Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיפור על בת-דודה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8594 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בת-דודה שלי עשתה תאונה לצערי. תודה לאל שהיא יצאה בסדר.

היא נסעה מכיוון קרית יובל לכיוון קניון מלחה (איצטדיון טדי). ירד גשם וכמובן בגשם האחיזה היא לא אותה אחיזה. היא נכנסה לסיבוב ימינה, סיבוב שלטענתה תמיד הפחיד אותה בגלל שהוא חד משהו. היא סיפרה שהיא נסעה על 40 בכניסה לסיבוב, מה שלפי דעתה היה לאט. (אני עדיין לא סגור איזה סיבוב זה אבל אם זה מה שאני חושב אז 40 קמ"ש בגשם זה לא לאט).

בקיצור האי נכנסה לסיבוב ואז האוטו התחיל להחליק. היא ניסתה לסובב את ההגה אבל הוא לא הגיב (ציטוט-"ההגה ננעל"), ניסתה לבלום וגם זה לטענתה לא עזר, וכתוצאה מההחלקה היא נכנסה חזיתית בגדר.

היא נבהלה ורעדה וגם כשדיברתי איתה ראו שזה עדיין "טרי" אצלה. בקשר לעניין של ההגה שאלתי אותה האם היא הזיזה את ההגה והאוטו לא הגיב או שהיא לא הצליחה בכלל להזיז אותו, הרי יש הבדל גדול בין השניים. היא אומרת שהגה פשוט ננעל. אותו דבר בקשר לברקס-הוא לא הגיב.

אמרתי לה שזה לא יכול להיות ושאין מצב שדבר כזה יקרה שבמצב כזה שאין לנהג שליטה ההגה ינעל ושהברקסים לא יגיבו. היא כנראה הייתה מאוד מבוהלת ואל זכרה בדיוק מה היא עשתה באותו רגע.

לפי מה שהבנתי היה לה היגוי יתר והזנב ברח ולכן היא נכנסה חזיתית בגדר (שהייתה לפי מה שהבנתי בצד ימין של הסיבוב) הפרונט 'התקמט', פנס אחד נדחף פנימה והשני נשבר, לא שזה ממש משנה. העיקר שהיא יצאה בשלום.

נ.ב האוטו הוא סיאט קורדובה.

פורסם

(1)תוך כדי החלקה,בשילוב של נעילת גלגלים,אין היגוי,מכאן נובע ההרגשה הסובייקטיבית של הבת-דודה על אי תפקוד הבלמים וההיגוי.

(2)מקרה נדיר,אך קיים בעולם המוטורי(ראה הח' מתג הצתה בפיג'ו) הוא קצר חשמלי הגרם לניתוק וכיבוי המנוע,ובהעדר הגברת כח התחושה היא של חוסר בבלימה והיגוי.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
(1)תוך כדי החלקה,בשילוב של נעילת גלגלים,אין היגוי,מכאן נובע ההרגשה הסובייקטיבית של הבת-דודה על אי תפקוד הבלמים וההיגוי.

(2)מקרה נדיר,אך קיים בעולם המוטורי(ראה הח' מתג הצתה בפיג'ו) הוא קצר חשמלי הגרם לניתוק וכיבוי המנוע,ובהעדר הגברת כח התחושה היא של חוסר בבלימה והיגוי.

עמית

התייחסות ל2

היה מקרה כזה בישראל אפילו יותר מפעם אחת

ב307 .......

היה על זה דיון כבר בתפוז אני חושב

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

מתוקף היותי מדריך נהיגה מתקדמת, יצא לי יותר מפעם אחת לשמוע סיפורים כאלו ואחרים, כשהמשותף לרובם הוא - חוסר היכולת של הנהג לתאר במדויק את מה שקרה, אלא בעיקר את מה שהוא עצמו חווה.

אבל,

מה שעושים בד"כ, זה מתרגמים את התאורים של הנהג לפעולות בשטח.

אז בוא ננסה להבין מה קרה לנהגת :

אפשרות א' :

נכנסים מהר מדי לסיבוב, האוטו מתחיל להחליק ולהרחיב את קו הסיבוב (חמור יותר כשרטוב).

נבהלים ועוזבים את הגז בבת-אחת.

מסובבים את ההגה חזק יותר פנימה בכדי לתקן את קו הסיבוב שגדל כתוצאה מהתת-היגוי הראשוני.

לוחצים על הברקס.

מקבלים היגוי יתר.

