Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רובר 216-214

motorola i830
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ..

אני מעוניין לרכוש רכב מסוג רובר דגם 214 או 216 שנתון 99-98

אז הינה השאלות שעליהן אשמח אם תענו

1. איזה דגם עדיף ואיזה שנה?

2. האם לרכבים מדגם זה יש תקלות כרונית או בעיות ידועת?

3.האם הרכב חסכוני בדלק?

4 .מה טווח המחירים של טיפולם של הרכב?

5. יש לי אפשרות לקחת רכב שעבר החלפת ועשה 10k מנוע לפני חודש (יש אחריות) באותה הזדמנות הוחלף גם קלאץ' ורצועת טיימינג, הרכב עבר טיפול וישנו אלטרנטור חדש אם עדיף לקחת רכב כזה על פני רכב שלא עבר את כל השיפוצים האלו?(הרכב מסוג 214 שנת 99)

אני ממש אשמח אם תוכל לעזור לי

אני חדש פה מקווה שלא עברתי על חוקי הקהילה..

תודה מראש

פורסם

תעשה חיפוש דיברו על הרוברים המון.

בקצרה: רכב לא אמין במיוחד, חלקים יקרים מאד, ירידת ערך - צניחה חופשית, והסחירות שלו נוראית.

מה שכן, זה פוזה בגרושים (עד המכירה\המוסך הקרוב).

פורסם

וואו כמה חומר מצאתי פה באתר לא ,בגלל שזה רכב לא כל כך פופולארי לא חשבתי שאני ימצא חומר עניני לי..

STAM תודה רבה על התגובה שלך...

בכל זאת עם כל החומר לא מצאתי כמה תשובת לשאלות שלי

איזה דגם עדיף ואיזה שנה?

הבנתי שיש איזה בעיה עם אטם ראש מנוע בגלל השימוש במים ירוקים או מי ברז במקום במים אדומים האם זה נכון?

הרבה כותבים כי הרכב לא אמין ,מה הכוונה לא אמין מאיזו בחינה?

אין לי בעיה עם עניין הסחירות ...

הבנתי שיש בעיה גם עם הגיר האוטומט מה לגבי ידני?

לגבי טיפולים הבנתי שאם רוצים לחכסוך ולמנוע טיפול לא נכון יש אפשרות לבצע טיפולים בצורה עצמאית בעזרת ספר שניתן לרכוש באי בי ,יש לי ידע כללי במכונאות ההיתי עובד במוסך של טרקטורים כ4 שנים השאלה האם יש קשיים מסוים בטיפול ובמה זה כרוך.?

יש איזה סיבה מיוחדת למה לא מבטחים את האוטו הזה במקיף?

לגבי חלקים יש כאלו אומרים שהחלקים יקרים מאוד בארץ ואין להשגה בכלל ויש כאלו שאומרים שיש בשפע ויש גם חלקי חילוף..למי להאמין?חח

נברתי פה בפרום די הרבה אבל לכל השאלות הללו לא קיבלתי תשבה חד משמעית..

אני באמת אשמח אם תכלו לעזור לי ...

תודה מראש..

פורסם

הרכב הנ"ל מפגין אמינות יתרה משאר כלי הרכב האירופאים, הטיפולים והחלפים אינם יקרים מכל שאר האירופאיות וגם אין בעיה להשיג חלפים, אם אתה רוצה תשובה יותר ברורה לגבי החלפים פשוט תשאל במוסך מורשה של רובר ותראה שאין שום בעיה ויש חברה שמייצרת.

לגבי צריכת הדלק הוא לא ממש חסכוני בגלל הגיר הקצר אבל בנסיעה רגועה אפשר להגיע לתוצאות יפות לעומת זאת הרכב חזק משאר דגמי ה1400 גם בגלל הגיר הקצר וגם בגלל ה103כ"ס.

לגבי המים לפי המלצות היצרן מומלץ מים אדומים עם תו תקן מסויים ושמן חצי סינטטי איכותי, למרות שאני מכיר איזה בחור שהרכב בבעלותו 4 שנים עם ירוקים ברדיאטור ולא נפרץ לו שום ראש מנוע.

