Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי אופל קורסה שנת 2000 1.2 ליטר.

בדקתי היום כמה דברים ויש לי כמה תופעות שרציתי הסבר עליהם:

1. מפלס המים ירד לאמצע הגובה המומלץ, בצדדיו של מכל המים יש מין חומר דמוי בוץ וכשאני ממלא מים עולה מלמטה נוזל כהה יותר.

2. מפלס השמן ירד לאמצע התחום המומלץ

3. בדקתי את הצינורית שמחוברת בין המנוע לפרפר/צמצם אויר בצד של הפרפר ויש שם חומר בצבע צהוב ירקרק

לפני כן מילאתי מים ושמן ועקבתי אחר העניין, גם את החומר בצבע צהוב ירוקרק הזה כבר ראיתי לפני חודש.

היום ניקיתי את החומר הזה כדי לראות האם הוא יחזור.

שאלותי הם:

1. מה יכול לגרום לדברים האלו?

2. ממה אני צריך לחשוש ולגשת למוסך שיבדקו לי?

תודה רבה.

מיכו.

פורסם

אתה צריך לחשוש מפריצת אטם ראש.

מומלץ לבצע בדיקת לאיתור גזי פליטה במערכת הקירור (ע"י מוסך שיש לו את המכשיר). אם לא נמצא דבר לבצע שטיפה למערכת הקירור ולעקוב אחר העניין.

פורסם

תודה על התגובה!

הייתי בחול ולכן לא יכולתי להשיב.

נאמר לי לבדוק את המחסה של מילוי השמן שבמנוע ולראות האם גם עליו ישנו החומר הצהוב,

לאחר שבדקתי ראיתי ששם אין חומר צהוב.

האם עדיין אני צריך לחשוש מפריצת אטם ראש?

שאלה נוספת. קיים קשר אפשרי ישיר בין שלושת הבעיות הללו? או שהערכה לפריצת אטם ראש הוא שילוב של שני גורמים ולא כולם?

דבר נוסף שרציתי להוסיף הוא שהרכב מתנהג נהדר לא מרגישים שום בעיה ושום כלום ואני אדם שמרגיש כל שינוי קטן בהתנהגות הרכב, ולכן אני לא לחוץ (מאוד) על הבעיה.

תודה על התייחסותכם.

מיכו.

פורסם
האם עדיין אני צריך לחשוש מפריצת אטם ראש?

כן. פנה למוסך לצורך בדיקת לחצים. ככל הניראה שמן ונוזל קירור מתערבבים, לפי התיאור שלך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם מפלס המים במיכל איבוי עומד בין ה MIN ל MAX באופן קבוע, כלמר אם אתה לא מוסיף מים בכלל,

והגובה של המים קבוע , זה בסדר גמור! כמובן שהרדיאטור עצמו מלא.

אצלי באוטו הוא עומד קבוע בין המקסימום למינימום, כל הזמן. (מאז שאני מכיר את האוטו שלי)

תבדוק את זה שהמנוע קר.

ובקשר לבוץ הזה, זה יכול להיות גם חלודה, וכל מיני משקעים, גם זה היה אצלי עד שעשיתי שטיפה לרדיאטור.

וגם למיכל איבוי.

לגבי צריכת השמן, שים לב שאתה בודק במישור כל פעם. שלא תבדוק נגיד פעם בירידה ופעם בעליה.

תבדוק טוב לפני שאתה הולך לכיוון של ראש מנוע.

פורסם

למיותר לציין שאת הבדיקות יש לבצע כשהרכב נח על משטח מישורי לכמה שעות.

פרט חשוב מאד בסיפור הוא גורם הזמן- תוך כמה זמן מפלס השמן/המים יורד ובכמה.

כעיקרון אם אתה לא מזהה איבוד גדול שמצביע מיידית על פריצת אטם ראש הדבר הנכון לעשות הוא לבצע קודם כל שטיפה אחת או שתיים למערכת הקירור ולהמשיך לעקוב. לפני זה רצוי לבצע בדיקות שיכולות לאמת פריצת אטם ראש. למשל בדיקת CO באדי נוזל הקירור, בדיקות לחץ לסוגיהן וכיו"ב.

כמובן שלא רצים להחליף אטם ראש מבלי להיות בטוחים.

פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות!

גם המים וגם השמן יורדים אצלי בקצב לא רציני ממש, כל שחודש אני מוסיף קצת משניהם כדי להביא אותם למקסימום של התווך, אולי זו הטעות שלי.

פלג גם לך יש קורסה?

מיכו.

פורסם

לא אין לי קורסה

אני נוסע על היילקס 99 4X4 כבר 3 שנים.

ומטפל גם בשני הגאלנטים שיש לנו.

מבצע את כל הטיפולים לבד, גם בגלל שאני מאוד נהנה מיזה וגם בגלל שלא מצאתי עוד שום מוסך שאני סומך עליו.

להיילקס עשיתי ראש מנוע לפני איזה חודש.

רק שאצלי בגלל שהמים עברו לשמן, מפלס השמן עלה, ולא ירד.

תנסה לא למאלה מים בכלל, לא לא ליבדוק, פשוט לא למלא כל פעם עד הMAX

תיבדוק כל פעם רק דרך הפקק של הרדיאטור עצמו, ותראה שהמיפלס של המיכל פלסטיק נישאר קבוע.

כמובן הכל שהמנוע קר.

לגבי השמן, תמלא עד ל MAX תאפס ספידומטר, ותיבדוק אחרי כמה מאות ק"מ מה המצב, צריכת שמן לא רצינית, קיימת כמעט בכל אוטו. השאלה היא מה זה לא רצינית.

ותספר לנו מה הצריכת שמן.

פורסם

אם יש לך סימנים של נוזל קירור בבית המצערת, זה אומר שהאטם של המצערת נפרץ וחודר נוזל קירור למנוע דרך המצערת!.

צריך לפרק את המצערת, המצערת כניראה מורכבת מ2 חלקים ועובר בתוכה נוזל קירור, כניראה צריך להחליף אטם.

קצת קשה לי להסביר.

בדוק אם מתחברים למצערת צינוריות של נוזל קירור, אם כן אז האיבוד של הנוזל קירור הוא מהמצערת.

פורסם

אצלי בפיג'ו היה סיפור מאוד דומה לשלך ובאיזשהו שלב האוטו התחיל להתחמם אז פירקתי את ראש המנוע והאטם היה גמור.

הראש נשלח לבדיקה אצל משפץ...

עשיתי ניקוי רדיאטור ומיכל העיבוי במכון, ועדיין היו לי מין סימנים של שמן/בוץ במיכל עיבוי!

• תוכן חדש...