Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי סכום של כ11K

ואני מעוניין לרכוש רכב

ההתלבטות שלי היא בין סובארו ג'אסטי מנוע 1000 או 1200 שנים 92-93

לבין דיהטסו שרייד מנוע 1300 שנים 92-93

מה הייתם ממליצים, ולמה?

תודה מראש לעוזרים

פורסם

לדעתי שרייד עדיפה.

לא כתבת איזה גיר אבל כבר אני יכול להגיד לך -לא להתקרב לג'אסטי אוטומט או ליתר דיוק גיר רציף.

מאוד לא אמין.

אם תמצא ג'אסטי ידנית עם מנוע 1200 סמ"ק עוד אפשר לקחת בחשבון אבל עדיין שרייד לטעמי יותר טובה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בשני הרכבים הכוונה היא לגיר ידני

די הרבה אנשים ששאלתי ממליצים כל השרייד העניין הוא כספי

הסובארו זולה יותר מהשרייד דבר שמאפשר לי לאחר הקניה להכנס ישר למוסך ולעשות טיפול גדול דבר שאני מקווה יעזור לרכב

מה אתם יכולים לספר על הסובארו?

פורסם

בגיל כזה ובין מכוניות דומות למדי באופיין, השיקול המרכזי שלך צריך לדעתי להיות המצב של הרכב הספציפי. גם אם החלטת לקנות, נניח, שרייד, אם תמצא ג'סטי במצב טוב יותר - היא תהיה בחירה עדיפה. בהצלחה.

פורסם

תקציב של 11K זה טוב. אבל קח בחשבון שלא משנה איזה אוטו תקח, תאלץ לעשות יישור קו בכל מקרה, לפחות צמיגים, מצבר, טיפול ודברים קטנים בפלסטיקה של רכב, במקרה הגרוע גם מכניקה. מכוניות בגיל כזה לעיתים רחוקות מוכנות לשימוש ומעבר טסט ברגע הקנייה.

הייתי גם ממליץ על שרייד, היא אמורה להיות יותר נחמדה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לדעתי השרייד עקב כך שהיא יותר מרווחת אבל רק ה 1300 סמ"ק.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם
תקציב של 11K זה טוב. אבל קח בחשבון שלא משנה איזה אוטו תקח, תאלץ לעשות יישור קו בכל מקרה, לפחות צמיגים, מצבר, טיפול ודברים קטנים בפלסטיקה של רכב, במקרה הגרוע גם מכניקה. מכוניות בגיל כזה לעיתים רחוקות מוכנות לשימוש ומעבר טסט ברגע הקנייה.

הייתי גם ממליץ על שרייד, היא אמורה להיות יותר נחמדה.

העניין הוא שהתקציב שלי הוא 11אלף ובזה אני כולל את הישור קו

ולכן מחפש עצה מאנשים שמבינים יותר ממני בתחום

עם אני יקנה סובראו ב7.000 אני יוכל להשקיע עוד 4K ליישור קו

לאומת זאת חיפשתי ביד2 דיהטסו ורוב המחירים למכוניות שנראות טוב נעים בין 9-10K

דבר שישאיר לי רק כאלף שקל ליישור קו והדבר לא נראה לי חכם במיוחד.

מה דעתכם?

פורסם

כבעלים של דייהטסו שרייד מנוע 1300 , אוטומטית , אני יכול לומר לך שלא משנה כמה תתאמץ , לדעתי 11K לא יספיקו לך , משום ששרייד במצב טוב מהשנתונים האלו מתחילה מ 9-10K , אני את שלי רכשתי ב 9K , כשהיא ללא רצועת טיימינג (!) עם חשש כבד שהרצועה תיקרע והרצועת טיימינג שנקרעת זה לא נעים בכלל , זה נזק כבד מאוד לכיס .

אפשרי למצוא שרייד גם בפחות מזה , סביבות ה8K , אבל עדיין - תצטרך להשקיע ביישור קו , תלוי עד כמה מצב הרכב לא טוב .

אני למשל , מטפל ברכב בכל פיפס הכי קטן , אפילו הטיפול של היישור קו היה במוסך מורשה דייהטסו , יש כאלה שמזניחים ומהם צריך להיזהר .

שוב , כמו שציינו קודמיי , הרכב שתמצא במצב הכי טוב , שיגרום להכי פחות הוצאות לאחר רכישתו - תיקח .

כמובן שהשרייד עדיפה ,העיצוב שלה יותר צעיר , היא יותר מרווחת ומרגישה קצת אחרת , אך גם ג'אסטי מטופלת תספק אותך .

חשוב לציין - ג'אסטי עם מנוע 1200 לפחות , או שרייד עם מנוע 1300 לפחות , מנועי ה 1000 חלשים בהרבה מה 1300\1200

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

אם כבר אתה מתלבט אז אולי תחסוך עוד קצת ותקנה לאונה GL , בשנתון 90+ , בסביבות 9, 10 וקצת תשקיע בטיפול ,

הרכב הזה עדיף בהרבה על השריד ועוד יותר עדיף כשמשווים מול ג'אסטי, בGL יש הגה כח מתכוונן, ח"ח לפעמים גם נעילה מרכזית, רכב נוח ומרווח , והמחיר בערך כמו השרייד רק שהתמורה עדיפה בהרבה.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אני בעל ג'אסטי 1.2 הזרקה ידנית שנת 93 כבר 3 וחצי שנים (ולא נראה לי היא תמכר בשנתיים הקרובות)

מאז שהרכב אצלי השקעתי בו כולל הטיפולים השוטפים וכולל צמיגים,מצבר,טיימינג כ6000 שח.

אם אתה מחפש יותר מקום בפנים הרכב ותא מטען מעט יותר גדול לך על השרייד.

אם הנסיעות שלך לבד ונוסע נוסף בלבד ולא מעניין אותך מקום בתא מטען (כלומר לא חושב על סאב) אז היתי הולך על הג'אסטי. כי היא זולה יותר לקנייה, תצרוכת הדלק נמוכה יותר ולדעתי האמינות של סובארו עושה את שלה.

(אם החלטת על גאסטי אז ממליץ בחום רק 1.2 הזרקה ידני, הרכב זריז יחסית לנפח מנוע שלו וחסכוני)

אך כמו שאמרו קודמיי, רכב שתמצא במצב טוב יותר תקח.

נ.ב

במידה ואתה מחפש אחר רכב בעל מראה נעים יותר באפשרותך ללכת על פיאסטה או פיאט פונטו.

בהצלחה

• תוכן חדש...