Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש פה כנראה בעיה בהבנת הנקרא:?

כאשר אני עובד על הרכב שלי אני מוציא מעצמי 100% לעומת איזה מוסכניק שלא שם עליך ונותן לך אחריות עד השער. קאפיש?!

לצערי הבעיה היא בניסוח.

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דניאל צר לי להגיד אך זה נשמע שאתה חיי באוטופיה לגבי בעלי המקצוע או שלא ראית לאחרונה אלטרנטור משופץ. הסתובבתי רבות אצל משפצים, שאלתי אצל משווקי חלפים שאפילו לא מוכרים ללקוחות פרטיים אלא רק למשפצים (תודות לרפי לין) ותאמין לי שאיכות השיפוץ והחלפים לרוב ירודה מאד. הרווח של המשפצים עצום והם בונים על זה שהאלטרנטור יחזיק בערך כתקופת האחריות הקצרה שהם נותנים.

מצד שני רון אמר לי שהוא מוסר אלטרנטורים לשיפוץ ולא נתקל בבעיות מיוחדות. אז כמובן שהדבר תלוי באיכות השיפוץ. מה שמצחיק הוא שדווקא אלו שגובים מחיר נמוך יותר עבור שיפוץ הם אלו שעושים עבודה טובה יותר.

אכן קניתי לא מזמן אלטרנטור משומש תקין והתחלתי בשיפוץ שלו בעצלתיים על מנת להביאו למצב קרוב לחדש. מרק עזר בנושא חריטת טבעות ההחלקה. ניקוי חול אמרת? אני אומר הצחקתני. בדר"כ הם מרססים על הלכלוך ספריי צבע כסוף. במקרה היותר טוב הם מריצים עליו מברשת פלדה.

צביקה פיק, אם השיפוץ העצמי לא החזיק מעמד כנראה שיש כשל כלשהו שלא עלית עליו. היה מקום לבדוק מה כשל לאחר השיפוץ ולהבין למה.

פורסם

דניאל, המשפצים לא מבצעים שום טסט בנ'ץ לא לפני השיפוץ ולא אחריו ! (למרות שאלקטורו-טיב בפ"ת יש מכשיר כזה שנראה כמו מכשיר מלפני קום המדינה).

יתרה מזאת הידע שלהם גובל בהבנה של פירוק/הרכבה/הלחמה ולא יותר מזה. במקרה של אלקטרו-טיב הבחור התעניין במוניטור שבניתי לשם ניטור מתח מצבר/אלטרנטור אבל לצערי היה לי מאוד קשה להסביר לבעל העסק מה המכשיר מבצע בפועל.

כנראה אתה מדבר על מה שצריך להיות בפועל, אבל אצל 2 משפצים שהייתי אצלם לא ראיתי שום ניקוי חול.

רק מקריאה בפורום ניתםן להסיק מסקנות שהשיפוץ היום של אלטרנטורים ובדיקתם על הרכב הוא לא מקצועי בכלל.

מבחינה כלכלית כנראה עדיף להם לחסוך את הזמן של הבדיקות ובמקרה הגרועה תחזור עוד מספר חודשים ותקבל אלטרנטור אחר במסגרת האחריות.

איזה כייף לי :)

פורסם
מעניין אותי אצל כמה בתי מלאכה המשפצים אלטרנטורים או סטרטרים ביקרת לאחרונה...

אפשר לשאול אותך את אותה השאלה...

אגב מרק, אם הזכרת את אלקטרו טיב שבעבר היה נדמה לי שהם רציניים הסתבר לי שהם חאפרים גדולים ולא מבינים כלום מהחיים שלהם בחשמל בסיסי. כמו כן ששקלתי שיפוץ אצלם הבנתי שגם השיפוץ אצלהם נעשה בצורה חובבנית. כל הכבוד שהם יודעים ללפף רוטורים אבל מעבר לזה אין להם מושג לעומקם שם דברים או איכות החלקים שהם מרכיבים.

פורסם

אני רוצה להוסיף הערה :

רוב הישראלים מוכנים להוציא על תחזוקת הרכב מינימום כסף .

משפצי האלטרנטורים והסטרטרים בארץ עובדים עם חלפים מסין (רובם)

אני לא מכיר משפצים או חשמלאי רכב שמשפצים עם חלפים איכותיים אבל בוודאי קיימים מס' צדיקים בסדום .

