Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הירוקים ורכבי אספנות....

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שייצר ועיצב רכב עשה זאת כדי שיסעו בו!!!

להעמיד רכב במחסן חוץ מתערוכות זה להעליב את מי שתכנן וייצר אותו.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מי שייצר ועיצב רכב עשה זאת כדי שיסעו בו!!!

להעמיד רכב במחסן חוץ מתערוכות זה להעליב את מי שתכנן וייצר אותו.

פעם יצרו רכב כדי שיחזיק "כל החיים".

היום מייצרים רכב (וכל דבר אחר) ומראש מתכננים את סוף חייו מלכתחילה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
אישית מבחינתי חוץ מצורה כללית הכל יכול להתחלף .

.

אם כך, אין מדובר ברכב אספנות ולפיכך ראוי שיחולו עליו חוקים של רכב רגיל.

מה שאתה מציע, לא שונה בהרבה מ"בודי-קיט".

אספנות נועדה לצורך שימור אותנטי ככל הניתן. המחוקק לא נתן דעתו על מתחכמים וטרמפיסטים.

נכון שלא כל האספנים* מביאים את רכבם למצב תצוגה, לענ"ד זה נובע מחוסר זמן, מחוסר משאבים, חוסר במיקום ראוי ולא מחוסר רצון.

אלה שדחפו את חוק האספנות קדימה, עשו זאת לא כדי שיהיו לרכבים יומיומיים.

לכן המחוקק היטיב מצד אחד והגביל מצד שני.

על כל חוק ולא רק בתחומי רכב, תמיד יהיו טרמפיסטים שיחפשו פרצות כדי להנות מההפקר.

*אספנים - אין הכוונה לאלה שהסבו ריכבם לאספנות ונוסעים בגרוטאתם כרכב שוטף ע"מ לחסוך. כשהם ירבו ההטבות שבחוק ימחקו.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
תסביר לי אז בשביל מה צריך חוק אספנות??

קצת מחשבה קדימה:

החוק של היום מדבר על העתיקות שהן בנות 30 ומעלה כיום.

יחסית מדובר בחוק "טרי".

מכוניות שנות ה-90 שהחלו עם מחשבים, יהפכו לאספנות אי שם ב-2020. עד אז הכל יבחן מספר פעמים מחדש.

יותר מזה, אני לגמרי לא בטוח שמכוניות חדישות יותר שיבנו בעשור הקרוב, לא יתוכננו מלכתחילה עם רכיבים שמתכלים מעצמם כעבור X שנים. תחשוב שאת הדש-בורד יעשו מחומר שמתוכנן להתפרק כעבור 15 שנה. חלקי הפלסטיקה יהפכו לחומר אורגני כלשהו, כך שגם אם מישהו ישמור חלקים במחסן, ממילא הם יתפרקו וימוגו.

דיה לצרה בשעתה.

.

פורסם

*אספנים - אין הכוונה לאלה שהסבו ריכבם לאספנות ונוסעים בגרוטאתם כרכב שוטף ע"מ לחסוך. כשהם ירבו ההטבות שבחוק ימחקו.

יש כאלה שנוסעים ברכב אספנות באופן שוטף והוא לא גרוטאה.

יש כאלה שעושים זאת בגלל שהם יודעים להנות ולהעריך תרבות מוטורית ובגלל שהם נהנים יותר מרכב חדיש והוא מספיק להם ביצועים מספקים.

אל תכליל.

אני רוכב על אופנוע מודל 81. אין לי כרגע הטבות כלל וכלל.

כל חודש אני מוציא מאות ואלפי שקלים באינטרנט ובמוסכים על חלקים כדי להביא את האופנוע למצב כמה שיותר חדש ומקורי.

אני רוכב עליו כבר מעל 3 שנים יום יום.

האם אני טרמפיסט? האם האופנוע שלי גרוטאה? האם יש סיבה שלא אהנה מההטבות שאתה מקבל רק בגלל שהאופנוע שלי נוסע כל יום?

בעיני האופנוע שלי הוא קלאסיקה בהתהוות. הוא יפה (בעיני) ולא נופל כמעט בביצועיו מאופנוע חדש (בקטגוריה מקבילה) ואינני רואה שום סיבה שתתיחס בזלזול לאנשים שכמותי.

תשאל את מר דלוריאן לדוגמא ממה הוא נהנה יותר, כשהוא רואה אחת מהמכוניות הרבות שהוא עיצב במוזיאון או כשאחת חולפת על פניו ברחוב.

פורסם

רון,

האופנוע שלך עדיין לא אספנות כך שאיך שלא תסובב את זה, אתה עדיין לא אספן ולא טרמפיסט, בין אם אתה נוסע בגרוטאה ובין אם אתה נוסע בבונבוניירה.

עד שנת 2011 - יש זמן.

