Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה זה בדיוק נעילה הידרוסטטית ומהם בדר"כ הגורמים לתופעה?

כיצד רואים/שומעים/מרגישים שאכן המנוע במצב של נעילה הידרוסטטית?

מצב של נעילה הידרוסטטית הינו מצב סופני ובלתי ניתן לתיקון למנוע?

אשמח מאוד להסבר מפורט בעניין

תודה מראש ושבוע טוב לכל חבריי הפורום

פורסם

זה ניגרם כתוצאה מיניקת נוזלים למשל מים/שמן.

כידוע שנוזל אינו ניתן לדחיסה במנוע, ברגע שהוא פועל והוא יונק נוזל המנוע עוצר מידית וכתוצאה מכך חלקים נשברים,מתעקמים וכו.

יש מצבים שניתן לתקן אבל זה לא משתלם.

איך מרגישים את הנעילה? פשוט מאוד המנוע פועל ופתאום מפסיק לפעול מיידית

אני לא זוכר מי שם את המשפט הזה בחתימה אבל הוא מתאים "כל דבר ניתן לתיקון, השאלה באיזה מחיר"

פורסם

לידע כללי, לא מעט ג'יפאים אחרי נעילה הידרוסטטית פתחו פלגים ניקזו מים והמנוע עבד אחרי זה :shock:

לא תמיד יהיה נזק, לרוב יהיה

וזה לא נכון שלא משתלם - לרוב מתעקמים תלתלים במצב כזה (לשסתומים לרוב אין סיכון כי זה קורה בזמן הדחיסה והם סגורים) אוברול פשוט אמור לסגור את העיניין, בדרך כלל בלי הרבה בלאגן מסביב

פורסם

מה הכוונה פתחו פלאגים וניקזו את המים, מים נכנסו לאיזור הצילינדרים וכאשר פתחו את הפלאגים אז המים נשפכים דרך חוריי הפלאגים וזה פותר את הבעיה ,או שיש דרך ניקוז אחרת?

מהיכן המקום הנפוץ ביותר שהמנוע יכול לינוק מים/שמן?

פורסם

ב99 אחוז מהמיקרים יהיה נזק בלתי הפיך - או יותר נכון הפיך אחרי אוברול

אבל במידה והמנוע נכבה בלי נזק אז צריך להוציא את המים החוצה מהצילינדר כי הם דחוסים שם הריי......אז פותחים את כל הפלאגים נותנים כמה סטרטרים טובים, אחרי זה מחכים קצת שתייבש מרכיבים חזרה ועם קצת מזל יש מצב להניע את הרכב

פורסם

יניקת מים יכולה להיות מהמסנן אוויר ביגלל עליה על שלולית מים במהירות גבוהה או בשלולית עמוקה.

יניקת מים יכול להתבצע דרך סעפת היניקה יש בה מעברי נוזל קירור במידה ויש חור וחודר נוזל קירור למנוע.

יניקת שמן מטורבו שזורק שמן וכו.

אפשר לנקז את המים בצורה כזאת.

ברכב בנזין פותחים פלאגים ונותנים סטרטר כמה שניות בלי פלאגים והמים עפים.

פורסם

גם באופנועים...:wink:

התהפכתי עם ה-XR לפני כמה חודשים באמצע נחל, אחרי שהרמתי אותו מהמים ניסיתי לתת סטרטר.

לא רצה להניע.

פירקתי פלאג, ונתתי סטרטר ארוך.

היי, יש לי גרניק!!!

לאחר כמה נסיונות ויבוש הפלג במקביל, הנבלה התעוררה לחיים.

ואז מהאגזוז גיליתי שיש לי עוד גרניק! אכן אופנוע דו שימושי...

היה לו קצת קשה להחזיק על טורים סרק בדקות הראשונות, אבל הוא התגבר.

לא קשור לשאלה המקורית אבל חשוב לבדוק את מצב השמן לאחר מפגש טרואמתי עם מים.

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם

נעילה הידרוסטטית נגרמת עקב חדירת נוזל לתאי השריפה, לרוב כתוצאה מנסיון צליחת מעבר מים או שלולית עמוקה.

יש מצבים מסויימים שגם נוזל קירור או דלק חודר לתא השריפה והתוצאות יהיו זהות.

אם הנעילה נגרמת בזמן התנעה מירב הסיכויים שלא יגרם נזק למנוע ולאחר ניקוז הנוזלים דרך המצתים או מצתי הלהט במנוע דיזל, יהיה ניתן לחדש את הנסיעה ברכב.

אם הנעילה נגרמת כאשר המנוע מונע הנזק יהיה כמעט ודאי ובשלב ראשון הטלטלים יתעקמו, במקרים חריגים גם גל הארכובה ישבר או מתעקם ולעיתים נזקים נוספים למנוע.

נעילה הדרוסטטית מורגשת בכך שהמנוע מסרב להתסתובב כאשר מתניעים אותו, בדומה למצבר פרוק או מתנע תקוע/תקול.

• תוכן חדש...