Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי ליסינג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

מגניב לגלות שיש פורום לנושא זה.

השבוע חתמתי חוזה עבודה ובמקום העבודה שחתמתי דורשים 3,000 על רכב ליסינג דרגה 1 (יונדאי גטס)

רציתי לשאול האם המחיר הזה לרכב מדרגה זו נראה עדיין כסביר ואם לא מה סביבות מחיר רכב זה לחודש (טווח מחיר).

פורסם

באמת שאין לי מושג...

כל מה שאני יודע זה שהוא נחשב דרגה 1 והתשלום שרוצים ממני עבורו זה 3,000 לחודש...

אני צריך להגיע להחלטה עד מחר...

פורסם

ברישיון הרכב רשום לאיזו קבוצת רישוי הרכב שייך.

אם הרכב שייך לקבוצה 1 = מבחינת מס הכנסה מדובר בהטבת שכר של כ-1,000 שקל.

אם מדובר בקבוצה 2 = הטבת שכר של כ- 1,300 שקל.

לדעתי הרכב שלך לא יותר מקבוצה 2.

קבוצה 5 = כ- 3,000 שקל.

(הנתונים לפי אפריל 2007)

אם המעסיק אומר לך שהוא רוצה לקזז לך מהשכר 3,000 שקל עבור הליסינג, משמעות הדבר שהוא לא צריך לדווח למס הכנסה על רכב צמוד, כי הוא מחייב אותך בהרבה יותר ממה שהליסינג מחייב את החברה. לא רק שלא קיבלת הטבה - קיבלת קנס

בכל מקרה, אם תבדוק לבד בחברות הליסינג, (אפשר גם באינטרנט) תגלה שההחזרים הם פחות ממחצית.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

תודה על התשובה המהירה אמיר.

הרכב יורד לי 3,000 מהברוטו ומדובר במאה אחוז רכב שדרגתו היא 1.

אתה יכול להסביר לי מה זו הטבת השכר ולתת קצת יותר אור על הבעיה הספציפית?

בתודה,

אייל

פורסם

כאשר מעסיק נותן רכב לעובד, למעשה העובד מקבל "מתנה" מהמעסיק.

"המתנה" הזאת היא שוות ערך להטבה בשכר.

מס הכנסה טוען ובצדק שאם קיבלת הטבת שכר = תוספת שכר, ולכן אתה צריך לשלם על זה מס.

כלומר:

אם המשכורת שלך היא 10,000 וקיבלת גם רכב מהמעסיק וכל הוצאות הרכב הן על המעסיק, מס-הכנסה טוען שמבחינתו הרווחת עוד 1,000 שקל. ולכן תשלם מס כאילו הרווחת 11,000 שקל.

אבל אם המעסיק מחייב אותך ב-3000 שקל על הרכב, משמעות הדבר שאתה נשאר עם 7,000 שקל. במקרה שכזה אסור למעסיק לדווח על כך שיש לך רכב צמוד, ואסור לחייב אותך במס נוסף.

אם המעסק בכל זאת ידווח, מס הכנסה יצא מנקודת הנחה שעדיין הרווחת 11.000 שקל.

לא רק שלא הרווחת - הפסדת מעל ומעבר.

לי קצת נראה לא הגיוני שעל רכב קבוצה 1, המעסיק מוריד לך 3,000 שקל.

יכול להיות שהסכומים קצת עלו, אבל בוודאי לא הגיע ל- 3000 בקבוצה 1.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

רכב ליסינג בדרגה 1, עלותו (לרוב) למעביד היא כ-2000 ש"ח לחודש. זה מה חברת הליסינג מחייבת את המעביד.

המעביד שלך יוצא מנקודת הנחה שדלק יעלה עוד כ-1000 ש"ח לחודש (סביר לגמרי) ולכן הוא מחייב אותך ב-3000 ש"ח לחודש (בברוטו).

תוסיף לזה את השווי שימוש ותעשה את החשבון בעצמך.

אגב, טיפ ממני - זה לא משתלם!

שמע לי, קח הלוואה מהבנק, פרוס אותה ל-36 תשלומים, קנה בכסף מה-שאתה-רוצה ותאמין לי - זה יהיה הרבה יותר משתלם מהליסינג!

פורסם

אם המעביד מחייב את העובד במלוא ההוצאה על הרכב - אסור למעביד לדווח על שווי שימוש לרכב לעובד.

פורסם

אם התשלום יורד מהברוטו, אז מותר וזה נעשה כבל מקום.

לגבי המחיר - לדעתי מאוד יקר, בחברות היי- טק גדולות התשלום עבור רכב מקבוצה 2 (מאזדה 3, פוקוס, וכו' ) הוא כ 2700 ש"ח לחודש מהברוטו, לא כולל כמובן את השווי שימוש, שזה כ 1150 ש"ח לקבוצה 1 ו 1330 ש"חלקבוצה 2.

