Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסכים עם כל מילה (כמעט).

הדייהטסו מטופלת עם מסננים מקוריים בלבד. עוברת טיפול כל 5000 ק"מ במקום כל 10000 ק"מ המומלצים ע"י היצרן. בכל טיפול אני עובר עם רשימה בת כמה עשרות סעיפי בדיקה שנלקחה מאוטודאטה ומסמן כל סעיף בV לאחר שביצעתי את הכתוב בו.

סביר להניח שהאונו לא מטופלת באותה צורה, הן מבחינת חלפים והן מבחינת איכות העבודה על הרכב. הרכב מטופל במוסך ולא בבית, וזו כבר נקודת פתיחה לא טובה לאחזקת רכב בצורה אמינה. קורה הרבה במוסכים שההקפדה העיקרית היא על החלפת חלקים בטיפול ופחות על הבדיקות הנלוות, שהן הסעיף החשוב יותר שבטיפול.

ועדיין, לפחות מנסיוני, פיאט זה לא דייהטסו, ברמת איכות המוצר הבסיסית, כולל היכרות עם פיאט שב50000 ק"מ קרעה רצועת טיימינג, 10000 לפני הקילומטראז' המיועד להחלפה. אי אפשר להאשים במקרה כזה אף אחד חוץ מאת איכות המוצר.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אפרופו פיאט - ניזכרתי שבשנת 1993 היה מבצע וקניתי פיאט אונו 70S חדשה, לאחר מס' חודשים הגעתי למוסך המרכזי של פיאט בתל אביב לבדיקה ובפינת ההמתנה ישבו לידי 2 גברים ושאלתי אותם מה הם עושים פה, אחד מהם אמר לי שהוא קנה אונו חדשה והלך לו הגיר ומחליפים לו את הגיר, השני אמר שגם הוא קנה אונו חדשה והלך לו המנוע ומחליפים לו המנוע - מאותו רגע התחלתי להבין עם איזה חברה יש לי עסק.

ניזכרתי גם שמספר ימים לאחר שקניתי את הרכב פתחתי את המנוע וראיתי שחסרים 2 ברגים שתופסים את הרדיאטור - החוסרים הושלמו במוסך המרכזי, אבל זה מראה את רמת העבודה של פיאט באותה תקופה.

לאחר שנה מכרתי את האוטו כי הייתי צריך את הכסף, הדבר הטוב שיצא שמכרתי אותו ביותר מ- 4000 שקל ממה שקניתי.

לאחר כשנתיים פגשתי את הבחור שקנה את הרכב ושאלתי אותו איך הרכב - אז הוא אמר לי שהוא החליף את האלטרנטור, הסטרטר והיתה לא בעיה בקרבורטור.

זאת האמינות של פיאט.

פורסם

STIO העלה את ההיסטוריה מהשנה האחרונה - אבל אם תשים לב טוב טוב תראה ששנה קודם לכן הוא גם מילא גז למזגן לפחות עוד פעמיים חוץ מהפעם האחרונה וגם החליף חוטי הצתה + מכסה מפלג. הרבה תקלות הן תקלות חוזרות, לא ברור לי אם מדובר בחלקים תחליפיים או בבעיה כרונית שלא נפתרה מהיסוד.

מערכת החימום הפנימי נותקה אבל השנה הוא שוב חווה נזילת מים בתוך הרכב - והפעם מהברז חימום (לא סתמו פעם שעברה עם 2 פקקים את הכניסה\יציאה של המים לתוך הרכב ??).

אז ככה:

יש דליפת גז איטית מאוד ממדחס המזגן, לפיכך אני חייב למלא גז למערכת בכל תחילת קיץ. הגז לא מחזיק בתקופת החורף ובורח, למרות שדווקא אני מפעיל את המזגן בחורף אחת לחודש לכמה דקות. במידה והדליפה תחמיר אני אאלץ לשפץ את המדחס, העלות היא כ- 600 ש"ח.

החוטי הצתה שהורכבו ברכב בעבר הם באיכות ירודה (תחליפי), והפעם קניתי מקורי.

מערכת החימום נותקה מאז, לא היתה עוד נזילה. בדצמבר 2007 לפני גל הקור הכבד ניגשתי למכון למזגנים והוא קבע שהברז חימום נוזל ולא הרדיאטור החימום הפנימי, שהוא אגב המקורי ולא נגעו בו מעולם.

