Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה, התרשמתי ממספר פרוייקטים של שיקום שנעשו לרכבי אספנות,

וחשבתי לעצמי - האם יכולים להיות מצבים בהם זה ישתלם "לחדש" רכבים משומשים רגילים? (לא "ענתיקות"..).

דוגמא - לפני כמה זמן רכשתי וולוו 850 , שנת 96 במצב די טוב עם 130,000 קמ' בלבד.

המחיר שלה גם ככה היה נמוך בגלל שוק מאד חלש (34,000 ש"ח).

השתעשעתי במחשבה מה היה קורה אם מראש הייתי מחפש כזאת וולוו אבל דווקא במצב הכי גרוע שאפשר -

מנוע וגיר גמורים,והייתי מוריד מהמחיר שלה לפחות עוד 15,000 ש"ח.

כמה זה היה עולה לי להחליף מנוע וגיר חדשים לגמריי?

כמה זה היה עולה אם הייתי מרחיב את "פרוייקט השיקום" , נאמר לכל המערכות המכאניות של הרכב? ממש כמו

שעושים לרכבי אספנות עתיקים (כולל מערכת פליטה, טורבו, קרור ואפילו חשמל..)

באופן כללי - זה בכלל אפשרי להחזיר רכב למצב שלו כפי שהיה חדש לגמריי מהייצרן?

(בהנחה שמחליפים את כל מה שרק אפשר לחלפים מקוריים, ובמוסך הכי מקצועי שיש).

כשאני חושב על זה.. אפילו אם זה לא היה משתלם , והייתי מפסיד על כל ה"פרוייקט"

כמה אלפי שקלים -

לפעמים זה יכול להיות אוטו שהיה שווה בתור חדש יותר מ-220,000 ש"ח , כמו בדוגמא שהבאתי...

(בדקתי במגזין "אוטו" מאותה שנה :)

פורסם

רכב זה לא השקעה, לכן אם אינך סוחר, בספק ששיפוץ כזה ישתלם מבחינה כלכלית.

אבל בשיפוץ רכב יש צדדים אחרים של כמו סיפוק אישי.

מעבר לזה, לקחת רכב במצב רע, כאשר אפשר למצוא אחד כזה במצב טוב, בספק שזה משתלם.

אם מדובר ברכב נדיר - זה סיפור אחר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לדעתי שיפוץ כללי משתלם לעשות רק לפיאט אונו שנת 92 שלהביא אותה למצב חדש לא יעלה על 15 אלף, אחרת (לדעתי בלבד) זאת טיפשות (במיוחד במכונית כמו שלך)

פורסם
לדעתי שיפוץ כללי משתלם לעשות רק לפיאט אונו שנת 92 שלהביא אותה למצב חדש לא יעלה על 15 אלף, אחרת (לדעתי בלבד) זאת טיפשות (במיוחד במכונית כמו שלך)

תראה, במוסך של וולוו דווקא ביררתי כמה עולה מנוע חדש ומקורי ספייציפית לדגם שלי (T5-2.3):

10,000 שקל לא כולל עבודה.

בהנחה שמנוע קומפלט, זה ה"חלק" הכי יקר שיש ברכב, אני מעריך באופן גס שהחלפה טוטאלית של כל המערכות

המכאניות ברכב הזה לחלקים חדשים ומקוריים בלבד, אם נהיה לארג'ים , לא תעבור את ה-30,000 שקל

(אולי כאן הטעות שלי בגלל זה שאלתי!)

עכשיו, נניח הייתי משיג רכב "גמור" לגמריי, אפילו מיועד לפרוק... (נגיד שרק מבחינת שלדה ופחחות הוא במצב טוב)

אני מניח שהייתי יכול לקנות אותו בפחות מ-15,000 שקל. ואז משקיע עוד 30,000 בשיקום -

סה"כ השקעה של 45,000 שקל שזה קצת מעל "מחיר השוק" של וולוו 850 טורבו מודל 96 במצב טוב,

אבל ת'כלס התוצאה:

הייתי נוסע ברכב שמבחינה מכאנית כמעט זהה למה שנקנה ב-220,000 ש"ח לפני 12 שנה!!

אולי לא הכי משתלם מבחינה כלכלית, אבל אולי גם סוג של "סיפוק אישי", לא? :)

אגב, לפעמים אני רואה מרצדסים ו-BMW משנות ה-80 נוסעים על הכביש שנראים במצב מצויין,

ואם מדובר בדגם נדיר -

אפשר למצוא אותו מוצע ב"יד-2" בעשרות אלפי שקלים.. חלק מהם לא רכבים שעברו תהליך דומה למה שתארתי?

פורסם

למה?

פיאט אונו 92 במצב טוב אפשר לקנות ב8000 ש"ח, קח או תן אלפייה.

