Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

יש לי תקלה מוזרה במזגן איביזה מ-2001.

כשאני מסובב סוויץ' יש הבהוב של סימן הרכב במסך של המזגן.

אח"כ המזגן נתקע על 22 מעלות ועל רמת אוורור מסויימת (באמצע).

לא ניתן לשנות לא את הטמפרטורה ולא את רמת האוורור.

פשוט אין תגובה ללחיצה על הכפתורים של המזגן.

המזגן עצמו נראה שמיש לחלוטין - מקרר כשבחוץ מעל 22 מעלות ומחמם כשלהיפך.

הבעיה היא כנראה במערכת האלקטרונית שמפעילה אותו...

יש למישהו רעיון איך לטפל עצמאית לפני שאני לוקח את הרכב למוסך?

פורסם

קרה לי באיביזה 2000.

בנוסף לכך שהמזגן עבד על טמפ' קבועה, לאחר זמן מה המסך הפסיק לעבוד.

אני פירקתי מהרכב את המסך עם כל הקופסה מאחור, פירקתי את הקופסה לחלקים הכי קטנים שיכולתי, הוצאתי את המעגלים המודפסים וחיפשתי רכיבים שרופים על ידי רב מודד דיגיטלי. לצערי לא מצאתי את הרכיב הבעייתי.

במוסך של סיאט נאמר לי שהם לא מתעסקים עם תיקון של המערכת אלא מזמינים חדש ומחליפים. אני לא רוצה להפחיד אותך בהצעת המחיר שקיבלתי אבל המחיר נשמע כאילו אני מחזיק אודי ולא סיאט... :-(

לאחר זמן מה הרכב נמכר תוך יידוע הקונה בבעיה והורדה משמעותית מהמחירון :-(

אני ממליץ לך ללכת לכמה חשמלאי רכב ולהתייעץ איתם, אולי הם מכירים את הבעיה.

בהצלחה.

פורסם

נסה לחפש מפרוק.

לפני מס' חודשים הייתי בפרוקיה ( יש לי קורדובה מאותה השנה ) ורצו 500 ש"ח על המסך וסכום דומה ( אאל"ט ) על היחידה מאחור. לא זול אבל גם לא בשמים.

גיא

פורסם
אהלן,

יש לי תקלה מוזרה במזגן איביזה מ-2001.

כשאני מסובב סוויץ' יש הבהוב של סימן הרכב במסך של המזגן.

אח"כ המזגן נתקע על 22 מעלות ועל רמת אוורור מסויימת (באמצע).

לא ניתן לשנות לא את הטמפרטורה ולא את רמת האוורור.

פשוט אין תגובה ללחיצה על הכפתורים של המזגן.

המזגן עצמו נראה שמיש לחלוטין - מקרר כשבחוץ מעל 22 מעלות ומחמם כשלהיפך.

הבעיה היא כנראה במערכת האלקטרונית שמפעילה אותו...

יש למישהו רעיון איך לטפל עצמאית לפני שאני לוקח את הרכב למוסך?

זה שהסימן של הרכב מהבהב שאתה פותח סוויץ' זה תקין.

לפני שאתה הולך למוסך ומחפש מפירוק, תפרק את המערכת הזאת, זה לא בעיה יש לה 2 ברגים למטה ונדמה לי עוד 2 ברגים למעלה אתה כבר תראה. תנתק בעדינות את הקונקטורים, תנקה אותם עם תרסיס לניקוי חלקי אלקטרוניקה, תן להם להתייבש קצת ואז תחזיר הכל למקום.אני מציע לך גם לפרק את הבקרת אקלים שהיא גם יוצאת בלי בעיה ולעשות אותו דבר איתה כי אם אתה לא מצליח לשנות טמפ' אז יכול להיות שהבקרה עצמה נדפקה ולא החיבורים.

אם זה לא עוזר תתחיל לחפש בפירוקיות כי המחירים שצמפיון רוצים על החלקים האלה הוא לא הגיוני.

בהצלחה

פורסם

אני מציע שתתייעץ עם חבר הפורום מוסך רון בנושא. רון מכיר את התקלות האופייניות של רוב רכבי VAG הסטנדרטיים.

על פניו אני לא מוצא סיבה הגיונית לפרק מעגלים ולשטוף אותם בחומרי שטיפה. אילו הייתה חדירת מים לשם היה אפשר לחשוב על זה.