.

פורסם
רון,

האופנוע שלך עדיין לא אספנות כך שאיך שלא תסובב את זה, אתה עדיין לא אספן ולא טרמפיסט, בין אם אתה נוסע בגרוטאה ובין אם אתה נוסע בבונבוניירה.

עד שנת 2011 - יש זמן.

.

מכיוון שאין לי כוונה למכור את האופנוע ומכיוון שהדיון הוא תיאורטי ומכיוון שיש רבים וטובים כמוני....

לטענתך בעוד שלוש שנים, אם אחליט להפוך את האופנוע לסטטוס אספנות אני אהיה טרמפיסט.

תקן אותי אם לא הבנתי אותך.

אולי, דווקא אני, שבוחר ככלי רכב יחיד רכב בן 27 שנים דווקא יותר "אספן" ממך. בוחר בו למרות שאין אני זכאי להטבות כל שהן, למרות שהקושי במציאת חלקים גדול יותר, למרות שהקושי במציאת מכונאי שמוכן בכלל להסתכל על הרכב גדול יותר וכו'... החיים שלי יכלו להיות הרבה יותר קלים עם איזה GS לדוגמא.

אם מחר בבוקר יחליט המחוקק שרכב יחשב "אספנות" רק לאחר 40 או 50 שנה על הכביש האם לטענתך אלפי אנשים לא יהיו אספנים?

האם ג'יי לנו שקנה לפני מספר שנים SLR לא יכול להחשיב אותה כחלק מהאוסף שלו?

האם מישהו שיחליט להעמיד בביתו את כל דגמי פורשה שנמכרים כיום בתצוגה אינו אספן רכב?

אולי תפנה אותי לספר החוקים...

פורסם
תשאל את מר דלוריאן לדוגמא ממה הוא נהנה יותר, כשהוא רואה אחת מהמכוניות הרבות שהוא עיצב במוזיאון או כשאחת חולפת על פניו ברחוב.

זה יהיה קצת קשה, משום שהוא כבר ז"ל כמה שנים.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

רון אולי תסביר מה פרוש "אספנים - אין הכוונה לאלה שהסבו ריכבם לאספנות ונוסעים בגרוטאתם כרכב שוטף ע"מ לחסוך. "

אתה מסביר שרכב 1981 עולה לך אלפי שקלים באחזקה...אז למה שמשהוא יסע בגרוטאה

שאחזקתה יקרה(וגם שיפוצים מפעם לפעם) כאשר אחזקת רכב בן 12-12 שנה יותר זולה!!

לדעתי הטעון "אספנות בשביל לחסוך"- זו דמגוגיה שמטופחת על ידי בעלי עיניין......

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
זה יהיה קצת קשה, משום שהוא כבר ז"ל כמה שנים.

:-D אופס... אני מניח שכוונתי הובנה.

אגב קובי, אם עדין לא זיהית, זה אני מהברית בניו יורק :lol:

פורסם
רון אולי תסביר מה פרוש "אספנים - אין הכוונה לאלה שהסבו ריכבם לאספנות ונוסעים בגרוטאתם כרכב שוטף ע"מ לחסוך. "

אתה מסביר שרכב 1981 עולה לך אלפי שקלים באחזקה...אז למה שמשהוא יסע בגרוטאה

שאחזקתה יקרה(וגם שיפוצים מפעם לפעם) כאשר אחזקת רכב בן 12-12 שנה יותר זולה!!

לדעתי הטעון "אספנות בשביל לחסוך"- זו דמגוגיה שמטופחת על ידי בעלי עיניין......

jlavi2002, אני מסכים איתך, לא חוסכים עם רכב אספנות. לא אני טענתי כך.

פורסם
אם כך, אין מדובר ברכב אספנות ולפיכך ראוי שיחולו עליו חוקים של רכב רגיל.

מה שאתה מציע, לא שונה בהרבה מ"בודי-קיט".

אספנות נועדה לצורך שימור אותנטי ככל הניתן. המחוקק לא נתן דעתו על מתחכמים וטרמפיסטים.

נכון שלא כל האספנים* מביאים את רכבם למצב תצוגה, לענ"ד זה נובע מחוסר זמן, מחוסר משאבים, חוסר במיקום ראוי ולא מחוסר רצון.

אלה שדחפו את חוק האספנות קדימה, עשו זאת לא כדי שיהיו לרכבים יומיומיים.

לכן המחוקק היטיב מצד אחד והגביל מצד שני.

על כל חוק ולא רק בתחומי רכב, תמיד יהיו טרמפיסטים שיחפשו פרצות כדי להנות מההפקר.

.

אתה מסוג האנשים שנעולים על מצב אחד של ההגדרה

אתה לא רואה לא ימינה ולא שמאלה , ומבחינתך רק הגישה שלך צודקת .

