Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רק לידיעה, שלא תחשבו שמכרו לפותח השרשור רק סיפורים. מצבר ישן בעל התנגדות פנימית גבוהה אכן מעמיס על האלטרנטור ועלול לגרום לכשל מוקדם.

הכי נכון לבדוק מצבר עם בודק מצברים אלקטרוני שעליו כבר הרחבתי בדברים בעבר.

עד כמה שאני יודע התנגדות גבוהה גורמת לכך שהזרם דווקא יקטן ולכן העומס על האלטרנטור לא אמור לגדול כתוצאה מכך.

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מצבר בעל התנגדות גדולה אינו נטען בקלות, ז"א המתח שלו יהיה נמוך ולכן זרם הטעינה יגבר (בגלל הווסת של האלטרנטור). זה לא בדיוק מעגל חשמלי קלאסי שמדובר באלטרנטור ומצבר, כאשר שניהם ספקי זרם.

פורסם

אם המתח של האלטרנטור עולה (כתוצאה מהווסת) אכן הזרם יעלה, בכול מקרה רכיבים מתוכננים היטב לא צריכים להשרף כתוצאה מכך.

פורסם

סיפורים או לא אבל המצבר שירת אותי היטב עוד כמעט שנתיים, האלטרנטור עדיין משרת אותי , והכי מצחיק עלה לי יותר זול מיוניסי (טוב מזל שהכרתי מישהו ששלח אותי אליו אחרת הייתי ממשיך לאכול קש). פשוט הבחור שהחלפתי אצלו הוגן מאוד ובעל ידי זהב.

פורסם
סיפורים או לא אבל המצבר שירת אותי היטב עוד כמעט שנתיים, האלטרנטור עדיין משרת אותי , והכי מצחיק עלה לי יותר זול מיוניסי (טוב מזל שהכרתי מישהו ששלח אותי אליו אחרת הייתי ממשיך לאכול קש). פשוט הבחור שהחלפתי אצלו הוגן מאוד ובעל ידי זהב.

קראתי את כ-ל השרשור ולא הצלחתי להבין מי היה החשמלאי שאצלו התקנת את האלטרנטור המחזיק כבר שנתיים (טפו).

אני לא ירושלמי, אך נראה לי שאם תכתוב את שמו ואפילו את כתובתו בברור, משתמשים נוספים יהנו משירותיו.

פורסם

לא פירסמתי כי בהתחלה רציתי לחוות על בשרי , את שירותיו . מי שרוצה בפרטי בכייף כי אחרת יגידו שאני מפרסם או משהו כזה.

נתראה שנה הבאה (אם כי אני מתכנן להחליף רכב אבל נראה)

פורסם
לא פירסמתי כי בהתחלה רציתי לחוות על בשרי , את שירותיו . מי שרוצה בפרטי בכייף כי אחרת יגידו שאני מפרסם או משהו כזה.

נתראה שנה הבאה (אם כי אני מתכנן להחליף רכב אבל נראה)

לא נראה לי שימחקו, ולדעתי אם פרסמת מישהו שלטענתך נתן לך שירות לא הוגן, למה לא להייטיב עם מי שכן הוגן?

אם אתה רוצה יש את שירשום בעלי המקצוע המומלצים: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=247317&highlight=%D7%91%D7%A2%D7%9C%D7%99+%D7%9E%D7%A7%D7%A6%D7%95%D7%A2+%D7%9E%D7%95%D7%9E%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%9D

למרות שלדעתי כדאי שתוסיף כאן כי השרשור שלך בוודאי יעלה למישהו בחיפוש בעתיד.

פורסם
מצבר בעל התנגדות גדולה אינו נטען בקלות, ז"א המתח שלו יהיה נמוך ולכן זרם הטעינה יגבר (בגלל הווסת של האלטרנטור). זה לא בדיוק מעגל חשמלי קלאסי שמדובר באלטרנטור ומצבר, כאשר שניהם ספקי זרם.

ידוע שווסת של אלטרנטור מווסת את מתח הטעינה ולא את זרם הטעינה.

כך שמצבר בעל התנגדות גבוהה אמור לגרום לעלייה במתח הטעינה ולעלייה זניחה בזרם הטעינה עקב ההתנגדות הפנימית הגבוהה.

פורסם

נא לא להתבלבל, שמדברים על מונחים של התנגדות פנימית של מצבר, זה לא התנגדות ראלית ורגילה של צרכן חשמלי.

שנית, זרם ומתח קשורים זה בזה ולכן הויסות מתבצע באופן ישיר על שניהם. מצבר בעל התנגדות גבוהה מפיל את מתח מה שגורם לזרם גבוה יותר שמספק האלטרנטור.

פורסם
מצבר ישן בעל התנגדות פנימית גבוהה אכן מעמיס על האלטרנטור ועלול לגרום לכשל מוקדם.

איך זה יכול להיות? הרי אם ההתנגדות הפנימית גבוהה, הזרם הדרוש מהאלטרנטור יקטן ולא יגדל?

דני

פורסם

אני עדיין לא מבין כיצד התנגדות גבוהה יותר, בטור, יכולה לגרום לעלית הזרם. אני גם לא מבין למה התנגדות פנימית של סוללה, שאינה באמת התנגדות אלא שוות ערך להתנגדות - אינה שוות ערך להתנגדות.

אם יש שני מצבים: אחד של מצבר תקין (התנגדות נמוכה) ריק, ושני של מצבר ישן (התנגדות גבוהה) מלא - באיזה מצב יוציא האלטרנטור את מירב ההספק שלו, ובאיזה מצב לא יוציא כלום? נניח שאין עומס של מערכות חשמליות ברכב (מפני שזה עומס קבוע שאינו מושפע ממצב המצבר ולכן לא שייך לנושא).