המטרה שלהם מקסימום רווח במינימום הוצאות .

בנוסף מכיוון שהשיפוץ לא ברמה גבוהה הוא מחזיק מעט זמן ואז חוזרים שוב לשיפוץ .

אשמח אם מישהו בפורום ימליץ על בית מלאכה שעוסק בשיפוץ אלטרנטורים עם חלפים ברמה גבוהה .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

שני דברים יש לי להוסיף, האחד, חלקים של אלטרנטור, סטרטרים, ומדחסים. לא מנקים בניקוי חול אלא בגרגירי ברזל.

השני, כל המשפצים נותנים חצי שנה אחריות.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אתם צריכים להבין דבר נורא פשוט, הרבה מוסכים כולל חשמליות אינם משפצים את האלטרנטרים בעצמם אלא מקבלים שירות מבית מלאכה לשיפוץ מכלולי חשמל. אם באופן קבוע לקוחות חוזרים למוסך אם בעיות אלטרנטורים לפני או אחרי חצי שנה בעל המוסך מפסיק את התקשרותו עם בית המלאכה לאלתר.

כפי שאביב אמר ששמע מרון, מוסכים לא זוכים ליחס המתואר בשרשור, ממנהל בית המלאכה, והשיפוץ בבתי מלאכה מכובדים נעשה ללא דופי ועם חלקים מוכחים כאמינים.

בתי מלאכה גם נותנים אחריות מורחבת של שנה ויותר כאשר הם עובדים בהקפים גדולים עם צבא, חברות רכב גדולות, יבואנים או מוסכים גדולים. ברוב המכריע של המקרים, אין חזרות לקוח ואין עבודות חוזרות. והאלטרנטורים/מתנעים שורדים שנים רבות.

כדאי לבקר בבתי מלאכה ידועים כמו דש, גרינוולד, עלמה ועוד כדאי להבין את אכויות העבודה, הדיוק והחלקי חילוף האיכותים שהם מנפיקים.

פורסם

מעניין שהזכרת דווקא את ד.ש. וגרינוולד. אז אני אספר לך שבמקרה בשניהם ניתקלתי. שיפוץ אלטרנטור של ד.ש. ראיתי ואתה טועה! עם גרינוולד שמשווקים חלפים לאלטרנטורים דברתי ומאחר שהגעתי אליהם דרך בעל מקצוע, כבייכול הוא דיבר איתי גלויות. גם במקרה זה אתה טועה, לפחות לגבי איכות החלפים ואני לא ארחיב מסיבות ברורות.

פורסם

danniel אתה יורה לכל עבר ואני לא מבין למה קשה לך להודות שאכן בארץ שיפוץ האלטרנטורים זה עסק מאוד רווחי בגלל עלות שיפוץ מאוד נמוכה עבודה באיכות ירודה ומחיר גבוהה של החלק.

כמו כן שמתי לב שאתה כותב לגבי עסקים שקונים את החלק המשופץ מבית מלאכה ואני מדבר על חשמלאי שבעצמו משפץ את המכלולים וחוסך בנוסף לעלות החלקים את עלות התימחור של המפעל שגם כנראה רוצה להרוויח.

פורסם

לפני כ-35 שנים שיפצתי אצל גרינוולד (כנראה האבא) מס' סטרטרים ודינמו, כאשר העסק היה עוד ברחוב י.ל.פרץ בת"א.

נדמה לי שהיום הם ברחוב יצחק שדה.

dani12, יש לך טעות כל עסק שקשור לרכב מאוד רווחי. רפד, חשמלאי, זגג, פחח/צבעי, חנות חלקים,פנצ'ר מכר

מוסך, רחיצה, חניה, מכוני רישוי,ביטוח,תחנת דלק. לכל אלה יש בעיה של כסף, לא מצליחים לבזבז את כולו. :-P

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
danniel אתה יורה לכל עבר ואני לא מבין למה קשה לך להודות שאכן בארץ שיפוץ האלטרנטורים זה עסק מאוד רווחי בגלל עלות שיפוץ מאוד נמוכה עבודה באיכות ירודה ומחיר גבוהה של החלק.

כמו כן שמתי לב שאתה כותב לגבי עסקים שקונים את החלק המשופץ מבית מלאכה ואני מדבר על חשמלאי שבעצמו משפץ את המכלולים וחוסך בנוסף לעלות החלקים את עלות התימחור של המפעל שגם כנראה רוצה להרוויח.

