Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בעוד מעט זמן אני עתיד להשתחרר מהצבא ויש לי בצד סכום יפה שיספיק לי גם לאוטו בין היתר.

אני אתחיל מזה, בשאלה מה דעתכם על התקציב (אומנם טווח גדול אבל זה בגלל שאני לא סגור עליו)

בהנחה שיש לי עוד יותר מכפול מהתקציב הנ"ל בצד לחסכון, אני לא מליונר או משהו, ואני ורק אני הולך לממן כל אינץ' מהאוטו.

כמה אתם הייתם מקציבים לאוטו ראשון? בהנחה שאני לא מחפש הרפתקאות גדולות מדי (אבל כן מוכן להשקיע זמן וכסף בגבולות האהבה) בייחוד כי זה אוטו ראשון.

כמה פרטים:

יש לי רשיון 3 וחצי שנים, אבל אני מדגיש - ללא נסיון. לא נהגתי מאז הטסט (לא נכנס לזה).

באידיאל ובצורת מחשבה הישנה שלי הייתי הולך על משהו יותר חזק ויותר מהנה אבל אני מודע למגבלות הנסיון ואני לא רוצה להסתבך בסיפור שאני לא יוכל לעמוד בו, גם מבחינת כוח וגם מבחינת עלויות אחזקה ואמינות.

אז דרישות כלליות:

1. אמינות די גבוהה, צריכת דלק טובה יחסית.

2. נטיות ספורטיביות, ואני אפרט את הסדר גודל במכוניות שחשבתי עליהן.

3. לוק צעיר ויפה, לא "פוזה" ואגזוזי לחץ, אבל כן אבזורים יפים שנותנים מראה ספורטיבי.

בגדול אלו הדרישות.

המכוניות שחשבתי עליהן:

1. 106 ראלי דור שני / GTI - יודע לגבי שנתון לא גבוה, אמינות ואחזקה אולי מעט יותר יקרות, אבל אני מניח שזה עדיין לא בשמיים ויתקזז עם המחיר קנייה.

2. יאריס T שנתון נמוך.

3. 206XS שנתון סביב 2001.

מעבר למכוניות הללו לא חשבתי על עוד דגמים שחשקה נפשי בהן. הייתי נוטה לאיטלקיות אבל זה באמת גדול עלי מבחינת פרוייקט של רכב ראשון שאין לי מושג מה זה רכב בכלל בת'כלס.

אשמח להארות / הערות בקשר לתקציב, לדגמים, ועוד דברים שיש להתייחס אליהם.

בתודה מראש,

אופיר.

פורסם

לדעתי אחת מ-2 האופציות האחרונות שהזכרת תשרת אותך נאמנה, בשל שנתון גבוה יותר ומחיר קנייה גבוה יותר,

הן עברו פחות אצל ילדונים חסרי אמצעים כמו רבות מגרסאות ה- 106 השונות.

מומלץ קורס נהיגה מתקדמת, גם בגלל שלא נהגת הרבה זמן ובעיקר בגלל שרכב "ספורטיבי" מגיב ביתר חדות למצבים שונים.

אני אישית אהבתי מאוד את היאריס חוץ מתנוחת ישיבה "מיניבוסית" ואת ה- 206 אהבתי חוץ ממנוע שהוא קצת אנמי.

ההתנהגות של שתיהן מעולה כרכב ספורטיבי ראשון. שיהיה בהצלחה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

יאריס TS עם מנוע 1.5 עולה הרבה, ביד 2 הדגם הכי זול שכרגע יש זה שנת 03' ב-63K.

אם תמצא בתקציב שלך יאריס TS, אני מניח שהוא יהיה מאוד שחוט.

האם יאריס ידנית רגילה עם מנוע 1.3 ו-86כ"ס יכולה לספק אותך? רכב עם שוק מעולה, חסכוני ואמין - בתקציב שלך ניתן למצוא אחת כזאת מהסדרות המוקדמות. עומד בדרישות שלך חוץ מנטיות לספורט.

בנוסף, אני בטוח שחברי הפורום יכולים בחום להמליץ לך על 106/206 בגירסאות היותר חמות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ממליץ מאוד על פיאט פונטו HGT עקב הדרישות שלך.

שנת 01 ניתו למצוא ב-40K, הרכב הרבה יותר זול לאחזקה ביחס לספורטיביות אחרות (קליאו, איביזה 20VT), ביטוח זול.

ניראת טוב מאוד לטעמי, אמינות טובה אם הרכב מטופל.

פורסם

היי,

מסכים עם מר תעלול ועם פיליפ - שלושת הדגמים הנ"ל בעלי לוק צעיר וספוטיבי ובעלות יכולות גבוהות מן הממוצע.

אחת יותר חזקה (HGT), אחת יותר אוחזת(T-SPORT) ואחת משלבת (206).

עכשיו נשאר לך להחליט את מי אתה מעדיף בהתבסס על תקציבך...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

שלום,

אני מסכים עם PHILIP - הייתי הולך לכיוון הHGT או ה206, האמת, בעיקר בעקבות העובדה שבתקציב של 50K ניתן להביא אותם בשנתו מתקדם ואני חושב שזו נק' חשובה בשיקול של רכישת רכב

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם
יאריס TS עם מנוע 1.5 עולה הרבה, ביד 2 הדגם הכי זול שכרגע יש זה שנת 03' ב-63K.

אם תמצא בתקציב שלך יאריס TS, אני מניח שהוא יהיה מאוד שחוט.