דני

פורסם

לא הבנתי למה החלטת שזרם הטעינה נקבע רק לפי ההתנגדות הפנימית של המצבר ואתה נתפס לזה?

בו נניח שאנחנו ממדלים מצבר ע"י מקור מתח אידאלי והתנגדות טורית- המודל הפשוט ביותר שקיים. במציאות כמובן שמודל של סוללה הוא יותר מסובך מזה.

נניח שאכן רק ההתנגדות הפנימית האקוויולנטית עולה כשהמצבר ריק. כידוע לך (או שלא) ניתן לדעת בקירוב דיי טוב את מצב הטעינה (SOC) של סוללה ע"י מדידית מתח ההדקים שלה בריקם (לאחר זמן התייצבות ללא עומס). כידוע מתח ההדקים בריקם של סוללה יורד ככל שהיא שהיא ריקה יותר. מדידת המתח מתבצעת ע"י מד מתח, אשר בקירוב טוב ההתנגדות הפנימית שלו היא אינסופית לכל צורך מעשי בהקשר שלנו. כלומר מדידת המתח מתבצעת באופן אידאלי. אם אכן כל השינוי בסוללה היה ההתנגדות הפנימית הרי שמתח ההדקים לא היה משתנה! כאשר מודדים מתח בריקם, בהגדרה אין זרם -> לא נופל מתח על ההתנגדות הפנימית -> אין היא יכולה לשנות את מתח המוצא.

אבל בפועל מתח ההדקים בריקם אכן משתנה. הדבר בא ללמדך שכאשר מצב הטעינה של סוללה משתנה גם מתח המקור במודל הפשוט משתנה (יורד ככל שהסוללה מתרוקנת).

בפועל בזמן פריקת הסוללה קורה תהליך כימי מורכב (שלא אלאה אותך בפירוט שלו) שבשורה התחתונה גורם לירידה באנרגיה של הסוללה. כאשר מתח הסוללה נמוך יותר טעינה במתח קבוע תגרום לקפיצת זרם משמעותית בתחילת הטעינה.

מקווה שהעניין ברור יותר.

פורסם
לא הבנתי למה החלטת שזרם הטעינה נקבע רק לפי ההתנגדות הפנימית של המצבר ואתה נתפס לזה?
מאחר שהמתח של האלטרנטור קבוע בערך (12-15V), הרי שמה שקובע את הזרם זה קודם כל הווסת, ואח"כ התנגדות העומס (במקרה זה - ההתנגדות הפנימית של המצבר). אם נניח שהווסת פתוח (אחרת אין זרם במילא) - התנגדות גבוהה תגרום לזרם נמוך. איך אפשר אחרת?

אבל בפועל מתח ההדקים בריקם אכן משתנה. הדבר בא ללמדך שכאשר מצב הטעינה של סוללה משתנה גם מתח המקור במודל הפשוט משתנה (יורד ככל שהסוללה מתרוקנת).

הדגם הפשוט מראה סוללה כמקור מתח בטור עם התנגדות. נכון שמצב הטעינה של הסוללה מקביל למתח המקור, אבל איני רואה כיצד זה שייך לענין. בשעת טעינה, מתח ההדקים של המצבר בעל ההתנגדות הגבוהה יעלה מהר יותר, ולכן האלטרנטור יפסיק לטעון אותו מהר יותר - כלומר, יועמס פחות. כמו כן, כדי להעלות לרמה נתונה את המתח של סוללה בעלת התנגדות גבוהה יותר דרוש זרם נמוך יותר.

כאשר מתח הסוללה נמוך יותר טעינה במתח קבוע תגרום לקפיצת זרם משמעותית בתחילת הטעינה.

אני חוזר ושואל: נניח שהמתח של שתי סוללות הוא 0. לאחת מהן יש התנגדות פנימית נמוכה ולשניה גבוהה. שתיהן נטענות ממקור מתח. למי מהן זורם זרם גדול יותר?

ואני חוזר ואומר את שאמרתי מקודם: כאשר יש במעגל (דומה) התנגדות גבוהה יותר, הזרם יורד. איני מבין מדוע אתה טוען שיקרה ההיפך.

אפשר גם להסתכל על הדברים מצד הקיבול של המצבר: למצבר בעל התנגדות פנימית גבוהה יש קיבול (או קיבולת, אין הכוונה לעכבה) נמוך יותר. אם כך, האם מצבר כזה דורש יותר או פחות אנרגיה מהאלטרנטור המנסה למלא אותו?

כך או כך או כך, איני מבין כיצד מצבר חלש יותר צורך יותר זרם. לאן הולך זרם זה אם אין למצבר יכולת לאגור אותו?

דני

פורסם
מצבר בעל התנגדות גבוהה מפיל את מתח מה שגורם לזרם גבוה יותר שמספק האלטרנטור.

כאשר המצבר הוא מקור הזרם במעגל, כלומר כאשר המנוע כבוי או כאשר האלטרנטור אינו מתפקד, אז באמת התנגדות גבוהה במצבר תגרום לנפילת מתח.

אבל כאשר האלטרנטור הוא מקור הזרם, והמצבר הוא צרכן של זרם, כלומר בשעת טעינת המצבר על ידי אלטרנטור כשהמנוע פועל, אז קורה ההיפך: התנגדות גבוהה במצבר גורמת לקפיצת מתח, ולכן לירידה של הזרם.

דני

• תוכן חדש...