Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיג GoodYear התפוצץ במהלך נסיעה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור הוא כזה לפני כחודשיים (סוף 2007 בערך) , החלפתי ברכב של ההורים (סיויק 2004) שתי צמיגים קידמיים מכיוון שהם היום כבר דיי גמורים וישנים, הצמיגים שהרכבתי היום GoodYear GT 3 צמיג משפחתי שמתאים בדיוק לנסיעות רגילות כמובן ללא התגרזנות , טוב בהחלט ביחס לשימוש שהוא צריך לבצע ,כמובן שהסתכלתי בקפידה על הצמיג ועל התאריך שלו התאריך יצור הייה לפני 3 חודשים נתתי אישור להרכיב אותם , צמיגים טריים מחברה ידועה ומוכרת בתחום והינה סימנתי V על אביזר בטיחות חשוב מאוד ברכב עד לכאן הכל טוב ויפה .

ביום שישי בעודי נוסע ללא כל התראה מוקדמת אני שומע בום ! ולאחר רעשים מוזרים עצרתי את הרכב אחרי כמה מטרים וראיתי פנצ'ר, חשבתי שזה פנצ'ר רגיל אבל לאחר פירוק הגלגל התברר ששום דבר לא נכנס אליו אלה הוא פשוט התפוצץ.

הפיצוץ הייה בדופן של הצמיג ולא בסוליה פשוט נפער שם חור.

המזל הגדול הוא שהייתי בתוך שכונת מגורים ליד הבית ונסעתי על 30 קמ"ש ,אני לא רוצה לדמיין מה הייה קורה אם זה הייה כביש בין עירוני על מהירות נסיעה של 80-90 קמ"ש ופיצוץ של הצמיג פשוט אסון.

כיצד קורה שצמיג חדש מתפוצץ ככה פיתאום ? :shock:

בכל מיקרה יש אחריות על הצמיגים וכרגע הלכנו לפנצריי'ה לבנתיים קיבלנו צמיג חלופי עד שהצמיג שהתפוץ יבדק במעבדה לראות מה הסיבה שהוא התפוצץ.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לחץ אויר - אתם בודקים?

נסיעה על לחץ אויר נמוך מדי לאורך זמן תגרום לדופן שלו "להתקפל" עד לכדי פיצוץ, בסופו של דבר.

גם חוסר של 5 PSI על נסיעה של חצי שעה - שעה יכולה לגרום לנזק בלתי הפיך בדופן הצמיג, עד צורך ממשי בהחלפתו.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

קונדסון לחץ האויר תקין , אני משתדל עד כמה שאני יכול לבדוק לחץ אויר תקין בהונדה.

בכל מיקרה הצמיג הזה עבר בקושי 3000 קילומטר, ובזמן הפיצוץ לא הופעל עליו שום לחץ נסיעה בקו ישר על 30 קמ"ש.

פורסם

אני לא אומר מתוך כוונה לזלזל חס וחלילה, לגבי לחץ האוויר.

יש דברים פשוטים, שאולי אני ואתה יודעים, אבל ההורים לא שמים אליו לב תמיד.

לדוגמה - חסרים לך 2 PSI ונסעת עם אוטו מלא אנשים נסיעה של שעה -

זה נזק כמו שתסע לבד עם חוסר של 5 PSI לצורך העניין (סתם לשם הדוגמה).

רכב מלא צריך להיות עם יותר אויר בצמיגים מאשר רכב ריק.

נסיעה ארוכה - הצמיג מתחמם, יש תנועה של הדפנות שנמעכות במהלך הנסיעה, מחסור באויר יוצר דופן רכה יותר,

שמתעוותת יותר בזמן הנסיעה, עד למצב של מין חתך מעגלי בדופן, שמוביל לקריסת הדופן, גם אם זה לא בדיוק ברגע העומס.

לדוגמה - תסע שבוע עם לחץ נמוך נסיעות ארוכות עם אוטו מלא, אחרי זה תמלא אויר, הדופן כבר "עשתה את שלה",

ואח"כ הצמיג יתפוצץ בסיטואצייה של 30 קמ"ש.

זה יכול לקרות.

אמא שלי נסעה עם מחסור קל בלחץ אויר, לאורך זמן, וכשהסתכלתי בדופן ראיתי כי אינן מנוס אחר מאשר להחליף צמיגים,

למרות שהם במצב טוב, כי ידעתי מה עלול לקרות.

יכול להיות שיש גם כשל מסויים בצמיג, או משהו חיצוני שגרם לקרע בצמיג.

אגב, כתוב על הצמיגים MADE IN GERMANY ?

כי גודייר העבירו חלק מקווי הייצור שלהם למזרח הרחוק.

עוד דבר, מתוך מאמר ב"הגה",

כי ישנם חיקויים סיניים זהים למקור ב 100% לצמיגי קונטיננטל וגודייר שמוסתובבים להם בארץ ובעולם.

כמעט ואין דרך להבחין בין המקור לזיוף.

בתוצרת המזרח רחוקית לא יהיה כתוב "מיוצר בגרמנייה", אבל בזיוף הסיני הכל נראה אותו דבר.

גם אפשרות. :roll:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

לדוגמה - חסרים לך 2 PSI ונסעת עם אוטו מלא אנשים נסיעה של שעה -

זה נזק כמו שתסע לבד עם חוסר של 5 PSI לצורך העניין (סתם לשם הדוגמה).

תיאוריה "מעניינת".

פעם ראשונה שאני שומע על דבר כזה, שכחת שהרכב לא "יושב" על דופן הצמיג אלא על לחץ האוויר.

חוסר כזה קטן באוויר (וגם גדול בהרבה) לא יגרום לנזק לדופן הצמיג, סביר יותר שהסוליה תנזק בשל השחיקה הלא אחידה.

