Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחרונה התעוררה אצלי בעיה בחלקו העליון של הקפיץ, שמרעיש בעליה על באמפרים ובסיבוב של ההגה בעמידה לפעמים.רעש של חריקה של ברזל בברזל.

הרעש מגיע בוודאות מחלקו העליון של הקפיץ, כי שמעתי אותו כשסובבתי את הבולם על צירו כאשר המתלה היה מפורק לגמרי.(פירקתי את בית הציריה מהבולם).

אני יודע שכשמשחררים את הבולם מהבורג העליון מתא המנוע, הקפיץ משתחרר כי הבולם לא עוצר אותו.

שאלתי היא האם ניתן בתנאים ביתיים להחזיר את הקפיץ למקומו, על ידי שימוש במשקל הרכב, ותמיכת הקפיץ בחלקו התחתון על ידי אלמנט יציב שנוגע בקרקע.

כלומר לקבע את הקפיץ גבוה מעל הקרקע, ולהוריד עליו את הרכב בעדינות על ידי הג'ק, וכך לסגור את בורג הבולם ממכסה המנוע.

האם מישהו עשה זאת או שמע על אפשרות כזו?

תודה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני קצת חושש להגיב בנושא שהוא די טאבו, אז קודם אזהרה. למרות שאני יודע שאתה ילד גדול, אבל קפיץ זה לא משחק ילדים וזה עלול לשבור לך עצם, שניים או עשרים.

בכל מקרה, עד כמה שאני זוכר ב205 מה ששומר על הקפיץ מקווץ זה מכסה שיושב בראש הבולם ולא הגוף של הרכב. יש בורג גדול במרכז החלק העליון של הבולם ורק לאחר שתפרק אותו ישתחרר הבולם.

אני די בטוח שכשהחלפתי בולמ"ז קדמיים בזמנו הוציאו את הבולם עם הקפיץ החוצה ורק בחוץ הפרידו בין השניים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה צביקה,

אני יודע על איזה בורג אתה מדבר, רשמתי עליו בהודעה, ואני יודע שהוא זה שמונע מהקפיץ להשתחרר, כי כאשר הבולם פתוח עד סוף המהלך שלו, הוא מונע מהקפיץ להשתחרר.

ראית במקרה האם גם בתהליך שחרור הבורג והקפיץ צריך מכווץ קפיצים? או שרק בתהליך ההרכבה של הקפיץ והבולם לרכב?

אני שואל כדי שלא יקרה מצב שאשחרר את הבורג והקפיץ יתפרע שם.

תודה.

פורסם

סה"כ לא מדובר בכוחות גדולים, הקפיץ הרי תומך בכ250 ק"ג, אבל האנרגיה הפוטנציאלית שם גדולה ומסוכנת. אז עם האזהרות המתבקשות, בהחלט ניתן לרצ'ט (עם רצ'ט בריא כמו אלו שקושרים מכוניות לגרר, למשל, ולא קשקוש שנמכר בחנויות DIY) את הקפיץ כשמשקל הרכב מונח עליו, ואז להרים את הרכב כשהקפיץ מכווץ ולעשות מה שבא לך.

פורסם

לא !!!!

וגם עם כלים מיוחדים זה עדין מסוכן .

תוצאי את הבולם עם הקפיץ .

ותחליף את הכריות במוסך .

אני לא ממש לוקח על זה (כבוד למי שמנסה עם אחריות ).

בהצלחה

אורי

פורסם

תודה גם לך חנן,

האמת שלא התכוונתי ליצור משהו שיכווץ את הקפיץ, אלא לדעת האם ניתן לשחרר אותו מבלי לכווץ , וגם להרכיבו בחזרה מבלי לכווץ, ע"י שימוש בהורדת הרכב עליו.

כלומר, הדאגות העיקריות שלי הן שהקפיץ לא יתארך לאורך גדול מידי בעת שיחרור הבורג, וכך יקפוץ בצורה לא רצויה למרות שאקבע אותו מלמטה, וגם שתתאפשר לי הרכבתו לרכב ע"י הורדת הרכב עליו כאשר הוא במצב מתוח, ללא שימוש במכווצים כלשהם.

יתכן ויש לי חוסר הבנה בסיסי לגבי אורכו של הקפיץ כשהוא משוחרר, למרות שיצא לי לראות אחד או שניים כשהייתי בפירוקיה כדי לקנות את בית הציריה והנאבה.

תודה רבה.

