Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אז ככה- שלשום (אם אני לא טועה)- אחרי לילה שירד מבול- נסעתי עם הרכב- (נסיעה בין עירונית) - הכל היה טוב ויפה עד שברגע מסוים נכנסתי לפקק (לפני הפקק המנוע היה בחום נורמלי- תשעים מעלות- טיפה פחות) הייתי בפקק מקסימום שתים שלוש דקות ובמבט חטוף על שעון החום אני קולט שהוא על 120 (בדיעבעד הבנתי שהונטה לא עבדה בגלל קצר שנגרם מהגשם)

בכל אופן- התלבטתי אם לכבות את הרכב ונזכרתי שכשאני מכבה את הרכב החום של המנוע מטפס עוד מעלה- בקיצור במקום לכבות את האוטו השארתי אותו דולק והלדקתי את המזגן על חום בשיא המהירות (זה היה יום חורף קר מאד בשעת בוקר מוקדמת מאד) - החום ירד די במהירות עד לתשעים הנורמליים.

בשאר הנסיעה הקפדתי כל פעם שנכנסתי לפקק להדליק את המזגן על חום לפני ואכן כל הנסיעה שעון החום לא עבר את התשעים.

השאלה שלי היא- האם נגרם נזק למנוע? (הוא די זקן)

2. אם אני לא טועה קראתי פה שכדאי להחליף שמן אחרי מצב כזה- אני זוכר נכון?

צריך להחליף עוד משהו?

בתודה רבה מראש.

פורסם

אני רואה שהבעיות שיש לך עם המאוורים לא מפסיקים!

קודם כל, האם חסר לך נוזל קרור?

במידה שלא, סביר להניח שלא נגרם נזק כלשהו.

אל נשכח שששעון החום בלוח השעונים לא ליניארי לטמפ' האמיתית במנוע. (בדרך כלל, השעון מראה יותר...).

נו מספיק לטפל אצל חפרים, גש למוסך שמבין עניין לטפל במאוורים המזורגגים האלה.

המלצה: מורשה פיאט- הם מכירים טוב טוב את הבעיות האלו.

פורסם
אני רואה שהבעיות שיש לך עם המאוורים לא מפסיקים!

קודם כל, האם חסר לך נוזל קרור?

במידה שלא, סביר להניח שלא נגרם נזק כלשהו.

אל נשכח שששעון החום בלוח השעונים לא ליניארי לטמפ' האמיתית במנוע. (בדרך כלל, השעון מראה יותר...).

נו מספיק לטפל אצל חפרים, גש למוסך שמבין עניין לטפל במאוורים המזורגגים האלה.

המלצה: מורשה פיאט- הם מכירים טוב טוב את הבעיות האלו.

אני לא בטוח על מה אתה מדבר..

אף עפם לא הייתה לי בעיה במאוררים..

פעם הייתה לי בעיה שהטרמוסטט היה תקוע במצב פתוח וזה גרם של מצב של חוסר חום- אף פעם לא הייתה לי בעיה חוסר חום..

אצלי ברכב יש קוים שעל התשעים ועל המאה שלושים רשום המעלות- ככה שאני יכול דעת איפה זה המאה עשרים- לא?

בקשר לנוזל קירור- לפני שנסעתי הביתה מילאתי עוד נוזל קירור- אולי היה חסר מעט- לא יודע.. (אתה מתכוון אם לאחר שהמנוע רתח היה חסר או בכלל האם יש בריחה קבועה של נוזל קירור?)

כי אם זה בקשר לאותו יום ספציפי- יכול להיות שמעט נוזל קירור- אני לא בטוח

אם זה בקשר לבריחה של נוזל קירור מאז אז לא.

ועוד שאלה אם כבר- לאחר כיבוי הרכב הרכב מתחמם בעוד עשר מעלות או משהו בסגנון- למה זה והאם כאשר מכבים את במנוע והוא מתחמם מאוד גם אז נגרם לו נזק או שהחום מזיק פחות כשהוא כבוי.

תודה..

פורסם

אני אדייק בהסבר.

שעון החום לא לינארי לחום האמיתי.- שאתה רואה 120 מעלות, חום המנוע נמוך יותר..

במידה שאין חוסר משמעותי בנוזל הקרור- לא מאמין שנגרם נזק. עקוב אחר מפלס הנןזל בימים הקרובים ועל שעון החום.