פורסם

אכן, תיאורייה מאוד מעניינת פיתחתי,

מוזר שזה מה שמלמדים לפחות בשלושה בתי ספר לנהיגה מתקדמת בארץ, בהרצאת המבוא לקורס נהיגה מתקדמת בסיסי :wink:

פורסם

דופן הצמיג לא תהרס כתוצאה מחוסר כל כך קטן באוויר. שים לב ששינוי טמפ' של 5-10 מעלות יכולים לקזז את החוסר באויר.

לחץ אוויר לא נכון יפגע בשחיקת הסוליה.

תבדוק שוב את המידע שמסרת.

אגב, מאיזו סיבה הלכת לשלושה בית ספר לנהיגה מתקדמת ושמעת שם שלוש (!) פעמים את הרצאת הפתיחה?

פורסם

פעם נסעתי הרבה עם הצמיגים כאשר היה בהם 19 במקום 35 ,עד היום הם בסדר חוץ מכמה סדקים.(אולי חודש הבא אני מחליף רביעיה)

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

בוא נחליט שכל אחד מאיתנו יישאר עם המידע שלו וימשיך לפעול לפי ראות עיניו.

בהצלחה !

פורסם

קונדסון , אני לא מתווכח עים המידע שלך , אבל אם כך איך זה שלא מתפוצצים יותר צמיגים ? הרי אני מניח שלא כול הליסינגטומאטיות בודקים לחץ אוויר כול פעם שהם מתדלקים ?. ואני גם לא בטוח שהם יודעים כמה לחץ צריך ושצריך יותר אם הרכב עמוס או לא . ובכול אופן אנשים נוסעים המון זמן על צמיגים והם לא מתפוצצים השכם והערב .

אני חושב שהחברות מודעות למצב של רוב הנהגים ודואגות שזה לא יהיה כך , כי אחרת בארה"ב הן היו פושטות רגל ממזמן

בברכה יהודה

פורסם

אגב, מאיזו סיבה הלכת לשלושה בית ספר לנהיגה מתקדמת ושמעת שם שלוש (!) פעמים את הרצאת הפתיחה?

אני עוסק בתחום.

אנשים נוסעים המון זמן על צמיגים והם לא מתפוצצים השכם והערב .

מן הסתם שבמקרה של חוסר ב 2 PSI זה לא יקרה תוך יום, אלא כתהליך הדרגתי.

השתמשתי במספרים כהמחשה.

כשאתה נוסע נסיעה ארוכה, בכביש מהיר, הצמיג מתחמם, האויר בתוכו מתחמם, ודופן הצמיג מקבלת תנועה של מעלה מטה עם הנסיעה.

אחרי כמה אלפי תנועות כאלו, עם (קצת) פחות מדי לחץ, הדופן מקבלת עיוות, ונסדקת.

לדוגמה:

קח קרטון, תקפל אותו שוב ושוב ושוב ושוב לשני הצדדים (זה מה שעובר על הדופן שלך בנסיעה כזו).

מה יקרה אחרי כמה עשרות / מאות פעמים?

הקרטון ייחלש, או אפילו ייקרע.

אותו הדבר קורה לדופן הצמיג שלך, בין אם אתה שם לב לזה, או לא.

ותמיד תזכור - הסולייה מאוד עבה, אבל לדופן יש בין 2 ל 4 מ"מ של גומי...

אגב, רוב האנשים שנוסעים עם צמיגים במצב כזה, לא יודעים לזהות אותו בכלל.

פורסם

אגב, כתוב על הצמיגים MADE IN GERMANY ?

יש מצב שהם תוצרת טורקיה.... סדרת ה-EXCELLENCE שמסתובבים בארץ הם MADE IN FRANCE

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

אין סיבה שצמיג חדש יתפוצץ ללא פנצ'ר גם אם לא בדקו לחץ אוויר בדיוק באותו השבוע.

מה שכן, יכול להיות שמשהו שפשף את הצמיג במדרכה/ניקוז מים.

בכל מקרה, הולכים לפנצ'ריה בה נרכש הצמיג ומתלוננים, הצמיג נשלח לחברה בה בודק את הצמיג המהנדס ובמידה והצמיג התפוצץ עקב כשל הלקוח מפוצה.

עד כמה שאני יודע מחוסר של 2 PSI לא קורה כלום! נכון שבנסיעה בעומס מלא צריך למלא יותר ואז היחס גדל וגם הנזק.

אגב בנוגע לבעיות שחיקה שנגרמות עקב לחץ לא נכון:

לחץ גבוהה יגרום לשחיקה מוגברת במרכז הסוליה.

לחץ נמוך יגרום לשחיקה מוגברת בדפנות הסוליה.

אבל אסור לשכוח, לחץ נמוך גורם למאמצים גדולים יותר בדופן הסוליה כיוון שהוא מתכופף יותר ומבצע "מהלך" גדול יותר, וזה יכול לגרום לנזקים כמו שחיקה מוגברת סדקים ואף להגיע לכדי פיצוץ.

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

באמת לא שמתי לב איפה הצמיג מיוצר , אני יסתכל עליו בהזדמנות .

נדב , זה בדיוק מה שעשינו החזרנו אותם לפנצריי'ה והוא טען שהוא שלח את זה עכשיו לבדיקה ותוך כמה ימים יהו תוצאות עם סיבת ההתפוצצות של הצמיג.

במידה וכן הוא יוחלף לאחד אחר.

פורסם

מאיפה אתה יודע שלא היה פנצ'יר?

כפי שכתבת,עקב הפיצוץ נוצר חור בדופן הצמיג. לכן איך יכולת לראות שבאותו המקום לא היה פנצ'ר שנגרם לפני הפיצוץ וגרם לו?

• תוכן חדש...