לא יורה לכל עבר ולא ממש מבין למה אתה מתכוון... ולא טענתי מעולם שזה לא עסק רווחי, רק שמתח הרווחים הוא לא כפי שאתה העלת בהודעות קודמות שלך.

אני מכיר כמה חשמלאים שמשפצים בעצמם אלטרנטורים, חלקם לא יעיזו להכיב חלקי חילוף ידועים לשמצה, בניגוד לדעות רווחות שיש כאן בפורום על בעלי מקצוע, יש אינטגריטי מקצועי ושירותי לרבים מהעוסקים בענף.

לאביב, ראית או דברת דברים אחרים ממה שאני מכיר ויודע, אני לא מבטל את דעתך ואולי יזדמן לי בעתיד הקרוב לבדוק שוב נושאים אלו.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

סתם עדכון כי נזכרתי בזה משום מה, (טוב לא משום מה אלה כי מלאתי גז למזגן ואני חייב לציין שהמזגן בפזיו פשוט מקפיא את הת**ת)

לכל מי שהיו לו ספקות לגבי החאפר חשמליית יוניסי עברו כבר 13 חודשים האלטרנטור 100A שהורכב אצלי ע"י חשמלאי ש"בנס" גיליתי אותו לאחר הבושות של יוניסי עדיין עובד בהצלחה וגם המצבר שלטענת יוניסי שורף את האלטרנטורים המהוללים שלו עדיין ברכבי וממשיך להתניעו כל בוקר מחדש ולספק מיצי חשמל עסיסיים למתנע "למרות שהיה אמור מזמן למות ולקחת איתו כל אלטרנטור שאני אתקין ואת מערכת החשמל הדפוקה שיש לי בפזיו שהורסת את האלטרנטורים המהוללים שלו" כך לדברי יוניסי.

שלא לדבר על ממצא שגם לא כתבתי אליהם בזמנו המזגן בפזיו לא היה נדלק עם לחיצת הכפתור מבדיקות שנעשו כנראה שהיוניט מעבירה זרם חלש ולכן לא מספק להפעיל מדחס , הומלץ ע"י חשמליית יוניסי להוסיף ממסר שיתגבר את הזרם אמרתי בסדר התקינו לי ממסר שיחקו בחוטים 150 ש"ח החליפו בעלות ונסעתי כך תקופה קצרה שהמזגן דווקא היה עובד עד שעוד פעם הפסיק לעבוד כמו שצריך (זה היה אחרי כל הסיפור המעצבן) הלכתי לחשמלאי שחדש והסתבר שהילדים שעובדים אצל יוניסי (כן הם ילדים מי שלא מאמין שילך ויראה) לא חיברו נכון את כל העסק והמזגן עבד תקופה קצרה כי שיחקו במגעים כך שמוסר השכל שלי שבפועל הם לקחו לי 150 ש"ח על ממסר וחוטים שלא חוברו לשום מקום.

פשוט תתרחקו ממנו כי חבל על הכסף והעצבים שלכם.

וכמובן: "טפו טפו טפו , חמסה חמסה" שגם בעוד שנה אעדכן שהכל בסדר.

פורסם

שרציתי להחליף אלטרנטור בשרייד שלי ביררתי לגבי התוצרת של החלפים שמחליפים בשיפוץ אלטרנטור אצל : גירנוולד , עלמה ,

ד.ש. בפ"ת , אלקטרו טיב .

הם לא כל כף מהר מוכנים להגיד שהחלפים שלהם תוצרת סין , אך אחרי שלוחצים אליהם קצת הם אומרים את האמת .

אני יספר לחברי הפורום , לגבי חלפים לאטרנטור כדוגמת תוצרת בוש או דנסו , שוחחתי בטלפון עם מפעל ענק לשיפוץ אלטרנטורים

בארה"ב - שתוך כדי שיחה איתו אמר לי שהוא מוכר לגרינוולד בארצנו הקטנה , חלפים של בוש או דנסו יקרים גם בארה"ב .

מה שאני לא אוהב אצל משפצי המכלולים החשמליים שהם לא כנים - ז"א הוא לא אומר לך איזה רכיבים הוא החליף ושאתה שואל

לגבי התוצרת של החלפים לרוב הם משקרים .

Sound Stream -Trantula 800.2

• תוכן חדש...