פוגעים בגדר הפנימית של הסיבוב.

אפשרות ב':

נכנסים מהר מדי לסיבוב, האוטו מתחיל להחליק ולהרחיב את קו הסיבוב (חמור יותר כשרטוב).

נבהלים ולוחצים חזק על הברקס.

נועלים גלגלים.

נעילת גלגלים = אבדן היגוי, ולכן ההגה מפסיק להשפיע - האוטו ממשיך ישר.

לוחצים ברקס עד הסוף בתקווה להאט את הרכב, אבל הרכב ממשיך להחליק ולמעשה צף על המים.

מסובבים את ההגה עד הסוף (נעילה..).

שום דבר לא מגיב.

פוגעים בגדר החיצונית של הסיבוב.

עכשיו כל שנותר לברר הוא איזה מהאפשרויות היתה הנכונה ובשביל זה צריך לדבר עם הנהגת.

עם זאת, על פניו נראה לי שאפשרות ב' היא ההגיונית יותר, משום שהתוצאות של אפשרות א' הן בד"כ יותר מפגיעה בחזית הרכב וכוללות גם פגיעה בדופן שמאל ואף בזנב (עקב הסיבסוב).

דני G.

פורסם

מה לא עלה בדעתכם שהאוטו אולי פשוט כבה ואז אין הגה, אין ברקסים

וכל מה שנשאר זה להגיד שמע ישראל?

מן הסתם כשהמנוע כבוי ההגה ננעל והבלמים מתקשים.

:puzzled:
פורסם
מן הסתם כשהמנוע כבוי ההגה ננעל והבלמים מתקשים

טעות !!

שהמנוע כבה, ההגה לא ננעל. מנגנון הנעילה מופעל רק כאשר מוציאים את המפתח.

עם זאת, ברכב בעל הגה כח, ההגה ירגיש מאד כבד ללא פעולת המנוע.

גם דוושת הבלמים תרגיש קשה וחסרת תגובה ללא המנוע, אם כי עדיין ניתן לבלום טוב (בעזרת הרבה כח ברגל).

עם זאת, הסבירות שזה מה שקרה נראית לי דומה לזו של אלו המתרצים אי חגירת חגורת בטיחות ברכב בכך שאם תהיה שריפה הם ילכדו ברכב ... (סיכוי של אחד למליון)

דני G.

פורסם
מתוקף היותי מדריך נהיגה מתקדמת, יצא לי יותר מפעם אחת לשמוע סיפורים כאלו ואחרים, כשהמשותף לרובם הוא - חוסר היכולת של הנהג לתאר במדויק את מה שקרה, אלא בעיקר את מה שהוא עצמו חווה.

אבל,

מה שעושים בד"כ, זה מתרגמים את התאורים של הנהג לפעולות בשטח.

אז בוא ננסה להבין מה קרה לנהגת :

אפשרות א' :

נבהלים ועוזבים את הגז בבת-אחת.

מסובבים את ההגה חזק יותר פנימה בכדי לתקן את קו הסיבוב שגדל כתוצאה מהתת-היגוי הראשוני.

לוחצים על הברקס.

מקבלים היגוי יתר.

פוגעים בגדר הפנימית של הסיבוב.

אפשרות ב':

נבהלים ולוחצים חזק על הברקס.

נועלים גלגלים.

נעילת גלגלים = אבדן היגוי, ולכן ההגה מפסיק להשפיע - האוטו ממשיך ישר.

לוחצים ברקס עד הסוף בתקווה להאט את הרכב, אבל הרכב ממשיך להחליק ולמעשה צף על המים.

מסובבים את ההגה עד הסוף (נעילה..).

שום דבר לא מגיב.

פוגעים בגדר החיצונית של הסיבוב.

עכשיו כל שנותר לברר הוא איזה מהאפשרויות היתה הנכונה ובשביל זה צריך לדבר עם הנהגת.

עם זאת, על פניו נראה לי שאפשרות ב' היא ההגיונית יותר, משום שהתוצאות של אפשרות א' הן בד"כ יותר מפגיעה בחזית הרכב וכוללות גם פגיעה בדופן שמאל ואף בזנב (עקב הסיבסוב).

דני G.

דני, לא פסלתי את 2 האפשרויות. לפי דעתך אפשרות 2 היא הסבירה ביותר, אבל רשמת כי פוגעים בגדר החיצונית של הסיבוב. היא פגעה בגדר הפנימית.

• תוכן חדש...