Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6806 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שבוע התלוננה ביתי שמזגן הפסיק לעבוד.בדקתי בעזרתהשעונים וראיתי אכן לחץ ירוד 15 PSI הכנסת הרכב ל "אחד שקורא לעצמו מוסך למזגנים במפרץ חיפה" אחרי שעה קיבלתי טלפון שאומר יש חור ברדיאטור עולה ככה וככה. עלי לציין שאין לי מוסך לנושא זה שאני עובד איתו עקב 0 תקלות ברכב הזה במהלך 6 השנים האחרונות.

ה"מכונאי מילא מעט גז R22 לביצוע הבדיקה.. " היום התפנתי והתחלתי לבדוק נזילות עטפתי את כל הרדיאטור בחומר שמראה נזילות ולא מצאתי כלום ,גם הצינורות והחיבורים הנראים לעיין נבדקו ולא נמצאה נזילה. בשלב זה יש R22 במערכת המזגן במקום R134A. העם יכול להגרם נזק במקרה של הפעלת המזגן. וכיצד אפשר לאתר נזילה בצורה מיקצועית ולא חובבנית כמו המוסך (לצערי רמאי) שניסה להחליף לי רדיאטור יקר ביותר.

פורסם

הוצא את הגז ה R22 מהמערכת בהקדם האפשרי, הוא יגרום לבעיות של לחצים וחוסר שימון למדחס עקב אי תאימות עם השמן במערכת המיועד ל R134A.

אתה קובע שהמוסך רמאי, אך אני לא מבין איך בדיוק בצעת את בדיקת הדליפות?

פורסם

לגבי הגז תודה הוא כבר בחוץ.

לגבי המוסך: הוא טען שיש חור ברדיאטור מלאתי עוד מעט R-22 שיש לי (עקב היותי קרוב מאד למקצוע כמנהל עבודה שרות ופרוייקטים בתחום הצנרת והגזים הנקיים ובעבר גם התנסתי לצערי בנושא מיזוג כבד צילרים ענקיים אבל לא ברכבים)

יש ברשותי ספרי מיקצועי לאיתור נזילות וגם סנופ מיוחד לנושא ואיתם ביצעתי הבדיקות לאחר שפירקתי חצי רכב כולל את המאווררים. נמצא שבצינור בין המדחס לרדיאטור דולף מעט מגוף הצינור והרדיאטור לא נוזל בודאות . כבר הזמנתי הצינור במוסך בו אני מטפל ברכב בנושא המכונאות.

שאלתי לגבי הR22 היתה עקב כך שבנסיון של הפעלת המזגן הוא קירר אבל ידוע לי שיש שוני רב בהרכב לכן רצית לדעת מנסיון של אחרים.

תודה

יאיר

• תוכן חדש...