פורסם
.

בשביל לקבל אמינות טובה צריכים להתקיים מספר תנאים (חוץ מזה שכדאי להכיר את הרגישויות הכרוניות של הדגם שברשותך) :

1. עבודה יסודית.

2. שימוש בחלקים\חומרים איכותיים\טובים.

נכון מאוד אבל סעיף ראשון שווה זמן שהוא כסף וסעיף שני שווה ישר כסף.

נדמה לי שרוב המוסכים לא עומדים בתנאים האלה כדי להציע מחירים תחרותיים.

הדרך הבטוחה לעמוד בתנאים האלה, היא לטפל לבד.

פורסם

טיעון מוזר, היות ו25 אחוזים על חלק יקר , או כמה אחוזים שהמוסך מקבל על החלפים מהספק שלו, הם יותר מאשר 25% על חלק זול.

מוסכים ששמים חלקים זולים עושים את זה כי הלקוחות רוצים בזול, ועושים השוואת מחירים שטחית, בלי להיכנס לעומק הקורה ולהבין מה הצעת המחיר כוללת במדויק.

פורסם

אכן מנסיוני הרכבים של פיאט יותר רגישים לטיפול קלוקל מטויוטה או דייהטסו (אבל סובלים פחות מרנו), למרות שמאז שעברתי לטפל בעצמי ברכבים הם לא נתקעו מעולם ושום מערכת לא שבקה חיים באמצע נסיעה.

מצד שני, גיא פה נוסע 7,000 ק"מ בשנה וכמו תמיד יהיה לו יותר זול לנסוע רק במוניות ספיישל.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

זה מאוד מזכיר לי את הליאונה 86 שלי. כמה שנתתי לה אהבה, כך היא החזירה בתקלות.

נסועה ממוצעת של 12-13 אלף ק"מ בשנה הייתה לי איתה, וההוצאות לא פסקו.

חלק מזה כמובן אפשר לזקוף לעובדה שאני נוסע בעיקר בחיפה, אבל זה לא תירוץ.

בסופו של דבר, למרות היותה מושקעת - מכרתי אותה לפני החלפת מנוע ושלל אביזרים נלווים וגם ארבעה בולמי זעזועים + בתי בולם וקפיצים.

את הכסף ממכירתה (12 אלף ש"ח) + את הכסף שהייתי אמור להוציא על התיקונים - הוצאתי על קסארה.

לאחר יישור הקו לקסארה, ההוצאה על בלת"מים הסתכמה ב-350 ש"ח כולל מע"מ על החלפת בית פיוזים לאחר שאחד מהפיוזים הותך במהלך נסיעה.

אני לא יודע כמה משתלם להחזיק אונו כזו ברמה כזו של תחזוקה. איכשהוא אני חושב שרכב אחר היה מביא אמינות טובה יותר בהוצאות פחותות. רבאק, הקאיה קלארוס של אבא שלי כבר אצלנו חצי שנה, נסעה 20 אלף ק"מ ו-0 בלת"מים. זה בערך 3 שנים של נסיעה באונו של גיא, רק בלי לשלם על התקלות.

פורסם

ועדיין, לפחות מנסיוני, פיאט זה לא דייהטסו, ברמת איכות המוצר הבסיסית, כולל היכרות עם פיאט שב50000 ק"מ קרעה רצועת טיימינג, 10000 לפני הקילומטראז' המיועד להחלפה. אי אפשר להאשים במקרה כזה אף אחד חוץ מאת איכות המוצר.

רצועת טיימינג מחליפים כל 3 שנים או 60K, המוקדם מבניהם. לא רשמת כמה שנים עברו מאז התקנת הרצועה שנקרעה.

מצד שני, גיא פה נוסע 7,000 ק"מ בשנה וכמו תמיד יהיה לו יותר זול לנסוע רק במוניות ספיישל.

מבחינת עלות אתה צודק אבל זה לא נוח, לכן אני מעדיף להחזיק רכב והרכב הזה משמש גם את אימי.

לפני מס' חודשים רציתי להחליף את הרכב למשהו יותר טוב אבל התחרטתי. אין שום הצדקה בלהחליף את האונו המושקעת ברכב אחר שייסע 7 ק"מ ביום (וזה במקרה הטוב).

