Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כבר כמה ימים שאני יושב חזק על החיפוש בפורום ועובר על כמה עשרות (מאות?) שרשורים ולומד על שמנים, אילו מתאימים, אילו לא ובמה כדאי להשתמש בשביל לשמור על הרכב.

השאלה שלי מתחלקת לשתיים -

קראתי את ההודעה שכתב מרק10 לשאלה דומה לשלי - תשובותו הייתה

שלום,

השמן שמומלץ עבור הרכב שברשותך הוא:

שמן סינטטי מלא בדרגת צמיגות 5W40 ובדרגת איכות SM.

אתה יכול לרכוש שמן של חברת LM הנקרא :SYNTHOIL HIGH TECH 5 W-40 במחיר של 120 שקל עבור מיכל של 5 ליטר אצל הפרסי.

או שמן של חברת MOTUL הנקרא:

8100 X-CESS 5W40 במחיר של 350 שקל למיכל של 4 ליטר.

נפח השמן שדרוש למנוע שלך הוא 3.3 ליטר.

קישור לשרשור -

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=99273&highlight=%D7%A9%D7%9E%D7%9F+%D7%92%D7%98%D7%A1

כמו כן, קראתי לא פעם על ההמלצה קודם כל לבדוק את חוברות "ההוראות" שמגיעה עם הרכב.

ובכן, שם קראתי שהשמן המומלץ הוא

SAE 5W20 (5W30) ILSAC GF3

שאלתי היא - מה זה בדיוק? מה ההבדל בין המצוטט מחוברת הרכב, לבין המלצתו של מרק10?

בנוסף, הרכב נקנה מליסינג (מקריאת מאות ההודעות בפורום, אני כבר יודע מה אתם חושבים גם על הליסינג, וגם על גטס שמגיעה משם... ) ואין לי מושג מה סוג השמן שהם שמו שם. הבנתי שזה לא תהליך מיידי מעבר בין השמנים, אז במידה ואקנה את השמן הדרוש, מה הפעולות שאני צריך לבצע לפני שאני שם את השמן החדש?

תודה מראש, ומתנצל על פתיחת שרשור "שמן" חדש :)

פורסם
כמו כן, קראתי לא פעם על ההמלצה קודם כל לבדוק את חוברות "ההוראות" שמגיעה עם הרכב.

ובכן, שם קראתי שהשמן המומלץ הוא

SAE 5W20 (5W30) ILSAC GF3

שאלתי היא - מה זה בדיוק? מה ההבדל בין המצוטט מחוברת הרכב, לבין המלצתו של מרק10?

בחוברת הרכב ממליצים על שמן מנוע חוסך אנרגיה, שלפי דעתי מספיק לך מעל ומעבר.

אתה יכול להשתמש בשמן מנוע חצי-סינטטי 5/30 איכותי או סינטטי מלא 5W/30 אם ברצונך ממש לשמור על הרכב לאורך תקופה ממושכת

בנוסף, הרכב נקנה מליסינג (מקריאת מאות ההודעות בפורום, אני כבר יודע מה אתם חושבים גם על הליסינג, וגם על גטס שמגיעה משם... ) ואין לי מושג מה סוג השמן שהם שמו שם. הבנתי שזה לא תהליך מיידי מעבר בין השמנים, אז במידה ואקנה את השמן הדרוש, מה הפעולות שאני צריך לבצע לפני שאני שם את השמן החדש?

תחליף למה שאתה רוצה, ואז אחרי 2-3 אלף תחליף שוב, ואז תצמד לכל 10 אלף

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

אכן הייצרנים היפנים בשנים האחרונות ממליצים על שמנים בעלי דרגת צמיגות נמוכה יחסית.

על איזה נפח מנוע מדובר ?

איזה כייף לי :)

פורסם
אכן הייצרנים היפנים בשנים האחרונות ממליצים על שמנים בעלי דרגת צמיגות נמוכה יחסית.

על איזה נפח מנוע מדובר ?

מדובר ב1.35

מה שרשמתי לעצמי לסל קניות זה לפי המלצתך (מרק10) - LM SYNTHOIL HIGH TECH 5W40 SM

מה שקצת בלבל אותי זה שלפי מה שהבנתי משרשורים אחרים שהמספר (40) בסוף ה 5W40 מראה על טמפרטורה מקסימלית (או שאולי אני יוצא אידיוט עכשיו..)

