Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת שמן - קורולה 2001

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, ברשותי טויוטה קורולה 2001 עם 200,000 קילומטר

אני יד שניה יד קודמת פרטית כל הטיפולים בחברה.

לפני כ 2500 קילומטר עשיתי לרכב טיפול 15,000, וכעת ואחר בדיקת מפלס השמן במנוע אני רואה כי יש כשליש פחות שמן ממה שהיה לאחר הטיפול, המנוע אצלי לא עובד על סלדים מטורפים של 5000 לעולם, אני מגיע עד 3500- 4000 גג

האם יכול להיות שהרכב אוכל שמן, וצריכים לבצע שיפוץ למנוע, או שאכילת השמן היא סבירה?

תודה

יצחק חזות.

פורסם

כאשר אבא שלי עבד במוסכי צ'מפיון אי שם בשנת 84-5 אמרו שם שכל צריכת שמן של עד קילו אחד ל-1000 ק"מ היא בגדר הסביר.

המנוע שלך בכל זאת למרות השנתון עבר חיים מעט קשים כנראה וחרשו אותו לא מעט.

צריך לבדוק שאין נזילות שמן מ: מחזירי שמן של הטיימינג /מחזיר שמן אחורי בין המנוע לגיר.

אם אין נזילות סע עד שהמנוע ימות.

עדיף להחליף מנוע מייבוא /פירוק מאשר לשפץ בגלל עלות גבוהה,שכן טיפול ראש מנוע בלבד לא יעזור וצריך לבצע לפחות חצי אוברול.

אם אתה ממש מתעקש וחושב להחזיק את הרכב עוד זמן רב ואין נזילת שמן אתה יכול לקחת סיכון: להיכנס למוסך לבקש לפרק ראש ואז תדע את המצב של הרינגים ואם חצי אוברול יעזור.

אם הרווח של הרינגים סביר ניתן לעשות חציע אוברול וזה יכול להחזיק שנים רבות.

עלות טיפול שכזה יכולה להגיע לכ-4000 ש"ח,כולל החלפת טיימינג,משאבת מיים והשאר מסביב.

אם הרווח גדול מידי אפשר או לשפץ מנוע- יקר מאוד ולא משתלם או להביא מנוע מייבוא /פירוק.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אתה בטח מתכוון, שירד שליש מגובה השמן במדיד, כלומר אחרי הטיפול המפלס היה בקו העליון ועכשיו הוא בשני שליש מהמקסימום.

זה יוצא, בהערכה גסה, כ 100 סמ"ק שמן ל1000 ק"מ.

זו צריכת שמן סבירה, למנוע שעבר 200 אלף, "עד שהוא ימות" אתה יכול לעבור עוד 200 אלף ק"מ.

בכל מקרה, יתכן והמדידה הייתה לא מדוייקת, הרכב היה מייד אחרי כיבוי, או במשטח לא לגמרי ישר. אל תעשה כלום בינתיים, בוודאי לא שיפוץ, תמשיך לעקוב וזהו.

פורסם

או אולי נבדק מפלס השמן מיד אחרי החלפה ולפני להניע את המנוע כאשר מסנן שמן חדש היה ריק?

אז אחרכך ירד מיפלס בכמות שמן שניכנס במסנן

• תוכן חדש...