Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5591 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עליית ההתנגדות הפנימית אינה זו שגורמת לזרם לעלות

זה בדיוק מה שאמרתי מההתחלה.

גם בדוגמה שהבאת הדבר שגורם לזרם לעלות אינו ההתנגדות הגבוהה אלא המצבר הפרוק; ההתנגדות הגבוהה מפחיתה את הזרם, והשילוב - בדוגמה שהבאת - יוצא בערך 72% יותר, אבל לא בגלל אלא למרות ההתנגדות הגבוהה.

הדוגמה הזו בסך הכל מראה שמצבר פרוק צריך יותר זרם ממצבר טעון, ועל זה אין וויכוח.

אבל אם תשווה מצבר טעון לטעון, או פרוק לפרוק, אבל עם התנגדות גבוהה ונמוכה - אז תקבל, גם בדוגמה שלך, בדיוק את מה שאמרתי מההתחלה:

טעון לטעון: 14-13.2=0.8, 0.8/0.009=~89, 0.8/0.015=~53

פרוק לפרוק: 14-11.7=2.3, 2.3/0.009=~255, 2.3/0.015=~153

כלומר: התנגדות גבוהה משמעה זרם נמוך, ולא להיפך.

דני

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קשה אתה בן אדם, קשה...

נ.נ.ב. ההבנה שלי את הדברים היא כזאת: ווסת המתח הרגיל של אלטרנטור מפעיל את האלטרנטור כאשר המתח נמוך ומפסיק אותו כאשר המתח מגיע ל-14.4V (בד"כ) לא מדויק ולא ממש משנה. ליתר דיוק, ווסת המתח של אלטרנטור שואף לשמור על מתח קבוע ביציאת האלטרנטור של X וולט, אך יכשל בתנאים מסוימים (סל"ד נמוך או צריכת זרם גבוה מדי לסל"ד נתון). בנוגע לטעינה תקינה יש להניח כי המתח קבוע. אם נתעלם לרגע מהצריכה של מעגלי הרכב (שאינה שייכת לנושא כלל), הרי שמה שקובע את זרם הטעינה זה אך ורק ההתנגדות, (לא נכון, גם הפרש המתחים יקבע את הזרם) או אם תרצו שווה הערך של ההתנגדות של המצבר, וזאת לפי חוק אוהם, ולכן:
  • מצבר מלא, חדש או ישן, יגיע למתח הרצוי ולא יצרוך כלום. נכון
  • מצבר פרוק תקין יראה התנגדות פנימית נמוכה ולכן יצרוך זרם רב (מפני שיש לו קיבולת רבה). לא נכון, קרא שוב את מה שאביב הסביר. מצבר פרוק תקין יראה מתח נמוך יותר ולכן הזרם שיזרום לתוכו יהיה גבוה יותר (ההתנגדות הפנימית אינה מפצה על הפרש המתחים)

• מצבר פרוק משומש/ישן/לא לגמרי תקין (כתוצאה מהתגבשות גופרית על הלוחות ועליית ההתנגדות הפנימית בהרבה) יראה התנגדות פנימית גבוהה יותר ולכן יצרוך פחות זרם (מפני שיש לו קיבולת נמוכה יותר).נכון
  • מצבר מקוצר יראה התנגדות פנימית נמוכה מאד (בגלל הקצר) ויכול לצרוך זרם מוגזם ולכן יכול להזיק לאלטרנטור.נכון

פורסם

כלומר: התנגדות גבוהה משמעה זרם נמוך, ולא להיפך.

דני

זה ברור לכל ילד. עדיין עליית ההתנגדות איננה בדומינטית במצבר פרוק ולמרות שהיא עולה הוא הופך לצרכן "כבד יותר" כנראה שהייתה אי הבנה בשרשור.

בשרשור ניסו כולם להסביר לך שזרם הטעינה מרקיע שחקים כאשר המצבר פרוק, והוא אף גבוהה מידיי, עד כדי קיצור חיי האלטרנטור כאשר המצבר ריק לגמרי. אם זה היה ברור לך מלכתחילה אז הכל בסדר.

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אויי איך שהזמן רץ , אני כבר כמעט ולא פעיל פה בפורום (יש תחומי עניין אחרים אך גם המוטוריקה עוד תחזור ובגדול)

אבל לא אפספס את העדכון השנתי . לפני שבוע היה לי קצר בפיוז של של המשאבת דלק (פעם ראשונה שהרכב באמת עלה על גרר או התקלקל ) , בבדיקה שעשו הכניסו חוט מקצר מה שגרם להרבה עשן בתר נוסעים, אך נמצאה הצמה שקיצרה אני מאמין משהו שקשור לשאריות האימבולייזר שהיה לרכב לפני שנים, לחוט שמוביל למשאבה היו עוד 2 חוטים שנותקו והעסק חזר לתפקד ,אך יום לאחר מכן שמתי לב שהנורה של המצבר לא דולקת , הלכתי לחשמלאי הרגיל שלי (בחוטים שיחק הבן שלו שכנראה לא כזה טוב בחשמל) שאמר שהווסת נדפק/דפוק החליף ב 5 דקות ווסת בעלות 160 ש"ח ועוד כמה שקלים על עבודה והנה הכל תקין שוב .

מה גרם לו להתקלקל לא יודע :הבן או צירוף מקרים, אבל החלפת ווסת לוקחת 5 דקות ו 200 ש"ח אז לא נורא.

מסקנה אחת יש לי האלטרנטורים של ה205 לא כאלו רעים כמו שתארו אותם הכל כנראה נמצא בידיים של אלו המתקנים אותם.

שנה הבאה כבר לא יהיה עדכון כי הרכב ימכר/ימסר כנראה לקראת הקייץ .

אבל מי יודע אולי כן.

שבוע טוב לכולם.

• תוכן חדש...