לאחר כיבוי המנוע טמפ' נוזל הקרור עולה בצורה חדה עקב הפסקת סרקולציית נוזל הקרור בין המנוע לרדיאטור. תופעה תקינה ואין לך מה לחשוש.

לגבי ההערות האחרות,

זכרתי שהיה לך בעיה עם חום המנוע...שעון עולה ויורד...מאוורר עובד לא עובד..

ומכאן באה תגובתי.

פורסם

כן הבנתי מאיפה באה תגובתך- אין תלונות, חלילה.

תודה רבה.

וכיון שכבר פתחתי יותר מדי אשכולות יש לי שאלה שלא קשורה:

יש לי נזילה קטנה של שמן מנוע וכיון שכמה נסיונות לתקן אותה עלו בתוהו החלטתי לוותר.

ככה שמדי מספר חודשים אני מוסיף ליטר שמן.

השאלה היא מתי נדלקת הנורית של האור האדום ברכב? כי קרה לא פעם שהוספתי שמן רק אחרי שהנורה נדלקה לחלקיק שניה (בדר"כ אני ממלא אחרי שהיא נדלקת בנסיעה עם מנוע קר כשאני בולם או נוסע על פס האטה (שאז השמן "מכווץ" יחסית)

בקיצור- השאלה היא האם נגרם נזק בכך שאני ממלא רק אחרי שאני רואה את הנורה דלוקה לשניה או שגם אז יש מספיק שמן במערכת?

פורסם

לאחר התחממות הרכב מומלץ מאוד להחליף שמן מנוע כי הוא איבד מתכונותיו עקב התחממותו. נורת לחץ שמן מנוע נדלקת לסרוגין בזמן סבוב חד או עצירה חזקה של הרכב כי מעט שמן המנוע זז באגן השמן מאזור משאבת השמן ואז רגעית לחץ השמן נמוך והנורה נדלקת. יש לבדוק בעזרת המדיד מפלס שמן המנוע ולא להמתין להתרעת הנורה.

לא נראה לי שעקב הגשם נוצר קצר במאורר הרדיאטור, יש לבדוק היטב במוסך המכיר היטב את סוג הרכב, מה אזור מגוריך ויתכן ואוכל להמליץ לך על מוסך טוב ואמין.

יש לבדוק היטב את המחבר החשמלי (תקע) המתחבר אל מנוע מאורר הרדיאטור כי לפעמים מגעיו שרופים ולכן המאורר לפעמים לא יפעל.

בברכה - רפי לין :idea:

פורסם
לאחר התחממות הרכב מומלץ מאוד להחליף שמן מנוע כי הוא איבד מתכונותיו עקב התחממותו. נורת לחץ שמן מנוע נדלקת לסרוגין בזמן סבוב חד או עצירה חזקה של הרכב כי מעט שמן המנוע זז באגן השמן מאזור משאבת השמן ואז רגעית לחץ השמן נמוך והנורה נדלקת. יש לבדוק בעזרת המדיד מפלס שמן המנוע ולא להמתין להתרעת הנורה.

לא נראה לי שעקב הגשם נוצר קצר במאורר הרדיאטור, יש לבדוק היטב במוסך המכיר היטב את סוג הרכב, מה אזור מגוריך ויתכן ואוכל להמליץ לך על מוסך טוב ואמין.

יש לבדוק היטב את המחבר החשמלי (תקע) המתחבר אל מנוע מאורר הרדיאטור כי לפעמים מגעיו שרופים ולכן המאורר לפעמים לא יפעל.

בברכה - רפי לין :idea:

אזור מגורים אשקלון אשדוד.

אני יודע שהמאורר לא עבד זמנית (כנראה בעיה במגעים - הגיוני שבהשפעת הגשם) כי כאשר

אני לוחץ על הכפתור של המזגן (AC) כאשר האוטו כבוי אבל הסויץ דלוק המנוע עובד- באותו יום ניסיתי לעשות זאת אבל הוא הוא לא נדלק (נגעתי בו- הוא היה כבוי, אבל מה שכן נדלק מאורר אחר בתוך הרדיאטור- לא ראיתי אותו אבל שמעתי.)

יום למחרת חזרתי על הבדיקה- והוא עבד- ראיתי. -

בסה"כ הוא תמיד תמיד היה עובד- זה היום היחידי שהוא עשה בעיות ו"הסתדר"- מובן שצריך

לקחת לטיפול שיסדרו אותו כמו שצריך..

תודה לך.

• תוכן חדש...