Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול בערב אמא שלי רצתה להכניס כמה דברים לאוטו - רנו מגאן 2005 - אבל הרכב לא נפתח (נעילה ופתיחה חשמלית באמצעות הכרטיס). הבנו שכנראה יש בעיה במצבר.

פתחנו את הרכב באמצעות הנעילה המכנית. אחי הביא את הרכב שלו כדי לנסות להניע את המגאן עם כבלים, אבל כשהוא חיבר את הכבלים למגאן הופיעו קצת ניצוצות. הוחלט שעדיף לא להסתכן והזמנו שגריר להיום בבוקר.

הייתי אצל החשמלאי כדי להחליף מצבר, אבל שכחתי לשאול אותו לגבי אותם ניצוצות שהופיעו..

אם אני זוכר נכון - הניצוצות הופיעו כשהיה מגע בין התנין של הכבל שמתחבר ל (+) לבין המצבר, כאשר ה (-) היה כבר מחובר.

אני מניח שהוא כנראה עשה משהו לא נכון, אבל אני לא יודע מה, והייתי שמח לדעת להבא (מה גרם לניצוצות ומה סדר החיבור של הכבלים).

תודה רבה :)

פורסם

רוב הסיכויים שחיברתם בקוטביות נכונה. תמיד יופיעו ניצוצות בעת החיבור וזו הסיבה שאת החיבור האחרון עושים עם כבל המינוס, לא לקוטב של המצבר שעלול להיות אפוף בגז מימן נפיץ (כי זה מה שהמצבר פולט), אלא לנקודה כלשהי מרוחקת מהמצבר ככל האפשר עם מגע טוב למנוע.

פורסם

חנן שלום,

האם כאשר מחברים את כבל המינוס אחרון לא יהיו נצוצות ? , הסבר בבקשה מדוע לא יופיעו נצוצות בדרך חיבור זה לפי הסדר הזה?

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

דוד אם מחברים קודם את המינוס ולאחר מכן את ה+ יופיעו ניצונות.

אם מחברים קודם + ואחר כך מינוס יהיו הרבה בפחות ניצוצות או שלא יהיה בכלל, וזה בדוק.

פורסם

חבר פלוס, חבר מינוס, אתה סוגר מעגל. מעגל שזורם דרכו זרם. עת החיבור כאשר זורם זרם, יופיע ניצנוץ.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אם מחברים קודם + ואחר כך מינוס יהיו הרבה בפחות ניצוצות או שלא יהיה בכלל, וזה בדוק.

אני מסוקרן מאד. אשמח אם תסביר למה זה או לחילופין מאיפה הבאת את המידע.

פורסם

אין לי הסבר לזה, פשוט פעם סיקרן אותי העניין וביצעתי ניסוי, וראיתי שאם מחברים בסוף את הפלוס זה יוצר ניצוצות חזקים.

ואם מחברים את המינוס בסוף אז יש ניצוץ מאוד חלש.

פורסם

עדיף אולי לא לנסות, קפיצות מתח זה לא הדבר הבריא ביותר למערכות אלקטרוניות.

נראה שניתן לסיים את העניין הזה.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...