לכן פתחתי את השרשור - מה ההגיון (במידה ואני צודק לגבי הטמפ') של היבואן להמליץ על 5W20 באקלים הישראלי?

השימוש שלי ברכב הוא מאוד לא "הרפתקני" - עבודה/בית בית/עבודה בדרכים עירוניות. הרצון שלי - שהשמן יתרום לבריאות הרכב לטווח הרחוק.

אשמח לקבל, במידת האפשר, בתור בור גמור בנושא, שם של מוצר (או פשוט ללכת לפי המלצתו של מרק10) שיתאים לסוג הרכב והנהיגה שלי.

תודה מראש

פורסם
מדובר ב1.35

מה שרשמתי לעצמי לסל קניות זה לפי המלצתך (מרק10) - LM SYNTHOIL HIGH TECH 5W40 SM

מה שקצת בלבל אותי זה שלפי מה שהבנתי משרשורים אחרים שהמספר (40) בסוף ה 5W40 מראה על טמפרטורה מקסימלית (או שאולי אני יוצא אידיוט עכשיו..)

לכן פתחתי את השרשור - מה ההגיון (במידה ואני צודק לגבי הטמפ') של היבואן להמליץ על 5W20 באקלים הישראלי?

השימוש שלי ברכב הוא מאוד לא "הרפתקני" - עבודה/בית בית/עבודה בדרכים עירוניות. הרצון שלי - שהשמן יתרום לבריאות הרכב לטווח הרחוק.

אשמח לקבל, במידת האפשר, בתור בור גמור בנושא, שם של מוצר (או פשוט ללכת לפי המלצתו של מרק10) שיתאים לסוג הרכב והנהיגה שלי.

תודה מראש

באמת נשמע לי מוזר שמן עם ערך 20. ממליץ לך לבדוק טוב בספר הרכב בעברית מה ממליץ היבואן. אל תשבור את הראש יותר מידי. קפוץ לחנות לחלפי רכב או לאוטו דיפו ורכוש שמן עם המפרט המצויין בספר הרכב. רכוש שמן של חברה מוכרת. המותגים שכנראה תתקל בהם וכולם טובים LIQUI-MOLY, AGIP, MOBIL, ELF, ESSO ועוד. מחיר סביר ל4-5 ליטר שמן סינטטי עד 150 ש"ח. לחצי סינטטי עד 100 ש"ח.

פורסם

שמן בדרגת צמיגות 5W30 או 5W40 בדרגת איכות SM או SL יתאימו לרכב שברשותך. אינני רואה שום הצדקה למלא שמן 5W20 למנוע זה ולאקלים בארצינו.

שהיפנים יחסכו דלק בארצם עם צמיגות 5W20.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני רוצה להצטרף לשרשור הזה עם אותה שאלה לגבי ניסאן אלמרה פרפקט 1.8

האם להצמד לספר הרכב ,או להשתמש בשמנים שרצים בשוק עם אותו מיפרט

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

מתנצל על הקפצת נושא כה מאוס, איך אני נדרש לעזרתכם.

הרכב (תזכורת - גטס 2005, 1.35, ידני) עבר טיפול 15,000 במוסך מורשה, הבדיקה עברה ללא תקלות ובאמת שלא ציפיתי לשלם כה מעט על הבדיקה. לקוח מרוצה :)

לשאלתי - לפי עצת הפורום רכשתי שמן מסוג LM SYNTHOIL HIGH TECH 5W40 SM. בעת הבדיקה במוסך הרשמי , עשיתי טעות של "צעירים" (כנראה) וביקשתי מהמוסכנים לשים את השמן שאני קניתי.

הוא היה מעט מזועזע מהבקשה ואמר שהשמן שקניתי בשום אופן לא מתאים לרכב, והם "בחיים לא יקחו על עצמם את האחריות של לשים שמן שהוא לא השמן "הרשמי"". סוף ציטוט.

אין לי הרבה ניסיון בטיפול ברכבים :), אבל אני באמת רוצה לדאוג ל"בריאות הרכב" כמה שניתן, אז לשים את הLM או לא?

תודה!

• תוכן חדש...