Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם.

סיימתי את לימודיי במסלול הנדאי אלקטרוניקה לפני שבוע, ובעוד כחודש אני עתיד להתגייס לחיל האויר.

ביום חמישי עשו לנו "שיווק קורסים" ואין לי מושג מה לבחור. רשמתי חלק מהקורסים שיפתחו בפנינו ואשמח אם אנשים מהפורום ישפחו עליהם אור (קצת ארוך, אז סליחה מראש):

אוויוניקה שכוללת בתוכה ל"א, בקר"י ,נש"ר כאשר הכלים שבהם נטפל (רק אחד) הם פתן, ברק, יסעור, בז משופר.

ל"א שכוללת לוחמה מנגד, הגנה הדדית, והתרעה

ל"א רעם

תקשורת ושו"ב למטוסים

תקשורת ושו"ב תובלה וקלים

תקשורת ושו"ב למסוקים

קרן אור

נש"מ

טכנאי בקרת טיסה

טכנאי פיקוד וחימוש

קשר טקטי נייד

דרג ד'

ויש כמובן נ"מ ועוד כמה ששכחתי.

אני יודע שמי ששירת בעבר בחיה"א ירים גבה וישאל למה יש אוויוניקה בנפרד ול"א בנפרד, אז הסבירו לנו שיש טייסות שבהם המקצועות התאגדו לכדי אוייוניקה ובחלק אחר נשארו נפרדים.

אשמח לשמוע מאנשים מה הם לקחו מהשירות שלהם ומה הוא נתן להם.

כמו כן, האם ניתן להגיע וליהיות תומך לחימה ל669 אם בוחרים בקשר טקטי נייד?

פורסם

השאלה היא האם אתה רואה את עצמך ממשיך בצבא לטווח ארוך או מסיים את ההתחייבות שלך ופורש.

מנקודת מבט כרגע, יהיה לך קשה להחליט, כי השירות לא כולל בתוכו רק עבודה אלא גם דרך חיים שונה, ולרוב דרך החיים הזאת באה על חשבון המשפחה שלך. דעה בענין זה תוכל לגבש רק תוך כדי שירות.

אם אתה חושב על קריירה ארוכה מאוד, לא משנה איזה תחום תבחר, בכל אחד מהמקצועות יהיה לך ענין אתגר וסיפוק ולצידו הקשיים מאופן הפעילות. בנוסף לאורך השנים והתקדמותך, תוכל לתעל עצמך גם להתמחויות נוספות (אם ממש תרצה בכך).

אם אתה חושב רק על להשלים את התחיבויותיך, להשתחרר ולהתקדם בחוץ, חשוב על דרג ד' תוך שימת דגש על האפיק שבו יהיו לך מירב האפשרויות לבחור מקום עבודה בחוץ.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

מה זה?איפה סיימתה את הלימודים??אצלנו היה גג חצי מהקורסים שרשמתה.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

סיימתי במכללת כנרת.

אבל מחזור הגיוס כולל עוד מס' מכללות, וכמות החברה שיגיעו לטכני (חברה שלמדו כמוני באחד המסלולים שח"ק או מרום) היא בערך 500 איש.

ותאמין לי שהיו עוד קורסים שהסבירו עליהם, אבל התעצלתי לרשום.

אבל אני מניח שעד שאני אתגייס ואסיים טירונות, יהיו פחות קורסים (בסופו של עניין ביקוש והיצע).

כרגע אני לא מסוגל להחליט אם להמשיך בצבא או לא, ואני חושב שאת ההחלטה הזו אקבל במהלך השירות.

אני מעוניין לשמוע מה כל תפקיד כולל בתוכו.

אני לא רוצה לבחור קורס בענים עצומות, ואז לגלות שהוא בכלל לא מתאים לי או שאני לא מתאים לו.

עם זאת, אני לא רוצה לבצע תפקיד דרג א' (ואני לא ממעיט מערכו, אני חושב שהתפקיד חשוב לא פחות מתפקדים אחרים),

אני חושב שאם אגיע לדרג א', למדתי שנה וחצי לחינם (כך אני מרגיש, אולי ואני טועה) והצבא לא ימצא את מירב הפוטנציאל שלי.