אני לא יודע כמה משתלם להחזיק אונו כזו ברמה כזו של תחזוקה. איכשהוא אני חושב שרכב אחר היה מביא אמינות טובה יותר בהוצאות פחותות. רבאק, הקאיה קלארוס של אבא שלי כבר אצלנו חצי שנה, נסעה 20 אלף ק"מ ו-0 בלת"מים. זה בערך 3 שנים של נסיעה באונו של גיא, רק בלי לשלם על התקלות.

עדיין (לפחות מבחינתי) שווה להחזיק את הרכב. כמות התקלות שהיו הם לא הרבה בכלל, הבעיה היא במחירים. אין שום הצדקה לשלם 313 ש"ח על חוטי הצתה, ובטח שלא 633 ש"ח על תרמוסטט ויוניט. המכנה המשותף הוא ששני הטיפולים האלו בוצעו במוסך מורשה (ועוד את החוטי הצתה הרכבתי לבד) שגובה מחירים יקרים ולא אחזור לשם יותר.

פורסם

אין אחריות על כזה דבר? ברור לכולם שמדובר בפגם ביצור או בחלק באיכות ירודה.

האם נגרם נזק למנוע? בפיאט רק בחלק מהדגמים נגרם נזק בקריעת רצועת טיימינג.

פורסם

מנוע FIRE. אין נזק חוץ מהרצועה.

זה היה לפני כ16 שנים, ואני לא זוכר אם הופעלה אחריות או לא, אם בכלל היתה תקפה אז. בכל מקרה, כמו שאתה בטח יודע, טיפולים וחלפים לאונו זה לא משהו יקר כל אחד כשלעצמו, וממילא הרכב היה צריך לעשות את הטיפול הזה 10000 ק"מ מאוחר יותר, אז השד לא היה נורא בכל מקרה.

פורסם

בכל מקרה, אני לא חושב שאתה צריך נורא להתרשם ולהתמקד במקרה הספציפי הזה. אם הוא היה בודד בתוך מערכת כוללת של אמינות טובה, בכלל לא הייתי טורח להזכיר את זה. כבר אבחנתי מנוע הרוס לחלוטין של יצרן מהמכובדים ביותר עם 19 ק"מ על השעון, וזה לא גרם לי לחשוב שהמותג דפוק. קורה.

הבעיה היתה שהטיימינג הנ"ל היה מקרה מייצג לסך האחזקה של הרכב ההוא.

פורסם

גיא הסקירה שלך מכובדת, הלוואי וכולם היו עושים כמוך. ( כולל אותי:oops: , למרות שאצלי הכל בראש.)

בכל מקרה, הרכב אולי לא הכי אמין, אבל אין הצדקה לטפל במחירים כאלה, זה ממש לא ערובה לטיפול איכותי ברכב.

עקבתי אחרי כל הסקירות שלך לאורך השנים, ואם תיקח את הנושאים שאנשים בדרך כלל מטייחים ומתעלמים מהם+ טיפולים יותר זולים שאתה יכול לבצע בעצמך, תגיע לסכומי אחזקה סבירים.

חג שמח, ונחת מהרכב.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

פיאט קנית על הכסף בכית.

בעבר היה לנו בבית פיאט אונו שנת 92 מנוע 1.0 ידני מנוע s45 .

החזקנו אותה שנתיים ,היא היתה חסכונית בדלק ולא היו שום תקלות.

את הרכב קנינו עם 116,000 ק"מ יד רביעית בלי שום ספר טיפולים.

נסענו 20,000 ק"מ בשנתיים האלה ,באמת לא היה שום תקלות. בסוף מכרנו כי לא היה מזגן.

זה עניין של מזל. קנינו אותה ב11,000 ש"ח מכרנו אחרי שנתיים ב 8750 ש"ח.

היום יש בבית סובארו גאסטי קנינו אותה עם 80,000 ק"מ יד ראשונה,ספר טיפולים בחברה.

מודל 93 מנוע 1200 הזרקה. בנתיים היא כמעט שנה אצלנו עשתה 25000 ק"מ.

מלבד 2 טיפולים ( כל 12.5K אלף ק"מ) לא ראתה בכלל מוסך.

כלום,לא ישור קו ולא שום השקעה מלבד טיפולים.

• תוכן חדש...