עריכה- אורי, לפרק את הקפיץ בלי מכווץ זה לא מסוכן?

פורסם

ראית במקרה האם גם בתהליך שחרור הבורג והקפיץ צריך מכווץ קפיצים? או שרק בתהליך ההרכבה של הקפיץ והבולם לרכב?

ברגע שאתה מפרק את הבורג אין שום דבר שמונע מהקפיץ להישאר מכווץ והוא "יתפרע".

אם אתה מתכוון לפרק את הבולם עם הקפיץ החוצה מהרכב - אני לא חושב שצריכה להיות בעיה ואתה לא צריך מכווץ. אבל אם אתה רוצה להפריד בינהם, אתה צריך זוג מכווצי קפיצים.

את השיטה של חנן כבר ראיתי כמה פעמים. אומרים שזה עובד לא רע, אבל אותי אישית זה מפחיד.

אני זוכר שראיתי זוג מכווצי קפיצים אמיתיים במחיר לא יקר במיוחד ברחוב המסגר, נראה לי שאצל "אספקה לתעשייה". לדעתי זה לא יעלה לך הרבה יותר מראצ'ט וזה בהחלט בטוח יותר.

פורסם
ברגע שאתה מפרק את הבורג אין שום דבר שמונע מהקפיץ להישאר מכווץ והוא "יתפרע".

אם אתה מתכוון לפרק את הבולם עם הקפיץ החוצה מהרכב - אני לא חושב שצריכה להיות בעיה ואתה לא צריך מכווץ. אבל אם אתה רוצה להפריד בינהם, אתה צריך זוג מכווצי קפיצים.

.

שוב תודה לך, אני חושב שמשהו לא בסדר או אצלי או אצלך:) יותר הגיוני שאצלי כי אתה ראית תהליך כזה.

רשמת שאם אני רוצה לפרק את הבולם עם הקפיץ, אז אין בעיה ולא צריך מכווץ, ומצד שני אתה אומר שכשאשחרר את הבורג העליון תהיה התפרעות של הקפיץ.

עד כמה שידוע לי וממה שראיתי, הבולם פשוט יושב בתוך הקפיץ, בתחתית הבולם יש תושבת שעליה יושב הקפיץ, בצורה כזו שהקפיץ נלחץ מלמטה על התושבת , לכן כשאתה משחרר את הבורג העליון, הבולם כבר לא מחזיק את הקפיץ מלמעלה, והבולם והקפיץ משתוללים יחדיו לכיוון למטה.

ההפרדה נעשית בין כה וכה כששניהם מפורקים מהרכב, אז למה אני צריך מכווץ בשביל ההפרדה?

אם ניתן לפרק את הקפיץ בלי מכווץ, אז ניתן להפריד גם ללא מכווץ לדעתי, כי הקפיץ גם ככה לא מכווץ.

שוב, אני פשוט לא מבין אם ניתן לשחרר את הבורג מבלי לכווץ, אלא רק לקבע את הבולם מלמטה שלא יעוף לכיוון הרצפה, והאם ניתן להוריד את הרכב על הקפיץ כשהוא לא מכווץ, על מנת להחזיר הכל למקום.

זאת תאוריה שחשבתי עליה בעצמי, לא שמעתי על זה לפני כן.

תודה רבה.

אגב, כמה זה מחיר סביר למכווצי הקפיצים שראית?

עריכה,

קראתי שוב את הודעותיך צביקה, ויכול להיות שהבנתי מהן עוד משהו, האם התכוונת שיש שתי תושבות לבולם, כך שהוא והקפיץ יורדים מהרכב כיחידה אחת כאשר הקפיץ במצב מכווץ?

לדעתי מה שמחזיק את הקפיץ מלמעלה זה תושבת כלשהי שנוגעת בגוף הרכב, וברגע שיחרור הבורג הגדול מתא המנוע, הקפיץ כבר לא מכווץ.

פורסם

לא!!!

אתה משוגע.

לא לפתוח את הבורג האמצעי.

עכשיו ירד לי האסימון

בזמנו ב 205 הישנה היה רעש זהה למה שאתה מציין.

מה לא החלפתי.

בולם

תושבת בולם

חזקתי ברגים וכו.

לא היה לי זמן להתעסק עם זה לבד...לקחתי למוסך.

היה שם מוסכניק צעיר שבטעות פתח את הבורג האמצעי כאשר הקפיץ בתוך הרכב והרכב על ג'ק.