אני הייתי הולך על הרובר שעשה את כל השיפוץ שדיברת עליו אחרי הכל הרכב שנתון 99 לא 08 כבר 9 שנים על הכביש.

פורסם

bombraider vbmenu_register("postmenu_1569834", true);

תודה רבה לך... מה לגבי הדגם 216 או 214? ושנה 99 או 98 מה עדיף?

לגבי גיר ידני האם הוא בעיתי?

מה עלות הטיפולים ברכב?

בכל מקום שאני קורא או שואל על הרכב הזה מפחידים אותי .."תיזהר" "אל תתקרב" "לא לגעת" "חלקים יקרים" וכו כו כל הדברים הרעים שאפשר להגיד על רכב אמרו עליו ..ולעומת זאת הרבה אומרים אחרת ..אני אשמח לקבל חוות דעת מבעל רכב כזה..

אני מאוד מעוניים בו כי המחיר מתאים לי והוא נראה מאוד יפה..

תודה שוב ..מקווה שאני לא מעיק עליכם יותר מידי פשוט אין לי עם מי להתיעץ ..

פורסם

באמת דובר על הרכב יותר מדי, אני אישית עניתי מספר פעמים על השאלות שאתה שואל. בצע חיפוש יסודי יותר! אבל בקצרה, אני ממליץ. כמו כן אני לא מתאפק ופשוט חייב לשאול את אדון "סתם" כמה רוברים היו בבעלותו?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

בבעלותי ?..לא היו ..מקווה שיהיה

למה אתה שואל? "אני די בטוח שלא "סתם"..חח

אכן מצאתי תשובת לשאלות שלי אך לא חד משמעיות ..כי לרוב עשו מהטארד קרקס..לצערי

פורסם

כבעל רובר 200 אני אומר לך שהרכב אינו בעייתי כלל ולפי דעתי אתה מקבל מעל ומעבר בתמורה למחיר שאתה משלם.

מנסיון שלי עם רכבים אחרים הרכב חזק ואמין יחסית.

הגיר אינו בעייתי ועלות טיפולים כמו כל רכב אירופאי לכל דבר.

שתי דוגמאות ששמעתי במקרה כשהייתי במוסך המורשה בטיפול 10K, ראש מנוע לרובר 214 כולל סט ברגים וסט אטמים מחוזקים 2500ש"ח כולל עבודה, רדיאטור 1100ש"ח.

בכל אופן אם אתה רוצה להיות כ"כ בטוח תיגש או תתקשר למוסך המורשה של רובר באיזור מגוריך תשאל אם יש מחסור בחלפים ותבקש הצעת מחיר לאיזשהו טיפול שאתה רוצה לצורך השוואת מחירים.

ולגבי 99' או 98' לפי דעתי לרכוש דגם עם שנתון כמה שיותר גבוה בלי קשר לרובר.

פורסם
בבעלותי ?..לא היו ..מקווה שיהיה

למה אתה שואל? "אני די בטוח שלא "סתם"..חח

אכן מצאתי תשובת לשאלות שלי אך לא חד משמעיות ..כי לרוב עשו מהטארד קרקס..לצערי

לא שאלתי אותך, שאלתי את הבחור שהניק שלו הוא "סתם" כי מהידע שהוא הפגין והעובדות שהוא קבע אני בטוח שהוא לפחות בעל מוסך מורשה לרובר.

שוב פעם אני ממליץ על הרכב בחום. במידה וישנן שאלות ספציפיות ועזרה בבחירת אקזמפלר פנה בפרטי.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
לא שאלתי אותך, שאלתי את הבחור שהניק שלו הוא "סתם" כי מהידע שהוא הפגין והעובדות שהוא קבע אני בטוח שהוא לפחות בעל מוסך מורשה לרובר.

שוב פעם אני ממליץ על הרכב בחום. במידה וישנן שאלות ספציפיות ועזרה בבחירת אקזמפלר פנה בפרטי.