פורסם

במידה והמעביד שלך הוא אדם נוח - יש לי בשבילך עצה הרבה יותר משתלמת - השכרת רכב לתקופה ארוכה ע"ש העסק.

העסק מקבל החזר מע"מ מלא וכל ההוצאה מוכרת במס הכנסה. לדוגמא: חבר שעובד במפעל מסיום השכיר רכב ע"ח המפעל מדגם יונדאי גטס אוט'. שים לב למחיר- 1200 ש"ח בחודש!!!!

פורסם

אין שום הגיון שהעובד ישלם 3,000 ש"ח למעביד ועוד יקבל קנס בצורת מס כאילו קיבל הטבה מהמעביד.

הוא לא קיבל כל הטבה מהמעביד והמעביד הרוויח פעמיים.

פעם ראשונה שדיווח על הוצאות הליסינג והתקזז בתשלומי מס.

פעם שניה שגבה מהעובד 3,000 ש"ח.

עובד שמשלם למעביד את שווי השימוש המלא של הרכב - לא צריך להיות מדווח כאילו קיבל הטבת רכב (הכנסה זקופה).

הוא לא קיבל כל הטבה, הוא שילם עליה במיטב כספו.

במקרה כזה הוא גם משלם את מלוא עלות הרכב וגם משלם מס על משהו שלא קיבל בכלל.

פורסם

אמיר, בכל החברות, ללא יוצא מן הכלל, שנותנות רכב ליסינג לעובדים, העובד משלם גם את התשלום לחברת הליסינג (מהברוטו), וגם מוסיפים לו לברוטו את השווי רכב צמוד, לפי קבוצת רישוי.

אין בכך שום בעייה, ראה דוגמה :

נניח והמשכורת שלי ושלך ברוטו היא 20000 ש"ח. אתה לוקח רכב ליסינג מהעבודה ואני לא.

הרכב עולה לך 3000 ש"ח.

לפי כך משכורת ברוטו שלך, לצורך חישובי מסים היא 17000 ש"ח (20000 פחות 3000 על הרכב)

ז"א אתה משלם מס כאילו אתה מרוויח 17000

אני, לעומת זאת, משלם מס מ 20000 ש"ח, ז"א אני משלם יותר מס ממך.

בשביל לתקן חלקית את העיוות הזה, מוסיפים לך לברוטו את השווי רכב צמוד (1330 ש"ח במקרה של קבוצה 2), וכך למעשה אתה משלם מס מ-18330 ש"ח, זה עדיין פחות מס ממה שאני משלם, ולכן רוצים לעלות את השווי רכב צמוד לרמה יותר ריאלית, באיזור 2500 ש"ח.

במקומות, בהם רכב משמש את העובד גם בשעות העבודה (טכנאים וכו') המעביד משלם את התשלום לליסינג, והעובד משלם רק את השווי רכב צמוד.

פורסם

במקומות, בהם רכב משמש את העובד גם בשעות העבודה (טכנאים וכו') המעביד משלם את התשלום לליסינג, והעובד משלם רק את השווי רכב צמוד.

בוקי,

אני התייחסתי למצב כפי שבציטוט הנ"ל.

במצב כפי שאתה תארת אכן הגיוני ונכון.

אגב, מבדיקה באינטרנט של חב' ליסינג - המחיר לרכב כנ"ל הוא 1,870 ש"ח לחודש כולל הכל (לא כולל דלק).

פורסם

נראה לי שבלבלו את פותח האשכול יותר מידי, להלן תשובות :

1. תשלום העובד מתחלק לשניים, תשלום עבור הרכב, אשר מנוכה מהשכר ברוטו, ושווי שימוש (מס הכנסה).

2. שווי המס הוא קבוע, בהתאם לקבוצת הרכב, שים לב שאנחנו בעיצומה של רפורמה בנושא העלויות, שתקרום עור וגידים בינואר 2008.

3.תשלום עבור הרכב תלוי במקום העבודה, יש המסבסדים ויש כאלה שלא,

הסכומים הממוצעים נעים בין 2,000 - 3,000 ש"ח לרכב מקבוצה 1,

ובין 2,800 - 4,000 לרכב מקבוצה 2. (שים לב שיש חפיפה, מאוד תלוי במקום העבודה)

4. אל תתפתה לחשוב שלרכוש/לשכור רכב משתלם יותר, תמיד, אלא עשה את החישוב הספציפי עבורך,

התלוי במחיר רכישה/השכרת רכב אלטרנטיבי, צריכת הדלק שלך, מרחקי הנסיעה, עלויות נלוות, ומחיר הנוחות.

בהצלחה.

• תוכן חדש...