למשוואת הבחירה נכנס גם העניין שאני בן יחיד לאם חד הורית, ולצערי עליי ליהיות דיי מציאותי, קרי, אני צקיך לבחור תפקיד שמצד אחד יאפשר לי שרות נוח, ואפשרות לעבוד במהלך השירות, ומצד שני, תפקיד שיתן לי את מירב הידע והניסיון במהלך אותן 3 שנים (אוליי 4 וחצי).

פורסם

חברים,

לפני שאתם מתחילים לפרט כאן מה כל דבר כולל, הזהרו בלשונכם. גם האויב, קורא, לומד ויודע, והוא גם לומד עליכם המשתתפים, מי ומה.

רק לפני יומיים יצאה הנחיה של המלמ"ב לא לחשוף בפייסבוק ודומייהם כל דבר שקשור לעובדה שמישהו מהחברים קשור למע' הביטחון או לצבא.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

באמת חשבתי בעניין הסודיות לפני שפירסמתי פה, אך היות ומצאתי מידע על מס' קורסים באינטרנט, אני יודע שהפרטים שאני מבקש (ומה שאני בעצמי כתבתי) לא יפגע בבטחון המדינה שלנו (חלק מהמידע שלי הגיע מאתר חיל האויר). אני לא מבקש פירוט על מערכות (ואם זה נשמע כך, אז לא!), בסה"כ חוות דעת שלכם על כל קורס, האם מעניין ומרתק ויתן לי ניסיון לאזרחות, או לא.

בכל אופן, גיבשתי כבר החלטה.

מקווה שהיא הנכונה בשבילי.

ולשאלה של DANY - לא.

נ.ב. - את רשימת הקורסים ראיתי גם באתר החיל (חלקם, לא כולם).

פורסם

מאיפה אתה בארץ?

לדוגמא דרג ד" יושבים בצריפין,מתעסקת באלק" כללית,ולפימה ששמעתי די מעניין כי שם בדרך כלל מגיעות התקלות הכי קשות.

תיקשורת לתובלה וקלים גם נישמע טוב אך אני לא יודע בדיוק מה עושים שם,ניראה זה לי זה בתעשייה אווירית.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

קודם כל, נסה להשתחרר מחיל האוויר ולעבור לחיל ירוק.

אבל אם לא הצליח - הנה הסינון שאתה צריך לעשות לפי דעתי.

מקצועות הל"א - לפסול על הסף.

אוויוניקה - שם מפוצץ לפועל שחור. אם אתה אוהב את המקצוע כדאי שתבחר משהו אחר.

דרג ד' יכול להיות לא רע בכלל, במיוחד אם אתה מתעניין באלקטרוניקה מבחינה מקצועית.

את כל השאר אני לא מכיר, אז אולי הם גרועים פחות ואולי גרועים אפילו יותר :lol:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם אתה רוצה דוקא ללכת על הצד המקצועי יותר, הייתי אומר דווקא לא בחיל ירוק, אם כי יש היבטים לכאן ולכאן.

ההבדל שאני רואה מול עיני בהעדפה לחיל לא ירוק נובעת מהעובדה שהמודעות שלך שאם יש תקלה אי אפשר לעצור בדרך ולתקן, אי אפשר לבקש רגע עזרה מקולגה לדרך - או שיש לך מערכות מתפקדות, או שאין לך וביטלת משימה וחזרת. רק בא נחשוב מה קורה עם מערכת מתקלקלת מעל עיראק בדרך להפצצת כור אטומי.

מכאן שהמודעות הזאת גורמת לאדם אחראי להיות עוד יותר אחראי,עוד יותר קפדן ועוד יותר מקצועי.

זה לא אומר שאם מדובר בציוד יבשתי, אפשר לחפף, זה רק נותן תובנות נוספות בקשר לאחריות, ההתמקצעות והמקצועיות שבתפקיד.

.

פורסם

אמיר, מה שכותב נכון רק בחלקו.