אם בדגם זה מערכת בקרת האקלים ממוחשבת הדבר הראשון שצריך לעשות הוא להתחבר בעזרת סורק תקלות ולבדוק.

פורסם

לא דיברתי על חדירת מים, דיברתי על ספריי לניקוי חלקי אלקטרוניקה שאפשר לקנות בכל מקום.

אם חודרים איכשהו מים לשם הוא במצב לא טוב אבל בהחלט הגיוני שאיזשהו חיבור רופף שם או מלוכלכך וזה ייפתר ע"י ניקוי.

פורסם

אני יודע מצויין מה ניסית להגיד. כנראה שלא ידעת שספרי לניקוי חלקי אלקטרוניקה זה פרי המצאתך בלבד. יש תרסיסים לניקוי מגעים, יש כאלו להסרת לכלוכים שומניים ממעגלים מודפסים, יש כאלו להסרת פלאקס הלחמה ועוד ועוד.

אין שום סיבה לקחת מעגל אלקטרוני ולרסס אותו סתם כך בתקווה שהוא יחזור לחיים.

פורסם

זה לא מעגל זה כולה מחבר של חוט חשמל שמתחבר לחוט אחר. לא אמרתי לו לפתוח את הבקרה עצמה ולרסס לתוכה.

הכוונה היתה ספריי לניקוי מגעים ומה שאני אומר אני אומר מנסיון! כשלי היתה איביזה כזאת היתה לי בעיה דומה במסך (משהו שמתקלקל דיי הרבה), פירקתי אותו יחד עם הבקרת אקלים, ניקיתי, החזרתי חזרה וקסם. זה עובד!

כנראה שמה שעזר הוא הפירוק וההרכבה מחדש (כנראה אחד החיבורים לא היה מחובר טוב) אבל גם יכול להיות שמה שריססתי על המחברים ניקה אותם וזה הסתדר בגלל זה.

אז עם כל הכבוד לך, הוא שאל מה אפשר לעשות לגבי התקלה. היתה לי תקלה כזאת דומה וזה מה שעשיתי כדי לפתור אותה וזה גם עזר. אז אני חושב שהעצה שנתתי לו היא טובה ושווה לבדוק את זה לפני שהולכים להוציא סכומי כסף לא מבוטלים על בקרה חדשה שאם זכרוני אינו מטעה אותי רצו ממני 1500 ש"ח ללא מע"מ וללא עבודה בצמפיון.

פורסם

ראשית אף אחד לא שלח אותו לקנות בקרת אקלים חדשה, בטח לא אני ואם תסתכל בחתימתי תוכל להבין.

תנתק בעדינות את הקונקטורים, תנקה אותם עם תרסיס לניקוי חלקי אלקטרוניקה, תן להם להתייבש קצת ואז תחזיר הכל למקום.בהצלחה

עד כאן הכל בסדר חוץ מזה שרק אתה מבין מה זה תרסיס לניקוי חלקי אלקטרוניקה, אבל מילא.

אני מציע לך גם לפרק את הבקרת אקלים שהיא גם יוצאת בלי בעיה ולעשות אותו דבר איתה כי אם אתה לא מצליח לשנות טמפ' אז יכול להיות שהבקרה עצמה נדפקה ולא החיבורים.

אם זה לא עוזר תתחיל לחפש בפירוקיות כי המחירים שצמפיון רוצים על החלקים האלה הוא לא הגיוני.

בהצלחה

זה לא מעגל זה כולה מחבר של חוט חשמל שמתחבר לחוט אחר. לא אמרתי לו לפתוח את הבקרה עצמה ולרסס לתוכה.

למה כבודו התכוון?

• ספונסר פורום
פורסם

כנראה שיש לך בעיה בפאנל של התצוגה וזה די שכיח

המזגן נתקע על 22 מעלות כי זוהי ברירת המחדל כאשר

יש בעית תקשורת בין הלוח בקרה למערכת המיזוג .

צריך לחבר יחידה כזאת משומשת (כ 10 דקות של עבודה)ולראות אם

זה פותר את הבעיה ,אם הבעיה לא בפאנל היא יכולה להיות בטייפ

שמאחורי הפאנל .

וכמובן שתוך כדי העבודה כדאי לוודות שכל הצמות מחוברות חזק

ורין בעיה של מגעים .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תוכן חדש...