שיפוץ רכב זה לא דבר משתלם כלכלית. אם אתה סוחר רכב ממולח שיש לו קשרים במוסכים המתאימים ויכול לבצע את העבודה בזול ולמכור במחיר טוב, זה עלול להשתלם. אבל ברוב רובם של המקרים, לאזרח מן השורה עדיף לרכוש רכב טוב ולחסוך את הטרחה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
לאחרונה, התרשמתי ממספר פרוייקטים של שיקום שנעשו לרכבי אספנות,

וחשבתי לעצמי - האם יכולים להיות מצבים בהם זה ישתלם "לחדש" רכבים משומשים רגילים? (לא "ענתיקות"..).

אני לא מפסיק להתרשם ולו לרגע אחד מפרוייקטים רבים של שיקום רכבים ישנים שראיתי כאן בפורום.

"יש לי חלום לשקם איזה פורד אסקורט ישנה, מהסוג המכונה כאן MK1. אבל יש לי קודם משכנתא לשלם ומשפחה לפרנס בסדר העדיפויות. אז החלום הזה נשאר חלום בינתיים"

משתלם?

קשה לי להאמין שמישהו יאמר ששיקום רכב אספנות משתלם במובן הכספי. אני לא חושב שמישהו מונע ע"י הדחף לשקם רכב ישן בגלל שזה משתלם כלכלית.

אדרבא ואדרבא, אין לי ספק ש"משתלם כלכלית" זה הדבר האחרון שניתן להגיד על שיקום רכב אספנות.

פורסם

בדרך כלל לשפץ רכבים זה לא משתלם כלכלית, אבל אם יש לך סיפוק אישי מהעבודה על הרכב, כלומר מתהליך השיפוץ, או שכאשר תסיים את העבודה התחושה שלך תהיה טובה מעצם העובדה שאתה נוסע על רכב "חדש" אז למה לא?! מי אמר שרכב אספנות כן ורכב חדש (יחסית) לא?!

חוץ מזה כלכלית זה משתלם. תכנס לפורום רכבי אספנות ותשאל כמה כסף אנשים הרוויחו משיפוץ רכב זה או אחר (במידה והם מכרו אותו אחר כך), אני בספק אם תמצא אפילו אחד שהרוויח ולו שקל אחד!!!!! להיפך, תגלה שאספנות זה תחביב יקר...

אוסטרליה, אוסטרליה, ההיית או חלמתי חלום:?:

פורסם
תראה, במוסך של וולוו דווקא ביררתי כמה עולה מנוע חדש ומקורי ספייציפית לדגם שלי (T5-2.3):

10,000 שקל לא כולל עבודה.

בהנחה שמנוע קומפלט, זה ה"חלק" הכי יקר שיש ברכב, אני מעריך באופן גס שהחלפה טוטאלית של כל המערכות

המכאניות ברכב הזה לחלקים חדשים ומקוריים בלבד, אם נהיה לארג'ים , לא תעבור את ה-30,000 שקל

(אולי כאן הטעות שלי בגלל זה שאלתי!)

עכשיו, נניח הייתי משיג רכב "גמור" לגמריי, אפילו מיועד לפרוק... (נגיד שרק מבחינת שלדה ופחחות הוא במצב טוב)

אני מניח שהייתי יכול לקנות אותו בפחות מ-15,000 שקל. ואז משקיע עוד 30,000 בשיקום -

סה"כ השקעה של 45,000 שקל שזה קצת מעל "מחיר השוק" של וולוו 850 טורבו מודל 96 במצב טוב,

אבל ת'כלס התוצאה:

הייתי נוסע ברכב שמבחינה מכאנית כמעט זהה למה שנקנה ב-220,000 ש"ח לפני 12 שנה!!

אולי לא הכי משתלם מבחינה כלכלית, אבל אולי גם סוג של "סיפוק אישי", לא? :)

אגב, לפעמים אני רואה מרצדסים ו-BMW משנות ה-80 נוסעים על הכביש שנראים במצב מצויין,

ואם מדובר בדגם נדיר -

אפשר למצוא אותו מוצע ב"יד-2" בעשרות אלפי שקלים.. חלק מהם לא רכבים שעברו תהליך דומה למה שתארתי?

אל תיהיה בטוח שרכב שנסע 12 שנה ושיפצו לו את האמא יסע כמו חדש, לרמה של החברה לא תגיע ולדעתי הייאוש מהתקלות זה מה שיכול לסיים את ההשקעה ותוצאה הפסד כספי מרובה

פורסם

אפשר להגיע קרוב מאוד לרמה של החברה ואפילו לעבור אותה.

הכל עניין של רצון, כסף וסבלנות.

(ואם אתה לא מאמין, תריץ חיפוש על המילה שרמונטייה)

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

המקרה שאתה מתאר הוא לדעתי משהוא כמו קניית דירה: עושים את זה כי זה מרגיש טוב, לא כי זה כלכלי :wink:

האמת שאני הייתי בנקודה דומה לזו שאתה נמצא בה כעת.. רק שלבסוף לקחתי החלטה - לשפץ (http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=205205)

אז ככה... כלכלי זה לא בדיוק. אבל אני חושב שבמקרה שלי זו הייתה הבחירה הטובה ביותר. למה? כי אני מאוהב במכונית שלי, אני נהנה ממנה יותר ממה שהייתי נהנה מכל מכונית אחרת שהייתי קונה אפילו בפי שלוש ממה שאשקיע בשיפוץ, ואני אפילו נהנה מתהליך השיפוץ (כמו שאמר alfa164TS יש כאן הרבה סיפוק אישי... אם אתה אוהב את זה [ומצד שני, זה לוקח לא מעט זמן ]).