החלק הנכון הוא שיהיה אסון לגלות שהתקלקלה מערכת אלקטרונית בדרך להפצצת הכור בעירק.

החלק הפחות נכון הוא ההקפדה והמקצועיות.

דווקא בגלל הקריטיות של רוב המערכות שקשורות למטוסים לטכנאים שעובדים עליהם אין מקום לשיקול דעת או להפעלת מחשבה בכלל. יש נוהל מדויק שאומר מה לעשות בדיוק, אחד לאחד, במקרה של כל תקלה ותקלה ואין מקום להפעלת מחשבה או לאילתור. כתוב לך בדיוק איזה בורג לפתוח עם איזה מברג ובאיזה סדר וכמה סיבובים צריך לסובב כל בורג עד לנעילה מלאה. לא רק זה, בטייסות רואים לרוב בחומרה רבה ניסיונות אילתור ומראש "מורידים מוראל" לטכנאים שמנסים לשפר נהלים ולאלתר. רוצה לשפר? תגיש הצעת יעול, היא תבחן בצינורות המקובלים במשך כמה חודשים ועם 1001 נגדים בקבע, ואחרי חצי שנה במסיבת סיום תקופה תקבל מכתב תודה ואפטר.

מבחינה טכנית, טכנאי כזה הופך מהר מאוד למה שאני מכנה טכנאי ברגים ונהלים. הוא מומחה בסיבוב ברגים ובביצוע נהלים, אבל כשמשהו לא מסתדר 100% לפי הנוהל הוא נתקע, ובצדק. אין כאן שום אתגר מקצועי, שום התקדמות מקצועית. לדעתי? שיעמום טוטאלי.

בחילות הירוקים יש יותר מקום למשחקים וניסיונות, הרבה יותר מרווח עבודה טכני עבור הטכנאים וגם המקצועיות שלהם עולה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה,

אני חולק עליך עם גישת טכנאי ברגים ונהלים. בפרט כאשר מדובר בדרג ד'.

ברור שכל מתחיל הוא נעדר שיקול דעת וע"כ היצירתיות נפסלת מלכתחילה.

ככל שתתקדם ותהיה מקצוען בתחומך, כך גם תדע איפה יש מקום לשפר, ליעל ולשנות.

לא רק בהצעות יעול משנים דברים. הכלל הוא ששינוי, שיפור ויעול אינם נחלת הפרט אלה צריכים להבחן ע"י גורמים מקצועיים נוספים, לקבל את ברכתם ואז הם יהפכו ממקרה פרטי לנחלת כל העוסקים בתחום דומה.

לא רק מחשבים שאומרים מה לעשות, גם נדרשת הכרה אישית והבנת מערכות מקרביהן. ככל שאיש המקצוע יהיה בעל דיאגנוזות מדויקות יותר, ככל שאיש המקצוע ימצא דרכי יעול ושיפור שיתקבלו על ידי הגורמים הרלוונטיים, כך גם תעלה קרנו המקצועית וההכרה באיכותו.

עם הזמן, ככל שהוא ידע יותר טוב ממפקדיו, הוא גם יוכל להיות זה שהם תלויים בו, יותר משהוא תלוי בהם.

.

פורסם

סתם לידע כללי.....

זה שאתה נוטה להתלבט עם דרג ד' או לא זה מצחיק......כי כל מי שמגיע לטכני רוצה קורס דרג ד'....כי זה הקורס היחיד שזה יומיות ועבודה סבבה לגמרי .....ולא טחינה של עבודה ולצאת חצאים רוב השירות וים תורנויות......

כדי להגיע לקורס יש לך רק 3 אפשרויות : בעיות ת"ש או פרופיל רפואי נמוך הכוונה פטורים מכל מיני דברים( נעליים,שמנים,דלקים,לינת בית)....או קומבינה מוצקה שמסדר לך כבר מהתחלה שאתה בקורס ......

זה האמת ....כל החברים שלי שמו את דרג ד' העדפה ראשונה וכולם קיבלו ז**.......

• תוכן חדש...