Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא ממש מבין מה עושה כל תיבה, מה ההבדלים.

מה ההבדל בין תיבה אטומה לבין תיבה לא אטומה?

כלומר תיבה אטומה זאת תיבה אטומה לגמרי ותיבה לא אטומה זאת תיבה שיש לך חור יציאה כזה שמוציא אוויר?

תקנו אותי בבקשה..

ואיזה צליל נותנת תיבה אטומה ואיזה צליל נותנת תיבה לא אטומה, כלומר מה נותן דיוק ומה נותן עוצמה ומה נותן יותר איכות..

מה משתייך ל SPL ומה ל SQ .

ואילו עוד סוגי תיבות יש? והאם גודל התיבה משנה וכיצד?

בקיצור, חפרתי בהסבר לגבי תיבות, אני אשמח אם מישהו יתן לי תשובה נכונה, בקצרה שאני יבין ולא ישלח אותי לחיפושים שכבר עשיתי (לא מצאתי הסבר כללי שכזה).

תודה רבה לכם!

פורסם

שלום לך וברוך הבא,

תעשה חיפוש בפורום ניפתח הרבה נושאים על השאלה שלך.

לגבי גידל התיבה בטח שזה משנה,נפח.

כל רמקול והחברה שלה, בדרך כלל שאתה קונה סאב יש לך דף עם נתונים ונגר בונה לך אותה,

יש נתונים לתיבה פתוחה(נקראת תיבת פורט) (בדרך כלל יותר גדולה מאטומה!)ויש לתיבה אטומה (יותר קטנה מהפתוחה)

תלוי בסאבים,ולא לכל סאב אתה יכול אטומה,ולכן ההפך. ויש כאלה שמה שאתה בוחר

יניב,

פורסם

אז בעצם לכל סאב מתאימה תיבה אחרת?

ולפי מה שהבנתי, תיבה סגורה (בלי פורט - יצאת אוויר?), זה יותר מדוייק, ופחות עוצמתי?

ותיבה פתוחה, זאת תיבה אם פורט שהיא יותר עוצמתית?

יש הבדל בין תיבה סגורה לאטומה?

תודה.

פורסם

אתה קודם עונה על השאלה שלך ואחרי זה שואל אותה?

זה מסובך מידי אבל בקצרה מה שרשמתה זה נכון. אבל להגיד לך הבדל קשה כי רק אתה תגיד אותו.

לכל סאב יש המלצות מהיצרן איזה תיבה ליבנות לו. איזה תיבה אטומה ואיזה תיבה פתוחה אם פורט. יש גם סאבים שיותר מומלץ לשים אותם בתיבות דווקה אטומות או להפך. תלך מנקודת מסקנה שתיבה לסאב וופר זה מין בולם זעזוים שעוצר אותו מאחורה. האוויר שנימצא בתיך התיבה הוא משפיע על התזוזה של הסאב (על הניגון שלו) הפורט זה מין חור בטוח הבולם הזה.

פורסם
אז בעצם לכל סאב מתאימה תיבה אחרת?

ולפי מה שהבנתי, תיבה סגורה (בלי פורט - יצאת אוויר?), זה יותר מדוייק, ופחות עוצמתי?

ותיבה פתוחה, זאת תיבה אם פורט שהיא יותר עוצמתית?

יש הבדל בין תיבה סגורה לאטומה?

תודה.

הינה לך חיפשתי בפורום ומצאתי אתר לכל השאלות שלך,תהנה

http://www.autosound.co.il/main.asp?url=content/22-01-2001-Theory-Tslil-Baargaz.html

פורסם

בכל תיבה חייב להיות פורט כדי שיווצא סאונד או שאפשר גם תיבה בלי פורט?

פשוט יש לי סאב קטן כזה בבית וברגע שאני חוסם עם היד את הפורט שיוצא ממנו אוויר אז אין ממש סאונד..

פורסם

אתה מדבר על סאב בבית או ברכב?

ובקשר לשאלה שלך,בוא אני יסביר לך ככה:

יש לך תיבה של סאב בבית יש לו פורט.נכון?

אתה חוסם עם היד אמרתה שאין סאונד בערך?

נכון,כי תיבה אטומה היא לא שפשוט סתמו לה את החור שהיה,ממש ממש לא

אתה מתלבל פה,תיבה אטומה היא תיבה שונה לחלוטין בנפח (גודל) של תיבה עם פרוט

ולכן אתה שומע סאונד אחר.הבנתה בערך?

עם יש עוד שאלות ישמח לענות לך

פורסם

אני לא הבנתי!

תיבה פורטד אם פורט סגור (גם עם היד) זה תיבה אטומה. לכל דבר! מה יש כזה מיוחד בתיבה אטומה?

אחרי זה באים כל הנתונים הבאים. האם הפורט סגור היטב עם היד, לא! האם הנפח הוא מתאים לתיבה אטומה כי ארי הוא מחושב לתיבה פתוחה. בדרך כלל תיבה אטומה היא קטנה יותר מהתיבה אם פורט.

פורסם
בכל תיבה חייב להיות פורט כדי שיווצא סאונד או שאפשר גם תיבה בלי פורט?

פשוט יש לי סאב קטן כזה בבית וברגע שאני חוסם עם היד את הפורט שיוצא ממנו אוויר אז אין ממש סאונד..

:-):-):-):-):-)

לפני ששואלים שאלות אלמנטריות כ"כ עושים חיפוש.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

• תוכן חדש...