Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

המיזוג באוטו שלנו (גאלאנט 99 מנוע 2 ליטר) לא היה מקרר את האוטו כמו שצריך.

פתחתי את המכסה מנוע וראיתי שהצינור שיוצא מהמדחס של המזגן, הוא מתחיל בצינור אלומניום ולאחר 30 ס"מ מתחלף לצינור גומי.

הצינור אלומניום הזה שיוצא ישר מהמדחס נימצא בין האגזוז והרדיאטור ועוד על הראדיאטור יש את המאורר שדוחף את כל החום, וכל זה על הצינור אלומניום המסכן הזה.

בקיצור אחרי נסיעה הרוכה עם מזגן, פתחתי מהר את המכסה מנוע והצינור היה ממש ממש קר, נכנסתי לאוטו וסגרתי את המזגן, לאחר חצי דקה הצינור כבר חם.

בגלל כל החום שם באזור.

בקיצור עטפתי את הצינור הזה בבידוד של צנרת מזגנים, והמזגן לא להאמין נהיה ממש ממש קר, בצורה משמעותית.(ממש קר באוטו)

עשיתי את זה בה גאלאנט השניה, וגם שם היה הבדל גדול מאוד.

שסיפרתי את זה לאיש מזגנים ליד המוסך, הוא אמר לי שזה לא טוב

יש לזה איזה סיבה לדעתכם?

הוא לא הסביר למה, ואני לא מבין מה כבר יכול להיות זה סך הכל ציפוי חיצוני, לא נגעתי במערכת המיזוג.

אשמח להסברים

פלג

פורסם
ממש לא טוב, היית צריך לתת למזגניזט הזה להחליף את כל הרכיבים במזגן.

לא הבנתי את התגובה שלך.

קראת מה הוא שאל?

הוא שואל אם מה שהוא עשה אם זה בסדר.

פורסם

פלג ענה קצת בציניות, אבל מה שהוא התכוון , זה שהמוסכניק אמר שזה לא טוב, כדי להתחיל לחפור לך במערכת המיזוג ולנסות לחלוב ממך כסף,

אם עכשיו המזגן מקרר יותר טוב וזה מורגש משמעותית, מה טוב, רק שים לב שהבידוד שלך יכול לעמוד בטמפ' שבתא המנוע,

וכן יש בידוד מסויים גם אצלי, ולמעשה יש לי צינור שעשוי מגומי והוא חלק ממערכת המיזוג , זה צינור שהחלפתי ורק הקצוות שלו הם ממתכת.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

עשית דבר חכם ונכון

אני ממליץ לך לקנות/להשיג בידוד בדמות נייר כסף ואיתו לצפות את הבידוד שאתה הלבשת בכדי למנוע הנמסות של בידוד המזגנים שאינו עמיד בחום שישנו בתא המנוע במיוחד באיזור שציינת.

[החתימה הוסרה כיוון שלא עמדה בכללי הפורום. אנא קרא את הכללים.]

פורסם

מניסיון הבידוד ששמת לא עמיד בחום ויכול להשרף.

יש חומר מיוחד בZAP שמיועד למכסה מנוע,משם DYNAMAT החומר מונע חום ומכוסה בנייר כסף ממליץ לך להעטוף את הצינור בבידוד המיוחד הזה.

בהצלחה.

פורסם
....בקיצור אחרי נסיעה הרוכה עם מזגן, פתחתי מהר את המכסה מנוע והצינור היה ממש ממש קר, נכנסתי לאוטו וסגרתי את המזגן, לאחר חצי דקה הצינור כבר חם.

בגלל כל החום שם באזור.

....

הזוי.

הסיבה שהצינור נהיה חם, זה לא בגלל טמפ' חלל תא המנוע והמאוורר שליד, אלא בעיקר העיקרים, עקב השוואת לחצים במערכת המתרחשת עת כיבוי פעולת המדחס.

עת כיבוי פעולת המדחס, מתבצעת השוואת לחצים, כלומר הלחץ ביניקה עולה משמעותית ומשתווה ללחץ בדחיסה שיורד משמעותית, מכאן הבדלי הטמפ'/החום העיקריים.

אינני נגד ביצוע בידוד שכזה, ההשפעה אם בכלל, לא כפי שאתה מתאר אותה, בכל אופן, בידוד, חייב להתבצע בשירשור ייעודי, ככל שתשיג כזה.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

שלום לכולם.

את הבידוד ציפיתי בחומר כמו נייר דבק, אבל זה עשוי מאלומניום, כמו נייר כסף מאוד מאוד עבה, שממש אפשר לעצב אותו.

לגבי הספקות שהיו, עם זה עזר או לא, אז בשני המכוניות יש שינוי קיצוני.

אגב הגאלאנט השניה היא בכלל של חברה שלי, שלא אמרתי לה בכלל שעשיתי את זה,(זה היה שעשיתי טיפול לאוטו שלה).

למחורת היא סיפרה לי שהמזגן נהיה ממש טוב,(היא שאלה עם יש קשר לשמן:-))

אגב ה 30 ס"מ האילו זה רק מה שנימצא ליד הרדיאטור והאגזוז, אבל לאחר הצינור גומי באורך של איזה 30 ס"מ ממשיך עוד איזה מטר עד שהוא ניכנס לקיר האש. גם את המטר הזה ציפיתי.

תודה פלג

פורסם

היי פלג, מאיפה משיגים את החומר הבידוד הזה?

אם אתה יכול צלם תמונות ותעלה.

תודה על היוזמה והרעיון המוצלח שלך

ושאלה קטנה למומחים, מדוע יצרני הרכב לא עוטפים בבידוד את צנרת המזגן?

• תוכן חדש...