ואני משער גם שמבחינתך אני הורס מוסטנג 67 אבל שיהיה . כבר אמרו לי את זה יותר מפעם אחת .

תבין יש הרבה סוגים בתוך ההגדרה הזאת אספנות בארץ :

יש לך קלאסי

הוט רוד

רטרוד

רכבים משופרים

ועוד

בדיוק כמו שלא כל רכב אספנות הוא קלסי כמו שהרבה חושבים

חוץ מזה עשו את תקנת האספנות כדרך חד סיטרית

אני מכיר לא מעט אנשים שהיו הפוכים את התהליך חזרה , ואל תגיד לי שהם לא היו חייבים לבצע את התהליך

כחלקם קנו את הרכב ככה או שייבאו אותו ואז לא היה להם ברירה

בקיצור מה דעתך על הפרוייקט הזה , אי אפשר להגיד שהוא לא מדהים

בכל אופן

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

הטרמפיסטים לדידי, הם אלה שמנצלים את העובדה שסטטוס אספנות מאפשר טסט וביטוח במחירים מופחתים, ובינם לבין אספנות אין כל ענין. חלק ניכר מהם נוסעים במכוניות מקרטעות שממש מבייש את השלט אספנות.

את דעתי על כל ההשתלות השונות והמשונות שעושים במכוניות כבר הבעתי.

אני לא חושב שלזה התכוון המחוקק. ככל שירבו המקרים האלה, כך יבוא סופן של תקנות האספנות או לחילופין הן יוחמרו עד מאוד.

חוץ מזה - הוטרוד, רטרוד, משופרים ועוד - האם כולן עונות לתקנים ולחוקים שנקבעו ע"י משרד התחבורה, האם הכל תיקני ומאושר ? כי אם התשובה שלך היא לא - מבחינתי זה בכלל לא נושא להשוואה ולדיון בארצנו.

.

פורסם

אמיר בתור מי שמגלה עמדות כל כך נחרצות בעיניין אספנות מה איכפת לך שהתקנות " לחילופין הן יוחמרו עד מאוד.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

אמיר מה שמבייש את האספנות

זה לא מכוניות שרירים פוני קאר וכו משופרים כי תכלס זה הרעיון של הרכבים האלו להיות רכבי ספורט

וזה מאוד לגטימי שתשפר רכב ספורט

גם שאתה לוקח כל רכב ספורט חדש תמיד יש מה לשפר בו .

בוא ניקח לדוגמה מערכת בלימה ומתלים , מה פוגע באספנות שהרכב שלי עם דיסקים בוסטר מתלים מוקשחים ועוד , ככה שהבלימה שלי הרבה יותר טוב והמרחק בלימה שלי מתקצר ? לעומת רכבים שהם עם דראמים מתלים רכים ובלימה של שנות ה 50 ?

שתסע ב40 קמש וילד יקפוץ לך לכביש ממש לא יעניין את ההורים שלו שאתה נוסע ברכב אספנות מקורי לחלוטין .

אבל זה כבר נטחן יותר מדי ואין לי כח לזה , חלקכם פשוט מקובעים ולא מוכנים לקבל גישות אחרות וחושבים שרק אתם צודקים.

בקיצור מה שמבייש רכבי אספנות כמו שאתה אומר זה כל רכבי האספנות שנראים כאילו עברו מלחמת עולם, עם צבע מקולף דהוי שרוף , שעוברים טסטים עם מאכרים .

גם בתקופה שהייתי הולך למפגשים של ה 5 בר"ג ובקופי טוגו , היו לא מעט רכבים כאלו בתצוגה

אם אתה רוצה למנוע טרמפיסטים תגדיר שזה יהיה רכב בן 30 שנה משופץ למצב סביר

מצב סביר תגדיר למשל מצב 3 במחירון קראוס

וכך תמנע טרמפיסטים ותמחק מחצית מרכבי האספנות , גם בנושא של וויתור על בדיקת מעבדה אני חושב שזה טעות

אם האוטו לא עשה טסט כמה שנים אתה צריך לעשות אבל אם הסבת אותו לאספנות אתה מקבל אישור שהוא תקין לחלוטין

אני הייתי מחמיר את זה ואפילו קובע בדיקה כל 5 שנים

אני לדעתי ממש לא מחשיב את עצמי טרמפיסט

הלוואי שכל המוסטנגים בארץ היו מקבלות שיפוץ כמו שהרכב שלי עובר או כמו שבני עשה

רק חבל שכמות הרכבים שבאמת עוברים שיפוץ כזה הוא מזערי

קיצור תיכנס לאתרים בחול תבין שבתוך הנושאה הגדול הזה של אספנות יש הרבי תתי נושאים

mustang 67 GT, 302 engine t5

• תוכן חדש...