שלום גם לך,

לא היתה ברשותי רובר מעולם, ולפי דעתי גם לא תהיה, הספיק לי שכן ממורמר שרכש רובר חדשה מהסוכנות וטיפלצ בה במוסך מורשה רובר וכל חודש בכה על כמה כסף ותיקונים הוא משלם, וכמה קשה למכור אותה (לקח לו כמעט שנה והוא הפסיד המון כסף)

זהוא רוב הנסיון הוויזואלי שיש לי,

לגבי נסיון אחר, שמועות כמו כולם, והעובדה כי באמתה רכב נסחר המון מתחת למחירון מצביעה על משהו גם כן..

שוב אני חוזר ואומר, אני לא מדבר מנסיון אישי, אלה מפה לאוזן מאנשים הקרובים אלי.

מקווה שאני לא מטעה סתם, אם זאת שעדיף יתר זהירות וחששות לפני רכישה מאשר חוזר מידע (אפילו שמועות שכדאי לבדוק מעומק)

בהצלחה!

פורסם

תראה... תשמע... זה בעיקר מזל.

למשל רוב הרוברים 214 216 קבריולט והרגילה,כמעט כולם עברו מנוע חדש... והאוטו עם 130 140 אלף קילומטר כולה.. זה אומר שהמנוע נגמר מהר ואין לי מושג למה.. (כנ"ל ב306)

אני גם כן לפני שנה רציתי לרכוש לי 216 קבריולט, פוזה במחיר אפסי של 20 אלף שח. אבל אז כל בעלי המוסך הזהירו אותי שזה אוטו מקולל ההמשך של אוסטין למי שיודע מה זה הקללה הזו,יהיה לי בעיה עם חלפים והטיפולים מאוד יקרים והביטוח מופרז...

יש כאלה שנפלו עם הרובר חזק בגלל בעלים קודמים שהזניחו,ויש כאלה שהם יד ראשונה או שניה ועד עכשיו מפגין אמינות מופלגת. זה ממש תלוי במזל לגבי כל אוטו.

פורסם

לא מסכים לגבי 306, אם אתה מדבר על מנועים 1.4 העשויים בסגסוגת אלומיניום אז כן, אבל מנועי 1.6 הם מנועים אמינים וממש לא הולכים ב 120-140 אלף כפי שציינתה.

"אתה רוצה חתיכה זהב? - לא, אני הרגע אכלתי" :?

"בשביל מה שמו לשוטר כובע, אם לא בשביל לראות?" :shock:

פורסם

לא פעם ולא פעמיים דיברתי עם מוכרים של 306 קבריולט מנועים 1800 ו2000 שהחליפו מנוע אחרי 140 160 אלף קילומטר כשהתעניינתי ברכב.

פורסם
תראה... תשמע... זה בעיקר מזל.

למשל רוב הרוברים 214 216 קבריולט והרגילה,כמעט כולם עברו מנוע חדש... והאוטו עם 130 140 אלף קילומטר כולה.. זה אומר שהמנוע נגמר מהר ואין לי מושג למה.. (כנ"ל ב306)

אני גם כן לפני שנה רציתי לרכוש לי 216 קבריולט, פוזה במחיר אפסי של 20 אלף שח. אבל אז כל בעלי המוסך הזהירו אותי שזה אוטו מקולל ההמשך של אוסטין למי שיודע מה זה הקללה הזו,יהיה לי בעיה עם חלפים והטיפולים מאוד יקרים והביטוח מופרז...

יש כאלה שנפלו עם הרובר חזק בגלל בעלים קודמים שהזניחו,ויש כאלה שהם יד ראשונה או שניה ועד עכשיו מפגין אמינות מופלגת. זה ממש תלוי במזל לגבי כל אוטו.

רובר משנים 94-96 סדרה 216 ,620 (כולל קבריולט)מצויידים במנוע ומכלולים תוצרת הונדה משמע אמינות וחלפים של הונדה.

כנראה שדיברת עם בעליי מוסכים ללא נסיון או תעודה שלא יודעים על מה הם מדברים,רואים סמל של רובר וישר שוללים זה כמו שיגידו על סיאט איביזה שהוא חרא של אוטו אבל הרבה לא יודעים שאיביזה משנת 94 מצויידת במנוע ושלדה של פולו.

• תוכן חדש...