האם יאריס ידנית רגילה עם מנוע 1.3 ו-86כ"ס יכולה לספק אותך? רכב עם שוק מעולה, חסכוני ואמין - בתקציב שלך ניתן למצוא אחת כזאת מהסדרות המוקדמות. עומד בדרישות שלך חוץ מנטיות לספורט.

בנוסף, אני בטוח שחברי הפורום יכולים בחום להמליץ לך על 106/206 בגירסאות היותר חמות.

הבנתי שיש החל מ2001? ובעקרון - יש לי המון זמן לחפש אקזמפלר ראוי. המון. זאת לא הבעיה.

לגבי יאריס ידנית - אחל'ה אוטו, אבל אני מחפש משהו שיראה יפה, שיהיה קצת כייפי לנהיגה (שאני אדע לנהוג אחרי כמה זמן) וצערי ההבדל בין הרגילה לTS לדעתי הוא ענק, הTS מאוד מאוד יפה בעיני וכל הקישוטים הקטנים זה בדיוק מה שעושה לי את זה.

פורסם

האמת HGT היא אופציה מעניינת.

היא 1.8 לא?

איך הדלק? אחזקה?

אני קצת עם דעות קדומות בקשר לפיאט, השאלה אם היא באמת מספיק אמינה באופן יחסי לאחרות.

יש עוד הצעות שאתם חושבים עליהן?

אולי שנתונים קצת יותר נמוכים...

יש טעם לחשוב על לאון טורבו?

אני מאוד אוהב אותה אבל אני מפחד שהיא קצת גדולה עלי מבחינת כוח ואחזקה (בכל זאת מנוע יותר גדול, משקל עצמי יותר גדול, ספורטיבי יותר)

פורסם

שלושת האופציות טובות.

זה תלוי בעיקר בך, אם אתה לא מוכן להתפשר על ניהוג תקנה 106.

אחריה יאריס TS.

ואחרונה במקרה הזה ה-206.

אם אתה פוסל לבסוף 106 בגלל השנתונים הנמוכים הייתי הולך על יאריס TS עם שדרוג למנוע שלה.

התפשרות בניהוג יכולה להביא לסדר אחר בבחירה שלך וזה קודם כל 206XS ופיאט HGT.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

לגבי התפשרות בניהוג אני חייב להבהיר משהו אחד.

א-י-ן ל-י נ-ס-י-ו-ן ב-כ-ל-ל ! ! !

אני לא יכול להגיד לך שמשהו יהיה לי חלש מדי או חזק מדי, אוחז מדי או אנמי מדי, מתקשר מדי או לא יודע מה.

שיפורים עתידיים לא במשוואה בכלל. זה אוטו ראשון. לפני 3 שנים חשבתי כמו ילד קטן על לקחת 205 ולהשתיל MI16 ולדחוף עוד טורבו. היום התבגרתי, שיהיה לי אוטו, שאני אחליט שהוא חלש מדי ואני רוצה להתקדם, אני אראה או לשפר או להחליף.

מעבר לזה, תקן אותי אם אני טועה, ספציפית לכמה מכוניות האלה, צריך להשקיע המון המון כסף בשביל שיפור משמעותי, זה לא כמו גודשות שצ'יפ קטן עושה הבדל גדול. ואני לא רואה את עצמי בשום מצב שבעולם מגדיש אחת מהן אי פעם. ולא רואה את עצמי משקיע 10,000 - 20,000 ש"ח בשביל עוד 10-20 כ"ס. (לא מדבר על שיפורי אחיזה ויציבות שזה נושא שונה).

סביר להניח שיקח לי לפחות שנה במקרה המעולה עד שאני ארגיש ש"מיציתי" את כל הגבולות של האוטו. ובמקרה הרע, אני אחליף.

לא שאני רואה שיהיה לי כסף לחשוב על הדברים האלה. לצערי יש לי הרבה דברים לחסוך אליהם בחיים. לא יהרוג אותי לחיות עם אוטו זריז אך לא מהיר עד שאני קצת אסתדר. במיוחד שאני מאמין שאני אהיה סטודנט בתקופה שזה יקרה.

פורסם

HGT תפור עליך.

ראיתי אחת דגם HGT אבארט' (שזה דגם נדיר בארצנו) במגרש בראשון לציון. שווה בדיקה.

שחרון

חרדון מקבוצת החרדוניה :roll:

פורסם

אני חושב שהאופציה המתאימה ביותר עבורך היא ה-206XS (שנתון 2001 ומעלה, כלומר מנוע 110 כ"ס).

האוטו נראה מצויין, אמין, חזק יחסית וזמין יחסית בשוק מה שמאפשר מציאת אחת במצב טוב.

ה-HGT היא גם אופציה לא רעה, אבל היא נדירה יותר וסביר להניח שלמצוא אחת במצב טוב יהיה קשה יותר. הפונטו גם כוללת כמות מכלולים יחודיים לה גדולה יותר מאשר ה-206 גם אחיותיה הרגילות.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אני בנתיים אוסף מידע ומתעניין לגבי שיקולים ולאיזה כיוונים כדאי לי לפנות,

יקח לי עוד קצת זמן עד שיהיה אפקטיבי להתחיל לחפש בת'כלס.

לגבי HGT - הכנסתי למשוואה, בהחלט מכונית שגם אותי מושכת, אני פשוט אוהב את הטאץ' הקטן שהופך מכונית רגילה להרבה יותר ספורטיבית ומושכת.

הייתי חושב לכיוון האיביזה, אבל משום מה היא פשוט לא מושכת אותי.

• תוכן חדש...