשים שמן בעל צמיגות 15W50 שמתאים לתנאי מזג אוויר במדבר סהרה.למדי. אבל עוד פעם, יש לשים את סוג השמן שממליץ היצרן.

בספר רכב ליצרן רציני יש סקלה של טמפרטורות וצמיגות מומלצת.

2. החלפת שמן לבד.

מבקש, מי שעושה את זה, על תשפכו שת השמן לביוב ולתוך אדמה. הטיפול שלכם בטווח ארוך לא שווה כלום אם אתם עושים את זה. עדיף כבר תלכו למוסך, תשלמו 100ש"ח ויחליפו לכם שמן. זה בדיוק חצי שעה עבודה ותעריף במוסך כ-200 ש"ח לשעה.

3. תמיד כשאתם מחליפים שמן, תקנו גלון ספר של אותו סוג, שבמקרה הצורך יהיה אפשר להוסיף. במיוחד מומלץ לרכב משומש.

שמן בעל צמיגות שציינת עלול לפגוע במרימים ההידראולים ושחיקה מוגברת של המנוע בהתנעת בוקר.

הצמיגות שציינת וגם 20W50 שייכים לתקופה שבא השמן היחדי שנמכר בתחנות דלק לפני שני עשורים זה היה 20W50 שהתאים לכול המנועים :-)

שים לב גול הייצרנים עברו ממזמן (עשור שנים) לשימוש בשמנים דקים גם מהסיבות של חיסגון באנרגיה.

איזה כייף לי :)

פורסם
אני חולק על הדעות המלומדות שהושמעו עד כה.

500 קילומטרים עד הטיפול והשמן מגיע למרכז המדיד? סע לשלום, המפתחות בפנים. כשיגיע מועד הטיפול (וכנראה שזה לא יקח עוד הרבה זמן), דאג לבקש מהמכונאי שלך כמה ליטרים של שמן מהסוג אותו הכניס למנוע כדי שיהיה לך מה להוסיף בין טיפול לטיפול.

לגבי צמיגות השמן - 10W30 זה נחמד והגיוני למנועי פורד, אבל לרוב מנועים ישנים ועייפים לא יקבלו באהבה שמן בצמיגות כזאת. אין ספק שזאת הצמיגות העדיפה למנוע שלך, אבל לדעתי סיכוי סביר שתגלה שעם שמן 10W30 אכילת השמן בין טיפול לטיפול גדלה באופן משמעותי.

במקרה כזה הייתי ממליץ לעבור לשמן 5W40.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...