ואם עושים את זה בתבונה, זה אפילו לא יותר מידי 'לא כלכלי'.

לגבי שאלות "כמה יעלה לי...", קשה לי לענות על השאלה הזו בנוגע לרכב שלך, כיוון שלא עשיתי את הבדיקה לגביו.. רק לגבי הרכב שלי. כך, שכל שאגיד הוא הערכות כלליות.

באופן כללי - כן! זה אפשרי להחזיר רכב למצב שלו כפי שהיה חדש לגמריי מהייצרן. אפילו למצב טוב מזה בדברים מסויימים. נכון, השלדה כבר לא חדשה, והפח... אבל מביחנות רבות הרבה מהמכלולים המודרניים טובים מאלו שהיו לפני 10-15 שנה.

ולא! לא חייבים להחליף את כל מה שרק אפשר לחלפים מקוריים, ובמוסך הכי מקצועי שיש.. אפשר לחלקים אחרים (לפעמים אפילו עדיף), וישנם דברים שאפשר לחסוך במוסך מקצועי אפולי אם לא הכי מקצועי.

גיר ומנוע חדשים? גיר יכול להיות בין 1000-2000. מנוע? תלויי.. לא חייבים חדש לגמרי. 10000 ש"ח למנוע חדש לחלוטין? נשמע לא נורא בהחלט. אבל.. למה חדש לחלוטין? מה רע במנוע מפירוק במצב מצויין או אחרי שיפוץ? (או אפילו שיפוץ מנוע קיים?) מנסיון אישי, כזה יכול לעלות פחות מחצי מחיר, ואפילו עם "התקנה". לא חייבים להחליף מה שבמצב טוב. למשל, אולי המנוע ,גמור, אבל הגיר במצב טוב?

מנוע הוא חלק ארי, אך לעיתים לא החלק היקר ברכב. פחחות מלאה לרכב כולל צביעה (אם צריך) היא גם מרכיב עיקרי.

ואם אתה רוצה להחליף גלגלים, צמיגים ובלמים? גם יכול להיות לא מעט. הכל תלויי כמה (ובמה) אתה רוצה להשקיע.

המלצה שלי - תכנן תחילה מה בדיוק אתה רוצה להשיג (יישור קו [מכאני] בלבד? חידוש מראה? שידרוג מראה? שיפורים מכאניים?) אח"כ מה אתה צריך לעשות בכדי להשיג את זה.. ולבסוף, מי יעשה זאת, וכמה זה יעלה.

אז בדוק את ההוצאה אל מול חלופות ותקציבך.

רק אז קבל החלטה.

פורסם

כפי שמובן לי השאילה שלך מתייחסת לצד הכלכלי.

לדעתי כאשר קונים רכב ישן כדאי שיהיה במצב כמה שיותר טוב.

בדרך כלל ההבדל שתשלם במחיר זול בהרבה מי עלות התיקונים.

אני אתייחס קצת על מה שבא אחרכך.

בלי לקחת בחשבון ענייני בטיחות ועוד כמו סיפוק לפוזות (שרכב חדיש יותר הוא יותר טוב), יש להחזקת הרכב עלות כוללת.

בין הסעיפים שמרכיבים את העלות הכוללת ישנם:

1- ביטוח

2- ירידת ערך

3- דלק

4- עלות הכסף (כמה הייתה מקבל אילו הייתה מפקיד את ערך הרכב בבנק או כמה משלמים ריבית עם לוקחים הלוואה – 2 ערכים שונים בהרבה)

5- עלויות תחזוקה שוטפת

6- עלויות תיקונים

7- עלות תחבורה חלופית בזמן השבתת הרכב לתיקונים

8- עלות הזמן מושקע ע"י בעל הרכב עבור תיקונים.

ברכב חדש סעיף 2 ו-4 יקרים וסעיפים 6-7-8 זניחים.

כמה שיותר ישן הרכב יורדים סעיפים 2-4 ועולים 6-7-8

מה שקורה שסעיפים 7 ו-8 הם די אישים.

יש אנשים שנחוץ להם את הרכב יום-יום וכל יום של מוסך מחייב אום להשכרת רכב.

יש אנשים שרק כדי לקחת את הרכב למוסך צריכים להפסיד יום עבודה.

כל מי שעושה חשבון יעשה את החשבון שלו.

פורסם

חד משמעית - לא!

ועל שיפוץ רכב ישן אבא שלי היה אומר:

"לשפץ רכב ישן זה כמו לגדל כרס:

כמה זה עלה?

וכמה היא שווה?" :lol:

HFturbo

• תוכן חדש...