Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיית חום מנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי פיאט בראבו אוטומטית שנת 2000 ויש תופעה מוזרה של חום מנוע משתנה.

כשאני נוסע עם מזגן, לא משנה אם בנסיעה עירונית או בין עירונית או בפקק, מד החום תמיד מראה על האמצע בדיוק ולא חורג.

כשאני נוסע בלי מזגן - אם אני בנסיעה בין עירונית בשיוט המנוע לא מספיק חם, מד החום מראה קו אחד ואפילו שניים לפעמים מתחת לאמצע. לעומת זאת אם אני בלי מזגן בפקק, האוטו מתחמם עד לשני קווים מעל לתחום ומגיע כמעט לקו האדום.

התופעה ממש לא ברורה כי מצד אחד בנסיעה בין עירונית האוטו קר מידי ובנסיעה בפקק חם מידי ואילו עם מזגן בכלל אין שום בעיה. מישהו נתקל בתופעה ויכול להסביר ממה זה נובע?

פורסם

האם הרכב מאבד נוזל קירור ?

אם לא, נראה כאילו הרדיאטור שלך סתום.

בדוק גם האם ביטלו את הטרמוסטט בשביל "לשמור על הרכב שלא יתחמם".

גם אני סבלתי מהתופעה בפונטו שהייתה לי, לאחר ניקוי הרדיאטור והחלפת טרמוסטט - מערכת הקירור עבדה מצויין !

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

הרכב לא מאבד נוזל קירור.

אם הרדיאטור סתום או שביטלו טרמוסטט, למה התופעה לא מתרחשת כשהמזגן דולק? זה לא הגיוני.

פורסם

בד"כ ברוב הרכבים, הפעלה של מיזוג מפעילה וונטה בנפרד - שונה מהוונטה של מע' הקירור של הרכב.

ככה, שהפעלה של עוד וונטה עוזרת לקירור של הרכב.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

לחום מנוע יש "חסם עליון" ו-"חסם תחתון" , מה ז"א?

חסם תחתון:

יש מינימום טמפ' שהוא אמור להיות בה , לאחר שהגיע לטמפ' עבודה , וזה בד"כ 90 מעלות או 8X (שמונים ומשהו) מעלות.

האחראי לכך שהרכב לא ירד מטמפ' עבודה הוא הטרמוסטט. אם רכבך מתקרר מידי בשיוט, ייתכן והתרמוסטט תקוע על מצב "פתוח" או לא קיים בכלל (האם לוקח לרכב הרבה זמן להגיע לטמפ' עבודה?)

חסם עליון:

יש מקס' טמפ' שהרכב אמור להיות בה. במקרה של עומס (עליות למשל) או מאמץ, המנוע מתחמם יותר. האחראי להוריד את הטמפ' היא יוניט החום (בד"כ על הרדיאטור), היא מזהה חום גבוה , ומפעילה את המאוורר/ים לשם קירור הרדיאטור והנוזל בתוכו.

מגיעים למצב זה למשל כאשר אין מספיק איוורור (כמו בפקק).

המזגן כמערכת נפרדת, אמור להשאר בלחץ מסויים, כשאתה מפעיל מזגן, המעבה (סוג של רדיאטור) של המזגן צריך לקבל קירור על מנת לא להיות בלחץ גבוה מידי, לכן בהפעלת מזגן בד"כ פועל מאוורר/ים (לפעמים באופן קבוע), וכדרך אגב מקררים גם את נוזל הקירור.

מקווה שהובן.

לפי תאורך את הבעיה , אני חושב שייתכן והתרמוסטט תקול/לא קיים (לכן האוטו מתקרר בשיוט) ובנוסף , בעיית יוניט חום (או דבר שקול) אשר מונע מהמאווררים לפעול כשהאוטו חם (לכן הוא מתחמם בפקק).

תתחיל לבדוק את ה"חסם עליון" , כלומר יוניט ושאר דברים קשורים. מנוע חם זה גרוע יותר ממנוע קר.

אח"כ תתפנה ל"חסם תחתון", שהוא פחות דחוף מבחינתך בשלב זה.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• תוכן חדש...