Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

306 vs קולט 2001

shaulih
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שלומכם,

אני כרגע לפני קנית רכב ראשון, ורציתי להתייעץ איתכם בדילמה קטנה שיש לי, אחרי חיפוש באמת ארוך ומעייף , יש לי 2 מכוניות מולי שאני צריך לבחור אחת מהם:

306 2001 XT 1.6 שמורה יפה יד1 עם 110 אלף ק"מ אוט'

קולט 2001 1.6 יד1 עם 85 אלף ק"מ שמורה יפה אוט'

אני חייב לציין ששתיהם נראים טוב למרות שלבעל הפיג'ו אין היסטוריה על הרכב לעומת בעל הקולט ששמורה יפה מלבד תאונה די קשה מאחורה (אין פגיעת שסי), אני מודע שיש הבדל במחירים שלהם של 15 אלף, אבל עם הניסיון שלי עם מיצובישי, לנסר 2000+2008, זה רכב יחסית שנוסע יפה ורכב שלא עושה בעיות בכלל....דלק מים נוסעים, לא רואה מוסך.

לעומת ה306 שאין לי ניסיון בכלל חוץ משמועות הרגילות על הצרפתיות (גיר אוט) .

השאלה שאלה היא מה אתם חושבים ? מה כדאי ? כדאי להשקיע עוד 15 אלף בשביל הקולט?

דעתכם מאוד חשובה לי,מחר אני הולך כנראה לקנות אחת מהם.

תודה.

פורסם

אני חושב שרכב אוטומטי בפירוש עדיף יפני על אירופאי, לכן מבין השתיים ממליץ על קולט.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תאונה די קשה מאחור ללא פגיעת שסי, אני מסופק,תבדוק טוב את המכונית לפני הרכישה , כמובן ובמידה ואתה קונה כדאי מאוד שהמחיר יהיה אטרקטיבי.

נ.ב אם מדובר על קולט של מישהי מראשל"צ אז יש איזה שירשור שכבר נפתח לגבי הרכב,תאונה ושלל ירקות .

פורסם

מצאתי את הקישור, ואכן נראה לי שמדובר על אותו רכב, גם אצלי יש אבא קצת ... ועם הבת שלו והרכב החדש שלה,

דרך אגב האבא קנה לה את הגי'פ של דייהטסו אם זה מעניין מישהו.

בכל אופן, מה היא הקניה הכדאית, ונגיד שזה קולט אחרת במצב טוב עם אותם נתונים או ה 306.

פורסם

אני אישית הייתי בוחר בקולט אם אנחנו מדברים על גיר אוטומאטי,הגיר של ה 306 סבל מכשלים רבים מה שאני לא יכול לומר על הקולט שמצוי בקירבו גיר INVEX2 של מיצובישי מ1997.

אני בטוח כי אתה מדבר על אותה אחת מראשל"צ שמוכרת את הקולט , חפש לך אקזמפלר אחר ובסבלנות ,אני מאמין כי תמצא .

פורסם

כשאומרים שהגיר בעייתי ב 306 , למה מתכוונים..?? מה הבעיה..??

ומה אני צריך לבדוק כשאני אני לוקח לבדיקה ( בקשר לגיר, או בעיות נפוצות) ?

תודה.

פורסם

בשנים האלה הגיר של ה306 הוא גיר AL4 שמצוי היום בכל, או ברוב, הצרפתיות האוטומטיות, גם החדשות מביניהן, כך שהוא לא קשור לאמינות המפוקפקת של ה306 האוטומטית בדורות הקודמים.

הגיר מתנהג קצת שונה מגירים אוטומטיים "רגילים", בעיקר בכך שהוא מחקה התנהגות של גיר ידני ברמה מסויימת (מאט כאשר מורידים את הרגל מהדוושה, לדוגמא) ובזה שהוא גיר "חכם" שאמור ללמוד את אופי הנהיגה שלך ומעלה/מוריד הילוכים כאוות נפשו. לדוגמא- בתחילת נסיעה, כשהרכב קר, יש לו נטייה למשוך יותר הילוכים כדי לחמם את המנוע מהר יותר. יש אנשים שאוהבים אותו מאוד, ויש אנשים שאוהבים פחות. אני לא מאמינה שמישהו ממש סובל ממנו, הוא מתנהג לא רע בכלל בסה"כ.

לגבי אמינות- אורך החיים הממוצע של הגירים האלה לא ארוך, לצערי, אם כי כמו לכל ממוצע, יש גם סטיית תקן, והיא די רחבה, כך שכאן נשאר פתח גם לאופי הנהיגה ומזל (נסיעות בינעירוניות ישחקו פחות את הגיר, לדוגמא). שיפוץ/החלפת גיר הוא עסק לא זול.

זה שלבעל הרכב אין היסטוריית רכב זה לא הכי טוב שיש. גש איתו למוסך מורשה פג'ו והוצא את היסטוריית הרכב שברשותם, גם אם היא ישנה (לפחות בשנים הראשונות הוא היה חייב לטפל במורשה). בדוק תיעודים על תקלות בגיר, טיימינג וכו'. אם בשנים האחרונות יש "חורים" מבחינת טיפולים ואין שום תיעוד על כלום- הייתי חוששת מאוד מקנייה כזו, אבל לוקחת לבדיקה בכל מקרה (ובמקרה כזה אני לא מבינה מה מקומה של ההכרזה "שמורה" על המכונית הזו. רכב שמור הוא רכב שטיפלו בו חיצונית ומיכנית מעל ומעבר, בפועל, ולא רק תיאורטית).

ובלי קשר לגיר, כבעלים טריים של 306 XT מאותה שנה- רכב מאובזר, מפנק וכיפי, נותן המון תמורה למחיר כל עוד לא נופלים על לימונים.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

• תוכן חדש...