הגלגל השתחרר מטה הקפיץ את הרכב מהג'ק.

בסוף הבנתי מה הבעיה.

קשה להסביר כאן.

צור קשר לנייד שלי (בפרטי).

אם זה זה נרשום את זה בפורם.

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

אם אתה מגיע לאיזור לוד - יש לי מכווצי קפיצים אם אתה רוצה לשאול...

כבר השאלתי לבחור אחר מהפורום.

אם בא לך - ה"פ

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

לא הבנת אותי.

יש בסך הכל ארבעה ברגים בחלק העליון של הבולם.

שלושה מקבעים את הבולם לבית הבולם. אותם אתה יכול לפתוח בלי שום בעיה, הבולם יפול למטה עם הקפיץ מכווץ בתוכו.

ברגע שתפתח את הבורג הגדול והמרכזי בראש הבולם הקפיץ ישתחרר. הבורג המרכזי שומר על תושבת עגולה (מין כיפה כזאת) שדואגת שהקפיץ ישאר מכווץ.

אתה רוצה לפרק את הבורג המרכזי כשהרכב באוויר ולתמוך בקפיץ מלמטה? אוקיי, זה רעיון, אבל מה זה יעזור לך? את הבולם לא תוכל להוציא החוצה בצורה כזאת, הרי הג'ק תקוע לך מתחת לבולם וברגע שתוריד את הג'ק תקבל קפיץ ישר ללסת.

שים לב שאחרי פירוק כזה סביר מאוד להניח שתצטרך כיוון פרונט מחדש.

פורסם

בקיצור ולעניין- אין אפשרות ללא מכווץ קפיצים כיוון שבכל מצב בו הבורג סגור (גם בראש ההברגה) הקפיץ עדיין לחוץ. קנה סט מכווץ קפיצים, לא עלות היסטרית ובצע את העבודה בהתאם לכללי הזהירות והעבודה הראויים.

פורסם

הרי ידוע לכולם שהקפיץ, כשהוא משתחרר, הוא מוציא המון אנרגיה, שמתבטאת במהירות. איך ניתן לחשב את המהירות של הקפיץ לכשישתחרר? יש נוסחא כזו?

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

צריך לדעת את קבוע הקפיץ עד כמה שזכור לי, אח"כ אנרגיית הקפיץ היא 0.5KX^2

כאשר X זה המידה שהקפיץ התכווץ, K זה קבוע הקפיץ.

הנסיך תודה רבה על ההצעה, אני אהיה איתך בקשר כשזה יהיה רלוונטי, קח בחשבון שאני עצלן ומזניח, אז לא לבנות על זה שזה יהיה בתקופה הקרובה מאד:) שאל את מנחם כמה שנים אני בתוך פרוייקט צלחת הלווין:)

צביקה תודה רבה על ההסבר הנוסף, ותודה על הברכה בפרטי(לא רוצה להציף לך אותה כי בטח גם אתה על 299 הודעות שם)

עכשיו הבנתי הכל, לא ידעתי שיש אפשרות לפרק את הבולם והקפיץ ע"י שחרור 3 הברגים הזעירים האלו.

האם יש גומיה שנגלית לעין וניתן להחליף כאשר מפרקים את הבולם והקפיץ כיחידה אחת?(בלי לפרק את הבורג העליון).

אני אתקשר למוש יותר מאוחר, יש לי הרגשה שהוא יודע מה מקור הרעש.

תודה לכולם.

פורסם

וואלה, קלעת בול, למרות שעכשיו מחקתי ואני על 293 :lol:

וחזרה לנושא, יש תושבת גומי שנקראת בשפת המכונאים "כרית בולם" שיושבת בחלק העליון של הבולם. אני לא זוכר במדויק אם צריך לפרק את הקפיץ כדי להגיע אליה או לא, אבל לדעתי אפשר להגיע אליה גם בלי לפרק את הקפיץ, היא יושבת בין הבולם לבית הבולם. אצלי התחלתי את ההחלפה של הבולמ"ז בגלל כרית כזאת שהיתה קצת קרועה.

ולגבי מהירות הקפיץ - אם כבר ***** מוח של פיסיקאים, אז גם אם הנוחסא שנתת נכונה, היא עדיין קובעת את האנרגייה של הקפיץ ולא את המהירות שבה הוא השתחרר. כדי לדעת את המהירות צריך לדעת גם את המסה של הקפיץ כי F=MA.

• תוכן חדש...